1/8 finału: Niemcy - Anglia - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto awansuje?

Anglia
14
52%
Niemcy
13
48%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: 1/8 finału: Niemcy - Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 cze 2010, 17:46

Ciekawe czy bedzie kiedys turniej w którym sedziowie nie beda przepychac Niemców. A Blatter to idiota i w ogole nie mam słow zeby zobrazowac ogrom jego głupoty.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 cze 2010, 17:48

Barry jest żenujący przez cały turniej. Nie rozumiem tych zachwytów Kołodziejczyka o meczu ze Słowenią. Ja już po pierwszym meczu bym dał szansę Carrickowi.

To co zrobił sędzia to jest śmiech. Niech nikt nie piszę, że i tak Niemcy walnęli potem 2 gole, bo to było wynikiem tego, że Anglia się odkryła, a tak to byłoby całkiem inne spotkanie. Nie mówię, że Anglicy by przeszła, ale to oni by wówczas mieli wiatr w żaglach, to oni by mieli pewność siebie, wynikająca z odrobienia strat. Cóż Red zapewne nauczony doświadczeniem :wink: z poprzedni imprez dobrze przewidział przebieg meczu. Odpadnięcie Anglii po pechowym meczu, gdzie przy większym szcześciu mogło być całkiem inaczej to specjalność Angoli. Jak w 96 roku i pechowej porażce w półfinale z Niemcami, gdzie w dogrywce w słupek trafił Anderton i bodaj jeszcze ktoś w poprzeczke. Jak w 98 po pechowym odpadnięciu z Argentyna gdzie w dogrywce nie uznano gola Campbella i czerwonej kartce Becksa i dobrej grze Anglii. Jak w 2002 roku po dobrym meczu z Brazylią i szmacie Seamana, jak w 2004 roku po prowadzeniu w całym meczu z Portugalia, która nie istniała i golu praktycznie z niczego Postigi w końcówce spotkania, która doprowadziła do dogrywki, a potem porażka w karnych. No i jak w 2006 roku i czerwonej kartce Roo i ponownie karnych. Tak więc można rzecz nihil novi.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 27 cze 2010, 17:54

Nie dziwi mnie wynik , nie dziwi mnie przejscie niemcow.

Pierwszy bład jaki Fabio zrobil to przy selekcji pilkarzy . Wziac na mundial takie gówno jak Heskey to jest porazka. Zostawic w domu bardzo dobrego Johnsona - no comment. Dalszych pomyłek wyliczac nie chce bo wiadomo. Obrona Anglii przez cały mundial to zero. Barry :rotfl: . Jesli ktos taki stanowi o sile drugiej linii to ja dziekuje :rotfl:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2010, 17:55

Mam nadzieję, że tym meczem skończy się międzynarodowa kariera sędziów z Urugwaju. Jak oni tego nie widzieli.

Kiedy wreszcie komentatorzy zrozumieją, że na tym Mundialu nie ma Polaków. W dupie mam, że Klose i Podolski strzelają bramki, bo strzelają je dla Niemiec. To już naprawdę staję się żałosne.

Na kogo Niemcy mogą trafić w przypadku wyelminowania Argentyny?? Mam nadzieję, że nie na Ghanę lub Urugwaj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2010, 17:57

Gdyby Anglicy remisowali po pierwszej połowie to byłoby to nie fair. Dwie akcje - 2 gole, może trochę lepiej sobie radzili po tych akcjach, ale patrząc przez pryzmat 45 minut byli ekipą gorszą, może nawet sporą.
W drugiej połowie grali nieźle, ale to Niemcy są lepsi, mają lepszych zawodników i są świetnie ustawieni taktycznie. Gdyby wykorzystywali sytuacje tak jak Angole to by wynik był podwojony.
Sorry ale z taką obroną to wstyd pokazać się w TV w 1/8 mistrzostw świata. Parodia a nie obrońcy, żaden z nich nie potrafił dotrzymać tempa z Niemcami. Wkręcani byli niemiłosiernie, a zwrotni są jak Ryszard Kalisz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2010, 17:58

mete pisze: Na kogo Niemcy mogą trafić w przypadku wyelminowania Argentyny?? Mam nadzieję, że nie na Ghanę lub Urugwaj.
nie... Oni sa w tej polowce drabinki co Paragwaj/Japan i polwysep iberyjski

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 27 cze 2010, 17:58

fieldy pisze: Anglicy walczą, wiec jest nadzieja, że jeszcze co trafią, choć sędzia będzie musiał uznać. Kapitalne spotkanie, takie lubie, gdzie dużo sie dzieje. Moze jak Anglia odpadnie, to w końcu wprowadzą powtórki viedo, bo tak dalej być nie może, nie na tym szczeblu, nie w takim meczu.
Wystarczyłby już dodatkowy sędzia za bramką, który na pewno widziałby czy była bramka, czy też nie. Choć w takiej sytuacji nie rozumiem jakim cudem sędziowie tego nie wypatrzyli, przecież odległość piłki od linii bramkowej to było bite pół metra.
maciek_88 pisze:Niemcy pokonali Capello jego własną bronią a James mógł się zachować o wiele lepiej przy bramce nr 2 i 3.
W ogóle angielski golkiper zachowywał się przy bramkach dość dziwne. Wydaje mi się, że gdyby wyszedł do piłek przy bramce numer 1 i 2 dla Niemców najprawdopodobniej zablokowałby uderzenie. W ogóle przypuszczam, że Green o wiele lepiej spisywałby się na bramce. Ok, popełnił błąd w meczu z USA, ale każdy takie pomyłki kiedyś popełnia i chyba Green w kolejnych spotkaniach dawałby z siebie jeszcze więcej. W takim meczu ruchliwy bramkarz jak golkiper West Ham United bardzo by się przydał.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 cze 2010, 17:58

Niemcy dziś zagrały futbol kosmiczny. Z taką grą mogą wygrać z każdym innym zespołem. Tu nawet nie ma co pisać, każdy widział, co się działo na boisku. Anglicy stwarzali sobie sytuacje, lecz marnowali je, lub w bramce stał Neuer. Niemcy stwarzali sobie sytuacje i je wykorzystywali :lol:

Świetne widowisko :brawo:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 27 cze 2010, 18:00

Brawo dla Barry'ego. Dał dupy przy bramkach na 3:1 i 4:1. Najpierw to on stracił piłkę, a aktu żenady dopełnił James, który, mimo, że piłka leciała prosto w niego, poszedł w bok nie wiadomo po co. Przy następnym golu Barry dał się wyprzedzić Ozilowi, chociaz znajdował się ze 2 metry bliżej piłki od niego. Jak można było opierać grę na Barrym... Ogólnie Anglicy zagrali dobry mecz i nie zasłużyli na tak dużą porażkę. Kto wie jakby się ułożył mecz, gdyby do przerwy było 2:2. Gdybym miał jeszcze obarczać kogoś winą za stracone bramki to przy golu Klose oczywiście Upson, który jak frajer dał się przepchnąć. Przy golu Podolskiego lepiej mógł się zachować Johnson, stanąć na linii bramkowej i wybiłby piłkę. Nie wiedzieć czemu cofnął się.

Johnson => Neville
Upson => Ferdinand
Barry => Carrick

:D
Jarzinho pisze:Gdyby Anglicy remisowali po pierwszej połowie to byłoby to nie fair. Dwie akcje - 2 gole, może trochę lepiej sobie radzili po tych akcjach, ale patrząc przez pryzmat 45 minut byli ekipą gorszą, może nawet sporą.
Jakie dwie akcje? Było jeszcze chociażby dośrodkowanie i strzał Lamparda czy główka Defoe w poprzeczkę (sędzia gwizdnął spalonego, którego nie było).

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 27 cze 2010, 18:02

muszeq pisze: Johnson => Neville
Upson => Ferdinand
Barry => Carrick

Jeśli się nie mylę to Ferdinand jest kontuzjowany, dlatego nie został zabrany na Mistrzostwa Świata.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 27 cze 2010, 18:02

Jarzinho pisze:Gdyby Anglicy remisowali po pierwszej połowie to byłoby to nie fair. Dwie akcje - 2 gole,
dziwne to twoje myślenie skoro po 2 akcjach padły 2 gole to 2 powinny być zaliczone i byłby remis ale ogólnie Niemcy byli lepsi i zasłużenie wygrali. Obrona Angielska to porażka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 cze 2010, 18:02

Anglia grała słabo,momentami dobrze...

Za powtorkami jest od początku a ten mecz to kolejny dowod, przy wyniku 2-2 gra sie inaczej i nie byłoby tyle miejsca na kontry. trzeba dodac ze niemcy mieli by problemy przy stracie 2 goli w minute.
James zawalil 2 gole, Barry jest dla mnie tragedia od lat, zawsze mialem z niego polewe, Glen gral tak jak w Chelsea czyli nie widzial co sie dzieje na obronie.

Dla fanow Barcelony napisze ze nie warto sie smiach z obroncow angielskich, Pique z Puyolem odpierdzielali taka komedie z szwajcaria czy Chile ze glowa mala, mało kto gra tak dobrze jak w klubie co mnie nie dziwi.
Tak niemcy maja lepszych zawodnikow od angielskich, metsesaker jest lepszy od terrego ozil od lamparda a kolse od Rooneya a Muller od Cola.
wg takiej filozofi to słowacy maja lepszych graczy od włochow

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2010, 18:03

To byl nokaut. Niemcy przewyzszaja Angoli pod kazdym wzgledem i w pelni zasluzenie awansowali. Swietnie graja pomocnicy - Schweinsteiger i Ozil,Khedira moze troche slabiej,ale on akurat odwala kawal 'czarnej roboty' odciazajac troche Schweini'ego dajac mu wiecej pola do popisu w ofensywie. Klose i Podolski robia swoje,czyli strzelaja bramki. Muller to zawodnik z ktorego jeszcze rok temu sie smialem,a teraz ten chlopak zadziwia mnie w kazdym meczu.

Brawo Niemcy. Nie dosc,ze graja swietnie to jeszcze sprzyja im szczescie :)

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 cze 2010, 18:04

Jarzinho pisze:Sorry ale z taką obroną to wstyd pokazać się w TV w 1/8 mistrzostw świata. Parodia a nie obrońcy...
Tu już skomentowałem: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p507199
to nie będę powtarzał.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 27 cze 2010, 18:06

No i źle przewidziałem wynik po pierwszej połowie. Klose,Podolski jak zwykle po bramce,ale najważniejszy trójkąt dla tej kadry w RPA to moim zdaniem Schweinsteiger-Ozil-Mueller. Na tę chwile jestem niemalże pewien,że Argentyna nawet,jeśli dzisiaj wygra 5-0 z Meksykiem,to w ćwierćfinale będzie musiała uznać wyższość podopiecznych Loewa. :wink:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, 18:07 przez gangsteroflove, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”