EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2012, 22:46

Etus2 pisze:powiedzial kibic Arsenalu
a co to ma za zanczenie komu kibicuje ? Pomaga van Persie w kreowaniu, czy nie ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2012, 22:47

Kilka zrywow i geniusz Sneijdera to za malo na fenomenalnych Niemcow. Szkoda,ze Loew nie dal jeszcze szansy dla mojego ulubionego zawodnika Manschaftu - Schurrle.

Chcialbym,zeby z tej grupy wyszli Niemcy i Dunczycy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 cze 2012, 22:49

Niemcy wygrywają 1 golem z Danią bo remis wiadomo żegna Holendrów.

Czyli Dania z Hol i Por 3-3 Bilans

Teraz zakładając że Holandia wygra 1-0 będzie miała 1-1 bilans z portugalia 3-3.Tutaj niech sie wypowie ktoś kto ogarnia temat.Holandi wystarcza 2-0 przy porażce Dani.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 cze 2012, 22:51

Hummels totalny nieogar przy bramce van Persiego. Nie wiem gdzie on się znalazł przez chwilę, ale bramka na jego konto. Tak poza tym to bardzo dobrze w defensywie i klepanie w środku szybkie go Ozila, Mullera i Gomeza. Znów słabo Podolski. W meczu z Danią pewnie wejdzie Schurrle już chociaż na chwilę.
Holendrzy odhaczeni. Teraz czas na Danię, tutaj może być groźnie, bo Duńczycy grają dobrą piłkę.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 13 cze 2012, 22:52

Liczą się bramki, ale tylko w meczach między zainteresowanymi drużynami. Czyli przy wygranej Niemców i wygranej Holandii nie ma znaczenia jak wysoko przegrało się z Niemcami.

Dania ma 1-0 z Holandią i 2-3 z Portugalią, czyli łącznie 3-3.

Portugalia 3-2 z Danią i będzie grać z Holandią.

Holandia ma 0-1 z Danią i będzie grać z Portugalią.

Widać od razu, że Holandia musi wygrać dwoma bramkami (lub wyżej), żeby mieć najlepszy bilans z tej trójki.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 13 cze 2012, 22:52

Mimo drobnego błędu przy bramce van Persiego, Hummels to do tej pory murowany kandydat do jedenastki Euro. Czyści całe przedpole, w powietrzu wygrywa wszystko.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2012, 22:57 przez Luminos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2012, 22:54

wszystko wskazuje na to że w ćwierćfinale widzimy się z Niemcami... Póki co ciekawie sie ukladaja dla nas te mistrzostwa, w grupie walki z sąsiadami Czechami i odwieczna wojna z Rosją, a teraz czas na kolejną wojnę z Niemcami... Oczywiście zakładam scenariusz że pokonamy słabych Czechów u których nie będzie Rosickiego (właśnie ma ktoś jakieś info czy zagra, jakies linki cokolwiek? bo ja slyszalem ze na 90% nie zagra) a Niemcy nie przegrają z Danią.

PS Pełna zgoda z Luminosem :beer:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 cze 2012, 23:00

Aker pisze:Rosickiego (właśnie ma ktoś jakieś info czy zagra, jakies linki cokolwiek? bo ja slyszalem ze na 90% nie zagra) a Niemcy nie przegrają z Danią.
Jakiś gościu od Czechów wypowiadał się, ze Rosicky i Cech (podobno jakiś uraz) na 75% zagrają z nami.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2012, 1:21

Wracajac jeszcze do meczu,to strasznie zal mi Jetro Willemsa. Wiem,ze chlopak zagral niesamowita kupe,Muller zrobil z niego sieczke i wszyscy wieszaja na nim teraz psy (z tego co widzialem w necie),ale kurcze,dzieciak ma dopiero 17 lat,a za soba ledwie jeden sezon na poziomie seniorskim. Szkoda,ze jego przygoda z wielkim futbolem tak sie zaczyna,choc jestem niemal pewien,ze za dwa lata na MS pokaze juz najwyzsza swiatowa klase,bo to talent najczystszej wody.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2012, 4:11

