Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2006, 23:26

Brazylia ma fantastyczne perspektywy, a ich wielką gwiazdą może byc już niedługo Fred. Strzela bramki jak na zawołanie, świetny gracz!
A to tak naprawdę nie jest do końca prawda, bo Fred czasem lubi się zaciąć a dobry napastnik ma strzelać regularnie a nie takimi wysypami :). Jednakże ten sezon zaczął wiele lepiej niż tamten może to dlatego , że ma 70 minut na mecz zamiast 30 :)

slawinho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 09 paź 2006, 11:44

Fajną bramke szczelił z Kuwejtem Kaka, który obecnie jest moim zdaniem duzo lepszy od Ronaldinho który nawet z Kuwejtem grał słabo zmienił go Daniel carvalho i odtrazu strzelił bramke.
Poraz kolejny czarował Robinho a w swoim drugim meczu bramke szczelił Rafael Sobis i nareszcie zadebiutował Dani Alves.

Kuwejt Brazylia 0-4

bramki:Sobis,Robinho,Carvalho,Kaka

Helton - Maicon, Luisao, Alex, Marcelo-
Mineiro,Dudu, Ronaldinho, Elano - Robinho,Sobis

Po przerwie weszli Kaka, Daniel Carvalho, Dani Alves i Adriano z Sevilli
mlodziutki Lucas , Vagner Love i Fred

Widać że Dunga zdecydowanie odmlodził kadre bo oprucz 31 letniego Mineiro i 28 letniego Heltona to sama młodziez która jeszcze nie dawno zdobywala tytuły w kategorii U-20

Ja sugeruje zeby sprubować grac bez słabego ronaldinho i dać szanse
jeszcze takim rozgrywającym jak Alex z fenerbahce czy Lincoln z Schalke
Diego z Werderu czy Anderson z Porto

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 paź 2006, 14:40

Ja sugeruje zeby sprubować grac bez słabego ronaldinho i dać szanse
Powiedz mi gdzie widziałes ten mecz.
Alex rozgrywajacy, nie wiem zawsze grał an lewym skrzydle, zawsze gdy go miałem okazje ogladac.Lincoln to raczej słbaosc nad slabosciami, a Diego dopiero wraca do formy jaka przezentwoał jakies 3 lata temu...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 paź 2006, 14:47

Messi E2 Ronaldinho pisze:Lincoln to raczej słbaosc nad slabosciami
Na reprezentacje Brazylii za słaby, ale juz na klub z półki wyższej średniej europejskiej jest wystarczajaco dobry ( w Schalke swego czasu grał świetnie)

Alex - podobna historia co Lincoln, Diego raczej nigdy nie osiagnie poziomu Kaki, czy tez Ronaldinho

Dunga zrobil swietnie ze odmlodzil kadre, za duzo w niej było gwizdkowania Carlosa, Cafu i zawodników troszke juz wypalonych reprezentacyjnie Emerson, Dida, akurat zmiane pokoleń brazylia moze robić codziennie z powodu nadmiaru talentów wiec zastrzyk świezej krwi wzmocni ekipe Canarinhos raczej aniezeli osłabi

slawinho pisze:Anderson z Porto
On za niedługo na pewno sie wbije w pierwsza 11, narazie musi udowodnic talent, a przy okazaji Anderson NIE jest rozgrywającym 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 paź 2006, 14:57

Jak w meczu z Kuwejtem Kaka' zmienił Ronaldinho to teraz w drugim meczu znów bedzie na odwrót :wink: Tak było w popszednich meczach. Nie wiem może Dunga nie widzi ich obu na boisku :wink: Bramka Rickiego to troche przypadek :roll: Na luzie - I tak to jest nic do tej z Argentyną w Londynie. 8) Kuźwa wtedy mnie powalił na kolana :P

Messi E2 Ronaldinho po to sa chyba mecze towarzyskie by zagrał wracający do formy Diego czy Alex - a jak nawet a takim meczu nie dostana szansy to co to za mobilizacja jak mimo strarań nie grają. :roll: Ja wiem że bardziej Cie "boli" to co napisałem Slawinho odnoście Dinho niż na temat zmienników. Ale spoko - To nie robot - czekaj wróci. :twisted:

Narazie Dunga cały czas szuka. Ma już pewnie szkielet swojego zespołu. Ale jeszcze ostatniego słowa nie powiedział np. Adriano.

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 09 paź 2006, 15:48

Odnosnie Lincolna to przecierz obok Ballacka i Marcelinho
wybierany był przez takie pisma jak Kicker w pierwszej trójce pomocników bundesligi przez 2 sezony .
Niewspominając jego kolegi Bordona który przez fachowcow uwazany jest za najlepszego obronce Bundesligi.
Alex to raczej srodkowy ofensywny pomocnik owszem lewonozny chociarz prawą noga tez potrafi strzelać bramki 2 razy wybierany najlepszym graczem ligi tureckiej.
Ciekawi mlodzi pilkarze to chocby Morais swietny technik z Vasco ,
kilka klipów na Youtube czy Wagner z Cruzeiro.
Ogólnie to tylko mozna pozazdroscic Dundze wyboru bo tyle talentów to ma jeszcze tylko Argentyna.
Dlaczego w Polsce sie tacy nie rodza?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 paź 2006, 16:42

slawinho pisze:Ja sugeruje zeby sprubować grac bez słabego ronaldinho i dać szanse

Hehe tak piszesz ze trzeba im dac szanse to troche nietpowe do ciebie :lol:

Jeszcze niedawno pamietam chociazby jak wyzywales wszystkich pilkarzy Realu w okolicach 30 od emerytow :>

