EURO 2012: GRUPA D - Ukraina, Szwecja, Anglia, Francja - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Re: EURO 2012: GRUPA D - Ukraina, Szwecja, Anglia, Francja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 cze 2012, 13:54

Boromir pisze:Niemcy - Francja w półfinale, Anglia - Hiszpania w ćwierćfinale, nie rozpędzasz się za bardzo?
Rozumiem że
1. Niemcy nie przejdą Polaków/Czechów w ćwierćfinale, zaś Francuzi Chorwatów? Z Włochami będzie nieco ciekawiej, ale jak wcześniej napisałem, skoro uważam ich za faworytów to jednocześnie zakładam że z Włochami też sobie poradzą.
2. Hiszpanie przegrają z Chorwacją, czy może Anglia przegra z Ukrainą?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 cze 2012, 13:54

Najlepsze jest to że Carroll osiągnął forme za czasów Newcastle- on nigdy nie będzie technikiem, zawsze będzie drwalem ale on tak własnie grał w Srokak, czyli fenomenalnie w powietrzu i walka na calutkim boisku.Przy drewnianej taktyce Angli która nie sili sie na rozgrywanie tylko na laga do przodu jest idealny i było widać że czuje się jak ryba w wodzie- potwierdzam że Andy może być tajną bronią Angli bo żaden obecnie napastnik na świecie nie osiąga takiej wysokości w powietrzu.Jeżeli Vidić co 2 głowke przegrywał z Andym to co dopiero inni :lol:

Wraca Roo teraz co tylko dla Angli małego kopa...cholernie licze na mecz Hiszpania-Anglia..nie to że czuje sensacje tylko z czystej ciekawości 8)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 16 cze 2012, 13:57

sickstick pisze:
Boromir pisze:Niemcy - Francja w półfinale, Anglia - Hiszpania w ćwierćfinale, nie rozpędzasz się za bardzo?
Rozumiem że
1. Niemcy nie przejdą Polaków/Czechów w ćwierćfinale, zaś Francuzi Chorwatów? Z Włochami będzie nieco ciekawiej, ale jak wcześniej napisałem, skoro uważam ich za faworytów to jednocześnie zakładam że z Włochami też sobie poradzą.
1. Francuzi jeszcze nie wyszli z grupy.
2. Francuzi jeszcze nie wygrali grupy.
3. Francuzi mogą mieć bardzo ciężko z Chorwatami, nie mówiąc już o Włochach czy Hiszpanach.
4. Niemcy jeszcze nie wyszli z grupy.
5. Niemcy jeszcze nie wygrali grupy.
6. Zawsze jest prawdopodobieństwo, że będzie niespodzianka w ćwierćfinale z Polską/Czechami.

Za dużo w tych twoich rozważaniach "gdyby" i "być może".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 cze 2012, 13:59

sickstick pisze:Rozumiem że
1. Niemcy spokojnie w półfinale. Ale czy Francuzi sobie z Włochami poradzą? Mam wątpliwości, bo gdyby zamiast Balotellego grał Di Natale to w grupie C byłoby już pozamiatane, a tak to Włosi drżą teraz o uczciwość Hiszpanów. Wynik 2-2 mnie nie zdziwi, ale trzeba przyznać, że Włosi nie zawodzą na tym turnieju i mi np bardziej podobali się od Francuzów.
2. Dlaczego skreślasz Ukrainców, skoro Anglicy się wcale lepiej od nich nie zaprezentowali? Jak dla mnie z tej grupy wyjdą właśnie Ukraińcy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 cze 2012, 14:01

Zobaczymy, dla mnie układ jest prosty.
Rosja vs Dania/Holandia/Portugalia - Hiszpania vs Anglia
Niemcy vs Polska/Czechy - Francja vs Włochy/Chorwacja

W finale Polska-Anglia :smoke:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 cze 2012, 14:02

Panowie i tak wygraja Niemcy,wiec po co te dywagacje ? 8)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 16 cze 2012, 14:04

Btw, sickstick, jak ci wychodzi, że to akurat Francja wygra grupę?

Sorry, ale mówienie, że półfinał Niemcy-Francja się ciekawie zapowiada (po rozegraniu dwóch kolejek fazy grupowej) jest dla mnie śmieszne. Ciekawie to się może zapowiadać mecz Polska-Czechy czy Ukraina-Anglia :wink: .

