EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2012, 17:50

Liczyłem na Holendrów na tym Euro ale tam nie ma drużyny. Oranje to od zawsze był zlepek indywidualności ale czasem jednak można było mieć wrażenie, że mamy do czynienia z kolektywem jak np. w RPA. Wczoraj w pierwszej połowie Niemcy ich zgwałcili, gdyby nie trochę farta i Steke w bramce na drugą połowę nie byłoby po co włączać tv. Nie ma chemii w tej drużynie, czuje się jakieś podziały, brak zgrania i zaufania. Robben wygląda jakby grał tylko dla siebie, Van Persie nie przypomina tego gracza z Arsenalu. Afellay przestraszony. Boki obrony tragiczne, Jetro to jeszcze nieopierzony dzieciak ale jak chce trafić do mocniejszego klubu musi się ogarnąć bo póki co jest chyba najsłabszym LO na turnieju. Patrząc jak gra Van der Wiel Roman pewnie cieszy się, że jednak nie zafundował go Chelsea. Holandia ma błyski ale wynikają one raczej z indywidualnych umiejętności poszczególnych gwiazd. Jest biednie i teraz to o dziwo nie Polacy a Holendrzy muszą się bawić w matematykę i liczyć na Niemców. Przede wszystkim muszą jednak zacząć grać bo o wygranej dwoma golami z Portugalią przy takiej postawie jak wczoraj mogą zapomnieć.

Niemcy na drugim biegunie. Gomez jest opętany. Był przed turniejem jednym z pewniaków do tytułu króla strzelców i w przeciwieństwie do Robina i Cristiano nie zawodzi. Wczoraj kapitalne bramki po fantastycznych podaniach Bastiana. Potężni byli wczoraj Niemcy, szczególnie w pierwszej połowie. Hummels poza nie najlepszym zachowaniem przy bramce Van Persiego jak profesor. Kapitalny, jak dla mnie dotychczas najlepszy obrońca Euro. Ekstra byłoby w ćwierćfinale zobaczyć mecz Polska - Niemcy ale to o Polaków się martwię bo Niemcy z Duńczykami powinni sobie spokojnie poradzić.

Gang Olsena zaskakuje ale drugi Dzień Dziecka mieli 09.06 w meczu z Holandią i raczej po raz trzeci już się nie powtórzy. Wczoraj mi zaimponowali charakterem, tym, że widać, że stanowią zespół prący ku wspólnemu celowi ale pewnych granic raczej nie przeskoczą. Nawet ze świetnym Aggerem. Myślę, że Niemcy ustawią ich w szeregu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 14 cze 2012, 17:58

Ja tam mam nadzieje, ze Niemcy zagraja sprytnie jak to Niemcy i ze spotkania z Dunczykami wyjda z jednym punktem :)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 15 cze 2012, 15:44

Bardzo dobry mecz Danii z Portugalią. Prawdę powiedziawszy to spodziewałem się raczej spokojnej gry i raczej meczu na 1:0. Na szczęście było zupełnie inaczej. Portugalia w końcu odpowiednio wstrzeliła się w turniej. Dania także nie gorzej, chociaż nie wiem, czy to nie była bardziej zasługa obrońców Portugalii :roll: . Ronaldo słaby, słaby jak nigdy. Co chłop marnował to parodia.
Morrow pisze:Gang Olsena zaskakuje ale drugi Dzień Dziecka mieli 09.06 w meczu z Holandią i raczej po raz trzeci już się nie powtórzy. Wczoraj mi zaimponowali charakterem, tym, że widać, że stanowią zespół prący ku wspólnemu celowi ale pewnych granic raczej nie przeskoczą. Nawet ze świetnym Aggerem. Myślę, że Niemcy ustawią ich w szeregu.
Racja. Dania gra fajną piłkę i potrafi strzelać, jednak te szybkie kontry Niemców są zabójcze. W dodatku nasi zachodni sąsiedzi z meczu na mecz grają coraz lepiej i w kolejnym spotkaniu, na pewno nie będzie inaczej. Niemniej trzeba dodać, że jeśli Duńczycy będą z nimi dzielnie walczyli, możemy zobaczyć naprawdę emocjonujące widowisko.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 cze 2012, 0:06

Jutro zapowiada się fajne spotkanie Portugalii z Holandią - Holandia musi wygrać za wszelką cenę i liczyć na korzystny wynik w meczu Dani z Niemcami - nie powiem, jak by Holandia wygrała, to by wykopali się nie mal z grobu, na styl Greków

