Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 12 mar 2015, 22:23
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 mar 2015, 23:02
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 mar 2015, 23:28
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 mar 2015, 0:04
Morrow, z całym szacunkiem- nie zawsze jesteś pępkiem świata i nie chodziło mi o Ciebie a o temat ogólnieMorrow pisze:Bassu przyjacielu, skoro, jak sam piszesz, nie rozumiesz sensu elaboratow ( czyli jak rozumiem uderzasz we mnie bo ja odkurzylem temat) i idei tematu, ktory zostal wywolany z okazji tego co sie dzialo w innych topikach po wczorajszym meczu, to po jakiego wuja wlaczasz sie do dyskusji?Pytanie nie jest nacechowane napinka.
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 mar 2015, 15:54
Podałeś bardzo skrajny przypadek. Przecież takiej różnicy nie ma zestawiając ze sobą angielską, hiszpańską czy niemiecką i właśnie dlatego jest to takie problematyczne.DDK pisze:jeśli w LM polska drużyna nie grała od prawie 20 lat to jak można powiedzieć że jest lepsza od np. rosyjskiej?
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 mar 2015, 15:58
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 mar 2015, 16:57
Czy zatem jeśli powiem, że polskie kobiety są brzydkie, bo nie wygrywają w konkursach MISS, a cały świat się będzie nad nimi zachwycał, to prawda czy fałsz?DDK pisze:Bassu a jak chcesz inaczej porównywać poziom 2 lig? Jak ktoś stwierdzi że liga węgierska jest najlepsza to nie bedziesz go uważał za wariata? Europejskie puchary są jedynym sensownym porównaniem lig europejskich, jeśli w LM polska drużyna nie grała od prawie 20 lat to jak można powiedzieć że jest lepsza od np. rosyjskiej? Tak samo tutaj, jeśli w ciągu ostatnich 3 lat angielskie kluby w przeważającej większości nie grają nic w pucharach to ciężko stwierdzić że liga angielska jest lepsza od np. hiszpańskiej, gdzie drużyny osiągają sukcesy nie tylko w LM, ale też w LE.
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 13 mar 2015, 17:21
Analogia ta sama.janop pisze: Dostrzegam jednak pewną różnicę między ocenianiem wyglądu i klasy sportowej.
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2015, 17:28
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2015, 17:51
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 mar 2015, 19:33
Natomiast Chelsea od początku roku się nie męczy? Rozstawia po kątach? Te wymęczone wygrane z Aston Villą, Evertonem i West Hamem, remis z Burnley, kompromitacja na White Hart Lane, dwa beznadziejne mecze w półfinale Pucharu Ligi (na Anfield jeden strzał: z rzutu karnego), wreszcie 2:4 z Bradford, to chyba nie jest rozstawianie po kątach i prędzej nazwałbym to również przepychaniem się.Emerald pisze:ze Real w Hiszpanii tez sie meczy od poczatku roku a Chelsea w PL roztsawia wszystkich po katach. No i Real w CL sie jednak przepchnal przez Schalke
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2015, 19:38
za wąską kadrę macie, albo inaczej, za rzadko z rezerwowych Jose korzysta, tak mi sie zdaje. Inni mają za dużo wpadek, by zagrozić Chelsea, ale w innej lidze, niemieckiej, czy hiszpańskiej, Chelsea pierwsza w tabeli raczej by nie byłablackmore pisze:Przecież gdyby nie porównywalnie nierówna forma City, to już dawno Obywatele byliby z przodu.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 mar 2015, 19:58
Myślę, że za rzadko korzystał na początku sezonu. Niby zwycięskiego składu się nie zmienia, ale wszystko położył na jeden szkielet i zespół nauczył się grać wyłącznie mając w składzie te same nazwiska. Wypadł Matić - od razu porażka z Newcastle. Fàbregas bez formy - nikt nie potrafi go zastąpić i podać piłki do przodu. Costa nie strzela - Rémy czasem wejdzie, ale nawet jeśli strzeli, to widać, że jest trochę obok drużyny. Cuadrado też nie dostaje szansy i zastanawiam się, kiedy ma on się nauczyć grać z chłopakami.fieldy pisze:za wąską kadrę macie, albo inaczej, za rzadko z rezerwowych Jose korzysta, tak mi sie zdaje.
W niemieckiej to drugie miejsce byłoby szczytem możliwości. W Hiszpanii to ciężko byłoby o pierwszą czwórkę, ale w miarę realny wynik (Valencia czy Sevilla do łyknięcia). O podium nie ma mowy (może po jakimś morderczym zwycięskim wyścigu z Atletico).fieldy pisze:niemieckiej, czy hiszpańskiej, Chelsea pierwsza w tabeli raczej by nie była
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 mar 2015, 11:00
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 27 maja 2015, 23:31

moody
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio