Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2006, 19:21

Narazie grają z słabeuszami jak trafią na Niemców albo Wlochy bedzie żle.
Nie rozumie dlaczego graja dwoma defensywnymi pomocnikami i dlaczego gra Maicon a nie Alves.
Kuwejt mozna uznac za słaby, bo był zoorganizowany jedynie dla szejkow. Ale z Argentyna czy Ekwadorem bym nie przesadzał, jesli Ekwador jest słaby to jaki poziom reprezentuje Polska... Az Zal pomyslec.
Zakładajac, ze Ekwador grałby w pelnym skłądzie to raczej wynik byłby napewno inny.
Dlaczego gra Maicon, bo to mecz towarzyski, a Alves w reprezentacji Brazylii to jak Łagiewka w naszej...

Tak naprawde po meczu doszedłem do wniosku, ze gra Kaki i Ronaldinho w zblizonych bardzo do siebie pozycji jest minusem w grze Brazylii.

Dunga musi, ktoregos z nich podobnie jak to było w Anglkii z Lampsem i Stevenem przestawic, ktoregos z w/w zawodnikow.

slawinhogdzie ogladałes mecz

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 paź 2006, 20:02

ja ogladałem na POlsacie Sport, niecały ale zawsze :D

dodam, że ROnaldinho uderzał 2 razy z rzutow wolnych, raz trafił w spojenie, raz w poprzeczkę. Ładnie asystował przy bramce Kaki. MOże nareszcie wróci do wielkiej formy.

Awatar użytkownika
Btn
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Btn » 29 mar 2007, 18:41

Znakomity piłkarz brazylijski Ronaldinho został "zdegradowany". Trener reprezentacji tego kraju Carlos Dunga odebrał mu "dziesiątkę" na koszulce.
- Od zawsze występowałem z tym numerem, także w reprezentacji narodowej. Jeśli trener uważa, że powinien go nosić kto inny, to nie ma problemu - skomentował decyzję Dungi grający w Barcelonie 27-letni Ronaldinho.

Niezadowolenie z decyzji trenera wyraziła firma Nike, która wystartowała właśnie z kampanią reklamową "R10", a jej konkurent Adidas reklamuje z "dziesiątką" Kakę.Ciekawe jak teraz dojda do porozumienia zwasnione firmy sportowe...przyznajcie ze powstal nam tu maly galimatias... :D

mógłbyć nie kopiować newsów z onetu ? // fieldy

re fieldy:odczep sie...zejdz ze mnie..ehh...co za typ..
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 19:23 przez Btn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 19:08

Btn pisze:- Od zawsze występowałem z tym numerem, także w reprezentacji narodowej. Jeśli trener uważa, że powinien go nosić kto inny, to nie ma problemu - skomentował decyzję Dungi grający w Barcelonie 27-letni Ronaldinho.

Nieprawda, bo w pierwszych swoich spotkaniach grał z 9, chyba podczas Copa America...
Co do samego skopiowanego tekstu, to szkoda, ze Dunga tak postepuje, bo dwa ostatnie spotkania pokazały jaki wpływ nawet bez formy Ronaldinho ma na gre Brazyli. Przypominajac wczesniejsze gdzie Ronaldinho nie grał. Cos musi byc, albo musialo byc kiedys pomiedzy nimi.
Sam tekst z onetu "troche" odbiega, przynajmniej wiekszosc podanych na innych stronach brzmi inaczej. Jednak taki urok.

Wiele powinno sie wyjaśnić po sezonie kiedy ogłoszona zostanie kadra na CA i mam nadizje, ze w niej nie znajdzie się Ronaldinho, a nawet jak sie znajdzie to zrezygnuje. Nie iwdze powodu dla jakiego ma grac w kazdym turnieju w jakim bierze udział Brazylia. Raz moze dostac "wolne". Tym bardziej, ze na to zasługuje i tego potrzebuje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 mar 2007, 21:03

Posłuchaj uważnie Btn. Nie będziemy tolerować postawy ograniczającej się do kopiowania newsów z onetu. To jest forum dyskusyjne a nie filia onetu i jeżeli masz zamiar pisać to samodzielnie. Ewentualnie możesz opierać się na przeczytanych informacjach, ale nie kopiuj ich wprost. Nie żal się też do moderatorów na GG, że ktoś się Ciebie czepia tylko popatrz na posty innych osób i zauważ różnicę między ich wypowiedziami a Twoimi. Generalne postaraj się też nie ograniczać swoich wypowiedzi do krótkich, mało wnoszących do dyskusji banałów bo i takie widziałem już.

