Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 12 cze 2010, 11:55

Argentyna powinna jednak wygrać,bo nawet niechciani przez opinię publiczną piłkarze tacy jak chociażby Maxi Rodriguez ostatnio naprawdę pokazywali,że warto na nich stawiać. Poza tym jeśli swoich okazji nie wykorzysta Messi,to zrobią to Higuain lub trochę niedoceniany Carlitos. Obrona też wygląda przyzwoicie,chociaż ktoś taki jak Obinna może napsuć trochę krwi Samuelowi i spółce. :mrgreen: Postawiłbym mimo wszystko na Argentynę,chociaż zwycięstwo nie musi być wcale jakieś okazałe.

Takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 cze 2010, 14:51

Słabiutko wygląda Grecja, jak tak będą grali to mogą zakończyć swój udział tak jak za pierwszym razem, czyli zero strzelonych, zero punktów i worek bramek przeciwników. Korea gra dobrze, powinna prowadzić wyżej, ale Park(10) zmarnował jedną wyśmienitą sytuację i druga dobrą. Grecy jak do tej pory mało mają z tego spotkania, w ofensywie brak jakiegokolwiek pomysłu w defensywie są mijani z łatwością.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 cze 2010, 15:20

Beznadziejny Grecy vs dobra Korea. No i mamy pierwszą poważną niespodziankę. Koreańczycy wyglądali na takich świeższych, byli o wiele szybsi i co za tym idzie, lepsi ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 cze 2010, 15:23

Korea prezentowała się bardzo dobrze na tle Greków, przede wszystkim szybkościowo, ale też mieli dużo więcej pomysłu na grę. Brawo Park za świetną akcję bramkową. Myślę, że żółci mogą spokojnie zająć drugie miejsce w tej grupie. Na Argentynę to będzie pewnie za mało, ale może, może...mecz na pewno będzie ciekawy. Dzisiaj szczególnie podobały mi się boki Koreańczyków. Zwłaszcza ten prawy obrońca, Cha Du Ri(czy jakoś tak, ten łysy) fajnie wchodził do przodu i miał naprawdę niezłe dośrodkowanie. Zasłużone zwycięstwo Korei. Grecja nie grała zupełnie nic ciekawego, spróbowali konkretniej dopiero w końcówce.

E: Niespodzianka? Nie wydaje mi się. Mnie to przynajmniej jakoś zupełnie nie zaskoczyło, gdybym miał pieniądze, to bym je postawił na źółtych.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 cze 2010, 15:57

Otto jak dalej będzie grał takimi kołkami jak Charisteas i Samaras to nic nie ugra. Boki praktycznie nie istniały, gdzie ten Seitaridis, który potrafił podłączać się często do ofensywy. Z drugiej strony także defensywnie, a na środku obrony ten Vintra, który starał się jak mógł pomóc Koreańczykom. Może w końcówce coś zaczęło się dziać po ich stronie, ale to były ataki bardziej z konieczności niż wynikające z jakiegoś pomysłu. Zobaczymy czy wyciągną wnioski, ale patrząc na ich dzisiejszą grę i pierwszy strzał w bramkę w 70 minucie sukcesu im nie wróżę. Bez zmian w składzie w każdej formacji się nie obejdzie. Salpingidis pokazał się z dobrej strony, kiedyś sporo dobrego mówiło się o Ninisie, Kyrgiakos gra w Liverpoolu, więc może wniesie trochę spokoju w defensywie.
Korea grała swoje, wypadła sporo lepiej, stwarzali więcej sytuacji i były one o niebo lepsze od przeciwników. Spokojnie mogło być wyżej. Dobrą pozycję sobie wypracowali przed kolejnymi spotkaniami.

Teraz liczę na prawdziwy spektakl. Diego trochę zaskoczył, choć spodziewano się 3 defensorów, a grać miał tylko jeden z duetu Tevez- Gonzalo. Jednak skład jest jeszcze bardziej ofensywny i to mnie cieszy, spodziewam się kilku bramek i otwartego spotkania z obu stron.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 cze 2010, 16:27

Jarzinho pisze:Otto jak dalej będzie grał takimi kołkami jak Charisteas i Samaras to nic nie ugra.
Trzy mecze i do domu, to pewne.

