Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 cze 2010, 17:59

Ochoa ma kontuzję?Zupełnie nie rozumiem dlaczego Aguirre stawia na Pereza...to już nawet Pawełek jest pewniejszy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2010, 18:04

Ten Dos Santos jest zajebisty. Coś tam kiedyś o nim słyszałem, chyba kilka razy w LM go widziałem w Barcelonie, ale wtedy tak dobrze nie grał chłopak. Meczyk całkiem niezły, dużo sytuacji, słupek, gol po spalonym, no i nie było 0-0, tylko jest 1-1. A to się liczy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 cze 2010, 18:05

Pamiętam jak Franco brylował w Villareal u Pellegriniego. Dzisiaj nie pokazał się z najlepszej strony, ale jeśli nie pójdzie na ławę to pewnie coś ukuje na tym mundialu.

Zachwycony jestem postawą dos Santosa, może ktoś go wykupi z Galatasaray gdzie nie strzelił jeszcze żadnej bramki. Pewnie kebaby mu zaszkodziły, bo w Anglii też miał odstępstwa od formy

Obrazek

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 11 cze 2010, 18:06

Ciekawy mecz,biorąc pod uwagę,że to inauguracja.W mojej ocenie Meksyk trochę rozczarował,po dobrej grze z Italią czy Holandią możnaby spodziewać się lepszego występu. Tymczasem RPA naprawdę wygląda na dość solidną drużynę,która ma wciąż realne szanse na wyjście z grupy. W drugim dzisiejszym meczu także prawdopodobnie padnie remis. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2010, 18:07

kaczy pisze:może ktoś go wykupi z Galatasaray
On tam jest tylko na wypożyczeniu. Jeśli już go ktoś wykupi, to z Tottenhamu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 cze 2010, 18:09

Ehh ci dzicy i ich pieprzone trąbki. :roll:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 11 cze 2010, 18:11

Pierwsze koty za płoty :beer:

RPA 1:1 Meksyk (0:0)

Mecz mnie nie rozczarował, choć nie był najwyższych lotów. Spodziewałem się zwycięstwa Meksyku i jestem pozytywnie zaskoczony grą gospodarzy turnieju.
Trzeba przyznać, że Meksyk częściej utrzymywał się przy piłce, stosował atak pozycyjny. To odpowiadało RPA i mieli parę ciekawych kontr. Ogólnie uważam, że remis oddaje grę obu ekip. Każda miała swoje okazje i wynik jest sprawiedliwy.

Mecz miło się oglądało, dobrze oddalona kamera oddawała szerokość boiska. Tylko te wuwuzele... masakra :( No i kochani komentatorzy i ich spalony :rotfl:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 11 cze 2010, 18:24

I ja spodziewałem się zwycięstwa Meksyku, jedyne zagrożenie ich bramki istniało od dwóch piłkarzy - Tshabalaly (piłkarz meczu) i.... Pereza. Niestety zawiodła skuteczność.

Ten Blanco ruszał się po boisku jak mucha w smole ale trzeba mu oddać że te jego podania to co do centymetra mierzone :shock:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 cze 2010, 18:25

cloner pisze:Ten Dos Santos jest zajebisty.
Ronaldinho za czasów gry w Barcelonie stwierdził kiedyś, że ten chłopak ma potencjał by być niego lepszy. :wink: Zresztą nie zapominajmy że to jednak rdzenny Brazylijczyk. Finezja i technika zatem to rzecz naturalna.
Co do meczu, poza trafnym 'x' na kuponie dodam iż poważnie pomyślę nad rezygnacją z dźwięku na czas Mundialu pod batutą Szpakowskiego... :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2010, 18:29

Nie było źle. Szczerze mówiąc na inaugurację spodziewałem się nudniejszego meczu a tymczasem dość otwarte zawody. Inna sprawa, że ta otwartość (a raczej mnogość sytuacji) wynikała ze słabej gry obydwu ekip. Meksyk wyszedł ofensywnie, ale to chyba była jakaś eksperymentalna taktyka bo dziury między formacjami zdecydowanie za duże. RPA po przerwie lepiej ustawione niż w pierwszej połowie, ale bramkę i tak stracili po frajersku.