Najlepiej nie odpisuj na moją wypowiedź a już na pewno nie w tym temacie.

Odnośnie samego Ronaldinho to pewnie w CA zagra. Nie wierzę ani w to, że Dunga go nie powoła ani w możliwość zrezygnowania z udziału w imprezie samego R10.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 mar 2007, 21:25

Jarzinho pisze:
Btn pisze:- Od zawsze występowałem z tym numerem, także w reprezentacji narodowej. Jeśli trener uważa, że powinien go nosić kto inny, to nie ma problemu - skomentował decyzję Dungi grający w Barcelonie 27-letni Ronaldinho.

Nieprawda, bo w pierwszych swoich spotkaniach grał z 9, chyba podczas Copa America...
Co do samego skopiowanego tekstu, to szkoda, ze Dunga tak postepuje, bo dwa ostatnie spotkania pokazały jaki wpływ nawet bez formy Ronaldinho ma na gre Brazyli. Przypominajac wczesniejsze gdzie Ronaldinho nie grał. Cos musi byc, albo musialo byc kiedys pomiedzy nimi.
Sam tekst z onetu "troche" odbiega, przynajmniej wiekszosc podanych na innych stronach brzmi inaczej. Jednak taki urok.

Wiele powinno sie wyjaśnić po sezonie kiedy ogłoszona zostanie kadra na CA i mam nadizje, ze w niej nie znajdzie się Ronaldinho, a nawet jak sie znajdzie to zrezygnuje. Nie iwdze powodu dla jakiego ma grac w kazdym turnieju w jakim bierze udział Brazylia. Raz moze dostac "wolne". Tym bardziej, ze na to zasługuje i tego potrzebuje.
No, ale zastanówmy się co tak naprawdę Dunga chce osiągnąć? Jeśli chce odegrać się na Ronaldinho to po części już to zrobił, nie wystawiając w poerwszych meczach towarzyskich. A psucie atmosfery w swojej drużynie to dość ciekawy precedens trenerski. Ciekawe czy się przyjmie :roll:

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 29 mar 2007, 21:30

No, ale zastanówmy się co tak naprawdę Dunga chce osiągnąć? Jeśli chce odegrać się na Ronaldinho to po części już to zrobił, nie wystawiając w poerwszych meczach towarzyskich. A psucie atmosfery w swojej drużynie to dość ciekawy precedens trenerski. Ciekawe czy się przyjmie Rolling Eyes
Cytując pana Romana Kołtonia: "...ale zastanówmy się... który trener robi coś przeciwko sobie?". Kadra to nie nazwiska, lecz ludzie i częste relacje między nimi.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 mar 2007, 21:38

Eeee...no dobrze. Ale jeśli dobrze Cię rozumiem to sugerujesz, jakoby Dunga pod wpływem zwykłej ludzkiej złośliwości robi na przekór Ronaldinho? Możliwe, że w przeszłości coś tam było między nimi, no ale chyba czas przejść do porządku dziennego, bo na pierwszym miejscu powinno stać tzw. dobro reprezentacji. A dla dobra reprezentacji powinny relacje między trenerem,a największą gwiazdą(przynajmniej pod względem medialnym, ale mam nadzieję że niedługo znów sportowym) być dobre.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 21:51

Cris7 pisze:No, ale zastanówmy się co tak naprawdę Dunga chce osiągnąć? Jeśli chce odegrać się na Ronaldinho to po części już to zrobił, nie wystawiając w poerwszych meczach towarzyskich. A psucie atmosfery w swojej drużynie to dość ciekawy precedens trenerski. Ciekawe czy się przyjmie

