Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
grigo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 10 cze 2010, 20:18

Moim zdaniem Niemcy są murowanym faworytem grupy D posiadają takie gwiazdy jak Podolski(choć miał słaby sezon w FC Kolen to i tak jest zagrożeniem bramkarzy), Lahm. Mimo iż gracze rep.Niemiec tacy jak Gomez, Klose to i tak jest to mocna kadra. Będą odczuwać brak Ballacka wielkie doświadczenie a za razem mózg drużyny ale posiadają młodego pomocnika T.Kross ale nie wiadomo czy wytrzyma presje z mocniejszymi przeciwnikami. Walka o drugie miejsce będzie pomiędzy Serbią a Ghaną z przewagą minimalną na Serbię ponieważ mają więcej gwiazd Vidić, Ivanović, Stanković, Krasić i Żigica najsłabszym punktem jest bramkarz Stojković z powodu kontuzji nikłe szanse ma na wyjazd do RPA Dragutiniović a Ghana straciła swojego najlepszego rozgrywającego Essiena jedyną ich gwiazdą będzie Muntari ale i tak zbytnio wiele nie wskóra i pozostała nam jeszcze Australia która ma w swoim składzie Cahilla i Kewella mogą przypadkowo awansować bo futbol jest okrągły i nie wiadomo jak się zakończy mecz więc wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 10 cze 2010, 20:48

Możliwe jest też to, że Serbia, Ghana i Australia pokażą się z niesamowitej strony i wyeliminują Niemców(oczywiście z odrobiną szczęścia, które by się bardzo przydało). Takie coś by mi bardzo leżało :D mam nadzieję, że z grupy wyjdzie Serbia i Ghana :)

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 11 cze 2010, 13:32

Sytuacja Serbii przypomina mi poniekąd położenie Chorwacji przed Euro 2008. Tam też wielu mówiło o tym,że drużyna może okazać się czarnym koniem turnieju.Po części się to sprawdziło,wygrali z Niemcami,zajęli pierwsze miejsce w grupie,ale potem jakoś w starciu z nieobliczalną wtedy Turcją nie potrafili sprostać roli faworyta i odpadli w ćwierćfinale,chociaż trzeba podkreślić,że los im nie sprzyjał,mając na uwadze kiedy strzelili i stracili bramkę w dogrywce:p Myślę,że z Serbią może być podobnie,stać ich nawet na wygraną z Niemcami,ale potem moim zdaniem trudno będzie im pokonać USA lub Słowenię,chociaż do fazy pucharowej awansują raczej Amerykanie.

Z drugiej strony rację mają sympatycy Serbów,bo kadrowo to drużyna jednak lepsza niż Chorwaci 2 lata temu:p

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 cze 2010, 15:55

Serbia - Ghana

Jakiś niemrawy ten turniej póki co, ale na podsumowania przyjdzie czas.
Mało porywające mecze, vuzuwele, brak Polaków. Po 3 dniach Weltmeisterschaft w Niemczech podobał mi się o wiele bardziej.

Skład Serbii :
Vladimir STOJKOVIC - bramkarz Wigan
Aleksandar KOLAROV - Tu zawodnik idzie pod lupę z racji możliwego transferu, oraz posiadam go w ff.
Nemanja VIDIC - Pewny punkt środku obrony
Branislav IVANOVIC - Prawy obrońca idealny, nie bez powodu interesował się nim Real Madryt a w Chelsea gra pierwsze skrzypce
Marko PANTELIC - bardzo doświadczony napastnik. 31 lat gra w Ajaksie. Ja i tak zawsze kojarzę go z Hertą Berlin
Dejan STANKOVIC - Tego pana przedstawiać nie trzeba.Kapitan. Zdobywca triplete 2010. Tylko czekać na te bomby z 30 metrów
Nenad MILIJAS - Mało o nim wiem, gra w Wolverhampton i ma być partnerem Dejana w środku pomocy
Aleksandar LUKOVIC - Może grać na lewej obronie, albo w środku. Ze względu na Kolarova chyba przejdzie do środka. Czyli podobnie jak z Abidalem we Francji
Milan JOVANOVIC - Zawodnik Standartu Liege, rzadko ogladam lige Belgijską więc nie widziałem go często.
Nikola ZIGIC - Serbski Matusiak :P . Odszedł z Valencii do Birmingham. Jeśli nie pokarze nic na mudialu, dla mnie będzie po prostu przeciętnym zawodnikiem
Milos KRASIC - złota strzała na lewym skrzydle z CSKA Moskwa

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 cze 2010, 16:06

Milos KRASIC - złota strzała na lewym skrzydle z CSKA Moskwa
Na prawym. ;)
Milan JOVANOVIC - Zawodnik Standartu Liege
Właściwie już Liverpoolu. ;)
Nikola ZIGIC - Serbski Matusiak
:rotfl: Jakie niby podobieństwa widzisz? :lol: Tak z ciekawości, Zigic to jednak inny typ snajpera. ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 cze 2010, 16:21

Wilmore pisze:
Nikola ZIGIC - Serbski Matusiak
:rotfl: Jakie niby podobieństwa widzisz? :lol: Tak z ciekawości, Zigic to jednak inny typ snajpera. ;)
przecież nie porównywałbym tutaj umiejętności piłkarskich :boruta:

Wyglądają niemal identycznie, obydwaj są wysokimi dryblasami i grają w napadzie. tyle ;P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 cze 2010, 16:40

Mogłeś go porównać na przykład do Pawła Poncyljusza. Też jest wysoki, jest brunetem, a w dzieciństwie na pewno kopał piłkę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2010, 16:50

Niemrawe to spotkanie ale chyba trochę (nie dużo :P) lepsze, niż Algieria-Słowenia :> Więcej okazji i coś się dzieje, pomimo niewielu strzałów na bramkę. Zigic tak dalej pociągnie to zarobi drugą żółtą :P
Coś musi być z tą piłką, bo widzieliśmy dwie niepewne interwencje dzisiaj - Stojkovic próbował na ziemi łapać piłkę i mu uciekała a potem Kingson pod koniec pierwszej połowy wybił w górę po czym ją złapał :lol: Nie wiem, może to nie piłka ale taki dziwny zbieg okoliczności.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 16:50 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2010, 16:50

:| Mecz Serbii z Ghaną jest tak samo nudny, jak Algierii ze Słowenią. Może 2 celne strzały przez całą połowę i to byłoby na tyle. Nawet nie ma kogo wyróżnić, może Kolarov, może ten środkowy pomocnik co raz fajnie się przedarł przez pół boiska, ale w polu karnym się lekko zakręcił, ale ogólnie lipa.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 13 cze 2010, 16:51

Krasić nowy Nedved :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 cze 2010, 16:55

Marco_Van_Basten pisze:Mogłeś go porównać na przykład do Pawła Poncyljusza. Też jest wysoki, jest brunetem, a w dzieciństwie na pewno kopał piłkę.
Bardzo często sam śmieję się z twoich krótkich docinek, ale tutaj znacząco obniżyłeś loty ;)

Tempo meczu o niebo szybsze od poprzedniego. Solidni obrońcy dają radę szybkim Ghańczykom. Regułkę "Przyjmij, popatrz, podaj" opanowali do perfekcji i są niemal bezbłędni. U czarnych dużo więcej rozkojarzenia i kilka razy nie opanowali wydawało by się prostych zagrań. Ale zawsze można zrzucić winę na szybką i dziwnie skaczącą piłkę :D

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 cze 2010, 16:56

Krasić to jest w ogóle porażka. Jego gra w pierwszej połowie była beznadziejna. Nie wiem czym się kieruje Juventus interesując się nim. Chłopak ma kłopoty nawet z przyjęciem piłki.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 cze 2010, 16:58

Gra tak żeby obniżyć cenę ustaloną przez CSKA :P . W sumie w pierwszej połowie więcej go widziałem w środku pomocy niż na prawym skrzydle, więc też do końca nie wiem jakie dostał wytyczne od trenera.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 17:00

Marco_Van_Basten pisze:Chłopak ma kłopoty nawet z przyjęciem piłki.
Akurat kłopot z przyjęciem piłki ma co drugi piłkarz w tym spotkaniu. Pantelić to w ogóle rekordy bije pod tym względem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 cze 2010, 17:01

Wszystkie łakome kąski na europejskim rynku dają dupy - Suarez, Milner, Krasić, Gourcouff

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”