EURO 2012: GRUPA D - Ukraina, Szwecja, Anglia, Francja - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: EURO 2012: GRUPA D - Ukraina, Szwecja, Anglia, Francja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 cze 2012, 22:47

:lol:

Francuzi potwierdzili, że nadal są nieobliczalną drużyną. Chciałbym móc napisać inaczej, ale większych szans z Hiszpanią im nie daję. Ich siła to indywidualne akcje Ribery'ego, Ben Arfy, Nasriego czy Meneza. Nie ma tam drużyny, nie ma koletywu. Anglii nie oglądałem, więc się nie wypowiadam. Widzę jednak, że spora ilość osób żałuje (mam nadzieję że nie ze względu na rolę współgospodarza) odpadnięcia Ukraińców.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 cze 2012, 22:47

Luminos pisze:Jeszcze dodam od siebie, że imponuje mi Parker. Koleś w każdym meczu wygląda tak, jakby miał paść na murawę i nie wstać, a on cały czas biega. Oj, Anglicy mogą namieszać i niespodziewanie awansować do 1/2.
A dla mnie jeden z najgorszych zawodników w kadrze. To jest właśnie zabawne w angielskim futbolu jak coneiktórzy jarają się takimi zawodnikami jak Terry czy Parker - coś zajebią, źle się ustawią, ale później rozpaczliwym wslizgiem się ratują i lud sika po nogach.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 19 cze 2012, 22:48

Daaaamian pisze:Ktoś oprócz Gerrarda i Silvy ma trzy (ewentualnie ponad trzy) asysty w turnieju?
Arszawin

Red85, nie chodzi mi o całokształt gry, bo raczej był on niewidoczny i miał 2 nieudane strzały. Widzę, że biega dużo, strasznie się stara, a że czasem nie wychodzi to już inna historia.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 22:51 przez Luminos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 cze 2012, 22:50

Pirlo? Przy bramkach Cassano, Di Natale, Balotellego?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 cze 2012, 22:51

Fatalny mecz Francuzow, piekny gol Ibry, tylko on mogl tak strzelic.

Nie czytalem dzis o zmianach jakie byly u Blanca i nie wiem z czego wynikall brak Cabaye, Meneza bo generalnie Ben Arfa i MVila znacznie gorzej sie zaprezentowali.
Po sparingach Benzema wygladal swietnie, a teraz jest fatalny i nie daje nic druzynie, ponadto na Hiszpanow wypada Mexes i wskakuje Laurent, ale tego nie traktuje jako oslabienia.
Sami sobie skomplikowali sytuacje.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2012, 22:56

red85 pisze:
Luminos pisze:Jeszcze dodam od siebie, że imponuje mi Parker. Koleś w każdym meczu wygląda tak, jakby miał paść na murawę i nie wstać, a on cały czas biega. Oj, Anglicy mogą namieszać i niespodziewanie awansować do 1/2.
A dla mnie jeden z najgorszych zawodników w kadrze. To jest właśnie zabawne w angielskim futbolu jak coneiktórzy jarają się takimi zawodnikami jak Terry czy Parker - coś zajebią, źle się ustawią, ale później rozpaczliwym wslizgiem się ratują i lud sika po nogach.
Pełna zgoda. Oprócz poświęcenia Parker wnosi do tej drużyny naprawdę niewiele. Gerrard przed ostatnie pół godziny (mniej więcej od 60. minuty grał bardzo głęboko) zaliczył więcej przechwytów niż Parker przez całe spotkanie. Szkoda, że nie ma Carricka w tej kadrze, bo jego współpraca z tak przygotowanym kondycyjnie Gerrardem mogłaby wyglądać naprawdę bardzo ciekawie. W tej chwili nie widzę innej opcji niż Gerrard - Parker w środku.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 19 cze 2012, 22:56

Nie wiem, kto jest w ćwierćfinale gorszym przeciwnikiem.
Włosi mają taki styl, który denerwuje 90% drużyn, jednak mają przód(di Natale i Cassano), który wykorzysta każdą pomyłkę.
Hiszpanie dla mnie ostatni mecz zagrali słabo.

Osobiście chciałbym, żeby na początek meczu wyszedł Giroud, a Benzema w przerwie, bądź koło 60-65 minuty.

Devourer
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 77

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 19 cze 2012, 23:02

To najlepsza grupa na Euro wg mnie - każdy zespół był dobry i każdy coś wygrał. Ukraina mimo, ze odpadła to grała ambitnie do końca i nie siadła po 25 minutach jak nasi. I osiągnęli i więcej niz my w historii Euro, bo wygrali 1 mecz i zajęli 3 miejsce w grupie. Szwecja z Anglią stoczyła najlepszy mecz na euro, poza tym zdołali wygrać na koniec Francją - a gol Ibrahimović strzelił jak dla mnie najładniejszą bramkę w turnieju.

