Sedziowanie - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 01 lip 2006, 20:39

Lukaz pisze:A poniżej 'bohatery' we własnej osobie:
Michels wygląda jek ten doradca króla z Włady Pierścieni :lol:

Ja jestem przede wszystkim za sprawiedliwym sedziowaniem bo mnie osobiście takie pomyłki nie kręcą podobnie jak Niggasa :P a jedynie wkurzaja.
Czym byłby futbol bez ręki Maradony
Reka Maradony nie przyczyniła sie bezpośrednio do tego że Anglia przegrała mecz ponieważ później Diego strzelił bramke jeszcze bardziej pamiętna niż ta ręka :lol: i Argentina wygrała 2:0. . Ogólnie sędziowanie na tych mistrzostwach jest bardzo do dupy co troche osłabia poziom tych mistrzostw.
:P

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 03 lip 2006, 7:50

LAtifa_19 pisze: Reka Maradony nie przyczyniła sie bezpośrednio do tego że Anglia przegrała mecz ponieważ później Diego strzelił bramke jeszcze bardziej pamiętna niż ta ręka :lol: i Argentina wygrała 2:0. . Ogólnie sędziowanie na tych mistrzostwach jest bardzo do dupy co troche osłabia poziom tych mistrzostw.

2-1 było :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 9:06

LAtifa_19 pisze:Michels wygląda jek ten doradca króla z Włady Pierścieni
Nie Michels tylko Michel. Naucz sie w koncu.

Jutro mecz Niemcow i jezeli nasi sasiedzi wygraja to i tak wina zleci na arbitra ze jest przekupiony ;) No coz, taka dola gospodarzy...

Ja jeszcze powiem jedno: nie ma meczu zeby sedzia sie nie pomylil ;) I w meczu Niemcy-Wlochy tez tak bedzie. Oby mylil sie na korzysc Wlochow, bo jak na Niemcow to chmara fanow Italii z forum zasypie ten temat, ze Jarzyna bedzie musial robic temat Sedziowanie (cz.2).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2006, 10:18

Jutro mecz Niemcow i jezeli nasi sasiedzi wygraja to i tak wina zleci na arbitra ze jest przekupiony No coz, taka dola gospodarzy...
wg mnie tym sie nie masz co w ogole martwic :D
wygraja Wlosi i pewnie bedziesz marudzil, ze sedziowal arbiter pod Azzurrich :lol:

HALA MEXICO 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 lip 2006, 10:24

Tutaj chyba nikt nie twierdzi że sędziowie są przekupieni :roll: Poprostu Niemcy to gospodarz i gwizdają pod nich co już pokazali. Prosze nie pisz że to nie prawda bo tak jest.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 03 lip 2006, 11:33

Na szczęscie nie jest to az taka perfidia jak w Korei ale rzeczywiscie ponownie ma to miejsce. Ciekawe czy w innych krajach ludzie tez tak to odbierają. Oby tylko w meczu z Italią tych pomyłek było jak najmniej. U ans w kraju Niemcy sa na dzisiejsza chwile narodem wrecz znienawidzonym. Ich dziennikarze obrazaja Polakow, a sedzia BARDZO pomaga im przejsc do polfinalu wywalajac przy tym świetna Argentyne. I jak tu kibicowac sasiadom.

Awatar użytkownika
Erix
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erix » 03 lip 2006, 16:53

No dobra a co z zahowaniem sędziego podczas meczu Polska-Ekwador :roll: :cry: :evil:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 03 lip 2006, 17:59

Erix

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Crash_Romeo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Crash_Romeo » 03 lip 2006, 22:12

Sędziowanie niestety schodzi coraz to na niższy poziom, najwięcej pomyłek w tym mundialu popełnił Graham Poll który podawany był nawet, że mógłby sędziować finał ... co do sędziowania pod Niemcy, to hm. sprawa jak dla mnie dyskusyjna, ile w tym mundialu było pomyłek większych i bardziej spektakularnych niż w tych meczach gdzie grali Niemcy, napewno o wiele, wiele więcej...

Rado8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rado8 » 07 lip 2006, 18:45

LAtifa_19 pisze:
Rado8 pisze:Czym byłby futbol bez ręki Maradony
Reka Maradony nie przyczyniła sie bezpośrednio do tego że Anglia przegrała mecz ponieważ później Diego strzelił bramke jeszcze bardziej pamiętna niż ta ręka :lol: i Argentina wygrała 2:0. . Ogólnie sędziowanie na tych mistrzostwach jest bardzo do dupy co troche osłabia poziom tych mistrzostw.
Dobrze wiesz Latifa, że nie o to mi chodzi. Mam to gdzieś, że ta ręka się była na 1-0 czy na 5-0 chodzi o sam gest. Gangsterka w futbolu popłaca, głupota nigdy. Maradona zrobił gangsterkę i ... wygrał, co jak co.

A poza tym Piżmak, którego znam ;], bardzo trafnie zauważył, że było 2-1. W końcówce honorowego gola strzelił Gary Lineker.

Sedziowanie pod gospodarzy to dwie rzeczy. Czasem sędziowie jak w Korei i Japonii robią w ciula wszystkich, a czasem po prostu odruchowo reagują i 'nie chcący' pomagają gospodarzom. Tak to już jest. Nie wydaje mi się jednak, aby Niemcy dzięki sędziemu wygrywali na tym mundialu mecze. Akurat mecze o 3 miejsce osiągnęli dzieki Klinsmannowi i własnej grze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2007, 19:29

Nie chciałem zapodawać tego w temacie o Barcelonie bo generalnie sędziowanie w Hiszpanii prezentuje się tragicznie jako całość.

Zatytułowałbym ten filmik --> "Sędziowie sprzyjają Barcelonie!" :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lut 2007, 21:29

prawda jest taka, ze nie mozna mowic, ze jakas druzyna jest faworyzowana przez sedziow. Raz sedziowie zagwizdza na korzysc tej druzyny, a raz na niekorzysc. W zeszlym sezonie zarowno czasami pomagali Barcelonie (np. polfinal Ligi Mistrzow), ale rowniez szkodzili ( np. final LM.).

Mozna by bylo zrobic podobny filmik z pomylkami na korzysc Barcy Mentor, wiec nie mozna powiedziec, ze sedziowie sa albo w ta albo w ta. Myla sie i to w obie strony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2007, 21:37

Ale komu Ty to tłumaczysz mistyku drogi :> Mam nadzieję, że nie mi bo to by oznaczało, że ignorujesz moje posty w których od niepamiętnych czasów forsuję opinie o tragicznym sędziowaniu w Hiszpanii i kpię sobie z tych, którzy piszą teksty w tylu "sędziowie sprzyjają... (tutaj wpisz klub z La Liga)" :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lut 2007, 22:01

heh rzeczywiscie moglo to troche zabrzmiec jak bym Ci to tlumaczyl Niggaz.

Wypowiedz skierowalem do ogolu uzytkownikow, bo dobrze wiem co sadzisz o sedziowaniu w Hiszpanii.

Peace :p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”