Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 maja 2010, 22:26

Dziś Aguirre wystawił na Holendrów bardziej rezerwowy skład, z tych co wybiegli na Anglików chyba tylko 3, czy 4 zostało. Holandia ich niszczyła w 1 połowie. Robin dwa gole strzelił, do tego zmarnował jedną dobrą okazję i miałby jeszcze 2 setki, gdyby koledzy lepiej dogrywali w dwóch sytuacjach. Po godzinie wszedł Huntelaar za Robina i Holandia grac przestała, weszli Dos Santos i Vela i Meksyk przejął inicjatywę. Obrońcy Holandii się gubili, na silniejszych rywali może być zdecydowanie za mało [choć dziś nie grali Robben, Sneijder, de Jong czy van Bommel].
Bramkę dla Meksyku zdobył Hernandez, którego United niedawno kupli. Praktycznie cały czas niewidoczny, ale raz go nie upilnowali, wszedł w obrone jak w masło, bo nikt go nie pilnował i z 4 metrów głową trafił. Nie wygląda jednak, by w najbliższym czasie miał wedrzeć się przebojem do składu United :P

ale strzał głową znakomity przyznasz rację fieldy? :D
przyznam

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 22:32

ale strzał głową znakomity przyznasz rację fieldy? :D

janek92
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 27 maja 2010, 20:48

emdżej pisze:Ja to bym chciał, żeby wygrał grupę Meksyk, a z drugiego miejsca wyszedł Urugwaj (w ostateczności RPA), ale moimi dziwactwami się nie przejmujcie.
Nie jeteś sam. ;) Ja też chciałbym awansu URU i MEX. RPA według mnie zajmie ostatnie miejsce. Oczywiście nie mówię, że zagrają na poziomie N. Zelandii. :P Stawiam jednak, że Mundial skończy się dla nich po 3 meczach. Drugą drużynę ciężko wytypować. Francja albo Meksyk nie wyjdą z grupy :?:

Awatar użytkownika
Kibic Piłki
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibic Piłki » 27 maja 2010, 21:27

Osobiście myślę że grupa A to jedna z najtrudniejszych do przewodzenia grup na Mundialu 2010. Zauważcie, że:
-Francja, typowana jako murowany faworyt, jest tak słaba jak już dosyć dawnonie była i pojechali na mundial tylko dzięki bramce strzelonej ręką;
-Meksyk jest naprawdę niezłym zespołem; widziałem ostatnio ich mecze z Anglią i Holandią, i choć oba przegrali, to jednak zawsze strzelali po bramce i bardzo ładnie rozgrywali, chociaż byli dosyć nieskuteczni jeśli chodzi o wykańczanie akcji (Anglii mogli strzelić jeszcze co najmniej 3 gole);
-Urugwaj jest bardzo silny z przodu (Suarez, Forlan) i na pewno będzie się liczył
-a RPA to gospodarze, więc nawet murawa będzie im kibicować; Poza tym zaliczyli naprawdę dobry występ na Pucharze Konfederacji w zeszłym roku.

A tak wogóle to witam wszystkich bo to mój pierwszy post :D

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 maja 2010, 22:53

W 2006 roku całym sercem byłem za Francją, głownie za sprawą Zizou naturalnie, ale aktualnie czuje duży niesmak jeżeli chodzi o tą reprezentacjez faktu iż zdobyli niesprawiedliwy awans, grają naprawde słabo plus powołania Domenecha, który wydaje się miec wszystko w dupie wiedząc, że po MŚ odchodzi nie czuje aktualnie żadnego przywiązania do ich teamu. Henry, pomimo tego że w tym roku w FCB był w głębokiej rezerwie będzie zapewne wiodącą postacią w kadrze - rozgrywanie piłki, wszystkie praktycznie stałe fragmenty, wogóle po odejściu ZZ, Makelele i Vieiry oraz częstego braku Riberiego z powodu kontuzji mam wrażenie że gra Francji opiera się na taktyce 'nie wiesz co zrobić z piłka oddaj ja Henrykowi. Godnych następców średnio widać. Benzema pomimo tego, że kilka bramek w eliminacjach walnoł nie zyskał uznania w oczach Raymonda, wg mnie błąd pomimo tego, że słaby to byl sezon Karima tak jak większości francuskich napastników. Na dobrą sprawę chyba tylko Anelka dawał rade, w wielkie greckie przebudzenie Cisse nie wierze, chciałbym się mylić.