Dr.Football1 pisze:ale kurcze,dzieciak ma dopiero 17 lat
Już 18 :wink:
Ja się nie bardzo orientuje ale cholera - nie ma lepszego lewego obrońcy w Holandii? chociaż bardziej doświadczonego? Czemu Willems grał?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2012, 8:58

Gio skończył kakrierę, a ten co gra zazwyczaj chyba ma kontuzję, wiec padło na tego chłopaka. Zresztą jak w Polsce nie ma lewego obrońcy, to dlaczego w malej Holandii ma być ? :lol:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 14 cze 2012, 9:13

Szkoda mi Danii. Ronaldo :lol: Portugalia już praktycznie w ćwierćfinale. Najprawdopodobniej z Rosją, która jest spokojnie w ich zasięgu. Holandia wielkie rozczarowanie turnieju. Kto by się spodziewał?
Muszą z Portugalią wygrać dwoma bramkami i liczyć na porażkę Duńczyków (tutaj Niemcy raczej nie zawiodą). Przede wszystkim Robben out. Portugalii wystarczy remis więc raczej zobaczymy taktykę defensywną i kontry.
Liczę jednak, że Oranje sobie poradzą i nie dadzą awansować Portugalczykom.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 cze 2012, 11:51

Professor Chaos pisze:Szkoda mi Danii. Ronaldo :lol: Portugalia już praktycznie w ćwierćfinale. Najprawdopodobniej z Rosją, która jest spokojnie w ich zasięgu. Holandia wielkie rozczarowanie turnieju. Kto by się spodziewał?
Muszą z Portugalią wygrać dwoma bramkami i liczyć na porażkę Duńczyków (tutaj Niemcy raczej nie zawiodą). Przede wszystkim Robben out. Portugalii wystarczy remis więc raczej zobaczymy taktykę defensywną i kontry.
Liczę jednak, że Oranje sobie poradzą i nie dadzą awansować Portugalczykom.
Ja tam nie spodziewałem się może jakoś wielce odpadnięcia Prnaje, ale pisałem, że dla mnie awans żadnej z drużyn z tej grupy nie będzie wielką sensacją.

A stanę trochę w obronie Holendrów. Odcinając się od pozaboiskowych spraw itp to zobaczcie jednak, że przegrali dwa mecze, ale oba różnicą jednego gola z renomowanym przeciwnikami. Gdyby mieli troszkę więcej szczęścia mogliby dziabnąć z Niemiaszkami remis, a z Danią to sami wiecie - nagrać mecz i puszczać napastnikom w ramach zajęć "jak NIE wykańczać stuprocentowych szans". Mimo wszystko ich gra nie napawa wielkim optymizmem i z Portugalią, która ma wielkie nazwiska w składzie (chociaż z takim składem powinni grać o wiele lepiej) i wciąż może awansować będzie cholernie ciężko.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2012, 11:58

o ile z Danią mieli masę okazji i po prostu marnowali na potęgę, to wczoraj Niemcy pokazali im miejsce w szeregu. Futbol totalny vs zagubieni Holendrzy, ktorzy nie bardzo wiedzieli co zrobić.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 14 cze 2012, 12:18

turniej, mecz meczowi nierowny.
najpierw Ruskie po Czechach sprawiali wrazenie ze z Tytonia zrobia Tytusa. Okazali sie przecietni w starciu ze slamazarnymi trzy dni wczesniej Polakami . Wczoraj Holandia (ktora stworzyla 2x wiecej sytuacji z Dunczykami niz Portugalia) okazala sie bezbronna jak niemowle. A oznaka tej slabosci to ostatnie 10min gdzie majac noz na gardle nie byli w stanie przycisnac szwabow i praktycznie cala gra toczyla sie na polowie pomaranczy.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”