Higuain znów daje "strzelecki popis"... :roll: Gdyby na jego miejscu grał Milito, po 20 minutach gry pewnie mielibyśmy 3:0 dla Argentyny i rozbitą Nigerię.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 cze 2010, 16:59

Salas11 pisze:Higuain znów daje "strzelecki popis"... :roll: Gdyby na jego miejscu grał Milito, po 20 minutach gry pewnie mielibyśmy 3:0 dla Argentyny i rozbitą Nigerię.
Gonzalo chyba musi po prostu lubić Diego i robi wszystko, żeby dzisiaj mógł uczcić swoje urodziny występem na Mundialu. Tak poważnie to do katastrofy brakuje mu w tym spotkaniu samobója albo złamania nogi partnerowi. Argentyna dobrze weszła w to spotkanie kilka sytuacji, później nudno, ale powinna prowadzić wyżej. Nigeria na pewno ruszy do odrabiania strat, a pokazali, że mogą zagrozić dzisiaj rywalowi. Trochę niewidoczni Di Maria czy Tevez i słabo wyglądający Jonas na prawej stronie defensywy. Widząc kto dzisiaj będzie grał w 11 myślałem, że będzie tylko 3 obrońców. Lars ma kogo wystawić, żeby spróbować odrobić straty- Uche, Odemwingie czy Martins. Oby Argentyna zaczęła być skuteczniejsza i równiejsza na przestrzeni drugich 45 minut.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 cze 2010, 17:06

Dla mnie w pierwszej polowie najbardziej rzucal sie w oczy kopiacy sie w czolo Gutierrez. Argentyna gra dobrze, ale jak dostana rywala z silnymi skrzydlami zrobia im tam jesien sredniowiecza. Braku powolania dla Zanettiego bronic sie nie da, tym bardziej, ze moglby grac zarowno na prawej jak i lewej flance. Messi daje rade, na jego nieszczescie bramkarz Nigerii rowniez.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 cze 2010, 17:47

Nie no Szpakowski nie ma litości dla ludzi. :) Maszczerano, Budrisso, Odemłinge... :rotfl: Pora zacząć stawiać "Perschinga" na podwórku i zrobić coś dla środowiska kibiców. :|

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 12 cze 2010, 17:52

Demiczelis :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 cze 2010, 17:54

Enyeama :boje się:

Argentyna zasłużenie wygrała, mecz lepszy, niż Francja - Urugwaj :lol: ale też nic specjalnego. Messi nie najlepiej ale jakoś sobie radził. Nigeria jeden strzał na bramkę nie wystarczy :lol: Będzie ciekawe widowisko Korei z Argentyną.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 cze 2010, 17:56

Z Pipitą na szpicy to Argentyna za daleko nie zajedzie.Dzięki Gonzalo za zwalnianie kuponu (zostało Argentyna na handicapie -1 - weszły oba wczorajsze i Korea) :evil: Prawo,że ostatni,najbardziej prawdopodobny nie wchodzi potwierdziło się :płacze:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 12 cze 2010, 17:57

Jak dla mnie całe piękno gry Argentyny w tym meczu to tylko i wyłącznie Messi. Bez niego wg mnie byłoby bardzo cienko. Nigeria gdyby była bardziej zdyscyplinowana taktycznie i przede wszystkim lepiej rozgrywała piłke w środku(brak Mikela) to mogli sie pokusić o niespodzianke. A tak to troche taki radosny futbol prezentowali, bez ładu i bez składu. Szkoda Uche, ale pozycje do strzału miał bardzo trudną, chyba przez te piłke, która się za bardzo odbija.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 cze 2010, 17:58

michal2 pisze:Demiczelis
Tak jest poprawnie.
Niektórzy czasami chcą aż za bardzo dokopać Szpakowskiemu.

Jestem zadowolony z wyniku, z gry nie do końca, ale nie ma powodów do paniki. Zawiódł mnie Di Maria. Higuain trzy zmarnowane setki może przypłacić powędrowaniem na ławkę kosztem Milito. Współpraca Diego z Messim wyglądała lepiej.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 cze 2010, 17:59

Higuain takie sytuacje spiepszył :( Ale trzeba przyznać, że bramkarz Nigerii bronił dzisiaj wyśmienicie, Messi też próbował jak się tylko dało, a ten skubaniec bronił wszystko. Szkoda, że mecz nie zakończył się remisem, na pewno byłoby ciekawiej :)

EDIT.
Współpraca Diego z Messim wyglądała lepiej.
Poza jednym dobrym podaniem do Leo, Milito tylko kaleczył, myślę że Maradona jeszcze da szansę Pipicie w następnym meczu od początku, jeśli znowu zawiedzie, to wielce prawdopodobne że Diego wskoczy do pierwszej '11'....

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”