Odnośnie Meksyku to mam wrażenie podobne jak przedmówca, graja ładnie i przegrywają szybko. Jak dla mnie Urugwaj pretendent do 1 miejsca, walka o 2 będzie zacięta ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 cze 2010, 23:40

Już jutro otwarcie Mistrzostw. Przez miesiąc nie będę nigdzie wieczorami z chaty wychodzić, no chyba że do pobliskiego pubu. Po prostu kocham takie imprezy :D

South Africa-Mexico, Group A, Johannesburg, Friday 11 June, 16.00

W Johannesburgu inauguracja. Powinniśmy mniej więcej wiedzieć jak wygląda reprezentacja RPA bo całkiem niedawno ograli nas 1-0. Ja z tamtego meczu pamiętam najbardziej podejrzenia o rasizm ciemnoskórych kibiców w sprawie obrońcy Booth'a :lol:
Faworytem są 'Tacos', jednak mam przeczucie że będzie to mecz otwarcia podobny do tego z 2002 roku i dzielni rycerze z czarnego lądu wywalczą korzystny wynik.

W Meksyku są młodzi: Vela, dos Santos, jak i starsi: Marquez, Blanco.

Ja będę obserwować Guardado

ZACZYNAAAAAMYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rotfl:

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 10 cze 2010, 23:53

Ja obstawiam, że z grupy wyjdzie Francja i Urugwaj. Meksyk będzie przed RPA.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 11 cze 2010, 13:22

Stawka meczu Urugwaj-Francja jest zbyt wielka,żeby znając poglądy Domenecha móc twierdzić,że może on zaryzykować wystawienie Gignaca zamiast Anelki. Jednak dziwi mnie,że nikt tego nie sugeruje,bo w ostatnich meczach trójkolorowych gołym okiem widać było,że najlepiej do preferowanego ostatnio systemu gry pasowałby napastnik Tuluzy,który chociaż nie ma takich umiejętności jak Henry czy nawet Anelka mógłby zaprezentować się całkiem przyzwoicie w debiucie na MŚ.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 11 cze 2010, 14:44

Moje typy:

RPA 1-2 Meksyk
Francja 2-2 Urugwaj

RPA jest gospodarzem i sędziowie pewnie będą delikatnie gwizdać na ich korzyść, ale są za słabi. Raz przebiją się przez obronę Meksyku i będzie to bramka honorowa.
Miałem dylemat w meczu między Francją a Urugwajem. Stawiam remis. Francuzi to drużyna klasowa, a Urugwaj ma mocny atak. Ewentualnie 1-1.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 cze 2010, 16:54

Mam nadzieję że przy okazji innych spotkań natężenie dźwięku wuzuwli będzie odrobinę mniejsze :x
Lubański to pała, bo pierniczy na sędziów a spalony był faktycznie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2010, 16:59

Nie najgorsze spotkanie, trochę momentami powiewało nudą, ale ogólnie jest ciekawie. Meksyk przez sporą część spotkania miał przewagę, stwarzał sytuacje, ale ich nie wykorzystywał, bądź nie były to aż tak dobre okazję. RPA w końcówce miało swoje 5 minut i mogli pokarać przeciwnika. Fajnie wygląda trio: dos Santos- Vela- Franco, a na ławie także ma kim Aguirre postraszyć jest ten Hernandez, doświadczony Blanco czy mogący rozruszać jeszcze bardziej grę Guardado, więc liczę, że Meksyk będzie bardziej konsekwentny i wygra to spotkanie.

Lubański raczej ma problem z przepisami.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 cze 2010, 17:00

Póki co chyba dobry mecz, aczkolwiek masakryczne natężenie odgłosów z trybun ( co jak widzę przeszkadza nie tylko mi ). Krótka gra, dużo podań, szybkie składne akcje- Meksyk na prawdę ma szansę wygrać ten mecz, choć RPA pod koniec zaskoczyła i udowodniła że bramkarz Meksyku nie jest w zbyt dobrej kondycji.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 cze 2010, 17:03

No meczyk przyjemny narazie, Franco tylko pieprzy wszystko co wlezie, a pilkarzowi z jego doswiadczeniem i nosem snajperskim nie przystoi tego marnowac.

bierzmy Khune do Milanu ! :D pamietam jak po ostatnim WC przypisywali nam Kingsona to teraz temu sie udalo 2 dobre sytuacje wybronic, to pewnie Galliani go przyuwazy jako wielkiego 'miszcza'.

no nic koniec zartow,

jak ktos woli angielski komentarz to polecam:

http://www.itv.com/Channels/ITV1/default.html

Ja tutaj tylko i wylacznie ogladam mundial z braku TV :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2010, 17:07

To Franco ma nosa snajperskiego ? dobre :lol: Lepiej by wszedł Hernandez, jest mniej doświadczony, ale w sparingach bramki strzelał. Dos Santos mi się najbardziej podoba, często ucieka obrońcom i groźnie strzela, oby coś wpadło po przerwie.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 cze 2010, 17:25

Franco przed 30-tka byl dobrym napastnikiem, transfer do europy troche mu niewyszedl, no i teraz strzela raz na rok swietlny :lol: forme jego widac wyraznie w tym meczu.

Dos Santos produkuje sie nieziemsko i cos tam dziala z Vela, moglby wejsc Hernandez albo Blanco bo pomoc im potrzebna w ataku.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”