Best of the Best (temat do dyskusji) - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Co wolisz?

Wariant 1
2
33%
Wariant 2
4
67%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Best of the Best 2011(temat do dyskusji)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2011, 2:07

Ja to generalnie spadam na NBA a tematy przejrzę jutro, ale już widzę, że będą jaja totalne :lol2: Niemniej pomysł dobry, trochę ruchu na forum nie zaszkodzi. Inna sprawa, że bez kłótni się nie obejdzie także tym bardziej ciekawie :lol:
piotrcies pisze:Chyba wygranie niemal wszystkiego z Barceloną
Niemal? Coś mnie ominęło? :)

Jutro się przyjrzę - nie mogę się doczekać :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2011, 2:10

Rzecz jasna panowie, że wybierająć pozycjami na pierwszym miejscu dajecie tego któremu przyznajecie 3 pkt, potem ja to będę liczył i wybierze się z tego jedenastkę. Także kolejność jest ważna i ustawiajcie tak, kogo chcecie wyrożnić najpierw :wink: I Dlatego Pawel rozbij też swoich środkowych obrońców na dwie grupy :P
A i dzięki takiemu rozbiciu na pozycje uda nam się skleić jedenastkę w różnych systemach 4-3-3,4-2-3-1 i 4-4-2 :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2011, 2:13

Mou osiągnął znacznie większe sukcesy z trzy razy gorszą ekipą, prawda? :lol: Dobra, EOT, nie będę się kłócić, każdy ma prawo do swojego zdania, jakkolwiek nie byłoby ono dziwaczne...
Mentor pisze:Niemal? Coś mnie ominęło? :)
Jeśli mówimy o 2011 roku, to nie wygrał Copa del Rey :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2011, 2:20

Również uważam, że pomijanie Pepe Guardioli jest błędem, jak i również nazywanie Barcy samograjem jest grubą przesadą. Przed przyjściem Guardioli, team Rijjkarda nie miał wcale gorzej obsadzonych pozycji. Pamiętam artykuł Steca jak pisał, że Barca ma na każdej pozycji niemal świetnego gracza, a jak to wyglądało każdy widział. Taka dominacja jaką oni prezentują w ostatnich latach, nie jest przypadkowa i zawodnicy bez odpowiedniego trenera by tego nie ogarnęli. Ot choćby ostatniego GD, gdzie po początkowej dominacji Realu, dzięki korektom Pepa, udało się Barcie ogarnąć sytuacje. Ta Barcelona to na pewno najlepsza drużyna odkąd interesuję się piłką (1996 rok) i pewnie jedna z najlepszych w historii i Guardiola ma w tym na pewno wielki udział i deprecjonowanie jego osiągnieć jest wg. mnie niepoważne.

Ale, ale każdy prawda ma prawo do własnego zdania i po to są te tematy, zeby rozruszać trochę to forum i zachecić być może również nowych użytkowników co by się wypowiadali :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 gru 2011, 2:24

piotrcies pisze:Mou osiągnął znacznie większe sukcesy z trzy razy gorszą ekipą, prawda? :lol: Dobra, EOT, nie będę się kłócić, każdy ma prawo do swojego zdania, jakkolwiek nie byłoby ono dziwaczne...
Mentor pisze:Niemal? Coś mnie ominęło? :)
Jeśli mówimy o 2011 roku, to nie wygrał Copa del Rey :wink:
Barcelona - 90 pkt w roku 2011
Real Madryt - 91 pkt w roku 2011

Tak wygląda punktacja w obecnym roku o ile nie padłem w obliczeniach. Nie interesuje mnie, co wygrał Guardiola, bo oceniam Primera Division, a nie Ligę Mistrzów czy KMŚ.

Marcelino zawsze ceniłem, a Poche odwala fajną robotę w Espanyolu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 2:32

W rankingu swiatowym tez pominales Pepa mimo, ze wygral co sie dalo oprocz CdR.

Real od lat ma druzyne, ktora powinna byc samograjem a dopiero Mou jako tako to poukladal. To, ze Barca uchodzi wg niektorych za samograja to wlasnie zasluga Pepa. Zreszta utrzymac druzyne na takim absolutnym topie, w dodatku grajac tak swietna pilke, jak wspanialych pilkarzy by sie nie posiadalo to zadanie bardzo trudne a Guardioli sie udaje sprawic, ze Barca mimo wygrania wszystkiego wciaz wyglada na glodna sukcesow. Swietny trener a dowod tego dal podczas ostatniego GD gdzie znowu przechytrzyl Mou. Mozna go lubic albo nie ale IMO wielka klase trzeba docenic. Takze te pozaboiskowa bo w ostatnich (kilku w 2011 roku) burzliwych Gran Derbi jako jeden z nielicznych potrafil zachowywac sie odpowiednio co niektorym z obu klubow sie nie udalo.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2011, 2:40

Lepiej niż Morrow bym tego nie ujął.

Od siebie dodam tyle, że wynik punktowy, który przedstawiłeś nie przyniósł na razie nic w kwestii konkretnych rozstrzygnięć, bo mistrzostwo AD 2011 zostało w Barcelonie.

