1/2 finału: Niemcy - Hiszpania - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto do Finału?

Niemcy
15
56%
Hiszpania
12
44%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału: Niemcy - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 22:51

JA już wszystko wiem. W finale Niemcy wygrywają z Holandią 2-1 a zwycięskiego gola strzela Mueller. Tak jak w 74 roku. Wszystko się zgadza. Wtedy Holandia miała świetnego Cruyffa, Neskeensa, teraz ma Sneijdera, Robbena - wszystko się zgadza. Niemcy mają młody skład oparty na Bayernie i teraz też tak jest. Tylko Polski na trzecim miejscu mi brakuje. Ale to będzie Hiszpania - debiutant medalowy tak jak Polska w 74-tym. Idealny medal na rozpoczęcie swojej przygody w Mundialem i zaprzeczenie swojego permantentego frajerstwa i upokorzeń.

Awatar użytkownika
martin2507
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin2507 » 07 lip 2010, 10:02

W fazie grupowej MŚ w RPA tylko 17 z 48 meczów zakończyło się z ilością bramek mniejszą niż 3. Ale już w fazie pucharowej aż 8 z 12 spotkań obfitowało w większą liczbę goli. Jakby wbrew logice, gdy doszło do gier o wszystko, boiskowe szachy poszły na bok. Głównie dzięki Niemcom, którzy rozgromili Anglików i Argentyńczyków. Czy teraz Joachim Loew nagle zmieni taktykę? Naszym zdaniem nie. Niemcy od pierwszej minuty będą grać swoje, czyli od razu zaczną atakować. Hiszpanie na tym mundialu jeszcze nie grali z tak mocnym rywalem i tak naprawdę nie wiadomo, na co ją stać. Dla widowiska, i naszego typu, byłoby najlepiej, gdyby pierwsi stracili bramkę. Stawiamy na przynajmniej trzy gole w tym szlagierowym pojedynku.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lip 2010, 19:54

Torres na ławce. Fabregas też. Gra Pedro. Małe zaskoczenie.

Za Mullera, tak jak było przewidziane, czyli Trochowski.
Reszta w obu zespołach bez zmian.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2010, 20:03

Visca el Barca 8)
To Sfinks pojechał, będzie wszystko na Barcelonę, już kibice z Premiership mogą się czaić. :lol: Mimo wszystko fajnie, wreszcie. Coś trzeba zmienić, bo to półfinał to Niemcy- grający najlepszą piłkę na tym turnieju. Skrzydła mogą tu pomóc. Duet Alonso- Sergio w tym spotkaniu jak w żadnym był nie do ruszenia.
Zobaczymy kto będzie grał swoją piłkę, ja oczywiście liczę na Hiszpanów, ale po tym co pokazali nasi zachodni sąsiedzi nie będę zaskoczony jeśli to oni awansują, awans będzie w pełni zasłużony. Oby obyło się bez kontrowersji, choć jeśli sędzie pomoże Hiszpanom jakoś mnie to nie będzie bolało. 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 lip 2010, 20:07

Czyi Sfinks czyta forum pilka.pl i poszedł za moim pomysłem
Kamil232 pisze:A jak już się tak upiera przy tych dwóch DM, to posadzić żałosnego Torresa, dać na szpice Ville, na lewą Iniestę na prawą Pedro i środek Xavi, Alonso i Busquetes.
8)

Tak to zapewne będzie wyglądało. Dobry ruch :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2010, 20:38

Zupełnie inny mecz Hiszpanów i Niemców niż poprzednie. Wygra Hiszpania.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2010, 21:14

