Reprezentacja Holandii - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

kto powinien by? trenerem reprezentacji holandii?

Czas głosowania minął 21 paź 2004, 21:34

marco van basten
9
75%
ronal koeman
0
Brak głosów
johan cryff
1
8%
johan neekens
2
17%
Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 paź 2023, 13:50

Odetchnąłem po tej październikowej serii gier bo szpital w reprezentacji był konkretny. Jeszcze z Francją można było przegrać (szkoda że w obu meczach z trójkolorowymi zabrakło FDJ, w obu było sporo ubytków i ciężko było obiektywnie powalczyć z wicemistrzami świata) ale mecz z Grecją był już na ostrzu noża. Porażka oznaczała by udział w raz z Polakami oraz być może również nie daj Boże Chorwatami we wspólnym turnieju barażowym ostatniej szansy. Nie muszę też dodawać że nie chciał bym jako Polak i zarazem fan oranje takiej właśnie smutnej sytuacji.

No ale udało się wywieźć z Aten 3 punkty wywalczone w doliczonym czasie i listopadowa seria będzie tylko formalnością. Bardzo buduje rozwój Xaviego Simonsa i jego rosnącą rolę w kadrze, jego momentami magiczny dotyk piłki. Prawdopodobnie w ofensywie pomarańczowych rośnie najjaśniejsza persona od czasów Robbena.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 21 paź 2023, 13:57

Na tę chwilę Holandia będzie losowana z 3. koszyka (układane są one na podstawie wyników eliminacji), na Euro może wyjść jakaś ciekawa grupa. Niemcy, Austria, Holandia, Włochy?

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 paź 2023, 15:08

Włosi z tego co wiem jeżeli dostaną się z eliminacji to też będą z trzeciego koszyka. No chyba że przegrają decydujący mecz z Ukrainą a potem przejdą poprzez baraż to wtedy naturalnie z czwartego.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 08 wrz 2024, 9:28

Nie było mnie tu na forum w czasie Euro. Oczywiście bardzo żyłem występem oranje, uczucia począwszy od fazy grupowej były mieszane ale koniec końców wypadło przyzwoicie zwłaszcza patrząc na cele jakie samemu wytyczyłem przed turniejem. Jak ktoś chce przeczytać moje przemyślenia podsumowywujące to w przycisku spoiler wklejam treść mojego wpisu na portalu X z 12 lipca gdzie podsumowałem występ pomarańczowych. Jest tam też trochę prywaty bo w trakcie oglądania półfinału z Anglią niestety literalnie rzygałem i oglądałem mecz z michą przy ryju. Fatalny dzień na zatrucie pokarmowe, ale zdarza się.
Spoiler:
No a teraz jako że wróciłem na forum to jeszcze parę słów o wczorajszym meczu z Bośnią w Lidze Narodów. Mało znaczące rozgrywki ale w tej dla mnie przyszłościowej ekipie ważny moment też się teraz dzieje, od wczoraj można chyba zacząć powoli mówić o tercecie na któym będzie oparta ofensywa na ładnych parę lat, do Simonsa i Gakpo którzy już stanowili o tej ofensywie na Euro teraz na dobre powinien też dołączyć Zirkzee i wczoraj zanotował świetny debiut w podstawowym składzie. Nie był to jego faktyczny debiut w kadrze bo dostał jakieś tam ogony w meczach z Turcją i Anglią na Euro ale jeżeli chodzi o wychodzenie w podstawie to wczoraj był debiut. Świetny zresztą:

Holandia - Bośnia 5:2

Końcowy wynik na tablicy jak najbardziej sprawiedliwy jeżeli spojrzeć na grę obu zespołów, choć mecz pokazał jak wredną dyscypliną bywa futbol bo jeszcze w 87 minucie było nerwowe tylko 3:2 na własne życzenie, a wcześniej przy 3:1 Holendrzy się uśmiechnięci wręcz bawili i kwintesencja to była zmarnowana akcja na 4:1 gdzie co najmniej trzech Holendrów mogło wpakować tą piłkę do pustej bramki. Holendrzy więc przy odrobinie mniej szczęścia mogli na koniec zapłakać że nie wygrali meczu z takim przebiegiem, ale ostatecznie skończyło się dosyć sprawiedliwie. Wielki mecz Zirkzee, nie był to co prawda jego debiut w kadrze, ale debiut w roli gracza wychodzącego w podstawowym składzie. Nie tylko zaliczył gola i asystę ale i przez cały występ świetnie uruchamiał i wyprowadzał partnerów z zespołu na pozycję. Gakpo i Simons również zaliczyli po trafieniu. Fajny meczyk. Oczywiście we wtorek z Niemcami inna poprzeczka zupełnie.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 wrz 2024, 22:48

Holandia - Niemcy 2:2

No nie będę ukrywał że trochę lepszą drużyną w tym meczu byli goście, aczkolwiek oranje także mieli swoje momenty. Pierwsza połowa długo wskazywała na to że Holendrzy mogą sporo krzywdy zrobić rywalom szybkimi kontrami, ale końcówka pierwszej połowy posypała Koemanowi znacząco plany. Nad de Ligtem już się nie ma co pastwić, nie ma prawa już w takiej formie dostawać powołań.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 10 wrz 2024, 23:00

Widzę na flashu Gravenberch najwyższa nota wśród Holendrów i jedna z wyższych w meczu. Asysta mi mignęła, całkiem fajnie podał, a podobno nieźle dogrywał jeszcze kilka razy? Rzeczywiście dał radę w tym meczu? Jeśli tak to wygląda bardzo dobrze na początku sezonu. Wiadomo, formę trzeba jeszcze utrzymać, ale możliwe, że chłopak u Slota rozwinie skrzydła.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 wrz 2024, 23:51

Zygmunt-1 pisze:
10 wrz 2024, 23:00
Widzę na flashu Gravenberch najwyższa nota wśród Holendrów i jedna z wyższych w meczu. Asysta mi mignęła, całkiem fajnie podał, a podobno nieźle dogrywał jeszcze kilka razy? Rzeczywiście dał radę w tym meczu? Jeśli tak to wygląda bardzo dobrze na początku sezonu. Wiadomo, formę trzeba jeszcze utrzymać, ale możliwe, że chłopak u Slota rozwinie skrzydła.
Tak, grał bardzo dobrze. Zdaje się że ostatnimi czasy nareszcie zaczyna grać na miarę potencjału który mu przepowiadano jeszcze w Ajaksie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”