Copa America 2011 - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 lip 2011, 0:15

Dr.Football1 pisze:Mowienie,ze marcelo jest slaby w defensywie jest w tym momencie troszke nie na miejscu. I mowie to ja,najwiekszy hejter RM na forum
Nawet większy ode mnie?

A tak w temacie. Marcelo to kawał grajka i chyba nie ma o czym dyskutować. Facet przynajmniej zacisnął zęby i nie jęczał, a zapieprzał aż miło. W sumie to chyba jego lubię najbardziej z RM :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2011, 0:22

Drogi Mazurze, jest mi poprostu ciebie szkoda :roll: bez odbioru znafco

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 0:23

Nawet większy ode mnie?
No moze drugi po Tobie Bart :wink: Przeciez wiem,ze Ty jestes:

Obrazek

:wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lip 2011, 2:20

O Marcelo nie chce mi sie dyskutować bo zostało już napisane wszystko co trzeba.
Tak samo jak Vidic dymany przez Torresa przy każdej okazji.
WTF? Nie wypowiadaj się jednak proszę na tematy, na które nie masz zielonego pojęcia. Torres miał w tym sezonie kilka okazji, w dodatku w najważniejszych meczach sezonu żeby pokazać się na tle Vidica i spółki, i jakoś mu nie wyszło to nawet średnio ale co Ty możesz wiedzieć na ten temat, lepiej napisać bzdurę i zarzucać innym, że pozjadali wszystkie rozumy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2011, 11:26

Mazur wytłumacz mi na jakiej podstawie twierdzisz, że Benzema byłby z miejsca trzecim napastnikiem bez perspektyw na grę. I to nawet po przyjściu... koguta Neymara. :lol:

Weźmy poprzedni sezon od momentu, gdy Higuain wrócił do gry. Jasne, nie był z oczywistych powodów w formie, ale z drugiej strony był Ade, który może grać na tylko jednej pozycji. Ewentualne pojawienie się Kuna czy innego Neymara to transfer zawodnika grającego również z boku ataku. Ba, nawet Benzema czasem tam grywa, a jeszcze rzadziej również Pipita. No ale ile razy poszczególni napastnicy grali w pierwszym składzie (pierwsze trzy mecze tego okresu to czas, gdy kontuzjowany był Karim):

Benzema 6
Higuain 5
Adebayor 4

Kurde, prawie równo, zadziwiająco dużo rotacji, a najwięcej i tak grał Benzema pomimo kontuzji...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 lip 2011, 11:32

Kurde... To naprawdę nie jest wątek poświęcony ustalaniu hierarchii napastników w Realu :?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 lip 2011, 12:11

Jest jasne, że jak ktoś przychodzi za ok 40 mln ojro(bo pewnie tyle by was Kun/kogut wynieśli) to dostanie ileś tam szans na grę i ktoś będzie poszkodowany.
Ale jak będzie dawał dupy to wyląduje na ławce prędzej czy później. Nawet w Realu :wink:
Sorry, nie mogłem się powstrzymać :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 lip 2011, 13:10

Obrazek

Nowy image Robinho przed turniejem :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 15:52

Batista podal juz sklad na dzisiejszy mecz otwarcia z Boliwia.

Romero, Zanetti, Burdisso, Gabriel Milito, Rojo, Banega, Mascherano, Cambiasso, Lavezzi, Messi, Tevez.

Czyli bez wiekszych niespodzianek. Fajnie,ze jest Lavezzi,choc wyraznie brakuje mi tu Aguero...

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 01 lip 2011, 16:24

A mi brakuje tu Maryśki. Taki dobry ten Lavezzi? Bo niespecjalnie śledzę ligę włoską, a statystykami nie powala.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 lip 2011, 16:27

Strasznie defensywna ta pomoc Argentyny :think: Przy dwójce Cambiasso - Mascherano aż prosi się o wystawienie kogoś więcej potrafiącego z przodu :think: Dziwi nieco wystawienie Lavezziego w podstawowej 11-stce. Liczyłem jednak na kogoś z dwójki Aguero - Di Maria.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lip 2011, 16:53

Salas11 pisze:Strasznie defensywna ta pomoc Argentyny :think: Przy dwójce Cambiasso - Mascherano aż prosi się o wystawienie kogoś więcej potrafiącego z przodu :think: Dziwi nieco wystawienie Lavezziego w podstawowej 11-stce. Liczyłem jednak na kogoś z dwójki Aguero - Di Maria.
Jestem pewien,ze w razie draki za Banege bedzie wchodzil Pastore. Zreszta Batista juz dzisiaj mogl sprobowac takiego ustawienia,bo to przeciez tylko Boliwia. Stawiam,ze z lawki wejda Aguero,Maria i wlasnie Pastore.
A mi brakuje tu Maryśki. Taki dobry ten Lavezzi? Bo niespecjalnie śledzę ligę włoską, a statystykami nie powala.
Dobry,nawet bardzo dobry.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 01 lip 2011, 17:04

Oooo Banega w podstawie, trzeba będzie to zobaczyć.

Trzeba pamiętać, że to jest turniej, więc Di Maria, Kun czy Pastore, też swoje minuty dostaną. Zresztą dla Aguero najlepszy jest system z 2 napastnikami a nie z 1 albo 3.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 01 lip 2011, 17:21

Batista po prostu lubi stawiać na Lavezziego, w ostatnich meczach Argentyny to Lavezzi miał chyba pewne miejsce w 11 reprezentacji. Zresztą współpraca Lavezziego z Messim jak pamiętam wyglądała bardzo obiecująco, z tym, że na pewno Lavezzi jest w porównaniu do Aguero czy Di Marii słabszym piłkarzem. Co do Banegi, to chyba Batista chciał mieć rozgrywającego w drugiej linii. Trochę mnie to dziwi, bo Lavezzi, Pastore czy Messi też są w stanie kreować grę, choć też należy pamiętać, że z Banegą bardziej zbilansowana jest ta '11'.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 lip 2011, 17:43

Dr.Football1 pisze:Jestem pewien,ze w razie draki za Banege bedzie wchodzil Pastore. Zreszta Batista juz dzisiaj mogl sprobowac takiego ustawienia,bo to przeciez tylko Boliwia. Stawiam,ze z lawki wejda Aguero,Maria i wlasnie Pastore.
Draki być nie powinno. Myślę że na otwarcie Argentyńczycy będą chcieli dość mocno sponiewierać Boliwię. Tyle że na rywala tej klasy Batista mając do dyspozycji takich destruktorów jak Masche i Cuchu powinien wystawić kogoś bardziej ofensywnie usposobionego. Tak mamy w pomocy trzech nominalnie defensywnych pomocników, z których tylko Banega dobrze czuje się w rozegraniu. Może robię się na starość zbyt przewrażliwiony, ale mam wrażenie że Batista zbyt zachowawczo ustawia drużynę i może mieć przez to problemy z wykorzystaniem w pełni ogromnego potencjału ofensywnego Albicelestes.
Co do samego meczu, jeśli Boliwia szybko straci bramkę, może byc wysoko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”