Copa Libertadores - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 sie 2006, 15:04

Zaza, jesteś pewny, że Sobis grał w Corinthians? :shock: Przejrzałem jego życiorysy i nie znalazłem w nich nic o tym, że grał w Corinthians, :?
A jeśli to ja się myle, to na pewno doszedł, bo siedział na ławie :P

Co do finału to jestem za Internacionalem z wiadomych powodów, ale przyznaje się, że nie wierzyłem, że mogą wygrać z Sao Paulo.
Jednak jest tak jak piszą w Piłce Nożnej - Inter ma patent na Sampe. :)

Zobaczymy co przygotował dziś Ramalho. Na pewno łatwo skóry nie odda. Gol Edcarlosa dla SPFC dał im jeszcze nadzieje na obrone tytułu.
Ramalho w ostatnich meczach postawił wszystko na zwycięstwo w Copa, więc porażka będzie dla niego ciosem. Sam zapowiada, że Sao Paulo od razu rzuci się ataku, więc może byc ciekawie. Powraca Danilo - to wzmocni gości.
Nie wiem jak zadziała na nich fakt, że w piątek w wypadku samochodowym zmarł drugi bramkarz Tricolores - Weverson.

Mój typ: remis :twisted:

Składy:
Internacional: Clemer; Ceará, Bolívar, Fabiano Eller, Jorge Wagner; Wellington Monteiro o Indio, Edinho, Tinga, Alex; Fernandao y Rafael Sobis. Director técnico: Muricy Ramalho.

Sao Paulo: Rogério Ceni; Fabao, Diego Lugano, Edcarlos; Souza, Rycharlison, Mineiro, Danilo, Júnior; Aloísio o Ricardo Oliveira y Leandro. Director técnico: Muricy Ramalho.

Sędzia: Horacio Elizondo :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 sie 2006, 15:19

Corinthians właśnie ja też nie wiem na 100% pewny i dla tego zapytałem się - widziałem teksty w stylu "nie przebił się" co by świadczyło o tym ze nie grał i zdecydował się znienić klub by grać. A masz może profil piłkarza link ? kiedyś mi przesłałeś ale gdzies go zapodziałem :?
slawinho pisze:Apropo Sobisa to z wygladu przypomina troszke Szewczenke a część jego rodziny co ciekawe wywodzi sie z Ukrainy.
:twisted: To ciekawe co piszesz ...

Co do meczu to teraz ładwiej typować - Inter gra u siebie i zaliczka 1 bramki daje im przewage psychologiczną. Sam to ze mało kto stawiałe że wygraja w Sao Paulo :twisted: Teraz moga wyczekiwać na ruch gości - jak bedzie jak piszesz że się rzucą na nich to może być im na reke :twisted: Też bym był skłonny postawić remis - tym bardzie ze daje sukces gospodarzą :P

Na tym meczu mają być ludzie z Milanu :roll: ale teraz sobie przypomniałem że można to odebrać w dwie strony - Diego Lugano - Rafael Sobis :twisted: Dla jednego z nich może być to ostatni mecz ;wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 sie 2006, 15:36

Zaza pisze:Corinthians właśnie ja też nie wiem na 100% pewny i dla tego zapytałem się - widziałem teksty w stylu "nie przebił się" co by świadczyło o tym ze nie grał i zdecydował się znienić klub by grać. A masz może profil piłkarza link ? kiedyś mi przesłałeś ale gdzies go zapodziałem
W grudniu 2005 Joorabchian interesował się Sobisem, ale nic z tego nie wypaliło. I to był chyba jedyny wątek na linii Sobis - Corinthians.

Co do linków:
http://globoesporte.globo.com/ESP/Jogad ... 74,00.html
http://www.sambafoot.com/en/players/890 ... Sobis.html

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2006, 0:13

Corinthians kupiłem nie dawno tygodnik bukmacherski :wink: "Tylko Piłka" i piszą w nim że w drugim meczu finału nie zagrają za kartki: Josue, Fabao, Souza w Sao Paulo i Tinga po stronie Interu - urazy leczą Alex - Minerio i Ceara - spora lista nie obecnych :roll:

Mecz o 3 w nocy ale juz mam gwarancje że mnie nie zetnie własnie pisze kawe a'la siekiera :P najwyżej dzis wcale nie pośpie :P

A wracając do Sobisa to zaraz coś Ci ciekawego napisze w temacie mercato :wink: tylko musze sie upewnić ale koleś mi mówił dziś bardzo ciekawą sprawe odnoście jego kontraktu :roll: i to jest pewka 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 sie 2006, 9:07

