Celtic Glasgow - Dookoła Klubu - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 20 lip 2005, 14:58

Szkoda mi zurawia :( :( Zepsuł sobie debiut a teraz jeszcze slabo wypadl w sparingu. Oby w koncu sie przełamał :) :)

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 20 lip 2005, 15:00

Mi nie jest go szkoda o tego karngo nikt nie mial pretensji, zreszta sam go wypracowal a w drugim sparingu mimo ze nie blysnal napewno tesz nie zagral zle to czego ma tu byc zal :roll: to na razie sparingi

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 20 lip 2005, 16:20

Myślę, żę on się w końcu przebudzi...czytając niektore newsy np na Onecie można odnieść wrażenie, że dziennikarze chcą za wszelką cenę skrytykować w tym przypadku np Żurawskiego. Po meczu z Fulham zobaczyłem tytuł "Fatalny występ Żurawskiego". Moim zdaniem nie był on fatalny. Zresztą trener był z niego bardzo zadowoloby a nie tacy nie strzelali karnych...

Cya

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 21 lip 2005, 13:19

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lip 2005, 23:05

Ciężkie rozkminy Żurawia o szkockiej. Pić? Czy nie pić :lol1:? Może w następnym odcinku wybierze się do fryzjera :twisted:.
Maciej Żurawski – Dziennik Celta [1]

Od wtorku do soboty

Stilian Petrow oprowadza mnie po Glasgow i stara się pokazać uroki tego miasta. Ciągle powtarza „ze mną trafisz w takie miejsca, że nie będziesz miał czasu tęsknić za Krakowem”. Na razie na tęsknotę rzeczywiŚcie nie ma czasu, bo wszystko dookoła jest dla mnie nowe, ja wręcz chłonę całym sobą to miasto. I zapędzam się nawet tam, gdzie leży niepisana granica między strefami wpływów „Celtów” i Rangersów. Podczas jednej z takich wypraw z Arturem Borucem natknęliŚmy się na kibiców naszego odwiecznego wroga. Nie trzeba było uciekać, chociaż natychmiast zostaliŚmy rozpoznani. Jeden z kibiców pokazał nam palca, ale nie tego Środkowego z obraźliwą sugestią, tylko wzniesionego kciuka. Ja to zrozumiałem tak, że oni życzą nam powodzenia...

Czwartek

Ciągle jeszcze mieszkam w hotelu „Hilton”, pokój numer 803 jest teraz moim domem. Mieszkają tu jeszcze inni nowi piłkarze naszego zespołu, oczywiŚcie Artur, ale także Camara i Virgo. Każdy raczej żyje swoim
życiem, tylko my z Arturem i ze Stilianem trzymamy się razem. Bułgar jest ekstra kumpel, znalazł dla mnie idealną knajpkę. Na kolacje chodzę do poleconej przez niego włoskiej restauracji, ale nie daję się namówić na degustację słynnej szkockiej. Z tym zresztą mogą być problemy, bo osobiŚcie wyżej cenię szklaneczkę bourbona, na widok którego Szkoci odwracają się z obrzydzeniem. Na razie nie myŚlę o tym czy przerzucić się na ich trunek czy udawać oryginała, bo na tę pierwszą szklaneczkę będzie czas dopiero jak zdobędziemy mistrzostwo, albo przynajmniej wygramy z Rangers. Wrazie czego zawsze mogę się ograniczyć do delektowania się samym aromatem.

Piątek

Wprawdzie parę zdań po angielsku jestem w stanie powiedzieć, ale z ochotą przyjąłem propozycję lekcji języka. Były tylko wątpliwości jakiej odmiany angielskiego mam się uczyć. Ten czysty, literacki język może
bowiem w Glasgow nie zdać egzaminu. Szkoci wręcz uwielbiają „połykać” końcówki słów i nawet proste zwroty zamieniają się wkompletnie niezrozumiały dla mnie bełkot. Ale moja szkocka nauczycielka umie się posługiwać i normalnym angielskim, i gwarą. Mówi, że tej drugiej odmiany szybko nauczę się wkontaktach z kibicami. A po polsku w Szkocji najłatwiej porozumieć się w restauracjach. Bardzo dużo naszych rodaków pracuje wtutejszych knajpkach, pubach. Są oczywiŚcie wŚród nich i kibice. Ale na razie nie spotkałem wŚród nich żadnego fana Wisły. Tych pojawiło się sporo na naszych sparingach wLondynie, gry graliśmy z Fulham i Leicester. Wiem, że byli na trybunach także podczas sparingów już na stadionie Celticu.

