EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: EURO 2012: GRUPA B - Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 cze 2012, 23:33

Pepe to potwór, niszczy jak do tej pory i IMO obok Hummelsa jak do tej pory najlepszy stoper turnieju. Tak jak Bento mnie nie przekonywał i ta drużyna również tak dziś mi zaimponowali.
Przesada. Zawalił gola Gomeza, zawalił gola Bendtnera. Po dwóch zawalonych gola nie można mówić, że niszczy.

Dziwi mnie, że nikt tutaj nie jeździ po piłkarzach Holendrów. Jak to zagrali taką żenade i to nie wina zawodników? Ja tak patrząc na Robbena to sobie myślę, że się nie nadaje do ligi mołdawskiej, a reszta to przereklamowane cieniaki :smoke:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 cze 2012, 23:36

Dr.Football1 pisze:
axp pisze:Od kiedy Bender gra na prawej obronie :?: :shock:
Z Holandia ostatnie kilka minut zagral nawet na skrzydle :lol:

Zawiodl mnie troche Loew. Nie ma Reusa,a przede wszystkim Schurrle :(
Niestety, ale ja tez byłem bardzo rozczarowany dzisiejszym składem i zmianami. Znów grał słaby na tym turnieju Podolski, znów wszedł stary Klose, którego każdy zna, a wielkie talenty jak Reus czy Goetze nie dostają nawet kwadransa na koniec meczu. Lipton pełną gębą!

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 18 cze 2012, 1:05

Ale nawet i przy takiej obsadzie '11' i ławki rezerwowych to Niemcy i tak spokojnie powinni co najmniej dojść do finału.

Podolski już dziś tylko grał z okazji 100. występu i bramkę strzelił. Ale to już nie ten zawodnik co w 2006 czy 4 lata temu ładując nam 2 bramki... Klose kończyć już będzie powoli przygodę z reprezentację i... skończą się Polacy w Niemczech. A Niemcy w Polsce pewnie zostaną, bo wątpię żeby podzielili los Rogera. Szczególnie myślę o Polańskim, ale... nigdy nic nie wiadomo ;)

Devourer
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 77

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 18 cze 2012, 1:45

No idobrze, ze kończą się Polacy w niemieckiej reprezentacji, przynajmniej już mniej denerwuje - kiedyś byłow kadrze łacznie 3 czy nawet 4, z czego Klose i Podolski brylowali w 1 składzie. I tak Niemcy będą znowu co najmniej w półfinale, może się wyłożą dopiero na Hiszpanii, ew. Włoszech, Francji czy Anglii, a może nawet wygrają finał.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 cze 2012, 7:46

Z Holendrów Sneijder tylko mi się podobał na tym turnieju. Van Basten mówił o słabej defensywie Niemiec tyle że ja nie widziałem defensywy Holandii na tym turnieju. Williems jest młody to dostaje rozgrzeszenie ale Heitinga i Mathijsen grają w fajnych zachodnich klubach i należy się spodziewać po nich więcej, Van Der Wiel obdarzony jest wielkim hypem przez media a był tragiczniejszy niż jego kolega po przeciwnej stronie.Widać że wymiatanie w Erevidise nic nie znaczy na porządną piłkę bo gregory na poważnej piłce nic nie pokazał, tak samo jak wielki talent duński, Christian Eriksen rozrywający siaty w Ajaxie a w kadrze wszyscy śmiali się z klocka Bendtnera jakby on miał być tym słabym a to Eriksen był najsłabszym puktem ofensywy Danii, nie wniósł kompletnie niczego do gry reprezentacji, za to plus dla Kron Daehli`ego , Bentnera, Rommedahl też szarpał no i Kvist z Zimmlingiem byli świetni, szkoda że jeden z nich doznał kontuzji.Agger to jeden z najlepszych obrońców na turnieju.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 cze 2012, 8:36

Też pomyślałem o Schaarsie, on mógłby zastąpić Willemsa. Nie wiem co odwaliło van Marwijkowi, że stawiał na tego chłopaka, nie miał szans na dobrą grę. Wszyscy koledzy z van Persiem na czele wyżywali się jeszcze na nim i każde nie najlepsze podanie kończyło się złośliwym komentarzem... rozumiem, że tak można, ale większość Holendrów nie grała od niego lepiej. Gwizdy jak schodził też nie były w porządku, to trener powinien je dostać.
Loew potrafił na pozycję Boatenga mieć przygotowanego Bendera, van Marwijk na to nie wpadł. Tak na szybko to myślę, że mogliby tam grać jeszcze np Emanuelson, Drenthe, na pewno gorzej by nie wyglądali od Jetro.

