EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwacja - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: EURO 2012: GRUPA C - Hiszpania, Wlochy, Irlandia, Chorwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 maja 2012, 0:08

rekinho pisze:muniain był bardzo eksploatowany cały sezon i jest pewnie kurewsko zmęczony (jak całe bilbao)
Tyle, że Muniainowi dobrze by zrobił sam pobyt na takim turnieju bo on z roku na rok powinien coraz większą rolę odgrywać w tej kadrze.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 maja 2012, 0:19

Bienias pisze: Ktos jeszcze wybiera sie na Hiszpanie?
Ja tylko na trening jak mnie wpuszczą :D Powinni chyba powoli wydawać decyzję co do wejściówek na treningi, poczekam może mi coś odeślą.
Brak Soldado oczywiście dla mnie nie zrozumiały. Gracz absolutnie potrzebny Hiszpanii w tym momencie. Co do Pedro, to w sumie nie wiadomo czemu pojedzie na Euro, bo sezon tragiczny, mecz z Bilbao tego nie powinien zmieniać. Będę na Euro w Gdańsku, także tam pokibicuję Hiszpanom. Co myslicie o pierwszym składzie? Tak się teraz zacząłem zastanawiać i wyszło mi coś takiego:
Llorente
Iniesta Silva
Xavi Xabi
Busi
Alba Ramos Pique Arbeloa
Iker
Nie wiem jak to inaczej ustawić.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 maja 2012, 0:22

Znając Sfinksa to Torres będzie grał w pierwszym. Reszta raczej się zgadza :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 maja 2012, 14:05

Troche cyrk z tymi powolaniami doszerokiej kadry. Adrian z Serbia strzelil gola i wywalczyl karnego,a i tak nie jedzie na EURO. Co jeszcze mial zrobic ???

Fajnie,ze jest Juanfran. Zasluzyl jak malo kto.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2012, 14:21

Dr.Football1 pisze:Troche cyrk z tymi powolaniami doszerokiej kadry. Adrian z Serbia strzelil gola i wywalczyl karnego,a i tak nie jedzie na EURO. Co jeszcze mial zrobic ???
Może nie symulować? U mnie stracił jakąkolwiek sympatię.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 maja 2012, 14:23

Raz mu sie zdarzylo :P W Atletico takich jaj nie robil...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 maja 2012, 14:27

Doktorek, z całym szacunkiem dla umiejętności Adriana, które są wysokie, on na pewno zasłużył mniej na wyjazd niż Soldado, który przez cały (prawie) sezon ciągnął grę Valencii.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 maja 2012, 16:29

Adrian to raczej nie jest typowy środkowy napastnik. Ja na przykład kompletnie go nie widzę w roli osamotnionego snajpera. Jeśli bym miał go z kimś zestawić to powiedziałbym, że przegrał rywalizację z Pedro - tak samo jak Soldado przegrał rywalizację z Negredo. Z drugiej strony Soldado pewnie i tak byłby tylko trzecim snajperem w kadrze więc jak dla mnie to wielkiej różnicy nie robi. IMO pewniakiem do pierwszego składu jest Torres, a Llorente będzie jego zmiennikiem. Najbardziej mi szkoda braku Muniaina (podobnie jak Verrattiego w kadrze Włoch), ale o tym już pisałem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 maja 2012, 17:10

Serio myslicie ze Torres w pierwszym? Strach sie bac, ja sie wlasnie Roberto spodziewalem... Juz nawet pomijajac to wszystko, to Negredo zamiast Soldado juz jest kpina.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2012, 18:02

Także nie rozumiem braku powołania dla Soldado. Gdyby jechał Villa to jeszcze ale żeby zabierać Negredo kosztem Soldado? Dziwna decyzja, szczególnie biorąc pod uwagę jak świetny sezon w La Liga miał za sobą Roberto. Torres końcówkę sezonu miał dobrą, pod nieobecność Villi może odpalić na Euro. Szkoda, że Del Bosque zabrakło jaj żeby zabrać Muniaina, chłopak mógłby dać trochę ożywienia tej drużynie i tak jak wspomniano czas już najwyższy go ogrywać na takich imprezach. Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby faktycznie zadecydowała dyspozycja fizyczna bo swoje młody Bask w tym sezonie wybiegał.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 maja 2012, 18:03

cru pisze:Serio myslicie ze Torres w pierwszym?
Ja jestem pewien, ze Torres bedzie w pierwszym!

No bo skoro Soldado pojechal do domu, a Llorente jakos mi na podstwaowego napastnika Furii nie pasuje to kto? Negredo? :P

Poza tym El Nino odzyskal forme, a jesli jeszcze ne jest w pelni skuteczny to wystarczy mu czasu i okazji w grupie, zeby wrocic w pelni.

Bardziej mnie zastanawia jak bedzie ustawiona srodkowa linia i skrzydla, bo tutaj to ciezko mi o typy.

EDIT: No fajnie by bylo Muniaina wziac, ale nie oszukujmy sie. Murawy by przy takiej konkurencji nawet nie powachal wiec w sumie po co ryzykowac, ze popadnie w jakas frustracje?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2012, 23:48

Wydrukujcie sobie ten wpis: Włosi będą Mistrzami Europy 2012. Dlaczego? oczywiście wszystko przez albo dzięki aferze korupcyjnej. :beer:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 29 maja 2012, 10:20

Pedro miał słaby sezon, ale jak porównać jego statystyki do Muniaina to ... ma lepsze. 19-latek ma jeszcze czas i tak jak ktoś napisał powyżej, murawy by nie powąchał. A Pedro końcówkę sezonu miał dość udaną, jest ograny i może się przyda.

Torres będzie grał w podstawowym składzie. I pewnie będzie kaleczył jak dwa lata temu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 maja 2012, 12:27

stary rupieć pisze:Torres będzie grał w podstawowym składzie. I pewnie będzie kaleczył jak dwa lata temu.
Dwa lata temu gral swiezo po kontuzji.
Teraz bedzie dzielil i rzadzil!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 maja 2012, 12:47

Bramkarze: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain).
Obrońcy: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino).
Pomocnicy: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus).
Napastnicy: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma).
Siedmiu Juventinich, wszyscy w świetnej formie podczas sezonu, dobry znak dla Włochów :D Bardzo cieszę się, że Giaccherini pojechał, pewnie nie zagra ani razu ale świetny, ambitny i wybiegany chłopak, wielkie, pozytywne zaskoczenie sezonu. Gratulacje.

Skreśleni zostali Destro i Ranocchia, którego wygryzł ze składu Ogbonna. Ogbonna tworzy z Glikiem parę stoperów Torino, a Glik nie pojechał :lol: . Co prawda też nie zagra, bo grać będą pewnie, w przypadku nie powołania Criscito, Bonucci i Barzagli, a Kielon na lewej.

Buffon - Maggio, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, De Rossi, Marchisio - Cassano, Balotelli, Giovinco

Takie coś?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”