EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Anglia vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 22 cze 2012, 19:12

Giaccherini w 3-5-2 sprawdzał się dobrze, na miare swoich możliwości, zagrał na swoje 110%, to nie jest gość który ma w ataku zaskakiwać jakimiś błyskotliwymi podaniami, tylko dostarczyć piłkę bliżej pola karnego do lepszego zawodnika, taka taktyka, wykonywał to dobrze, w obronie również się sprawdził, dużo zablokowanych dośrodkowań, zawsze przeszkadzał jak mógł, nie jest to oczywiście szczyt włoskich marzeń, ale w tej chwili nic lepszego nie wykombinuje Prandelli. Przy takim systemie gry śmiem wątpić (za co pewnie dostanę burę), że Nocerino przy samej linii często biegający od bramki do bramki, wiele sprintów, ogólna ogromna wytrzymałościowa harówka nie wytrzymałby na pełnym obrotach całego spotkania.

Co do Bonucciego (temat się chyba wyjaśnił), z tego co widziałem mecze Włochów, Leonardo nie popełnił żadnego błędu który kosztowałby nawet jakąś groźną sytuację bramkową nie mówiąc o golu. Spokój, opanowanie, równa gra. To Chiellini zawalił brame z Hrvatską. Pod koniec sezonu gość się ustabilizował ale jeśli ktoś pamięta kilka jego wpadek na początku i w połowie sezonu i na tej podstawie określa jego obecną formę to gratuluję podejścia.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 cze 2012, 19:17

Ba musi byc z nimi zle skoro niektorzy zawodnicy pierwszego skladu gdyby przeniesc ich pare lat wstecz robiliby najwyzej za podawaczy pilek we wloskiej reprezentacji.
No porównać tę kadrę z 2006 roku to widać różnicę, tam grali DP,Totti,Zambro,Camor,Gattuso

Ale patrząc na rywali to oni wyglądają jeszcze gorzej, bez Ferdinanda,Carricka,Barryego,Scholesa i kilku innych.Z Milnerem w podstawowym składzie(wybitnie nie cenię sobie tego gracza jak Montolivo, nie przypadli mi do gustu i liczę że na zmianę wejdzie nie on lecz Nocerino)
Kto pierwszy strzeli wg mnie wygra. Obie drużyny nadrabiają walką i charakterem i stawiam na 2:1 dla Italii.

ps.Giaccherini zawalił bramkę z hiszpanią ale grając pierwszy raz na tej pozycji nie będę się nad nim pastwił bo wielkie zaskoczenie jest to że jest w kadrze przy całej sympatii dla zawodnika.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 22 cze 2012, 19:29

Zawalił w niedużo większym stopniu niż reszta defensywy

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 cze 2012, 22:58

Sammy za wcześnie wyprosił Wilmora z tego tematu :(

Barzagli z Bonuccim znają się świetnie, jeśli czegoś może się Prandelli obawiać to tylko kiksu Leo. Podejrzanie dawno nie było takiego. Mimo wszystko szkoda, że Cesare porzucił pomysł z 3-5-2, gra, moim zdaniem, wyglądała dobrze, przecież w pierwszej połowie Włosi robili co chcieli z Chorwatami i tylko Balotelli mógł zdobyć ze dwie bramki. Myślę, że Balzaretti spokojnie poradziłby sobie na pozycji Giaccha, zwłaszcza, że sam Emanuele miał mało zadań ofensywnych. Tutaj jednak wykruszyli się środkowi obrońcy, więc wolałbym wystawić 4-3-3 z Giovinco, Cassano i Di Natale. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że Seba nie błyszczy. Bo wystawienie 4-3-1-2 z Montolivo (czy z Nocerino, co wydaje się w ogóle poranionym pomysłem) mija się z celem przy formie Ricardo.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 cze 2012, 23:36

sickstick pisze:Dlaczego nie gra Giovinco w ogole?
bo nie wygląda za dobrze, na moje oko Diamanti jest w tej chwili lepiej dysponowany
Wilmore pisze:4-3-1-2 to najlepszy system do potencjału włoskich graczy
...
Włosi na papierze sa lepsi
Co do pierwszego - na grajaca skrzydlami Anglie i w polaczeniu z absencja Kielona - na pewno, ale ogòlnie (brak trequartisty, tyl i srodek z Juve) - bardziej adekwatne jest 3-5-2. Co do drugiego - dyskusyjna kwestia.

mrowa9
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 24 cze 2012, 8:35

Anglia gra słabo, ale wygrywa. Włosi grają lepszą piłkę, ale muszą zostawić na ławie Baloteliego i postawić na Natale.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 24 cze 2012, 9:38

mrowa9 pisze:postawić na Natale.
Daje Ci kolejną okazję do nabicia - sprawdź jak się chłop nazywa i wróć.

League pisze:Montolivo, nie przypadli mi do gustu i liczę że na zmianę wejdzie nie on lecz Nocerino)
Jest taka szansa, bo wszystkie znaki na niebie, wskazują, że Montolivo wyjdzie w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 cze 2012, 13:42

Nie wiem czy było, ale przed meczem z Anglią super mario zapomniał mówić po angielsku

http://www.itv.com/news/update/2012-06- ... k-english/

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 cze 2012, 19:13

Zagrożeni dzisiaj w Anglii: Ashley Cole, Steven Gerrard, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Ashley Young.

U Włochów: Federico Balzaretti, Mario Balotelli, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon, Daniele de Rossi, Christian Maggio, Thiago Motta i Riccardo Montolivo. Kielon też ale on i tak połamany.

Biorąc pod uwagę, że w półfinale czekają Niemcy mogą być poważne osłabienia niezależnie kto by nie przeszedł.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 cze 2012, 19:43

Sorry za post pod postem ale są już składy więc może nabicie zostanie mi wybaczone ;) Bez niespodzianek:

Włochy: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti - De Rossi, Pirlo, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli

Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Young, Parker, Gerrard, Milner - Rooney, Welbeck

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 cze 2012, 19:47

Czemu Hodgson mi to robi - chcę być za przeciwnikami Angoli i nie mogę jak Roy stawia na Welbecka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 cze 2012, 20:00

W '98 pojawił się na arenie międzynarodowej Owen, na Euro 2004 młodziutki Rooney błyszczał, kto wie może turniej w Polsce i Ukrainie ma się kojarzyć Anglikom z Welbeckiem i to on będzie symbolem sukcesu tej drużyny.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 cze 2012, 20:42

Morrow pisze:W '98 pojawił się na arenie międzynarodowej Owen, na Euro 2004 młodziutki Rooney błyszczał, kto wie może turniej w Polsce i Ukrainie ma się kojarzyć Anglikom z Welbeckiem i to on będzie symbolem sukcesu tej drużyny.
Ale na France '98 Anglicy odpadli w 1/8 finału, na Euro 2004 w ćwierćfinale. Troszkę się zapędziłeś z tym symbolem sukcesu :wink:

Jakby to wpadło :boje się:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 cze 2012, 20:50

Buffon :shock:

Pierwsze 5 minut pokazuje, że to będzie jeden z najlepszych meczów turnieju.

"Christian Bonucci" - brawo TVP.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 cze 2012, 21:05

Drugi mecz Montolivo i cieszy mnie to, że do nas ma przyjść parka z Udinese niż były już gracz Fiorentiny. Masakra, nie umiem patrzeć na niego, a niby miałbyć następcą Pirlo (hahahahaha). Dobrze, że Milan się tak zbroi. Lepszy już jest człapający Seedorf

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”