Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2010, 18:01

cloner pisze:Ja liczyłem, że Hiszpania z grupy nie wyjdzie i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą :haha:
Spodziewałem się remisu, a tu porażka. Nażelowane gwiazdeczki z Barcelony i reszty przeciętnej ligi hiszpańskiej mnie jednak nie zawiodły. Brawo ku*wa :lol:

Warto dodać, że Szwajcarzy strzelili także w słupek, była poprzeczka Hiszpanii i to byłoby na tyle. Brawo Hitzfeld, świetny trener.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2010, 18:02

to się robią lepsze jaja, bo przed Szwajcarami prosta droga do nawet wygrania grupy, a jak by się tak stało, to możemy mieć przewidywany finał Brazylia-Hiszpania w 1/8

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 18:02

Mistrz Europy przegrywa z druzyna Szwajcarii! Hiszpanie pokazali jednak wole walki i kawalek dobrej, dynamicznej pilki. Brakowalo jednak dokladnosci i wykonczenia. Ottmar Hitzfeld udowodnil wielka trenerska klase. Ten wynik to w duzej mierze jego zasluga mimo ze to pilkarze biegali po boisku. Wspaniale jednak umotywowal zespol ktory wydawalo sie ze stoi na straconej pozycji przed spotkaniem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2010, 18:02

Jak na nie lubie meczow w ktorych robole wygrawaja z artystami. Dobry przyklad dal Wilmore. Nieskutecznie oraz slabo w defensywie zagrala Hiszpania. Oczywiscie na porazke nie zasluzyla.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 cze 2010, 18:04

Wilmore - autobus by bramki nie strzelił i by nie był kilka centymetrów od zdobycia drugiej po tym jak się wkręciło obronę Hiszpanii.
Strzelił, strzelił, w półfinale LM też strzelił kilka. ;)
Jak twoim zdaniem miała zagrać Szwajcaria? "Pięknie i ofensywnie" jak Polska i dostać piątkę?
Nie zarzucam im nic, pewnie na miejscu trenera Szwajcarii próbowałbym zrobić to samo, bo wykonać jest to w stanie 2-3 trenerów na świecie. Po prostu jest mi żal, że po 20-25 latach oglądania przeze mnie piłki regularnie doszło do momentu, w którym ultradefensywną grą można wygrywać będąc zespołem dużo słabszym - kiedyś ktoś taki mógł zrobić niespodziankę, ale w końcówce meczu i tak dostawał za swoje. A tu przyszedł Mourinho i zniszczył system. Jest mi po prostu szkoda, bo to fajny sport, a jak wszyscy zaczną grać tak samo, to się zrobią szachy. Później dochodzi do zwycięstw na wielkich imprezach Porto, Interu czy Grecji - będzie tego tylko coraz więcej.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 16 cze 2010, 18:05

Bienias pisze: Oczywiscie na porazke nie zasluzyla.
Pewnie, że nie. Pięknie grający hiszpanie powinni mieć finał zapewniony przed mundialem, po co mają się brudzić z robolami.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 cze 2010, 18:05

:jupi:
Nareszcie cos pozytywnego na tych mistrzostwach.
Ah ah ah Webb to pewnie stary przyjaciel Hitzfelda. :cry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2010, 18:05

Bienias pisze:Oczywiscie na porazke nie zasluzyla.
Tak, jasne :haha:
Sfrustrowani fani ekipy Del Bosque powoli się ujawniają :lol:

Bienias pisze:Jak na nie lubie meczow w ktorych robole wygrawaja z artystami
A ja nie lubie meczów, w którym "gwiazdkom" się biegać nie chce i zamierzają wygrać mecz w chodzonego, jak wczoraj np. Brazylia, im się udało, dziś Hiszpanom już nie :haha:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 16 cze 2010, 18:06

Piękny mecz. Piękny bo właśnie tego chyba każdy chce od MŚ, czyli sensacji. Szwajcaria wspaniale taktycznie, Hiszpania grała swoj futbol, tyle że nijak nie było sposobu na przedarcie sie przez ten autobus. Co zwrocilo moją uwage to fatalne dosrodkowania Navasa, ktore przeciez w sytuacji Hiszpanów(bramka do tyłu i brak mozliwosci przejscia srodkiem) były kluczowe. Może nasze orły sie czegoś nauczą, choć śmiem twierdzić, że Polacy nawet grając defensywnie dostaliby trójke czy dwójke. Szwajcarzy przede wszystkim gdy juz wychodzili do ataku(rzadko, ale jednak) to wiedzieli co zrobic z piłką, nie gubili jej, nie bali się jej rozgrywać, choc wiedzieli, że stracic ją muszą. Ale ten jeden raz sie udało no i mamy megasensacje, bo sensacją byłby juz sam remis. Chyba już śmiało mozna powiedziec, że zaczęły się Mistrzostwa :D

edit: A właśnie, te 5 minut Webba to uzasadnione? Pisze bo 2 połówke oglądałem tak bardziej fragmentami
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 18:09 przez Piotr, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 cze 2010, 18:07

Ottmar zawsze był dobry w te klocki. Nie od parady w końcu wygrał LM z dwoma klubami.
Cieszę się, że Szwajcarom się udało pokonać Hiszpanów, choć drugiej połowy nie widziałem, bo akurat wracałem na chatę i autobus mi się spóźnił trochę.
W pierwszej połowie dobrze się bronili aczkolwiek Senderos z lekka robił zagrożenie, ale sam się wyeliminował :lol: Von Bergen do lepszych nie należy, ale udało się Szwajcarom nie przegrać.