No i dobrze wytypowaliśmy remis :P
Dla takich meczy warto zarywać noce :D
Pierwsza brama - jakże ważna - po błędzie samego Rogerio Ceniego, chociaż nie mam pewności, czy nie był tam faulowany :roll:
Gol dla Sao Paulo padł po błędzie obrony, której nie wyszła pułapka ofsjadowa.
Potem znów gol dla Interu, Tinga z bliska. Fatalnie zachował się Horacio Elizondo, który pokazał mu czerwoną kartkę, za to, że zdjął koszulkę do połowy, a Tinga już miał wtedy żółtą :roll: Biedy chłopak, chciał się pochwalić napisem na podkoszulku ("Dziękuję Ci Jezu") i tylko podciągnął koszulkę, a Elizondo dał mu kartkę.
Sami zobaczcie, czy to było na czerwień:
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557055.JPG
Jesli tak, to sora. Zawsze myślałem, że kartka jest za całościowe zdjęcie koszulki ;p
Na 2-2 gol po błędzie Clemera, który powinien dalej wybić piłkę, ale na szczęście nie było dalszych konsekwencji. A jego interwencja z 90 minuty była wspaniała.

Piłkarzem meczu został Fernandao - strzelec pierwszego gola.
Sobis był dzisiaj strasznie kryty, niekiedy przez czterech piłkarzy, i często był też faulowany. Mimo to i tak ze dwa razy pokazał próbkę swych umiejętności, popisując się dryblingami.

Inter zdobył już po raz 13 Puchar Wyzwolicieli dla brazylijskich klubów, sam zdobył go po raz pierwszy i jest 8 klubem brazylijskim, który zdobył ten puchar.
Brazylijskim teamom potrzeba jeszcze 7 zwycięstw aby dogonić argentyńskie.
Zaza pisze:Corinthians kupiłem nie dawno tygodnik bukmacherski "Tylko Piłka" i piszą w nim że w drugim meczu finału nie zagrają za kartki: Josue, Fabao, Souza w Sao Paulo i Tinga po stronie Interu - urazy leczą Alex - Minerio i Ceara - spora lista nie obecnych
Bardzo fachowy ten tygodnik, bo tylko Josue nie zagrał z tej siódemki.

Szkoda mi Aloisio - przegrał swój drugi finał Copa Libertadores z rzędu.
Obrazek

Internacional Porto Alegre - Zdobywca Pucharu Wyzwolicieli 2006.

Jedyny Inter najlepszy na swoim kontynencie.

PS. Flumienense - Corinthians 1-2 ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

EDIT:

Jeszcze kilka fotek:
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557054.JPG
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557053.JPG
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557057.JPG
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557058.JPG
http://www.lanacion.com.ar/anexos/imagen/06/557056.JPG

Jeszcze napisze o meczu ze strony technicznej:

Data: 16.08.2006, g.22.00 (W Polsce 17.08, g. 3.00)
Stadion: Beira-Río, Porto Alegre
Widzów: 75,000
Sędzia: Horacio Elizondo (Arg.)
Żółte kartki: Fernandão, Jorge Wágner, Bolívar, Tinga, Edinho - Aloísio, Alex.
Czerwona kartka: 66' Tinga (Internacional).
Składy:
Internacional: Clemer; Indio, Bolívar, Fabiano Eller, Ceará, Edinho, Tinga, Alex (Michel, m.78), Jorge Wagner; Fernandao oraz Rafael Sobis (Ediglé, m.81).
Trener: Abel Braga.

Sao Paulo: Rogério Ceni; Fabao, Diego Lugano, Edcarlos (Alex Dias, m.70); Souza, Mineiro, Rycharlison (Thiago, m.59), Danilo (Lenílson, m.59), Júnior; Aloísio oraz Leandro.
Trener: Muricy Ramalho.

[1-0] Fernandao, 29'
[1-1] Fabao, 51'
[2-1] Tinga, 65'
[2-2] Lenilson 85'
Pierwszy mecz: 2-1 dla Interu; razem 4-3 dla Interu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2006, 10:51

Corinthians pisze:Dla takich meczy warto zarywać noce

No mowa :] Mecz jak na finał przystało - było w nim wszystko co trzeba. Takie spotkanie powodują ze Cie nie zetnie ok 4 w nocy :P bo działo się oj działo.