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 cze 2012, 14:11

Dr.Football1 pisze:Panowie i tak wygraja Niemcy,wiec po co te dywagacje ? 8)
Kurcze, przecież oni zawsze wygrywają. ;P
rzeznik pisze:Sorry, ale mówienie, że półfinał Niemcy-Francja się ciekawie zapowiada (po rozegraniu dwóch kolejek fazy grupowej) jest dla mnie śmieszne.
Widzisz, dla mnie śmieszne jest mówienie, że Niemcy jeszcze nie wygrali grupy po 2 zwycięstwach w 2 meczach. Twoja zdanie, twoja sprawa :)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 16 cze 2012, 14:15

sickstick pisze:
rzeznik pisze:Sorry, ale mówienie, że półfinał Niemcy-Francja się ciekawie zapowiada (po rozegraniu dwóch kolejek fazy grupowej) jest dla mnie śmieszne.
Widzisz, dla mnie śmieszne jest mówienie, że Niemcy jeszcze nie wygrali grupy po 2 zwycięstwach w 2 meczach. Twoja zdanie, twoja sprawa :)
Jasne, że na 90% ją wygrali (1 mecz na 10 mogą chyba z Danią przegrać), ale gdy takich warunków jest więcej (to akurat najbardziej prawdopodobny), to prawdopodobieństwo twojego półfinału spada. I ponowię moje pytanie: piszesz, że z grupy wyjdzie Anglia i Francja - jak ci wychodzi, że to Francja będzie pierwsza, a Anglia druga?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 16 cze 2012, 15:03

Kibice Ukrainy bardzo brzydko się zachowali, wygwizdując swoją kadrę po meczu z Francja, Irlandia im dała przykład jak powinni zachowywać się prawdziwi kibice... Francja moim zdaniem, to jeden z głównych faworytów turnieju, chociaż do tej pory najbardziej solidne wrażenie robią Niemcy i Hiszpania ... Jednak trójkolorowi naprawdę są ciekawą ekipą... Anglicy też wydają się rozkręcać z meczu na mecz, do tego wraca Rooney. Ukraina nadal się liczy w walce o awans, ale jednak nie sądzę by podołali Anglii. Oni w sumie mieli prawo przegrać, mają w grupie znacznie mocniejszych przeciwników od swojej reprezentacji, ważne, że walczą i liczą się cały czas w kwestii awansu.
Natomiast w nie co innej sytuacji jest Polska, jaka kadrowo prezentuje się lepiej od Greków czy nawet lekko od Czechów, pomimo, że w rankingach jesteśmy najsłabszą ekipą turnieju, to jednak mamy możliwości by być czarnym koniem tego turnieju - kibice mają prawo oczekiwać awansu z takiej grupy... Dziś się okaże czy damy radę. Fajnie by było przedłużyć nam to piłkarskie święto i emocje zw. z Polską kadrą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 cze 2012, 20:41

Francuzi w zasadzie pewni awansu. Musieliby przegrać ze Szwecją różnicą jednego gola więcej niż Anglicy z Ukrainą, czyli np Francja-Szewcja 0-2 Anglia-Ukraina 0:1 i tak dalej. Wtedy z pierwszego miejsca wyszliby Ukraińcy i mieli szanse na rewanż na Włochach za ćwierćfinał WC 2006. Działa to też odnośnie zwycięstw faworytów. Jeśli Francuzi wygrają jednym golem mniej niż Anglicy (1:0, 2:0 itd) to zagrają z Hiszpanią.

Swoją drogą ładny hymn mają Ukraińcy.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 cze 2012, 21:03

sickstick pisze: Swoją drogą ładny hymn mają Ukraińcy.
Kapitalny! Od pierwszego meczu ze Szwecją zauważyłem i dziś telewizor znów na maksymalną głośność :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 cze 2012, 21:04

Alez fajnie i odwaznie graja Ukraincy. Konoplyanka to geniusz. Dawac niespodzianke :pray:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 cze 2012, 21:05

Dr.Football1 pisze:Alez fajnie i odwaznie graja Ukraincy. Konoplyanka to geniusz. Dawac niespodzianke :pray:
Żeby po 30 minutach nie stanęli jak Polska :pray:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 cze 2012, 21:09

To samo sobie pomyslalem...

Fajnie,ze Blochin postawil dzisiaj na trio cudownych dzieci ukrainskiej pilki - Konoplyanke,Jarmolenke i Garmasha :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”