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 09 paź 2006, 16:48

Alex ma 29 lat
Lincoln 27 czyli są w najlepszym dla pilkarza wieku.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 09 paź 2006, 17:35

slawinho pisze:Dlaczego w Polsce sie tacy nie rodza?
Rodzą się tylko, że nie dorastają. Nie zrozumcie mnie źle. Nie mam tu na myśli Klose czy Podolskiego. Mam na myśli to, że w Polsce Piłka Nożna cieszy się dużą popularnością więc młodych kopaczy nie brakuje ale np. trenerzy tacy jak Franciszek Smuda, w moim przekonaniu, są zabijaczami talentów. Normalny piłkarz w Polsce do 18-stki rozwija się tak jak zagranicą ale po osiemnastce całkowicie, a przynajmniej połowicznie, odchodzi w cień. W 2001 roku nasza reprezentacja juniorów do lat 18 wygrała w Finlandii Mistrzostwa Europy czyli może jeszcze nie teraz ale gdzieś za 4-5 lat powinnismy być najlepsi w Europie, lecz już teraz moglibyśmy być przynajmniej jedną z najlepszym drużyn. Niestety tylko moglibyśmy. Chociażby taki Łukasz Mierzejewski był świetnie zapowiadającym się napastnikiem dopóki Franciszek Smuda nie zaczął go wystawiać na obronie. Oprócz tego Zawadzki, który był jednym z najlepszych piłkarzy na ME do lat 18, teraz słuch o nim już zaginął. Kolejna ofiara Franciszka Smudy - Mateusz Zytko - w Zagłębiu Lubin prawie w ogóle nie wybiegał na boisko przez co załamała się, moim zdaniem, jego cała kariera.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 paź 2006, 19:29

Lincoln...przereklamowany...kiedys chciano go w Monachium za Miche :roll: poronione plotki gazet cale szczescie...wolne wykonuje calkiem przyzwoicie ale nic pozatym...solidny sredniak europejski jednym slowem.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 09 paź 2006, 19:33

Don Juan pisze:. Normalny piłkarz w Polsce do 18-stki rozwija się tak jak zagranicą ale po osiemnastce całkowicie, a przynajmniej połowicznie, odchodzi w cień.

Tutaj sie nie zgdze. Polski piłkarz od wieku trampkarza jest nastawiony na zwyciężeanie nie ważne w jakim stylu i po jakiej grze. Dlatego jeszcze w tym wieku nasi mogą coś zdziałać. Szkolenia na zachodzie jest całekim inne, tam nie przywiązuje sie wagi do wyników tylko do gry i rozwijania umiejętność co dopiero po pewnym czasie skutkuje. Różnica jest wielka i Polska pod względem szkolenia nawet jak to ujełeś zawodnikó do 18 roku życia jest zacofana i to strasznie :roll: Polska wygrywa turnieje dzieki cechom wolicjonalnym co w seniorskiej piłce nie przejdzie jeżeli nie ma się podstawa techniki i wiedzy taktycznej :)

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 10 paź 2006, 20:34

Masz na myśli, to, że dla Polaków jest najważniejsze żeby zwyciężać, a dla krajów z zachodu, to żeby się rozwijać i właśnie dlatego Polacy wygrali w Finladnii? Coś w tym może być ale mi bardziej prawdopodobną przyczyną tego zwycięstwa wydaje się być, to że poprostu Polska nie ma dobrych ludzi od myślenia i całej infrastruktury.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 paź 2006, 22:03

Dzisiaj Brazylia pokonała Ekwador 2:1. Oglądałem tylko drugą połowe. Na początku drugiej połowy mecz był w miarę wyrównany, ale ze wskazaniem to Brazil. Potem strzał mocny Robinho, Mora wybija piłkę wprost pod nogi R10, ten podaje do Kaki i gol :) Po tym golu Canarinhos przycisneli, ale wynik nie uległ zmianie. Warto też zaznaczyć, że Ronaldinho trafił 2x w poprzeczkę z wolnych i ogólnie grał dobrze. Dużo lepiej niż ostatnio. Wprowadzony Alves też grał w miarę przyzwoicie, ale bez rewelacji :P

Ochrona - [*] chyba 5 kibiców wbiegło, żeby przywitać się z Ronaldinho, 1 nawet przybił piątkę z Robinho (był ubrany w koszulkę Barcelony). :P
Ostatnio zmieniony 10 paź 2006, 22:13 przez Premo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 paź 2006, 22:12

Premo pisze: Warto też zaznaczyć,
że Ekwador od 28 minuty grał w 10. Słaba ta Brazylia, tak jak na mistrzostwach. Robinho najbardziej aktywny, choć często podejmował zbyt egoistyczne decyzje. Mnie się podobał Elano, zwłaszcza w pierwszej połowie, bo w drugiej miał już tylko za zadanie uzupełniać Kakę i Ronaldinho. I po tych dwóch piłkarzach spodziewałem się troche wiecej, zwłaszcza przeciwko 10 zawodnikom Ekwadoru. Wszystko rwane, boki dość pasywne, dużo niedokładności.
Premo pisze: Warto też zaznaczyć,
że bramka Freda padła po przepięknej asyscie... obrońcy Ekwadoru.

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 11 paź 2006, 9:47

Faktycznie słaby mecz Brazyli.
Narazie grają z słabeuszami jak trafią na Niemców albo Wlochy bedzie żle.
Nie rozumie dlaczego graja dwoma defensywnymi pomocnikami i dlaczego gra Maicon a nie Alves.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”