Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 maja 2006, 21:43

Oj kurde sie porobilo Lyon wyklada 20 baniek za Riberiego ...
10 za Zokorę

i pozwala odejsc Pedretiemu Ben Afrze i Govou :D

Edit: Kallstroem w Lyonie a myslalem ze dzis mnie nic nie zaskoczy :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 maja 2006, 2:34

No własnie ja dopiero teraz zobaczyłem to co piszesz J1mmy - Kim Kallstroem w Lyonie - no prosze. Lyon jeszcze się wzmacnia. :] Ostatnio gra regularnie na dobrym poziomie. Strzelił kilka pięknych bramek. Ma ich troche na koncie. Dziwne decyzje Rennes Laszko Boloni trenerem Monaco [?] - najlepszy snajper Frei jedna nogą w BvB, teraz najpelszy pomocnik w Lyonie - oby tylko Gourcuff'a do Milanu sprzedali :P

Ciekawe co z Isakssonem :roll: już też go sprzedawała prasa nie dawno:)

Didier Zokora ? z Saint Etienne ? DM :roll: zastąpi Diarre ... Ribery za 20 baniek ? ciekawe czy OM po tym jak podpisałanowa umowe z nim bierze pod uwage transfer. A pewnie nie tylko Lyon był by zainterersowany :]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2006, 15:42

Taaa wiem ale zdaje sie Lyon bedzie mial wystarczajaco kasy od czerwonego Romka :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2006, 21:01

Interesuje mnie jak najwięcej informacji o zawodniku, który się nazywa Nicolas Maurice-Belay
Wiem, ze gra w Monaco, wystapił niedawno w turnieju w Toulonie i mnie oczarował swoją gra. Chcę go w Arsenalu, biega podobnie do Hnery'ego, szybki, świetny technicznie i cała kariera przed nim. Zna go ktoś ? Jakiś kibic Monaco ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 maja 2006, 21:10

Ale Fieldyu zastrzeliles kibic Monaco :p tu chyba takich nie ma... :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2006, 21:11

j1mmy pisze:Ale Fieldyu zastrzeliles kibic Monaco Razz tu chyba takich nie ma...
dlatego niesmiało postawiłem na końcu zdania "?" Może ktoś mi cos o nim opowie. Może ty :P Chyba najbardziej się orientujsz w sprawach Ligue 1

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 cze 2006, 21:27

No i Monaco zbroi się na nowy sezon.
Po transferze pomocnika Dynama Kijów Jerko Leko, następnym nabytkiem został Czeski napastnik Jan Koller.
33 - letni były napastnik min. Anderlechtu i Borussi Dortmund podpisał 2 letni kontrakt.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 cze 2006, 1:48

Nie tylko klub z Księstwa sie zbroi - Olympique Marsylia też szkoda chce zapomnieć o tamtym sezonie i już szykuja sie do następnego :twisted:

Ajaccien napisałe na strone głowną bardzie ciekawą informacje Zdenek Zeman na stade Velodrome :twisted:

Ciekawa plotka - po nie do końca udanym epizocie w Bresci Zdenek jest wolnym trenerem. Za "rywala" do ławki OM ma Ranieriego ale jak pisze w newsie warunki finansowe Czech są "lepsze" dla dyrektora OM Jose Angio [swoją drogą byłego trenere OM może on wróci :roll:]

Zdenek to taki trener który zawsze gdzieś znajdzie robote. Z jednej strony szkoda by było jak by opuścił granice Calcio - niestety na angaz na Ennio Tardini w Parmie nie ma już co liczyć :( - może obją by Sampdorie ? Novellino co dziennie "widziany" w Juve. Ale jak by opuścił Calcio to chciał bym by pracował na stade Velodrome.

Marsylia za popszedniego trenera Fernandeza czesto grała ofensywnie np. 3-4-3. A piłka na "TAK" to wizytówka Czecha :P z pewnościa fani Marsylii których nie brakuje oglądali by fajną piłke. Jak nie obejmie kluby serie A to licze że skusi sie na propozycje takie "firmy" jak OM w Ligue 1 :twisted:

freon
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 18 cze 2006, 11:29

Ale Fieldyu zastrzeliles kibic Monaco tu chyba takich nie ma...
no bys sie zdzwiwil ;] dawno tu nei zagladalem ;]

MAURICE-BELAY Nicolas
Pomocnik-napastnik
urodzony 19-04-1985
miejsce urodzenia Sucy-en-Brie
wzrost 1,80 m
waga 67 kg

sezon 05/06
13 meczy w lidze (6 w pierwszej "11")
4 mecze w pucharze uefa (1 w pierwszej "11")
2 w pucharze francji (2 w pierwszej "11")
3 w pucharze ligi (2 w pierwszej "11")
w sumie zagral 609 minut