Chyba ich waga półfinału zżarła. Dużo wyrachowania i czekania na błąd i być może tą jedną akcję. Być może nie tego się wszyscy spodziewali, ale i taki scenariusz był bardzo prawdopodobny. Hiszpanie mieli swoje sytuacje - Villa(kto mu podawał?), Puyol i ta kontra z 35 minuty, tak bardzo zmarnowana przez Capdevile i Inieste. Swoją drogą Andres dzisiaj wali w nogi Niemców. Niemcy hmm- strzał Trochowskiego, być może gdyby Ozil i Klose lepiej się odwrócili by coś z ich akcji było.
Ramos powinien dostać żółtko za stempel na stopie Podolskiego, ale ten liniowy po stronie bramki Neuera jest trochę nieobecny, raz widzi spalonego Capdevili gdy temu metr brakował, raz nie widzi metrowego spalonego.
Nie ma co, trzeba liczyć na jakąś bramkę, bo się boję, że tak może być nie tylko przez 90 minut. :?

E: I ominął mnie karny(a raczej jego brak)dla Niemców
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 21:18 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2010, 21:18

Wg mnie karny sie jednak nalezal, zahaczany Ozil byl? Byl ! Ramos nie dotkanl pilki a ewidentnie tracil piete Ozila, co powodowalo upadek

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 lip 2010, 21:19

Znowu trzeba bylo pomoc Hiszpanom. Zenujace. :rotfl:
Niech odpadaja te pilkarzyki, ktorych w kazdym meczu fazy pucharowej przepychaja dalej sedziowie. Skandal!
Ostatnio zmieniony 07 lip 2010, 21:21 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2010, 21:20

Nudy. 3 faule, 4 rzuty rożne, jedna groźna sytuacja (reszta to jakieś próby z dystansu) Hiszpanie walą głową w niemiecki mur, a Niemcy sobie po prostu są. Nic więcej. Albo mecz do karnych, albo mecz do pierwszej bramki. Mam nadzieję, że po przerwie obie ekipy wyjdą z nastawieniem, że "nie tacy Niemcy/Hiszpanie" straszni i nieco rusza do przodu. Więcej szans daję Hiszpanii, ale wiemy jak to jest z Niemcami - mniej posiadania piłki, mniej strzałów, a potem 4 gole. Poza tym Hiszpania z Portugalią czy Paragwajem zwycięskie gole strzalała w drugiej połowie. Niemcy z Argentyną w drugiej dziabnęli 3 bramki, z Anglikami 2, z Australią 2, nawet z Ghaną tez strzelili w drugiej. Czyli w drugiej połowie obie drużyny strzelą bramki :wink:

Mecz taki nieciekawy, że chyba w studio w TVP się popłaczą - nie ma nawet co analizować.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lip 2010, 21:22

Dobrze, że Niemcy sie w miarę ogarneli. Hiszpanie w sumie wypracowali dwie okazje, Niemcy powinni mieć karnego (albo faul na 17stym metrze), ale ni [ch**], Hiszpanie, co jak co, ale na sędziego zawsze mogą liczyć.

I kiedy w końcu Boateng przejdzie na prawa stronę, raz go tam widziałem i myslałem, ze się zamienili pozycjami z Lahmem, ale niestety nie przeszło to w permanentne rozwiązanie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 lip 2010, 21:27

Ramos powinnien tez dodatkowo zostac wyrzucony z boiska.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2010, 21:49

No panowie, Hiszpania ma Niemców na widelcu jak w finale Euro 2008. Musza to wykorzystać.

Ten mecz mi bardzo przypomina bardzo półfinał z 2006 roku Niemcy - Włochy. Tam też Niemczury długo trzymali 0-0 i prawie doszli do karnych, a Włosi mieli przewagę, strzelali gdzieś tam po słupkach, byli lepsi, ale w końcu się udało. Nie zdziwię się jak Hiszpania wygra po dogywce, bo Niemców nie widzę jakoś w tym meczu, żeby gola wbili.

EDYTA

A jednak Hiszpanie rozstrzygnęli mecz przed dorgwyką.

pepeeee70
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepeeee70 » 07 lip 2010, 22:06

pedro robi więcej niż drewniany torres przez wszystkie mecze dotychczas.

viva espania !

pepeeee70
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepeeee70 » 07 lip 2010, 22:08

bosz ale sie schamił:D

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”