Myślę, że każdy z tych zespołów by spokojnie wygrał nasza grupę.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 cze 2012, 23:11

Daaaamian pisze:
red85 pisze:
Muszę się nie zgodzić. Samo to poświęcenie Parkera jest dużym wkładem w tą drużynę, gość zalicza niesamowitą ilość zablokowanych strzałów, biega jak potłuczony i jest naprawdę wszędzie, w ofensywie też. Nie jest wirtuozem ani magikiem, ale daje moim zdaniem zdecydowanie daje radę. A co do Gerrarda to tak, prawda że zaliczył 3 ładne asysty (dziś też ładna choć dość fartowna, bo Ukraińcy mocno spieprzyli sprawę), ale nie wydaje mi się, żeby to on dawał za wiele Anglikom. Co jakiś czas popisze się niezłym podaniem, ale to trochę za mało jak na kapitana, kogoś kto ma ciągnąć tą drużynę i siać panikę w szeregach rywali. Jak dla mnie nie gra nic rewelacyjnego i w żadnym z meczu nie robiłbym z niego MOTM. Rozgrywający z niego raczej mizerny. Teraz pewnie ktoś powie, że jestem uprzedzony i szukam zaczepki.

Co do samego meczu to Ukraina na początku mocno dominowało i prawdę mówiąc dziwię się, że Anglia tak łatwo wyszła z tej grupy. I to na pierwszym miejscu. Choć z drugiej strony w każdym meczu miała w zasadzie duże problemy, bo i z Francja powinna im nastrzelać i Szwecja napędziła stracha. Z Ukrainą było o tyle łatwiej, że ta musiała atakować, a Anglikom wystarczał remis, nie wspominając już o tym, że pewnie wiedzieli co się dzieje w drugim, równoległym meczu.

Za najsłabszego piłkarza w kadrze uważam Milnera, który KOMPLETNIE nie wnosi nic do drużyny. Moim zdaniem też mocno średnio prezentuje się też Cole, który dość ostrożnie podłącza się do akcji ofensywnych. Nie wiem jednak na ile to wina samego Cole'a czy może Hodgsona. Rooney też dziś nie najlepiej, ale swoje strzelił.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 cze 2012, 23:18

Beznadziejny mecz Anglików a najgorszy obok Parkera był chyba Roo który grał jakby za kare- zero zaangazowania walki i determinacji- gdyby nie włozył gola oceniłbym ten występ jako dramatyczny.Obrona mega słaba i wesoła..

Anglicy grający smiesznie po 30 min z francja wygrywaja grupe :roftl3: teraz Włosi....niesamowite

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2012, 23:20

Gerrard w destrukcji był dzisiaj lepszy od Parkera, zaliczył asystę, posłał w pole karne kilka świetnych dośrodkowań, zaliczył kilka crossów, których nie powstydziłby się sam Alonso, wypuścił Rooney'a na wole pole (strasznie szkoda, że gonił go jeden z szybszych Ukraińców) stwarzając świetną okazję do podwyższenia prowadzenia, ale znajdzie się ktoś, kto powie, że nie wydaje mu się, że Gerrard daje za wiele kadrze. Wiadomo, że z niego żaden rozgrywający, ale akurat Gerrard to nie tylko MOTM wśród graczy reprezentacji Anglii dzisiejszego spotkania, ale w ogóle jeden z najlepszych jej zawodników na tym turnieju.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 cze 2012, 23:29

Zgoda. Krytykowałem go parę razy, za "umiejetność" rozegrania, ale to co ma najlepsze daje w tym turnieju.

Tak jak już pisałem z tym składem Anglia grać piłką dobrze nie będzie, więc niech wykorzystuje te atuty które ma i jak na razie na czele ze swoim kapitanem robią to dobrze.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 19 cze 2012, 23:34

Anglia jest w obronie strasznie niepewna (przynajmniej na tle meczu z Ukrainą) i na kataloński cud wersja 2.0 pt. "Pusta bramka-strzelę obok", w roli głównej Cesc Fabregas czy ktoś tam, nie ma na co liczyć po raz drugi.

Edit:

Aa, przecież oni nie z Hiszpanią... :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2012, 23:41

Kamil232 pisze:Krytykowałem go parę razy, za "umiejetność" rozegrania, ale to co ma najlepsze daje w tym turnieju.
Właściwie to i tak, i nie. Na tej pozycji daje to, co ma najlepsze, ale tego zawodnika stać na znacznie więcej. Rozgrywającym oczywiście nie jest i nie będzie, ale gdyby tak Hodgson miał trochę więcej oleju w głowie i zdecydował się na grę trójką w środku, gdzie Gerrard byłby tym najwyżej ustawionym, to mógłby dawać tej kadrze zdecydowanie więcej. Tym bardziej, że kondycyjnie jest świetnie przygotowany do turnieju.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 cze 2012, 23:45

No tak tutaj też się muszę z Tobą zgodzić(drugi raz w ciągu dnia wtf :P ). Parę razy pisałem, że jeśli gdzieś bym widział Gerrarda to wyżej za napastnikiem. Najlepszą piłkę w karierze grał razem z Torresem grając tuż za nim i wbiegając w pole karne, mając za sobą gościa odpowiedzialnego za rozegranie z głębi pola(żeby on się do tego nie brał :P ) tak jak było z Alonso.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”