Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lip 2007, 10:04
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 16 lip 2007, 10:42
Tak, a pamiętasz kiedy ostatni raz tego dokonali? Węgrzy też kiedyś mieli mocną ekipę...fieldy pisze:wiesz ile razy wygrywali Copa America ? 14 a Brazylia zdaje sie, że 8.Diablo_ASR pisze:Argentyna jest jak Raikkonen w F1 i Gollob w GP, zawsze w gronie faworytów , ale i tak za słabi by być najlepszymi. Argentyna po prostu nie umie grać na turniejach.
Wiec pisanie, ze Arg. nie są druzyną turniejową raczej nie jest dobrym argumentem.
Dla mnie przykładowo Tevez nigdy nie był światową czołówką. Powiem więcej, wątpię by kiedykolwiek się do niej zaliczał. Riquelme? Zawodzi w najważniejszych momentach. Z Villareal w LM, na MŚ w meczu z Niemcami, teraz w najważniejszym meczu Copa America. Lepiej niech zostanie w Boca, bo tam chociaż radzi sobie z presją. Natomiast Messi to jest ścisła światowa czołówka, ale wkurza mnie robienie z niego Mesjasza.Domell pisze:Kpisz sobie z Messiego, Teveza czy Riquelme.... Przykro mi ale nawet fakt przegrania tego finału nie zmienia faktu że są to wspaniali pikarze i że Messi obok Ronaldinho i Kaki zaliczany jest do trójki najlepszych piłkarzy na swiecie a pozostali to scisla czołówka swiatowa....
Boże, Ty to widzisz i nie grzmiszDomell pisze:Czy to że Totti w Euro 2000 zamiast grac to kopał i pluł sprawiło że został uznany za piłkarza słabego??
No tak, nie było przekładania nóg nad piłką, rabony, strzałów z przewrotek i nożycami. I dlatego Brazylijczycy nie dostali +3 punktów do reputacji i bonusów za walory estetyczne, zadowalając się jakimś marnym tytułem najlepszej drużyny obu Ameryk. Ale kogo to obchodzi? Powinni czarować.Domell pisze:Co do taktyki Brazylii to chyba tylko Tobie się ich gra podobała.... No ale widze że jesteś kibicem reprezentacji Włoch więc brzydka gra Cię nie zraża - a tak własnie grała wczoraj Brazylia.... OK - wygrała ale śmiem twierdzić ze nawet mimo tego triumfu kibice Brazylii są zawiedzeni jej postawą tym bardziej że od Argentyny i Brazylii oczekuje się ne tylko zwycięstw ale i pięknej gry....
OK, dziękiDomell pisze:Co do braku umiejętnosci gry w turniejach to to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie i nie będe wyprowadzał Cie z blędu....
Jeżeli dla Ciebie, w kraju takiej potęgi piłkarskiej jak Brazylia, Mineiro, Josue, Gilberto, Vagner Love, Elano czy nawet Julio Baptista są najlepsi na swoich pozycjach, to może ja nie będę Cię wyprowadzał z błędu.Domell pisze:PS. Aha - nieźle wyjechałes z tą Brazylią B czy C![]()
![]()
![]()
![]()
bowiem poza Ronaldinho i Kaką żadnych absencji nie było.... Fakt ze ci zawodnicy stanowia wręcz o sile Brazylii ale tak samo było - a raczej miało być - na MŚ 2006....
Tak więc na poparcie swojego zdania wymień 10-11 piłkarzy którzy to są tą Brazylią A skoro ci co grali to Brazylia B.... No albo ze 20 na poparcie tezy że to Brazylia C
Diablo_ASR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2007, 10:53
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Domell » 16 lip 2007, 10:59
Jak dla Ciebie piękno futbolu to to co wymieniłes to gratulujęNo tak, nie było przekładania nóg nad piłką, rabony, strzałów z przewrotek i nożycami. I dlatego Brazylijczycy nie dostali +3 punktów do reputacji i bonusów za walory estetyczne, zadowalając się jakimś marnym tytułem najlepszej drużyny obu Ameryk. Ale kogo to obchodzi? Powinni czarować
Jasne.... Tylko że gdyby Argentyna zagrała na swoim normalnym poziomie to mecz zapewne wygladałby inaczej.... Vide podawany już przeze mnie (do którego tez się nie ustosunkowałes) przykład z MŚ1998 i finału Brazylia - Francja....Jeżeli nie dostrzegasz w jak wspaniały sposób Brazylijczycy zabrali Argentyńczykom ochotę do gry, to wierz mi, to tylko Twoja strata.
Nie no skądże.... Toż to 3 skład jest.... Ja to wiem doskonale tylko czekam jeszcze żebyś podał nazwiska 20 piłkarzy którzy sa lepsi niz ci co pojechali na ten turniejJeżeli dla Ciebie, w kraju takiej potęgi piłkarskiej jak Brazylia, Mineiro, Josue, Gilberto, Vagner Love, Elano czy nawet Julio Baptista są najlepsi na swoich pozycjach, to może ja nie będę Cię wyprowadzał z błędu.
Domell
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2007, 11:16
Sam z siebie go robi udając MaradonęDiablo_ASR pisze:Natomiast Messi to jest ścisła światowa czołówka, ale wkurza mnie robienie z niego Mesjasza.
Tak jest. Powinni czarować. Bo to Grecja Otto Rehagela tylko Brazylia. Brazylia w piłkarskim świecie zawsze kojarzyła się piękną piłką i nie sądzę, aby Dunga długo pociągnął na stanowisku jeżeli mają zamiar dalej tak grać. Pozostaje mieć nadzieję, że coś się zmieni po powrocie Kaki Ronaldinho.Diablo_ASR pisze:No tak, nie było przekładania nóg nad piłką, rabony, strzałów z przewrotek i nożycami. I dlatego Brazylijczycy nie dostali +3 punktów do reputacji i bonusów za walory estetyczne, zadowalając się jakimś marnym tytułem najlepszej drużyny obu Ameryk. Ale kogo to obchodzi? Powinni czarować.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 lip 2007, 11:58
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lip 2007, 15:59
A kogo ty sie spodziewasz w reprezentacji w ich miejsceDiablo_ASR pisze:Jeżeli dla Ciebie, w kraju takiej potęgi piłkarskiej jak Brazylia, Mineiro, Josue, Gilberto, Vagner Love, Elano czy nawet Julio Baptista są najlepsi na swoich pozycjach, to może ja nie będę Cię wyprowadzał z błędu.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 lip 2007, 16:11
EURO 2000 chyba.Jarzinho pisze: a co do Tottiego jesli juz tu wystapil w dyskusji to panowie jaki on rozgerał dobry turniej w reprezentacji. Ja sobie zadnego nie przypominam.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 lip 2007, 16:12
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 16 lip 2007, 16:32
liam
Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 18 lip 2007, 21:36
robson10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 04 sie 2007, 19:42
rafinho93
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl