1/8 finału: Niemcy - Anglia - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto awansuje?

Anglia
14
52%
Niemcy
13
48%
Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 27 cze 2010, 16:46

Czemu mają jechać do domu? Grają znacznie lepszą piłkę od Anglii.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2010, 16:46

Dr.Football1 pisze:Cos czuje,ze to bedzie najnudniejszy ze wszystkich meczow 1/8 finalu :heft: Stawiam 1-0 dla Niemcow :)

Jak ja kocham sie mylic :jupi:

Jezeli Anglicy ten mecz przegraja (a na to sie zanosi) to sedzia po meczu zostanie najprawdopodobniej zlinczowany :D

PS. Tofik Bachramow by tego gola na pewno uznal :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2010, 16:49

Mecz trzeba powiedzieć świetny, Niemcy zaczęli tak jak się spodziewałem. Ogrom dobrego im wychodził, a wszystko się skumulowało w 36 minucie kiedy Klose w 60 sekund zmasakrował pozytywną opinię angielskiej defensywy. Później stało się to czego widowisko potrzebuje, odpowiedź. 2 akcje i powinno być 2-2. Ogromny błąd arbitrów, ale także Niemcy w jednym momencie stanęli w miejscu patrząc jak Anglicy im strzelają z łatwością 2 brameczki.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 27 cze 2010, 16:50

Stawiam na remis 2-2 i 3-2 dla Anglii w dogrywce:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 cze 2010, 16:52

O [k****]!

Wydaje mi się, że jest to jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy mecz, jaki obejrzałem w ostatnich latach. Co tam się dzieje na tym boisku. Gol Klose, który przewidziałem (dobry kursik 3.3), piękna gra Muellera, mało zwrotna defensywa Anglików, ale nagle 2 gole ekipy Capello i powinien być remis. Sędzia jednak ślepy, liniowy nie zdążył i dalej 2-1 dla Niemców.

Mecz po prostu przezajebisty :shock:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 27 cze 2010, 16:52

Jarzinho pisze:Ja liczę na sporo emocji, choć coś mi mówi, że Niemców stać, żeby ustawić sobie Anglików na 3-0 i pozbawić ich jakichkolwiek złudzeń. Nie mogę sobie wyobrazić Anglików grających dobrze przeciwko Niemcom i to w tej fazie.
Też tak myślałem, jednak piłka nożna to sport nieprzewidywalny i jak na razie Niemcy wygrywają 2:1, ale powinni remisować, przed utratą bramki uratował ich... sędzia, który nie zaliczył dobrego trafienia bodajże Lamparda. W dodatku wydaje mi się, że gol Klose padł ze spalonego, jeśli to się potwierdzi to sędziowie będą po meczu pod ostrą krytyką mediów i nie tylko.

Bardzo ciekawe widowisko w pierwszych 45 minutach i jestem pewien, żę w drugiej osłonie spotkania padnie jeszcze bramka jak nie więcej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2010, 16:54

W momencie tej bramki powinno być 2:2, a nie prowadzenie Angoli, czy mi się źle wydaje. Więc Niemcy mogliby spokojnie dalej awansować tak samo jak Angole.
tak, ale to kolejny raz jak na w fazie pucharowej Niemców sędzia ratuje od bramki wyrównującej.

Anglicy grali piach, ale od bramki wszystko się zmieniło i na pewno będzie ciekawie w drugiej połowie.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 27 cze 2010, 16:56

Gol Klose prawidłowy. Mi utknęła jeszcze jedna akcja gdy na początku meczu Rooney wychodził sam na sam i sędzia gwizdnął spalonego a Rooney chyba dostał piłkę od Niemca

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2010, 16:57

toporow pisze:W dodatku wydaje mi się, że gol Klose padł ze spalonego
nie było spalonego, wg mojej wiedzy :)

Anglicy walczą, wiec jest nadzieja, że jeszcze co trafią, choć sędzia będzie musiał uznać. Kapitalne spotkanie, takie lubie, gdzie dużo sie dzieje. Moze jak Anglia odpadnie, to w końcu wprowadzą powtórki viedo, bo tak dalej być nie może, nie na tym szczeblu, nie w takim meczu.
Rooney wychodził sam na sam i sędzia gwizdnął spalonego a Rooney chyba dostał piłkę od Niemca
dostawał od swojego, Niemiec tylko ją trącił, juz przy podaniu Anglika był chyba spalony

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2010, 16:57

Nie dostał piłki od Niemca, tylko Niemiec musnął nogą. Nawet stronniczy komentatorzy angielscy twierdzili, że dobra decyzja :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 cze 2010, 16:58

jak mozna było tego nie widzieć :shock: :mrgreen: , cos czuje ze w przypadku odpadniecia angoli bedziemy mieli kamery a bramkach i powtorki, to nie polska czy szwajcaria, dobrze ze ktos wielki odpadnie po takim błedzie, wtedy może sie zacznie to co miało miejsce w hokeju.

matko kochana Panie makaronie zdejmij Pan Barrego, przy nim Gibson to mistrz rozegrania :rotfl:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 cze 2010, 16:59

tak, ale to kolejny raz jak na w fazie pucharowej Niemców sędzia ratuje od bramki wyrównującej.
Kolejny raz?
Ja przypominam sobie na poważnie jeden raz, gdzie Jeremies dostał w rękę po rogu w 2002 r i tyle.
Gdzie i kiedy te inne razy wystąpiły?

Angole dostali w 66' złoto po takiej bramce, Niemcy utrzymują prowadzenie w 2010.
Anglicy grali naprawdę słabiutko przez te 40 minut, ale się ogarneli po błędach Niemców.

W takich przypadkach pytam sie siebie, Blattera i innych - po co jest, [k****], sędzia techniczny? Powinien mieć monitorek, zobaczyć od razu szybko powtórkę, które pokazywane są od razu i powiedzieć głownemu co było i tyle. Poziom skomplikowania - zero. Czynnik ludzki dalej zachowany jest.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2010, 17:05

Kolejny raz?
Ja przypominam sobie na poważnie jeden raz, gdzie Jeremies dostał w rękę po rogu w 2002 r i tyle.
Gdzie i kiedy te inne razy wystąpiły?
No właśnie. Masz kolejny raz. Był pierwszy, teraz jest kolejny :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2010, 17:26

MGiggs pisze:jak mozna było tego nie widzieć :shock: :mrgreen: , cos czuje ze w przypadku odpadniecia angoli bedziemy mieli kamery a bramkach i powtorki, to nie polska czy szwajcaria, dobrze ze ktos wielki odpadnie po takim błedzie, wtedy może sie zacznie to co miało miejsce w hokeju.
Co ty Anglicy ci chyba świadomość przesłonili. A co Włosi, Hiszpanie i kilka innych nie zostało w ostatnich latach skrzywdzeni, a najwidoczniej przez Koreę Płd. Wielka Anglia. :wink:

Podoba mi się ten Muller, nigdy go nie doceniałem. Dzisiaj trzeba powiedzieć, że obok Anglików czuje się się jak drewno w tartaku. I tam pasuje i się przydaje.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 cze 2010, 17:27

Niemcy pokonali Capello jego własną bronią a James mógł się zachować o wiele lepiej przy bramce nr 2 i 3.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”