Niedziela, po sparingu z Leeds

Co mogę powiedzieć o swoich dotychczasowych doświadczeniach czysto piłkarskich? Chciałbym zagrać już w jakimŚ meczu o stawkę, pierwsza taka gra czeka Celtic weliminacjach Ligi Mistrzów wBratysławie. Pewnie wejdę tam na jakieŚ 20-25 minut, ale samą myŚl o grze na poważnie podnosi mi adrenalinę. Strzelić bramkę w takim meczu, to jest wyzwanie i bodziec, który potem pozwoli pokazać, że Żurawski czy to w Wiśle, wreprezentacji czy w Celticu zawsze jest taki sam.
Rzecz godna uwagi, a ponieważ nie wszyscy mają dostęp do Gazety Krakowskiej, albo odwiedzają forum TWSD, to pozwoliłem sobie wkleić.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 lip 2005, 12:48

Do Celticu przyszedł Nakamura. To jest napastnik? Będzie konkurentem Żurawia?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2005, 12:50

Shunsuke Nakamura jest takim japońskim Krzynówkiem - będzie dogrywał do Żurawia.
Fenomenalnie grał w Pucharze Konfederacji (strzela przepiękne bramki z rzutów wolnych)
Naprawdę świetny zawodnik.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 lip 2005, 21:42

Nie dobrze do końca meczu około 5 minut a Celtowie przegrywają ze słowacka Petrzalka 4-0!!!Wydaje sie za Strachan szybko poleci.
Liga Mistrzów oddala sie do Szymka i Zurawia.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 lip 2005, 21:42

4-0 brawo celtic szkoda że po dupie
hahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahah

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 lip 2005, 21:46

przepraszam ze post pod postem
już 5-0 hahahahahahhahaha
comone Celtic:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lip 2005, 21:46

Celtic zebral niesamowite baty od Petrzalki i biorac pod uwage ich ostatnia skutecznosc (to chyba 4 mecz bez strzelonej bramki bedzie) ich szanse na awans do dalszej rundy eliminacyjnej sa zadne.Jedyny plus jest taki ze Boruc nie bronil w tym meczu.Zurawski gral ale po wyniku widac ze tez nic nie zaprezentowal (zreszta nie dogral do konca bo zostal zmieniony).Mial grac w LM a tu taki zonk.Smiesznie bedzie jak Wisla awansuje a on ze Szkotami nawet do UEFA sie nie zakwalifikuje :lol:
Uff jak dobrze ze od kilku tygodni nie gram u bukow bo wyniki eliminacyjne sa ogolednie mowiac niespodziewane w niektorych przypadkach.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 27 lip 2005, 21:55

No to ładne lanie ciekawe co Strachan powie po tym meczu buhahha co za wstyd. Szkoda mi Żurwia bo pewnie pojadą na niego , ale przynajmnie dobrze że Boruc będzie bronił w pierwszym meczu ligowym bo wątpie żeby Marshall dostał kolejną szanse.

ps Cała Polska śmiej się z Celtów :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 lip 2005, 21:57

celtic!!!!!!!!!!!!!!
co?????????????
5-0 hahahah no niewyrobie

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 27 lip 2005, 22:02

WSTYD BYĆ FANEM CELTÓW
ALE FANI RANGERSÓW MAJĄ UBAW

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 lip 2005, 22:15

Trzeba przyznać, iż Celtic zawiódł na całej linii. Przegrana 5:0 z gorszym (teoretycznie) przeciwnikiem jest wynikiem poniżej krytyki. Trzeba jednak przyznać, iż trener Szkotów 'trochę' zawiódł - nie wystawił Boruca. :lol: :lol:

Całkowicie podzielam zdanie poprzednika - Celtic nie ma szans na grę w LM, mając na uwadze fakt, iż w ostatnich meczach nie błyszczą formą strzelecką. To mnie jednak najbardziej dziwi; tego lata ekipa z Glasgow kupiła bodaj dwóch napastników, którzy w swych poprzednich klubach byli kluczowymi postaciami (przykład: Żurawski). Jeżeli zawodnicy wicemistrza Szkocji nie wygrają co najmniej 2:0 rewanżowego meczu, to będzie to istny blamaż brytyjskiego futbolu.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”