Co zrobil Dunga nie wystawiajac Ronaldinho było widac na boisku, pozniej nie grał z powodu kontuzji. W środku pola była jedna wielka dziura, a za rozgrywanie wzieli się środkowi obrońcy. Wyszedł z tego totalny zamęt na boisku, a Brazyli tak grać poprostu nie moze.
Jesli tak chce postepowac to musi miec pewnosc, ze cos osiagnie bo jak nie mu tego w Brazylii nie zapomni.

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 14:32

Cris7 pisze:Eeee...no dobrze. Ale jeśli dobrze Cię rozumiem to sugerujesz, jakoby Dunga pod wpływem zwykłej ludzkiej złośliwości robi na przekór Ronaldinho? Możliwe, że w przeszłości coś tam było między nimi, no ale chyba czas przejść do porządku dziennego, bo na pierwszym miejscu powinno stać tzw. dobro reprezentacji. A dla dobra reprezentacji powinny relacje między trenerem,a największą gwiazdą(przynajmniej pod względem medialnym, ale mam nadzieję że niedługo znów sportowym) być dobre.
Chodziło raczej o to, że może to teraz na linii Dunga - Ronaldinho są jakieś "rozbieżności"

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 mar 2007, 15:03

Między nimi są jakieś zatargi dosyć dawne. Chyba w jakimś wywiadzie Ronaldino powiedział coś o Dundze. Ale nieważne.

Ostatnich sparingów Brazylii nie widziałem, ale to co pokazali pod koniec roku w meczu z Argentyną może świadczyć na korzyść R10. Dunga za wszelką cenę chce wprowadzić do kadry niepróowanych(lub rzadko) wcześniej zawodników. Zwłaszcza z CSKA i Szachtara. W niektórych przypadkach to się sprawdza, a w niektórych nie. Jeśli jednak myśli, że zbuduje kadrę bez Ronaldinho to raczej się srogo pomyli.

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 15:08

Cris7 pisze:eśli jednak myśli, że zbuduje kadrę bez Ronaldinho to raczej się srogo pomyli.
Impossible is nothing.

Br - Helton
Op - Maicon
Ol - Maxwell
Oś - Lucio
Oś - Juan
Dp - Gilberto Silva
Dp -
Pp - Kaka/Elano
Pl - Daniel Carvalho
Nś - Jo
Nś - Ronaldo/Rafael Sobis

Jak widzisz można zbudować dość silną jedenastkę. Aktualnie nie przychodzi mi na myśl pomocnik defensywny nr 2.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 mar 2007, 15:11

Maxwell?Nie jestem przekonany
Juan? On chyba niedawno wrócił do gry. Pisząc o R10 nie mówię tylko i wyłącznie o nie tylko o aspekcie sportowym jego obecności w kadrze.

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 15:18

Cris7 pisze:Maxwell?Nie jestem przekonany
A ja za to jak najbardziej. Jeden z najlepszych obrońców Serie A w barwach Canarinhos? Czemu nie?
Cris7 pisze:Juan?
Są jeszcze Alex z PSV, Cris z OL :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2007, 16:02

carlitos pisze:Br - Helton
Op - Maicon
Ol - Maxwell
Oś - Lucio
Oś - Juan
Dp - Gilberto Silva
Dp -
Pp - Kaka/Elano
Pl - Daniel Carvalho
Nś - Jo
Nś - Ronaldo/Rafael Sobis

Szczegolnie napastnicy, przy całym szacunku dla Ronaldo na dzien dzisiejszy sieja postrach... :P Jakos nie wyglada aby Dunga chcial grac dwoma defensywnymi pomocnikami, chyba, ze po przeczytaniu tego postu zacznie. Boki defensywy, boki zrywać nie ze podani zawodnicy sa słabi, ale poprostu w Brazylii sa sporo od nich lepsi. Sporo. Podobnie jak w przypadku bramkarza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”