Po pierwszej połowie meczu z Danią pisałem, że z taką defensywą nic nie da się zrobić. Okazało się, że z ofensywą nie jest lepiej. Robben w tym roku maścił wszystko jak popadnie, van Persie potykał się o własne nogi, Afellay bardzo nieskuteczny w dryblingach, Huntelaar niestety niewidoczny. Sneijder nawet nieźle, ale sam nic nie zrobi. Najgroźniejszym z Portugalią był van der Vaart, który zaczynał turniej na ławce :rotfl4:

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 18 cze 2012, 10:04

Holendrzy widocznie nie trafili z formą na Euro. Dla Robbena to chyba najgorszy sezon w karierze, tak spieprzyć wszystkie rozgrywki to już chyba dawno się nikomu nie udało.
Van Persie - król Premier League, nie trafiał z kilku metrów do bramki, Huntelaar w ogóle zapomniał jak się strzela i cóż... myślałem, że Holendrzy jednak coś osiągną na tym turnieju, ale jak już ktoś to wcześniej mówił, nic nie zostało z drużyny, która wywalczyła vice-mistrzostwo świata. Wielki upadek, wielkich gwiazd, które nie umiały się ze sobą zgrać. Również daję plusa Van Der Vaartowi, ale w pojedynkę meczu nie wygra. Ale zremisować to już miał szansę, bo tylko słupek mu przeszkodził w tym :D

Willems był typowany na wielkie objawienie euro, że niby najmłodszy gracz w kadrze, ale strasznie wyszedł w trakcie turnieju jego wiek. Wczoraj Portugalczycy ogrywali go jak chcieli - Bento chyba nawet nie musiał im sugerować, którą stroną lepiej wyprowadzać atak. I jak się to skończyło, to kto oglądał mecz ten wie ;)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 18 cze 2012, 11:12

Wczoraj Portugalia zagrała świetne spotkanie, widać ile znaczy jak Ronaldo jest w formie, CR7 zagrał aktywnie i skutecznie to odrazu cały zespół dostaje skrzydeł, z taką grą jak wczoraj z Holandią mają szansę by zagrać w finale tego turnieju a półfinał już mają gwarantowany bo po Czechach się przejadą jak walec z taką dyspozycją. Ronaldo jak utrzyma formę z wczorajszego meczu, to może być naprawdę ojcem sukcesu Portugalczyków a co za tym idzie, pewniakiem do złotej piłki.

Holandia z niesamowicie mocnym składem, zagrała beznadziejnie... Smuda porównał naszą kadrę do Holandii - z tym, że w naszej grupie, to Dania by wszystkie ekipy rozjechała, nie mówiąc o Holandii, jaka by w cuglach rezerwami przeszła naszą grupę... Jednak niestety, pomarańczowi w tym turnieju mieli jedynie momenty dobrej gry a to stanowczo za mało by się liczyć w tych rozgrywkach i aby wyjść z tak wymagającej grupy. Ale 0 ptk aktualnych wice mistrzów Świata, można w pewnym sensie nazwać kompromitacją.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 18 cze 2012, 11:53

przy stanie 1-1 w 77 munucie Bendtner wychodzil sam na sam z Neuerem i Badstuber ewidentnie zatrzymal Dunczyka /złapal za koszulke co unimozliwilo mu oddanie strzału. powinnien byc karny i byc moze czerwo dla Niemca - nie bylo juz zupelnie nikogo. Niemcy moglby byc poza turniejem(chyba zeby wszedł Tyton)...

co do Portugalii- podobnie jak Niemcy- juz sa w polfinale. Moutinho wczoraj zniszczyl caly srodek Holendrow. Widac ze gosc nawet z dosc przecientje ligi jest w stanie przycmic takie gwiazdy jak Vaart, De Jonk, Snajder. No i swietny wystep nowego prawego obroncy Valenci, Joao Pereiry, obok wspomnianego Moutinho i Ronaldo najlepszy na placu. Ciezko ocenic stoperow portugalskich, ale z Van Persiego i Huntera zrobili befsztyk.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”