Puchar Konfederacji 2013 - Strona 24

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Puchar Konfederacji 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 0:08

Gustavo chyba robi z siebie nowego Vampetę :lol:

Naprawdę skazujecie na pożarcie Brazylię? Wytłumaczcie mi jedno - jak można tyle lat oglądać futbol, przeżyć multum sensacji i nadal nie zdawać sobie z tego sprawy, że mecz meczowi nierówny, że to tylko jedno spotkanie, że cuda się zdarzają, że sędzia może pomóc, że zdecyduje forma dnia, że na taki mecz to inna mobilizacja i wiele innych truizmów, które najwidoczniej muszę przytaczać.

Tradycyjnie - faworyta brak!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lip 2013, 0:16

Ebi pisze:Naprawdę skazujecie na pożarcie Brazylię? Wytłumaczcie mi jedno - jak można tyle lat oglądać futbol, przeżyć multum sensacji i nadal nie zdawać sobie z tego sprawy, że mecz meczowi nierówny, że to tylko jedno spotkanie, że cuda się zdarzają, że sędzia może pomóc, że zdecyduje forma dnia, że na taki mecz to inna mobilizacja i wiele innych truizmów, które najwidoczniej muszę przytaczać.
Dokładnie. dodatkowo weźmy pod uwagę, że gra Hiszpania, która jest Barcelona bez Messiego. Słabsza forma zawodników Barcy pod koniec sezonu odbija się też na reprezentacji. La furia Roja już nie jest tak groźna jak chociażby rok temu.

Btw, szkoda tej akcji Oscara, powinno być 2:0. Sędzia też mógł dać czerwoną za faul na Neymarze, ale musiałbym zobaczyć więcej powtórek.

VAMOS BRASIL!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 0:42

Właśnie zobaczyłem jedną z najlepszych interwencji obrońcy w życiu :boje się: Aż mnie przytkało lepiej niż po niejednym cudownym golu.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 0:45

Neymar :rydzyk:
Ebi pisze:Właśnie zobaczyłem jedną z najlepszych interwencji obrońcy w życiu
Ja na pewno jedną z najlepszych w tym sezonie, pamiętam, że w Premier League było coś podobnego, tylko nie pamiętam w jakim meczu. Dlatego właśnie nie gra Dante.

Brazylia jak na razie zamiata podłogę, ciekawe czy starczy im sił by stosować taki pressing.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lip 2013, 0:46

się zdziwiłem jak Luiz to wybił, ale na powtórce widać, ze piłka ładnie mu podskoczyła na murawie, co ułatwiło mu zadanie :lol:
Brazylia ładnie niszczy Hiszpanów. Na moje oko już się nie podniosą. Arbeloa najlepszy, Neymar robi z nim co chce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lip 2013, 0:48

szefu91 pisze:Neymar
Świetnie to strzelił. Brazylia ma teraz lidera jak wcześniej Ronaldinho. Brakuje mi tylko lepszej dziewiątki, takiego Falcao na szpicy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2013, 0:48

grzegorzfcb pisze:Espania klasycznie, Vincent nie kombinował z wzmacnianiem drugiej linii
8 graczy Barcy zagra w finale 8)
Jest siła :roftl3:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 0:52

Dla Twojej wiadomości cloner, Barceloniści grają również w Brazylii. Jeden z nich strzelił nawet gola.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 lip 2013, 0:52

guru pisze:
szefu91 pisze:Neymar
Świetnie to strzelił. Brazylia ma teraz lidera jak wcześniej Ronaldinho. Brakuje mi tylko lepszej dziewiątki, takiego Falcao na szpicy...
do freda nie mozna mieć zastrzeżeń akurat na tym turnieju

co do niemców - na papierze skład mają mocny ale nie przekłada się to na osiągniecia, włosi ich pogonili na me

tak jak pisałem - finał me - hiszpania włochy; finał me u21 - hiszpania włochy, a nie było u nich w skladzie de sciglio, balo i faraona, którzy pojechali na puchar konfederacji. dlatego też nie sądzę, żeby było hiszpania niemcy i reszta stawki za nimi, predzej hiszpania, włosi i reszta, niemcy muszą jakoś potwierdzić swoją siłę, będą mieli okazje za rok.
Dla Twojej wiadomości cloner, Barceloniści grają również w Brazylii. Jeden z nich strzelił nawet gola.
w dodatku przy pierwszym golu iker mógł sie lepiej zachować a drugi to wina arbeloi ;)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 lip 2013, 0:53

Brazylia ładnie zneutralizowała Hiszpanów...Atak Hiszpanów nie istnieje - Mata dużo strat,Torres prosi non stop sędzięgo o faul również sporo strat,a Pedro jest tak niewidoczny że nawet nie ma co tracić(poza tą 1 okazją) :lol:
Brazylia strasznie zmotywowowana i zasłużenie prowadzi 2-0...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2013, 0:53

Naliczyłem się 2, z czego jeden baaaardzo przeciętny.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 01 lip 2013, 0:57

Co robi Arbeloa w podstawie Hiszpanii i Realu nigdy nie zrozumiem... Jak na razie Brazylia gra zajebiście już dawno ich takich nie widziałem cały skład bardzo pozytywnie. Alvaro niech ściąga bo szykuje się czerwona :angry2:
w dodatku przy pierwszym golu iker mógł sie lepiej zachować a drugi to wina arbeloi
Arbeloa&Pique na ich konto ta bramka
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 0:59 przez SobolPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 0:59

cloner pisze:Naliczyłem się 2, z czego jeden baaaardzo przeciętny.
Ale drugi przewodzi w demontażu Hiszpanów. Walnąłeś bezsensowny komentarz wcześniej, bo nie pomyślałeś, że Neymar i Alves też śmigają w Katalonii, ale cóż jest późno, wybaczam Ci. Doceń to.

Arbeloa do dupy, to najsłabsze ogniwo w reprze odkąd pamiętam. Najlepsze jest to, że oni w pomocy i w ataku mają takich tuzów, a na PO nikogo właściwie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 0:59

Druga połowa to będą ciasteczka. Hiszpania rzuci się do ataku, zobaczymy jak Brazylia to przetrwa - ta krytykowana i skazywana, która póki co zjada wielką Hiszpanię.

Delikatne podsumowanie genialnego turnieju. Jaka jest średnia goli? Bo poza i tak zacnym półfinałem Włochy - Espania w każdym meczu minimum dwa gole, fascynujące mecze Brazylia - Włochy, Włochy - Japonia, Włochy - Urugwaj, multum pięknych goli, może tylko czarnego konia zabrakło, ale poza tym cholernie jestem zadowolony z tegorocznego PK. Jednak co mistrzowie kontynentów to mistrzowie kontynentów :D

Skoro tak pociskacie na Arbeloę to może Javimara za niego w drugiej? :wink:

Ciekawe, czy kanarkowi wytrzymają to obłędne tempo. Jeśli wytrzymają, to mogą paru katalońskim chłopakom zrobić Bayern. Byle się działo. - Stec na blogu :chill:
Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 1:01 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2013, 1:00

szefu91 pisze:Walnąłeś bezsensowny komentarz wcześniej, bo nie pomyślałeś, że Neymar i Alves też śmigają w Katalonii, ale cóż jest późno, wybaczam Ci. Doceń to.
A skąd wiesz, że nie miałem na myśli pierwszej części zacytowanego komentarza?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”