1/4 finału Argentyna-Niemcy - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wywalczy awans do półfinału?

Niemcy
15
56%
Argentyna
12
44%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: 1/4 finału Argentyna-Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 lip 2010, 14:29

A mnie zastanawia czy Maradona kojarzy już Muellera:

:D

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 01 lip 2010, 14:51

Mam nadzieję, że po meczu z Niemcami, Maradona zapamięta go do końca życia :]

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 lip 2010, 16:39

Argentyna odpadnie.Dlaczego?Diego się ogolił :twisted:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 lip 2010, 18:01

Maradona w trakcie tych mistrzostw zrobił się zbyt pewny siebie...

Skład na Niemcy może wyglądać trochę inaczej. Ostatnie wieści mówią o takim samym ustawieniu jak wcześniej, ale ze znaczącymi zmianami w środku pola.

Romero; Otamendi, Burdisso, Demichelis, Heinze; Veron, Masche, Pastore; Messi, Higuain, Tevez.

Wydaje mi się, że taka linia pomocy daje większą stabilność i efektywność, niż ta z Maksim i Di Marią.

No i wieść z ostatniego treningu: Messi nie trenował. Nie wiadomo czemu.

EDIT: Już wiadomo - jakaś gorączka, czy tam niegroźna choroba. Uff.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2010, 19:58

Corinthians pisze: Romero; Otamendi, Burdisso, Demichelis, Heinze; Veron, Masche, Pastore; Messi, Higuain, Tevez
Lepiej to wygląda niż ustawianie w drugiej linii Di Marie i Maxiego obok Mascherano. Veron mu z pewnością się przyda, a tego młodego nie kojarzę, więc się o nim nie wypowiadam. Jonas także nie byłby złą opcją. Liczę, że mimo wszystko Walter zagra, bo przydałby się, wyglądałoby to dla mnie pewniej.

Awatar użytkownika
system2010
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: system2010 » 03 lip 2010, 9:42

Ciekawie zapowiada się dzisiejsze potyczka Niemców z Argentyną :jupi:
Obrazek

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 03 lip 2010, 10:09

Znaczy co, że mecz będzie ciekawy bo kilka suczy pokazało pupy?
:haha:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2010, 10:28

Jarzinho pisze:a tego młodego nie kojarzę, więc się o nim nie wypowiadam.
:shock: :shock: :shock:
Domniemam, ze chodzi o Pastore -gosc robi furore w jednej z najlepszych lig a tu go nawet nie kojarza...

Mam nadzieje ze Argentyna odpadnie bo wkurwia mnie juz wielki maraDONA

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2010, 10:59

też Pastore nie kojarzę :lol: mało kojarzę z SerieA, bo chyba tam gra, choć teraz już zwątpiłem, bo piszesz o jednej z najlepszych lig :P [tak, wiem Inter wygrał LM]

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 lip 2010, 11:31

czeher pisze:wkurwia mnie juz wielki maraDONA
Akurat na tych mistrzostwach mało kto go traktuje jak wielkiego, z wyjątkiem Argentyny. Wszędzie jest powodem śmiechu i kpin co ciężko mi zrozumieć. Według mnie większym debilem jest obecnie Pele, który zachowuje się jak dziecko bez przerwy wypowiadając się o Maradonie, jakim to on nie jest beznadziejnym szkoleniowcem. Nie przeszkadza mu to, że Argentyna wygrała pierwsze cztery mecze, czego nie dokonał ani Pekerman, ani Bielsa, ani Pasarella ani nikt inny od kilkudziesięciu lat.

Nawet jak Argentyna dziś odpadnie to mówienie o Diego, że jest beznadziejnym szkoleniowcem będzie nie na miejscu. Po pierwsze dlatego, że wcale nie jest gorszy od poprzedników. Po drugie, Maradona dał tej kadrze bardzo wiele. Świetna atmosfera, ogromne zmotywowanie piłkarzy - to jest jego zasługa. Na taktyce bardzo się nie zna, tylko jakimś trafem, fuksem, Argentyna ma 4 zwycięstwa i 10 goli na koncie.