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 cze 2012, 14:23

Trzymam kciuki za Holendrów. Portugalia silna nie jest, ale z kolei Holendrzy prezentują się na tym turnieju nad wyraz fatalnie. Mimo wszystko w ćwierćfinale wolałbym zobaczyć Czechy-Holandia niż Portugalia. Zobaczymy też czy Ronaldo będzie zagubiony jak Smuda na konferencji. Może najlepszy skrzydłowy w Europie się przełamie? Obstawiam Holendrów, 3-1.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 cze 2012, 14:30

Mnie ciekawi ustawienie i skład Holendrów. Muszą wygrać dwiema bramkami i liczyć na Niemców ale Portugalii bramek wcale tak łatwo się nie strzela. Z drugiej strony potencjał ofensywny ekipy Bento jest spory a Holendrzy dotychczas bardzo słabo bronią. Liczę na szybką bramkę dla Oranje i emocje do ostatniej minuty.

Podopieczni Loewa nie powinni kombinować bo przy porażce z Duńczykami i wygranej Portugalczyków mogą odpaść. Tak więc spodziewam się, że zagrają o pełną pulę, z drugiej strony remis daje im pierwsze miejsce i w dodatku na bank wywala Holendrów z turnieju więc to Duńczycy będą musieli bardziej zabijać się o wygraną.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 cze 2012, 14:44

To ze dzisiaj w wyjsciowym skladzie Holendrow zobaczymy Huntera i Persiego jest niemal pewne,a ja na miejscu Marwijka powaznie pomyslalbym nad zmiana van Bommel <<< Strootman. Kevin to zawodnik bardziej wszechstronny i ofensywny od Marka,a kiedy jak kiedy,ale dzisiaj Oranje kalkulowac nie moga.

Aha,no i licze,ze w II polowie wejdzie w koncu Luuk de Jong.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 cze 2012, 14:55

To, że Hunter i Robin wyjdą jednocześnie wydaje się normalne, tyle, że pewnie usiądzie w takim układzie Affelay. Van Bommel to raczej pewniak, bardzo bym się zdziwił gdyby Marwijk dziś go posadził. Zobaczymy w jakiej formie będzie dziś Willems, jak zagra tak jak z Niemcami to Nani go zniszczy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 cze 2012, 17:58

Teraz pytanie - jaki mecz wybrac ?

Niemcow oglada sie z prawdziwa przyjemnoscia,Dunczykow bardzo lubie,ale Portugalia-Holandia rowniez zapowiada sie smakowicie...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 cze 2012, 18:01

Dr.Football1 pisze:Teraz pytanie - jaki mecz wybrac ?

Niemcow oglada sie z prawdziwa przyjemnoscia,Dunczykow bardzo lubie,ale Portugalia-Holandia rowniez zapowiada sie smakowicie...
A nie chcesz dwóch naraz? Ja dzisiaj planuję tak robić - oglądam Niemców, ale zerkam na wynik i przebieg gry Portugalczyków, jak w jednym spotkaniu będzie pozamiatane przełączam się na drugi.

Wczoraj akurat oglądałem Polaków w domu (poprzednie dwa mecze w fan zonie), bo lał deszcz, a lokale zarezerwowane od dawna, więc sobie zerkałem (ale tylko zerkałem na Greków) i z racji wcześniejszego końca pierwszej połowy Polski zobaczyłem na żywo gola Karagounisa.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2012, 18:02

Niemcy sopcast, Holandia TV.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 cze 2012, 19:31

Ultra-ofensywny skład Holandii. Nie ma van Bommela.

Nederland XI v Portugal: Stekelenburg; Van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems; Nigel de Jong, Van der Vaart; Robben, Van Persie, Sneijder; Huntelaar

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2012, 19:35

Portugal XI: Rui Patricio; Pereira, Alves, Pepe, Coentrao; Meireles, Moutinho; Nani, Varela, Postiga, Ronaldo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 cze 2012, 19:42

O Varela w pierwszym skladzie,a rozmawialem niedawno z Portugalczykiem,ktory twierdzil,ze zawodnik Porto ma jeszcze daleko do wyjsciowej jedenastki.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 cze 2012, 19:43

Dziwne bo u mnie podają inny:

Line-up Portugal (vs Holland): RuiPatricio - Pereira BrunoAlves Pepe Coentrao - Meireles Veloso Moutinho - Nani Postiga Ronaldo #euro2012

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”