Po pierwszej połowie byłem pozytywnie zaskoczony - dawno nie czekałem cała noc na mecz a tu prosze - odpoczątku walka - walka - walka - świetna gra pressinegiem Sao Paulo w pierwszej połowie - wysoko atakowali godpodarzy- pierwsza i ostatnia bramka to błędy bramkarzy ale jak na moje oko Rogério Ceni bradziej zawalił - bo Clemer nie miał wyjścia musiał wypluć ją do boku po takim kąsliwym strzela. Jak wczoraj Marco Amelia :P Zreszta potem wybronił piłke meczowa [Clemer] :!: 91 minuta i te mecz mógł się zakończyć inaczej - parada meczu po tej główce z prawej strony - ale warto zauwazyć jak świetna do była akcje Sao Pulo - wiedzieli co maja zagrać od początku do końca - byłem pod wrażeniam jak Sao Paulo rozklepało Inter w końcówce - tylko Lugano w obronie i gra od nogi do nogi. Wykorzystując każda strefe boiska - Gra w przewage dała bym im bramke na 3;2 choć Inter już po koniec grał na uwolnienie co 2 piłke :roll: Nawet jak nie było juz Sobisa to nic sie nie zmieniło - Taka gra na uwolnienie - a wcześniej od 50 minuty, tylko Sobis z przodu który był jak wolny strzelce :wink: Ale taka gra sie opłaciła.

Już w 6 minucie mecz mogło być i powinno być 0:1 dla gosci :roll: Wspomniany Lugano urwał sie po roznym i stana oko w oko z Clemerem - przeniósł piłka nag bramka bo zabrakło mu sznuty snajperskiej - napastnik byto głowa strzelił na 99% :wink:

Ciekawy gracz z ławki wszedł Sao Paulo - Lenilson - strzelił bramke ale to nic bo z metra po wypluciu nawet ślepy by trafił, miałe jednak kilka zagrać ciekawych -

Inter wygrał ale trzeba przyznać ze miał troche szczescie - piłkarsko lepiej sie prezentowało San Paulo miało wiecej atutów ale napad nie trybił jak trzeba. Mecz na który warto było czekać cała noc bo trzymał w napieciu do ostatniej sekundy. Pierwszy mecz i 1:2 dał bardzie Interowi ten puchar ! :]

Sedzie tego meczu był dobry - gośc od pierwszej munuty pokazał kto rządzi :P jedno słowa nie tak = kartka :wink: Potem te jego impulsywne ruchy do piłkarzy :P
Corinthians pisze:Bardzo fachowy ten tygodnik, bo tylko Josue nie zagrał z tej siódemki.

:roll: i tym bardzie jestem zaskoczony- bo to chyba najlepszy tygodnik po względem takich rzeczy - statystyki i inne sprawy - wszystkio- a tu taka pomyłka :?

Sobis ? kryty nie kryty, nie to czy strzeli mnie interesował ale to jak gra, wiesz komplikacje czy filmiki to nie to samo co mecz na żywo. Potem napisze o moich obserwachach :twisted:

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 8:15

Zaza, jesteś pewny, że Sobis grał w Corinthians? Shocked Przejrzałem jego życiorysy i nie znalazłem w nich nic o tym, że grał w Corinthians, Confused
Sobis grał w Internacional Porto Alegre
Co do Copa LIbertadore to prawa do transmisji wykupiło TVP i już w styczniu będziemy się emocjonować piłką latynoską

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 06 paź 2006, 11:30

Ha
Tylko pewnie TVP bedzie pokazywać Copa Libertadores w swojej kodowanej
ofercie i trzeba bedzie kupic dekoder i placic ze stówe abonament.
Wątpie aby pokazywali mecze za darmo w jedynce czy w dwójce. :cry:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 06 paź 2006, 16:28

Copa Libertadores ma być głównie pokazywane na "tvp sport".Głównie znaczy,że może jednak jakieś spotkania zobaczymy w "jedynce" bądź "dwójce".Mam nadzieję,że zaproszą do studia redaktora Wołka.Jego wiedza na temat południowo-amerykańskiej piłki jest porażająca :shock:
Może nie potrafi "nakręcić" atmosfery widowiska ale uwielbiam słuchać jego monologów na temat "el lujo del futbol"

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 paź 2006, 17:14

Valencianista pisze:Jego wiedza na temat południowo-amerykańskiej piłki jest porażająca

Mowa :!: Czapki z głów przed tym panem ! Ja też jestem po wrażeniem tego co ten człowiek wie - było by git jak by w czasie spotkań Copa Libertadores był właśnie taki motyw. Nawet ze Szpakiem

slawinho pisze:Tylko pewnie TVP bedzie pokazywać Copa Libertadores w swojej kodowanej
:shock: To co oni też wychodza z platformą :> ? Czy planują ... na 2034 rok ?