Pep ma samograja, chyba zawsze będę to słyszał (lub czytał)... Jakoś ów samograj nie wygrywał na koniec ery Rijkaarda (pamiętasz tę super Barcę z Ronaldinho, która świetnie zaczynała, a kiepsko kończyła?). Dołączenie do składu Pedrio, Pique i Busquetsa też było naturalnie, nie? Każdy przecież wówczas mówił, że to właśnie ich potrzebuje Barca... Oj Paweł, Paweł, to że Pep stworzył tak doskonały zespół i nadal go utrzymuje jest dowodem na jego klasę. Polecam przyjrzeć się wielu przykładom tego, że posiadanie najlepszych piłkarzy nie oznacza osiągania najlepszych wyników. Co więcej, taki zespół trudno utrzymać w ryzach, co Pepowi się udało. Jak to mówią, trudniej utrzymać się na szczycie niż się na niego wspiąć... Pep się utrzymał. Dlatego nie wydaje mi się, że można znaleźć trzech lepszych trenerów w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 gru 2011, 9:37

Kamil232 pisze:Rzecz jasna panowie, że wybierająć pozycjami na pierwszym miejscu dajecie tego któremu przyznajecie 3 pkt
O cholera, to ja lecę robić poprawki bo wychodzi na to, że Szałachowkiego uważam za lepszego od Małeckiego.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2011, 9:54

Najlepszy piłkarz Premier League
Robin van Persie
Daniel Sturridge
Ramires
:lol:

A ja myślałem, że my na poważnie...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 gru 2011, 10:46

rozumiem subiektywizm wyboru, ale sklad il padrino, to :lol:

2. Jedenastka roku na świecie

Kod: Zaznacz cały

Bramkarze (3): Handanović , Neuer, Buffon
Lewi obrońcy (3): ?
Prawi obrońcy (3): Stephan Lichtsteiner, Ignazio Abate, Christian Maggio
Środkowi obrońcy (6): Thiago Silva, Vincent Kompany, Andrea Barzagli, Leanardo Bonucci
Def. pomocnicy (3): Daniele De Rossi
Środkowi pomocnicy (3): Yaya Toure, Claudio Marchisio, Xavi
Of. pomocnicy (3): ?
Lewo skrzydłowi/pomocnicy (3): Lavezzi
Prawo skrzydłowi/pomocnicy (3): Hulk
Napastnicy (4): Edison Cavani, Zlatan Ibrahimović, Antonio Di Natale, Lionel Messi

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 gru 2011, 10:50

Diamen23 pisze:prawo Skrzydłowy/pomocnik - M.Krasić, M.Isla, A.Sanchez
Krasic w 2011 jest wybitnie słaby, forma zachwycał jedynie zaraz po przyjsciu do Juve czyli w końcówce 2010 r.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 gru 2011, 11:31

Ja chciałem coś tam dodać od siebie w tych tematach, ale jak zobaczyłem post Hyypia123 to odechciało mi się w 100%.Każdy może mieć swoje zdanie i ulubieńców, ale zdrowy rozsądek to by się przydał także. Takiej drużyny to ja bym nie wymyślił pisząc ich z 10.(chodzi o Hiszpanie)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2011, 11:47

Po prostu pominął graczy Barcelony(nie licząc Thiago w U21) i Realu, zapewne celowo bo raczej wszyscy będą na nich głosować...

Co do Plebiscytu to ma prowokować do dyskusji i dobrze. To ja zwrócę uwagę na jedną rzecz. Ciekawa sytuacja, że w rankingu Serie A póki co nikt nie wymienia Sneijdera. Kiedy rok temu mnóstwo osób (w tym ja) było oburzonych tym, że Wes nie znalazł się nawet w 3 najlepszych piłkarzy świata (IMO powinien wygrać!) nikt chyba nie spodziewał się, że ten rok może być tak mizerny w jego wykonaniu. Minął rok, kontuzje go skutecznie w 2011 niszczą i nie znajduje się nawet w pierwszej trójce najlepszych zawodników na swojej pozycji w lidze włoskiej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 gru 2011, 11:55

To miała być prowokacja,chyba żart i to niesmaczny. To wybory miały na celu wybranie najlepszej czy najśmieszniejszej 11. Co np. taki Jesus Navas ma obecnie wspólnego z wyborem na najlepszego piłkarza La Liga. :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2011, 12:05

Sneijder to specyficzny temat. Raz ze kontuzje, dwa ze on raczej nigdy nie bedzie mial statystyk na poziomie np. 10 goli i 15 asyst w sezonie. Sneijder zagra 5-6 asyst w roku ale 4 z nich to bedzie mecz o mistrzostwo, final pucharu Włoch czy jakis inny wazny mecz. Z nim w skladzie zdecydowanie wzrasta jakosc gry Interu, ale jakos nie specjalnie sie to przejawia w jego indywidualnych bilansach. Choc pewnie byloby mu łatwiej bic wlasne rekordy gdyby nie te urazy i wtedy moze robilby przyblizone statystyki. Jedynie MŚ chyba wyszly mu tak rewleacyjnie statystycznie i jakosciowo i za to (oraz sukcesy z Interem) zdecydowanie zasługiwal na Złota Pilke, ale to bylo dawno temu i nieprawda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”