PSG (Paris Saint-Germain) (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Paris Saint Germain (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2012, 18:36

Chyba warto odświeżyć temat, co? (miałem zakładać nowy, ale w ostatniej chwili wyszparałem z istniejących wątków :P ) I tak większość postów w temacie o Ligue 1 dotyczy poczynań PSG :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 lip 2012, 22:12

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lip 2012, 14:06

Ibra kasuje kolegow :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 sie 2012, 21:36

Czasem mam wrażenie, że Ancelotti nie wie, co robi :roll: Wysyła na plac gry trójkę napastników, z czego żaden nie jest typem strikera (Nene, Menez, Lavezzi) podczas gdy ma w odwodzie takich graczy jak Gameiro czy Hoarau. Jeszcze podwieszony pod to wszystko Pastore... Brak tu równowagi między formacjami i graczy o odpowiedniej charakterystyce. Carlo sam sobie utrudnia sprawę, a presja zwycięstw będzie coraz większa, bo i kasa na wzmocnienia wydana została już naprawdę ogromna. Póki co beniaminek z Ajaccio wcale nie ustępuje rywalowi.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 19 sie 2012, 21:41

Salas11 pisze: Póki co beniaminek z Ajaccio wcale nie ustępuje rywalowi.
Ajaccio nie jest beniaminkiem. W poprzednim sezonie zajęli 16 miejsce a w tym zajmą wyższe :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 sie 2012, 21:42

Jakoś ich nie kojarzę z zeszłego sezonu :lol: Myślałem że teraz awansowali :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 sie 2012, 21:52

Po oglądnięciu pierwszej połowy PSG to muszę przyznać, że problemem tej drużyny jest Ancelotti. Chłop nie wiem czy ma jakiś pomysł jak to poskładać. PSG gra słabo i bez pomysłu. Taktyka w stylu podaj do Ibry, a on coś zrobi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 sie 2012, 22:56

Trzy mecze, trzy remisy. Nie tak miał wyglądać start sezonu w wykonaniu PSG. Carlo out?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sie 2012, 23:53

Spokojnie, po tak gruntownej przebudowie ta ekipa musi się zgrać i zazębić. Myśleliście, że to od pierwszej kolejki będzie samograj, który będzie lać całą ligę po 3:0? Przecież to oczywiste.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 sie 2012, 0:05

Ale spójrz na rywali, z którymi póki co PSG grało. Klasa piłkarska Lorient czy Ajaccio nie powala na kolana, pierwsi potrafili prowadzić na Parc de Princes 0:2 i gospodarzom dupę uratował Zlatan, choć remis nawet w takich okolicznościach chwały nie przyniósł. Ajaccio w zasadzie zasłużyło na zwycięstwo samą ambicją, nie przestraszyli się wielkich nazwisk. Bordeaux to już wyższa półka, ale tu znów atut własnego boiska Paryżan znów nic im nie dał, a presja coraz większa. Rozumiem brak zgrania, ale samymi indywidualnościami Paryżanie powinni wygrywać przynajmniej dwa z trzech zremisowanych spotkań. Tych punktów na koniec sezonu znów może zabraknąć, a jeśli na wiosnę mistrzostwo nie trafi nad Sekwanę, polecą głowy. Ligue 1 to nie Premier League, gdzie rozgrzeszonym można być nawet po utracie punktów z oustsiderami, bo poziom zdecydowanie wyższy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 sie 2012, 0:14

Do tego dzisiaj PSG miało problem ze stworzeniem dobrej akcji pod bramką rywala. Jestem pewny, że wina leży po stronie Carlo. Pamiętam jak w Milanie jeszcze pracował. Zero pomysłów na grę dłuższymi momentami. Ja nie im wróże jakiś fajnych sukcesów. Czytaj w tym przypadku jako fajne mecze w LM bo nawet jak będą przez pół sezonu w dołku to mistrza zdobędą. Ci piłkarze niektórzy też myślę, że są ściągani bez pomysłu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2012, 21:26

Zadziwiajaco latwo przeciwnicy PSG dochodza do groznych sytuacji. Sa Matuidi oraz Motta, wspiera ich Verratti, a dziura w srodku pola taka, ze nawet moje smieszne Atletico zrobiloby z nich sieczke. W ofensywie nie jest lepiej, jezeli Zlatan albo Pastore czegos nie wymysla, to akcja zazwyczaj konczy sie jakims zagraniem na pale.

To dopiero poczatek zapowiadanej hegemonii, wszystko przed nimi, ale na razie dla mnie nie jest to druzyna nawet na cwiercfinal LE, a co dopiero mowic o laurach w LM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 wrz 2012, 21:37

Też mi to PSG nie wygląda na zespół gotowy do osiągania wyników. Widziałem ich w jeszcze jakimś meczu w tym sezonie i wyglądali podobnie jak teraz. Tylu świetnych graczy, a jakoś nic z tego wielkiego nie wynika, rywale dochodzą do okazji, środek pola z Mottą, Pastore i Verrattim powinien zaklepać rywala tak, że by piłki nie widzieli, a oni momentami są tak bierni w rozegraniu, że Zlatan musi brać grę na siebie przy linii środkowej. Całe szczęście, że Verratti się rozkręcił. Fajny mecz rozgrywa.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 21:38 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 wrz 2012, 21:37

Moim zdaniem największym problemem w chwili obecnej jest Ancelotti, który za każdym razem zupełnie inaczej ustawia drużynę - tak jakby sam nie wiedział jak chce grać. Do tego to odsunięcie od drużyny Lugano, jakieś problemy z kontraktem czy niedoszłym transferem Nene, ciśnienie na wyniki i natychmiastowy sukces i wszystko wygląda jak wygląda.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2012, 21:42

Dziwne, ze PSG nie chce (mniemam, ze gdyby chcieli, to by go sobie po prostu wzieli) Yanna M'Vili z Rennes. Daleko mi do eksperta Ligue 1, ale wydaje mi sie, ze Matuidi to sredniak, przecietniak (Sammyy ?) i Yann zastepujac go moglby wniesc sporo jakosci do srodka pola Paryzan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”