Jak dla mnie, to Argentyna może grać i z ogromną dziurą w środku pola, ze zbyt dużymi przestrzeniami między formacjami, z nic nie dającymi Di Marią i Maxim... Jest mi to obojętne, jeżeli wyniki mają być takie, jakie są :lol:

Dobra, teraz koniec ciepłych słów o Diego, bo jednak jego wypowiedzi nie są optymistyczne. Jak powiedział, nie zamierza przeprowadzać teraz zmian. A to chyba oznacza, że zobaczymy dziś Maxiego i Angela. O ile w poprzednich meczach, nie było to zbyt dużą przeszkodą to dziś może takową być. Pisałem już kilka dni temu, że dla mnie faworytem są Niemcy, większym niż 4 lata temu. Nie jestem optymistą przed tym meczem, ale jakieś nadzieje zawsze są.

Za odpadnięcie w ćwierćfinale nikt Maradony nie powiesi. Jest to wynik neutralny, aczkolwiek na pewno będzie to zawód.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 11:50

Kurde a napaliłem się na to, że jednak będą zmiany :/ Granie z Maxim i Di Marią w środku pola to jak gra w osłabieniu :roll: Do tej pory niby się udawało, ale przeciwnicy nie byli tak mocno jak Niemcy. Źle to widzę, ale może argentyńskie indywidualności rozegrają dzisiaj bardzo dobre zawody, będą skuteczni i coś z tego wyjdzie. Choć sam nie wierzę w to co piszę...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 lip 2010, 12:07

też Pastore nie kojarzę :lol: mało kojarzę z SerieA, bo chyba tam gra, choć teraz już zwątpiłem, bo piszesz o jednej z najlepszych lig :P [tak, wiem Inter wygrał LM]
Gracz Palermo.Jak dla mnie jeden z największych talentów Serie A.Podobny stylem gry do Kaki.Dużo lepszy chociażby od takiego Hamsika za którego chce prezes Napoli 30 milionów euro.Za rok, góra dwa Palermo zarobi na nim wielki hajs :wink: .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 lip 2010, 12:35

Osobiscie uwazam, ze mecz ten moze byc bardzo jednostronnym widowiskiem. Skoro takie druzyny jak Meksyk czy nawet Korea dosyc swobodnie dochodzily do pozycji strzeleckich to Niemcy rowniez nie beda mieli z tym problemu. Sila indywidualnosci w Argentynie jest potezna, ale to na zorganizowana druzyne Lowa powinno byc za malo. Zreszta chyba po raz pierwszy na takiej imprezie kibicuje Niemcom bo ich futbol jest mi zdecydowanie blizszy niz to co prezentuje ekipa Maradony.
Ciekawe jaka dzisiaj bramke uznaja dla druzyna boskiego: byly juz po spalonych, po faulach, po zagraniu reka, cos jeszcze pozostalo? :P

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 03 lip 2010, 12:40

Maciek (interista) pisze:Osobiscie uwazam, ze mecz ten moze byc bardzo jednostronnym widowiskiem. Skoro takie druzyny jak Meksyk czy nawet Korea dosyc swobodnie dochodzily do pozycji strzeleckich to Niemcy rowniez nie beda mieli z tym problemu. Sila indywidualnosci w Argentynie jest potezna, ale to na zorganizowana druzyne Lowa powinno byc za malo.
Mylisz się, ileż to razy chociażby w meczach ligowych Messi potrafił uwolnić się spod krycia nawet trzech rywali? Nie wspominając już o bramkostrzelnym Higuainie, a Angel Di Maria? Jeśli ich umiejętności i potencjał eksploduje w tym meczu to możemy mieć naprawdę ciekawe widowisko. Niemcy najprawdopodobniej znowu wyciągną wszystko z niczego, jak to Niemcy. Szkoda tylko, że nie będę miał okazji obejrzenia tego meczu na żywo...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2010, 15:12

Diego nie zmienił składu. Di Maria i Maxi w środku z Javierem to trochę mało na Niemców. Messi nie będzie dostawał piłek, wiec często będzie się cofał, Higuain w ogóle moze piłki nie dostać, a Niemcy ich skrzydłami zniszczą [tak to sobie wymyśliłem, bo zagrałem na Niemców :P]
kurs ponad 3,00, wiec mozna spróbować.
W życiu nie przypuszczałem, że w spotkaniu Niemców z Argentyną będe kibicował tym pierwszym :lol:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”