0 goli

Obrazek

a co do zbrojenia monaco to czy ja wiem czy sie zboji ?
no fakt jest Koller ale on do najmlodszych nei nalezy i co przyjdzie tak jak Vieri na pol sezonu ?
jak tak dalej pojdzie to Monaco zacznie sezon jedenastką w której będzie zaledwie paru zawodników poniżej 30 lat

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2006, 11:37

no fakt jest Koller ale on do najmlodszych nei nalezy i co przyjdzie tak jak Vieri na pol sezonu ?
Koller to znakimty zawodnik, on nie tylko gra genialnie głowa, tez wie gdzie się ustawić. Wczoraj widac było jaka jest róznica gdy zamiast niego, gra Lokvenc.
Komentatorzy mówią, że Lokvenbc jest dobrym zastępcą Kollera, bo tylko kilka cm. wyższy.
Tylko nie dodają, że Kollerm na tez inne atuty, których nie ma Lokvenc.
Lokvenc chyba tylko po Polsku umie lepiej mówić niż Koller :D

Bardzo dobry transfer dla Monaco.

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 18 cze 2006, 12:40

fieldy pisze:Bardzo dobry transfer dla Monaco
to czas pokarze czy dobry ale zobaczymy jak długo bedzie grał :roll:
bo kontuzje ostnio to on ma co chwile w BVB bardzo długo nie grał na Mundialu juz tez kontuzjowany wiec w Monaco złapie kontuzje i bedzie opalał sie na plazy :wink:
po drugie Monaco słynie z transferowania lekkich emerytów :!:
nie ma co ukrywac gdyby był takim super piłkarzem to nie przechodziłby do Monaco które przezywa ostnio kryzys :roll:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 cze 2006, 18:49

Kamil Oziemczuk w Auxerre a tu taka cisza daj bóg Auxerre to kuznia talentow jest nadzieja na przyszłość

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 cze 2006, 19:53

No cisza na polskich boiskach, ostantio takze w spekulacjach transferowych a tu taki transfer. Napewno Ozimczuk to jednen z najzdolniejszych zawodnikow Polskich, swietnie zostal wprowadzony najpierw przez Bobo pozniej min przez Kubickiego, w lidze spisywal sie dobrze i widac, ze scouci nie spali. Auxerre zawsze lubilo Polakow, jedni grali tam dobrze inni nieco slabiej inni mieli poprostu tam epizod. Mam nadzieje, ze Kamilowi sie uda. Szkoda tylko ze zaden zespol z Polskiej czolowki go nie wyciagnal, choc po przykladzie Szalachowskiego to raczej pewnie by sobie troche posiedzial. A Gornik ostatnio ma szczescie sprzedaje za gruba kase zawodnikow, swoich wychowankow, nastepny penie bedzie Pawelec :wink:

No cisza na polskich boiskach, ostantio takze w spekulacjach transferowych a tu taki transfer. Napewno Ozimczuk to jednen z najzdolniejszych zawodnikow Polskich, swietnie zostal wprowadzony najpierw przez Bobo pozniej min przez Kubickiego, w lidze spisywal sie dobrze i widac, ze scouci nie spali. Auxerre zawsze lubilo Polakow, jedni grali tam dobrze inni nieco slabiej inni mieli poprostu tam epizod. Mam nadzieje, ze Kamilowi sie uda. Szkoda tylko ze zaden zespol z Polskiej czolowki go nie wyciagnal, choc po przykladzie Szalachowskiego to raczej pewnie by sobie troche posiedzial. A Gornik ostatnio ma szczescie sprzedaje za gruba kase zawodnikow, swoich wychowankow, nastepny penie bedzie Pawelec :wink:

No a dzisiaj kolejny swietny transfer Lyonu. Widac nadal zmierzaja zbudowac poetege :!: Squillaci do neidawna podstawowy zawodnik reprezentacji do czasu powrotu wetereanow :P Napewno to jden z najlepszych defensorow w LigueA i Lyon bedzie mial swietna linie defensywy :twisted: Ach naprawde beda mocni. A moze to efekt krazacych plotek o Crisie i Milanie, ktore moga sie urzeczywistnic :roll:

freon
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 21 cze 2006, 20:40

Dzisiejsze nowosci
Squillaci w OL, natomiast Sylvain Monsoreau trafił do Monaco
no i według oficjalnej strony fc sochaux i asmfoot Jérémy Menez podpisal 4 letnia umowe z Monaco

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 cze 2006, 21:04

Squalliciego czeka ława :> zobaczymy jak z Monsreanu wiazałem wieksze nadzieje z nim ostatecznie sie nie przebił wszystko przez ta kontuzję :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”