nie mają żadnego sensu więc po co je pisac?Kebab pisze:Mecz Real-Barca nie ma porównania
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 30 mar 2006, 15:09
nie mają żadnego sensu więc po co je pisac?Kebab pisze:Mecz Real-Barca nie ma porównania
Ultras
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 30 mar 2006, 15:34
nienawisc miedzy kibicami barcy i realem powoduje ze to sa jedne z najlepszych derby w europie.i nie porownuj gran derby do pojedynku milan juve czy l'pool man utd bo to nie sa derbyUltras pisze:Logiczne jest przynajmniej dla mnie że dla kibiców Realu Barcy najważniejsze są Gran Derby.Fani angielskiej piłki będą obstawiać Liverpool- Man Utd lub Manchester -Arsenal a kibice Seria A na Inter - Milan lub Juve - Milan.Więc uważam że posty typu
SpY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Polewocz » 09 kwie 2006, 20:56
Polewocz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabregas » 04 maja 2008, 17:49
Fabregas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 04 maja 2008, 17:59
Fabregas pisze:1. Derby d'Italia, czyli Juventus Turyn - Inter Mediolan
Einar
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 maja 2008, 18:43
I na pewno dużo lepsze pod względem piłkarskim niż wiele europejskich derbów (oczywiście chodzi o widowiskowość i emocje).Einar pisze:1. Boca - River -> zdecydowanie najlepsze pod względem kibicowskim
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 25 maja 2010, 22:48
Bez takich żartów.A znakomitym argumentem na to jest ostatni mecz między Arsenalem i United, który przyciągnął do telewizorów więcej ludzi niż finał MŚ 2006. Przy okazji został chyba pobity rekord oglądalności meczu piłkarskiego, choć co do tego pewności nie mam.
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 06 cze 2010, 18:00
janek92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2010, 0:54
Ktos tu herezje uprawialolek j pisze:Dla mnie jako kibica Arsenalu Londyn najciekawszym derby jest spotkanie pomiędzy Kanonierami i Chelsea.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 07 cze 2010, 8:31
Media Media MEdia.Ktoś krzyknął hasło, ktoś powtórzył i się przyjęło.Magnum pisze: pytanie jeszcze mam.. czemu Real Madryt-Barcelona okresla sie mianem "derby Europy"? "Derby Hiszpanii" nie wystarczy?
aldoraine
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 cze 2010, 15:31
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 cze 2010, 19:28
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 cze 2010, 19:37
Piłkarskie derby to mecz piłki nożnej dwóch drużyn z jednego miasta lub regionu. Odbywają się, gdy dane drużyny biorą udział w rozgrywkach tej samej klasy rozgrywkowej. Czasami derbami mylnie nazywane są spotkania typu "Mecze gwiazd" np. pojedynek "Wschód – Zachód kraju" oraz mecze tzw. "odwiecznych rywali" – drużyn, które rywalizują ze sobą od dawna, a kibice są do siebie nieprzyjaźnie nastawieni.
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 cze 2010, 20:39
Nie do końca. Dla kibiców Lyonu meczem derbowym jest na przykład potyczka z Saint-Etienne. Przykłady można mnożyć.Jeśli ktoś uznaje mecz drużyn z 2 rożnych miast to tak, dla mnie takie nazewnictwo to parodia jest.
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 cze 2010, 20:44
Rezus
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio