Puchar Konfederacji 2013 - Strona 27

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Puchar Konfederacji 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lip 2013, 1:49

glownie ucieszyl mnie hattrick Lewego:)

a Do co hiszpanii i dzis, mecze maja nieraz pewne sczegoly ktore decyduja, jesli grales w pilke powinnes to wiedziec. dzis Pedro mial sete na 1-1. gdyby to wsadzil kto wie co by bylo. Ale nie bylo.

Co do konfederacji, dla mnie najlepssi w turnieju: Marcelo, T.Silva, Neymar, Fred, Iniesta, Ramos, Alba, Casillas, Pirlo, Giaccherini, Cavani, gio dos Santros.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 01 lip 2013, 1:49

Haha, rozwalił mnie ten screen. Nie widziałem tego na żywo, bo przyjąłem identyczną pozę jak Xavi.
Tylko w TVP wybiera się gracza meczu, podczas gdy mecz jeszcze trwa :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lip 2013, 1:52

Amaru pisze:Ebi
Dla Hiszpanii bodziec w sam raz. Taki gwałt plus czerwo i zmarnowany karny. Pytanie czy wystarczy - z automatu się nic nie dzieje, a Hiszpania jak każda zacna ekipa musi się kiedyś skończyć - kolejny truizm, ale wielu muszę go tłumaczyć, niektórzy myśleli, że Hiszpania czy Barca już do końca świata będą wszystko wygrywać.

Hiszpański futbol dostał solidnego klapsa. Półfinałowe klęski w ligomistrzowych bojach, męczarnie z osłabionymi Włochami no i finał, który wygląda jak wygląda. Zimny prysznic dla dzieciarni.

Nie wiem jak można kwestionować wielkość tej reprezentacji Hiszpanii? :shock: Zgadza się ze jak każdej druzyny czas mija i być może dla tej już nadszedł czas ale aby pisać o gwałtach itp. to średni przytyk tym bardziej w kadrach krajowych w pucharze drugiej kategorii jak nie trzeciej jakim jest puchar konfederacji :D Przegrali dość wysoko i wydawało mi sie ze mimo wszystko ale nie skreślał bym Hiszpanów za rok :D a zeby nie było kibicowałem kanarkom chociaz nie wierzyłem ze mogą tak spiąc poślady:D :afro:
No właśnie jak można kwestionować poziom obecnej repry Hiszpanii? Tylko kto na forum to robi?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 lip 2013, 1:54

no i powierdziło się w tym turnieju to co pisałem wczesniej - neymar jest przygotowany na grę przeciwko powaznym rywalom, oglądałem go wczesniej w reprze i pisałem, że to jest ktoś więcej niż pospolity drybler brazylijskich obrońcow czytaj tyczek. tylko te jego symulki...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 01 lip 2013, 2:01

Oglądałem tylko drugą połowę, ale była jedną z najlepszych jakie widziałem w ostatnim czasie. 2 drużyny które grały ofensywnie, Brazylia mimo prowadzenia nie grająca na czas, a próbująca ukłuć jeszcze Hiszpanie szybkimi kontratakami, Hiszpania grająca swoją "tikitakę" ale jednocześnie stawiająca też na pojedynki 1 na 1. Fajny, szybki mecz z miłą chęcią się oglądało, jak tylko trafię na powtórkę to muszę jeszcze pierwszą połowe zobaczyć.

A no i własnie, wytlumaczy ktoś dlaczego karne strzela Ramos? Przecież chociażby Xavi mógłby strzelać.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 01 lip 2013, 4:28

Ciekawe czemu Cesar nie zalozyl koszulki Lopeza? Moze on tez jest glupkiem i kretem?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lip 2013, 7:08

Luiz Gustavo jest niesamowity. IMHO najlepszy defensywny pomocnik w tej chwili na świecie. Kapitalne występy w Bayernie i potwierdził to na PK a ukoronowaniem był występ z Hiszpanią.

Brazylia ma wreszcie drużynę łączącą siłe, technikę, indywidualności i kreatywność. Dunga nie dał rady połączyć tego wszystkiego i odpadl. Scorali ma spore szanse na wielki sukces. Taką Brazylię chce się oglądać.

Neymar wybrał idealny moment na transfer do Europy. Wciąż młody a doświadczony, gwiazda już nie tylko w prasie ale na boisku udowodnił, że świetnym graczem. Jestem ciekaw jego kariery, ale jeżeli głowa nie będzie odstawać od nóg to czeka go świetna kariera.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 01 lip 2013, 8:07

Ciekawe czy się sprawdzi reguła,że kto wygrywa puchar konfederacji nie wygrywa złotego medalu MŚ :)

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 01 lip 2013, 8:39

Kto wygrał gracza meczu? Lewy czy Kuba?

Bardzo dobry mecz Brazylii, zaskoczyli mnie pozytywnie. Teraz tylko czekać na przyszły rok. W sumie to już się wiercę, a tu jeszcze cały sezon przed nami :twisted:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 lip 2013, 9:20

Trochę to przypominało mecz Bayern-Barca, szybki i silniejsi Brazyiljczycy tłamsili tłamsili pressingiem, siłą i gabarytami Hiszpanów. Zmęczenie po 120 minutach z Włochami i dzień krócej na odpoczynek mial wpływ na wynik, ale był to świetny mecz kanarków i wielkie zwycięstwo Scolariego.
Del Bosque nie jest idiotą i IMO za rok na MŚ jednym pivotem nie zagra. Teraz spróbował grać tylko Busquetsem(kontuzja Xabiego mu "pomogła" w decyzji o tym eksperymencie) i słabo to wyglądało z mocnymi przeciwnikami, czyli Włochami i Brazylią

I słówko i Arbeloi. Co za błazen, Vincent powinien poważnie rozważyć odstrzelenie tej kreatury :roll: :rotfl: Teraz chyba wszyscy kibice w Hiszpanii trzymają kciuki za Carvajala by posadził na ławce Realu to drewno

Neymar :) Niech się Iker przyzwyczaja :boruta: :P
Może coś z tego suchoklatesa będzie

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 01 lip 2013, 9:33

W pierwszej kolejności to zaśmiał bym się z twojej zapowiedzi tego finału grzesio, wtedy móglbyś dać tyle emotek ile dusza zapragnie :D.

W ogóle dziwna sprawa (albo i nie) to wynik posłuzył częsci jako dobry argument na pokazanie swojej frustracji i kompleksów, a to o końcu dominacji Hiszpanów, a to o narodzinach nowych gwiazd po jednym dobrym turnieju.

Zgodzę się z jednym, że Brazylijczycy dostaną skrzydeł i będą mocniejsi psychicznie, to zapowiada (na dzień dzisiejszy) bardzo ciekawe mistrzostwa, z Hiszpanami, ktorych każdy chce strącic z Olimpu, silnymi Niemcami, którzy juz na poziomie klubowym pokazują, że można Hiszpanów pokonać, Brazylią i Argentyną, ktora ma niewiarygodnie silny atak i poukladana może roznieść wszystkich.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 lip 2013, 9:38

i z włochami, i z włochami!

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 01 lip 2013, 10:17

Zwracam honor Brazylijczykom, świetna gra w ich wykonaniu, nie spodziewałem się, że są w stanie tak grać z Hiszpanami..

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 lip 2013, 10:20

Podobno porażka Hiszpanii w Pucharze Konfederacji była częścią rozliczenia za transfer Neymara do Barcelony.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 01 lip 2013, 10:41

Wynik nie odzwierciedla przebiegu meczu. Równie dobrze mogło być 3-2, 2-2 itd. Szczęście się uśmiechnęło do Brazoli. Pierwsza bramka komiczna, wybity strzał Pedro z linii, nietrafiony karny Ramosa ( :roftl3: , dlaczego nie uderzał ktoś inny?) i gol na 3:0 Casillas powinien wyciągnąć. Czerwo dla Pique tylko dlatego, że Brazylia to gospodarz. Tak czy siak mundial za rok dla Hiszpanów. Chyba, że Sfinks zamiast porządnych napastników wziąć na turniej, będzie grał Martinezem i Reiną w ataku.

A, bym zapomniał. Jak przychodził Sanchez to wszyscy jarali się, że dryblingiem będzie zamiatał całą La Ligę. I tak było w pierwszych kilku meczach, w tym z Realem. Potem coś się stało i próżno u niego takich akcji szukać. To samo będzie z Neymarem. Będzie tylko kolejnym gościem od szukania Messi'ego. Nie sądzę też by wina leżała po stronie danego zawodnika. Przykre, ale prawdziwe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”