Zaraz pewnie jeszcze ten drugi przyleci z pretensjami. Ja nie twierdzę, że jest to tragiczny wynik, czy żenujące statystyki. Ty mi to tylko próbujesz wmówić.
Rozumiem gdybym napisał, że Ronaldo to cienki Bolek i nic nie potrafi. A ja tylko stwierdziłem, że nie jestem przekonany czy po finale LM Ronaldo grał tak dobrze, aby przyznać jemu ta nagrodę.
Moim zdaniem lepiej grał Xavi.
Strasznie lubicie te statystyki, ale liczby to nie wszystko. Wiadomo przecież, że Xavi to nie jest gracz, który co mecz będzie strzelał 2 gole. To on wypracowuje bramki innym, w United to Ronaldo głównie zajmuje się ich zdobywaniem. Dlatego nie tylko liczby w tym wypadku powinny być brane pod uwagę.
Czy Ronaldo zachwycał w tym sezonie w każdym meczu ? Czy zdarzały się spotkania po których narzekałeś na jego postawę ?
Bo tutaj chyba jest wyraźna różnica pomiędzy Ronaldo, a Xavim [jeśli chodzi o grę po LM, czyli Euro i nowy sezon].
Ile razy kibice United "marudzili" że Ronaldo nic nie gra - w tym samym czasie, słyszał ktoś narzekania na temat gry Xaviego ? Bo ja tylko pochwały [nie czytuje oczywiście regularnie serwisów o Barcelonie, więc mówie tylko o moim otoczeniu i tym co tu na pilka.pl sie dzieje]
Bramki, no dobra - strzela bramki, ze Stoke, z WBA, z WHU, z Hull, czy z Boltonem. Czy to rzeczywiście jest argument, który przemawia za tym, aby dać mu nagrodę dla najlepszego gracza ? Czy nie było lepszych w tym czasie w innych ligach ?
Z tym tłumaczeniem, że jest po kontuzji to też trochę naciągana teoria. Uraz miał na Euro chyba i opuścił początek sezonu. Strzelił 2 gole w lidze z Boltonem [z karnego
Zobacz co w tym samym czasie zrobił Xavi. Jakie ma w tym sezonie statystyki; jak grał na Euro, jak je wygrał i został tam najlepszym graczem. Problem Xaviego polega na tym, że nie robi wokół siebie zamieszania, po prostu gra swoje.
Ronaldo wygrał, niech mu będzie - ale powiedz szczerze, czy Xavi nie zasłużył na wyższe miejsce niż 5 ?