Bramkarz Meksyku :lol: Skąd oni wzięli tego wariata? Ochoa to żyje jeszcze?

Bramka dla gospodarzy świetna. Zarówno wyprowadzenie akcji jak i wykończenie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2010, 18:32

szkoda tylko, ze nie pokazali powtórki tej bramki z miejsca, gdzie byłoby widac, ze nie było spalonego, bo miałem wątpliwosci.

Szpaq zniszczył system, a to dopiero 1 mecz. Najbardziej mi się podobało, jak w 67 minucie stwierdził, że niewiele ponad kwadrans do końca :lol:

Dos Santos świetnie, Vela troche słabiej, ale niewiele brakowało, a prawidłową bramkę by zdobył. Ten Oscar Perez chyba na prochach grał. Bardzo radosna gra z jego strony, biegał praktycznie po całym boisku, prostych piłek nie mógł złapać i skakał w górę, choć piłka leciała kilka metrów nad nim :spoko:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2010, 18:35

fieldy pisze:Najbardziej mi się podobało, jak w 67 minucie stwierdził, że niewiele ponad kwadrans do końca
Tak, tak. Też utkwiło mi to najbardziej w pamięci. To, że przepisów nie zna, mnie już niestety nie zdziwiło. Tak w ogóle, to ten koleś musiał nieźle szaleć (w negatywnym znaczeniu) w czasach PRL, tak słaby komentator a taką karierę zrobił :wink:

Wieczorem czekam na niespodziankę i zwycięstwo Urugwaju.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2010, 18:44

Mi się wydaje, że spalonego nie było, ale jakby ktoś już miał dobre powtórki to niech zapoda.

Sędziowanie bardzo dobre moim zdaniem.

Komentatorzy trzymają poziom :lol: Już na początku się pogubili jak zawodnik RPA mógł dostać pierwszą żółtą kartkę w turnieju po faulu na Meksykaninie* a Carlos Alberto Parreira udawał, że nic nie było. Szpakowski odczytał tę sytuację w ten sposób, że Brazylijski trener stara się wymusić na arbitrze kartkę dla Meksykanina :roll:

* - Meksykanie. Właśnie tak się nazywają obywatelu Meksyku Panie Lubański :lol: Nie żadni Meksykańce :lol:

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 11 cze 2010, 18:46

Inferno pisze:Ten Blanco ruszał się po boisku jak mucha w smole ale trzeba mu oddać że te jego podania to co do centymetra mierzone :shock:
Za młody to on nie jest... ;)

Perez wymiata. Taki bramkarz gwarantuje wielkie emocje. :D Za to Khone całkiem elegancko broni. Co prawda nie jak fachowiec najwyższej klasy, ale nie wygląda na człowieka, który by zaszkodził RPA.

Ja bardzo bym chciał, aby wieczorem wygrał Urugwaj. Łatwo nie będzie (w końcu to MŚ, poza wyjątkami nie ma łatwych spotkań). Liczę jednak na superatak Forlan-Suarez oraz możliwie najmniejszą ilość błędów w obronie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2010, 18:48

RPA mimo wszystko miało lepsze sytuacje 2x zawodnik z Afryki miał tylko bramkarza przed sobą, mogli sprawić małą niespodziankę. Wyszli bardzo dobrze nastawieni na drugą połowę, a bramka dodała im pewności. Meksyk może się starał, ale tak wyśmienitych sytuacji nie miał(chyba, że w doliczonym czasie, którego nie oglądałem), jak coś stworzył to głownie dzięki dos Santosowi i jego indywidualnych akcji. Trochę przygasła ich gra a Vela i Franco byli niewidoczni w drugiej części. Remis nie stawia nikogo jeszcze na straconej pozycji, teraz muszą czekać na wynik drugiego spotkania.
Ja także liczę, że Urugwaj wygra, jakoś mi nigdy Francja do gustu nie przypadała, mimo, że gra tam dwóch zawodników Barcelony.
Szpaku obiecał, że będzie w formie.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”