Xann
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xann » 06 paź 2006, 21:56

Zaza pisze:Copa Libertadores był właśnie taki motyw. Nawet ze Szpakiem
To jeszcze zależy od tego cz Wołek byłby gościem w studiu Copa Libertadores, czy komentowałby mecze pucharu :) Ale wydaje mi się że komantatorzy będą relacjonować co sie dzieje na boisku, ze studia/Warszawy. TVP raczej nie będzie tak jak PosatSport delegować swoich komentatorów na miejsce zdarzenia :lol: :wink:

Zaza pisze: To co oni też wychodza z platformą ? Czy planują ... na 2034 rok ?
Niby mają w planach zrobić coś na styl TVP Sport czy coś w tym stylu, ale kto tam ich wie... Raczej z dekoderem nie wejdą na rynek...A jeszcze szykuje się super oferta ITI 8)

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 22:31

Co do CL w TVP to bedzie to na TVP Sport i nie bedzie to ponoc kodowane
Co do wiedzy wołka smiem twierdzc ze niejaki Xenezie z forum PN posiada wieksza wiedze na temat latynoskiej pilki. Sluchajac monologow p.Wolka nie dowiedzialem sie tyle co czytajac posty w/w uzytkownika

Kibol_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibol_FCB » 06 paź 2006, 23:08

Jeśli chodzi o TVP Sport, to na pewno się ona znajdzie na N-ce ITI, żeby mieć na tej platformie TVP Sport należy wybrać pakiet sportowy (z pośród 7 dostępnych) a także inny dowolny. Razem trzeba wziąc co najmniej dwa pakiety. Cena najtańszego pakietu wynosi 10 zł, pakiet sportowy to koszt 16 zł. Czyli razem miesięcznie trzeba płacić 26 zł i bedzie mozliwość oglądania Copy :) Aha, no i dekoder należy wynając za co najmniej 100 zł. To jest chyba opłata jednorazowa (tzw. wynajem). I już można być szczęśliwym posiadaczem platformy z możliwością oglądania CL :wink: Problem w tym, że nie wiadomo kidey TVP Sport ruszy tak naprawdę :evil:

Awatar użytkownika
carlitos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 07 paź 2006, 18:12

Jeśli chodzi o TVP Sport, to na pewno się ona znajdzie na N-ce ITI, żeby mieć na tej platformie TVP Sport należy wybrać pakiet sportowy (z pośród 7 dostępnych) a także inny dowolny. Razem trzeba wziąc co najmniej dwa pakiety. Cena najtańszego pakietu wynosi 10 zł, pakiet sportowy to koszt 16 zł. Czyli razem miesięcznie trzeba płacić 26 zł i bedzie mozliwość oglądania Copy Smile Aha, no i dekoder należy wynając za co najmniej 100 zł. To jest chyba opłata jednorazowa (tzw. wynajem). I już można być szczęśliwym posiadaczem platformy z możliwością oglądania CL Wink Problem w tym, że nie wiadomo kidey TVP Sport ruszy tak naprawdę Evil or Very Mad
Hmmm.. no ja mam kablowke Multimedia (pakiet C) czyli u mnie to bedzie czy nie?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

COPA LIBERTADORES 2007

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 07 lis 2006, 18:30

Eliminacje do Copa Libertadores 2007 czas zaczac.Znamy juz kilkunastu uczestnikow przyszlorocznej edycji Copa Libertadores, ale wiekszosc zespolow poznamy dopiero za jakis czas.W wiekszosci krajow Ameryki Poludniowej ligi jeszcze graja konczac sezony i pozostaly druzyny poznamy za jakis czas.Na poczatku roku powinne byc rozegrane turnieje barazowe i wtedy bexziemy znali ostateczna liczbe i sklad druzyny w poszczegolnych grupach.

Wczoraj meksykanska federacja pilki noznej podala miejsce rozegrania przyszlorocznego turnieju InterLiga oraz jego uczestnikow.
W rozgrywkach InterLiga uczestniczy osiem najlepszych druzyn ligi meksykanskiej wylonionych na podstawie osiagniec w dwoch ostatnich sezonach 2005 Apertura oraz 2006 Clausura.Turniej jest kwalifikacja do Copa Libertadores, z ktorego dwa najlepsze meksykanskie zespoly awansuja do rozgrywek klubowych Ameryki Poludniowej.Przyszlorocza edycja InterLiga zostanie rozegrana w trzech amerykanskich miastach Houston, Frisco w Teksasie i Los Angeles w dniach 3-13 stycznia.Osiem druzyn zostalo podzielonych na dwie grupy po cztery zespoly Cruz Azul, Monterrey, Necaxa i Tigres zagraja w grupie A natomiast America, Jaguares, UAG Tecos i Morelia wystapia w grupie B.
Dodam tylko, ze w tym turnieju sklad moze sie jeszcze zmienic poniewaz zwyciezca meksykanskiej ligi w tym sezonie Apertura zagra w turnieju mistrzow strefy CONCACAF a jezeli bedzie to jedna z powyzszych druzyn, wtedy jej miejsce zajmie klub Atlante.Mistrz Clausura Toluca rowniez wystapi w CONCACAF Champions Cup a nie w Copa Libertadores w przyszlym roku.Wygranie mistrzostwa strefy CONCACAF wiaze sie z gra w Klubowych MS 2008 w Japonii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”