Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
freon
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 22 cze 2006, 19:31

hehe raczej nie po to go sciagali zeby siedzial na lawie

teraz OL przynajmniej maja obornce ;] a nie tylko defensorów z nazwy :P :>

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 cze 2006, 20:24

Freon Cris i cacapa sa obroncami z nazwy ? :D Abidal? Berthod wszystko to raczej gorna polka :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 cze 2006, 18:46

Ploty idą że Meakun już podpisał umowę z Olympic Lyon

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 28 cze 2006, 7:26

To widać że Lyon zbroi się na LM :shock: Squillaci , Makoun , Kallstrom , myśli się o transferze Drogby :shock: No no :P Lyon będzie miał spore szanse na wygranie LM ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 cze 2006, 9:16

pizmak pisze:To widać że Lyon zbroi się na LM Shocked Squillaci , Makoun , Kallstrom , myśli się o transferze Drogby Shocked No no Razz Lyon będzie miał spore szanse na wygranie LM Wink
Watpie czy Squillaci i tym bardziej Kallstrom to zawodnicy swiatowego formatu.Kallstrom pokazal na MS , ze raczej w OL lawka to dla niego maksimum. A Squillaci?taki sobie sredniaczek. Co w koncu z Riberym?kupili go czy nie? :roll:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 cze 2006, 14:12

Berik pisze:Kallstrom pokazal na MS , ze raczej w OL lawka to dla niego maksimum. A Squillaci?taki sobie sredniaczek. Co w koncu z Riberym?kupili go czy nie?

Czesc osob na Lyon.pl podziela twoja opinie ale Kallstroem mial swietny sezon w lig ę ale konkurencja w srodku pola jest ogromna miejsca moze byc tylko pewien Juninho zarowno Toulalan jak i Kallstroem sa jakby alternatywa dla niego jak i dla Tiago. Z riberim wyjasni sie po Ms, Squalici to obronca raczej na ławkę ani młody ani super umiejetny ale zobaczymy jakiejs alternatywy dla Cacapy trzeba szukac :D

Awatar użytkownika
cyr
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cyr » 12 lip 2006, 19:41

Monaco da rade w tym sezonie :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 lip 2006, 9:27

Śmiem wątpić nie wzmacniają się, znaczy kupili Kollera ale on pewnie jeszcze z dwie kontuzje złapie w sezonie, chyba zdaje się Monsreanu poszedl do asm ciekawe czy tam sie przebije do 1 składu :>

freon
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 13 lip 2006, 10:09

no do rozpoczecia sezonu jeszcze troche zostalo
pozyjemy zobaczymy
Boumsong i Zaccardo moze obrone Monaco załataja

jeszcze duzo niewiadomych w Monaco zostało
swoja droga może Gerard w tym sezonie będzie miał wiecej szczescia ;]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 lip 2006, 10:14

Watpie zeby Zaccardo chcial odejsc z Włoch

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 13 lip 2006, 11:31

Każdy klub we Francji chciałby mieć w defensywie takich średniaków jak Squillaci. To bardzo solidny defensor, który może stanowić ciekawe alternatywy bądź dla Cacapy bądź dla Mullera, który, zwłaszacza na MŚ, mojej skromnej osoby nie przekonywał, mimo, że Szwajcaria nie straciła gola. A że obaj mają swoje lata, to nie jest to zła inwestycja.

Kallstroem to bardzo dobry, błyskotliwy pomocnik, którego pozyskanie nie powinno okazać się nieporozumieniem, jak, bo tak niestety chyba trzeba nazwać transfer tego zawodnika, jak sprowadzenie Benoita Pedrettiego. Inna sprawa, że w środku pola Houllier ma kłopoty bogactwa, bo prawdopodobnie zostanie Diarra, dla którego alternatywą będzie Toulalan, są Juninho i Tiago, i ciężko będzie Szwedowi mieć pewny plac gry, a szkoda takiego piłkarza na ławkę, bo na MŚ może nie imponował, ale pokazał, że ma wielki talent, który oby w Lyonie się rozwinął, a nie przygasł.

Jeśli Koller nie będzie łapał urazów, to może okazać się jeszcze lepszym rozwiązaniem niż swego czasu Morientes. Piłkarz ten i w Belgii i w Niemczech udowadniał, że nie ma wielkich problemów z aklimatyzacją, a że w ASM jest także Plasil, tym szybciej powinien spokojnie zintegrować się z drużyną. Być może moja osobista sympatia dla tego piłkarza przemawia za stwierdzeniem, że może on stać się dla Monaco równie wartościowy jak swego czasu Morientes lub wcześniej Prso, ale że gole strzelać potrafi, i to nie tylko głową, wiadomo nie od dziś.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lip 2006, 12:33

Freon nie wiadomo czy Zaccardo wzmocni Monaco - ponoć klub z księstwa daje za niego "tylko" 5 milionów a Zamparini [prezydent Palermo] chce znacznie wiecej. Po udanym sezonie linia defensywana Palermo w cenie :wink: Grosso kupiony przez Inter przed MŚ okazał się max interesm. Reszta też w cenie :wink:

Ja sie coesze że PSG zakupiło Pierre-Alain Frau - lubie tego gracza i dobrze ze bedzie miał okazje znów pokazać coś w lepszym klubie. Lyon go kupił z takim samym założeniem ale nie pokazał za wiele bo atak mają obsadzony, potem na wypożyczniu w Lens już grał lepiej. Teraz ma szanse w PSG :]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 lip 2006, 13:15

Niestety albo stety Pierrowi sie w Lyonie nie udało nie przebił się może po prostu na niego nie stawiano? Nie wiem. Napewno jest to sporoe wzmocnienie dla nieco kulawego ataku PSG,bo sam Pauleta nie zwojuje
tyle żeby dostać się do ligi mistrzów.

Ajaccien Muller był zawodnikiem na ławkę i z tej roli wywiązuje się świetnie , przypominam ci że był kupiony w momencie gdy defensywa Lyonu była dizurawa jak ser szwajcarski.
Co do Squaliciego mnie on osobiscie nie przekonuje i jesli jest tak dobry to nei wiem czemu godzi się na ławkę...Wątpie by Cris czy Cacapa dali wygryźć się ze składu pierwszy został okrzyknięty obrońcą sezonu lig ę a drugi jest kapitanem.
Wydawało mi się że Toulalan jest rozgrywającym a nie pivotem i dla mnie to jest Alternatywa dla Juninho jako mózgu drużyny , kim zaś miałby być ew zmiennikiem Tiago bynajmniej ja tak to widzę

freon
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 13 lip 2006, 16:25

Według niektorych źródeł negocjacje o Zaccardo będą
dlatego tak jak napisałem czas pokaże i będzie trzeba poczekac do zakonczenia okna trasnferowego

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 lip 2006, 10:09

To że negocjacje będdą wcale nie znaczy że skończą się powodzeniem , chyba wszyscy mamy świadomość że Monaco pożądnie nadszarpnęło swoją reputację wielkiego klubu, to już 2 lata bez jakiś więszkych sukcesów , a ten rok spokojnie można nazwać jedną wielką klapą, piłkarze którzy świadczyli o sile tej drużyny też odchodzą :D ale licze że chłoapki się pozbierają w tym sezonie i będą walczyć przynajmniej o Ligę mistrzów bo ja w ciemno moe podać pierwszą trójkę lig ę w tym sezonie...

OL
OSC Lille
PSG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”