Jakby nie patrzeć w drugiej kolejce spotkań będziemy mieli bardzo emocjonujące spotkanie Chile - Spain.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2010, 18:07

Hiszpanie po prostu powinni wykorzystać to co mieli. Ciężko było się spodziewać czegoś innego po strzelonej bramce przez Szwajcarów. Mimo wszystko trzeba powiedzieć, że grupa przyniosła zajebiste emocje. To jest właśnie Mundial.
Osobiście mam nadzieję, że Hiszpanie wyciągną wnioski, nie grali źle, nie stało się nic co by im umniejszało. Przez tą porażkę ich sytuacja specjalnie diametralnie się nie zmieniła. Więcej konsekwencji, spokoju, skuteczności i lepsze wykonanie i Hiszpanie będą wygrywać. Dobrze dla tej grupy się stało, a Szwajcarzy przynajmniej mnie nie zawiedli.
A tak to nie wiem czy nie powinien zostać odgwizdany faul na Pique przy bramce, uderzenie w głowę nogą ewidentne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 cze 2010, 18:09

Ciekawa jaka w tym wina Polaków, których wzięła Hiszpania, bo grają podobny, fizyczny futbol do Szwajcarów. Kiedyś może grali, ale w tamtym meczu to jak dziewczyny, leciutko i z szacunkiem do rywali. Hiszpanie po meczu z nami mogli się spodziewać, że Szwajcaria też rozłoży szeroko i nogi i poprosi o dobry łomot :lol:.
Swoją drogą komentatorzy i dziennikarze wszelkiej maści próbują mi wmawiać, że dzięki takim wynikom wygrywa piękno futbolu. Wolałbym, żeby wygrało w końcu w tym roku takie piękno futbolu, które daje trochę satysfakcji z oglądania widzom.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2010, 18:09

czeher pisze:niech te kurwy jak najszybciej odpadna zelowe gwazdki
ile przejebałeś ? ja 4 dyszki :lol:

od czego by tu zacząć, tyle tego jest. Dziś fajne mecze są. Najpierw Chile dało pokaz, teraz Hiszpania, choć troche inny :lol: Navas jest gorszy od Walcotta, chyba z 20 razy wrzucał piłkę z prawej strony i 19 niecelnie. Chyba jakiś rekord pobił. Villa fatalnie. W ogóle Xavi na boisku, a oni do Navasa ciągle i wrzutki. Cesc cały mecz na ławce, ja wiem, ze w Barcelonie wszyscy są najlepsi, ale i tak nie mogę tego pojąć, ze nie wszedł nawet na chwilę. On też potrafi bramki strzelać :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 cze 2010, 18:10

Co poszlo nie tak? Przeciez taki Navas dosrodkowywal na slepo... podawal do bramkarza albo centrowal na glowe obroncy Helwetow... Torres :lol: zajebisty poprostu
Tak naprawde Hiszpania jest w sredniej formie co pokazywaly sparingi z Korea czy Arabia a Polska jedynie zdeformowala rzeczwistosc, tym wynikiem i podlozeniem tylka, bo kto by pomyslal ze tak slabi jestesmy

nie MVB.... wcale mi tysiak kolo nosa nie przelecial...

Szwajcaria remisuje z Chile, wygrywa z Hondurasem i ma 1msc

GRAJA JAK NIGDY PRZEGRYWAJA JAK ZAWSZE - to powiedzenie nabiera na anktualnosci, a Euro bylo jedynie wyjatkiem powtierdzajacym regule,

fiedl 200... ostatni mecz, dozolozy w ostatniej chwili bo niby podniesie a ryzyko niby zadne... [k****] - frajersko przegrane kupony Slowacja.... Hiszania... Green... [*]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2010, 18:11

Tyle ze Hiszpanie az tak slabo nie zagrali jak co niektorzy staraja sie udowodnic.
A ja nie lubie meczów, w którym "gwiazdkom" się biegać nie chce i zamierzają wygrać mecz w chodzonego, jak wczoraj np. Brazylia, im się udało, dziś Hiszpanom już nie
zbyt duzo ogladasz ligi polskiej. odstaw ja bo skonczysz jak nasza pilka klubowa w 3 pilkarskim swiecie pomiedzy luksemburgiem a kazachstanem.
Pewnie, że nie. Pięknie grający hiszpanie powinni mieć finał zapewniony przed mundialem, po co mają się brudzić z robolami.
wygrali bo strzelili bramke....do ktorej od swieta wchodzili na polowe hiszpanow. Jak wczesnie pisalem. nie lubie futbolu gdzie druzyna sie muruje i z dupy strzela bramke. to nie jest dla mnie piekno futbolu.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”