EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 cze 2012, 9:19

Można już powoli powiedzieć, że chłopaki mogą się pakować i do domu :lol:

Rosja wczoraj pokazała jak się gra w piłkę. Wynik bardzo dobry, gdyby nie skuteczność m.in. Kerzhakova to mielibyśmy pewnie z 7-1.
"Z czym do ludzi" - jak Kraśko powiedział do Dańca poza kamerami. Pan Marcin już może przygotowywać kolejny skecz, jak po Mundialu w 2002.
Nie wiem jak ogromnym optymistą trzeba być żeby sądzić, że mamy jakiekolwiek szanse ze Sborną, która zagra z nami o awans z grupy.
Co prawda są szanse ale uzależnione głównie od przeciwników. Grecja nie może już wygrać meczu, a Polska pokonać Czechów. Mimo porażki 4-1 aż tak źle nie wyglądali.
Przede wszystkim atakowali Rosjan. Kaleka Grecja, z Samarasem, który boisko opuścić już powinien po dwudziestu minutach (tak kaleczył), strzela Polsce bramkę, strzela drugą z minimalnego spalonego i mogli trzecią z karnego :lol:.
Jeśli Grecy zremisują z Czechami to Czesi z jednym punktem nadal będą mieli szansę na awans. Rosja za to na koniec dostaje Helladę. Nie zdziwiłbym się gdyby sobie odpuścili. Zależy kto z grupy B będzie bliższy awansu i z jakiego miejsca.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 cze 2012, 10:27

Professor Chaos pisze:Rosja wczoraj pokazała jak się gra w piłkę. Wynik bardzo dobry, gdyby nie skuteczność m.in. Kerzhakova to mielibyśmy pewnie z 7-1.
"Z czym do ludzi" - jak Kraśko powiedział do Dańca poza kamerami. Pan Marcin już może przygotowywać kolejny skecz, jak po Mundialu w 2002.
Nie wiem jak ogromnym optymistą trzeba być żeby sądzić, że mamy jakiekolwiek szanse ze Sborną, która zagra z nami o awans z grupy.
Co prawda są szanse ale uzależnione głównie od przeciwników. Grecja nie może już wygrać meczu, a Polska pokonać Czechów. Mimo porażki 4-1 aż tak źle nie wyglądali.
Przede wszystkim atakowali Rosjan. Kaleka Grecja, z Samarasem, który boisko opuścić już powinien po dwudziestu minutach (tak kaleczył), strzela Polsce bramkę, strzela drugą z minimalnego spalonego i mogli trzecią z karnego :lol:.
Jeśli Grecy zremisują z Czechami to Czesi z jednym punktem nadal będą mieli szansę na awans. Rosja za to na koniec dostaje Helladę. Nie zdziwiłbym się gdyby sobie odpuścili. Zależy kto z grupy B będzie bliższy awansu i z jakiego miejsca.
Po pierwsze - Czechy zagrały słaby mecz, nie robił bym z Rosjan nie wiadomo kogo po jednym meczu, gdzie Czesi równie dobrze, mogli obronę i atak zostawić w szatni, bo gówno robili na boisku.

Po drugie - Jeśli Grecy mogli nam wpakować 3 gole w drugiej połowie i to w sumie z błędów naszej drużyny a nie ze względu na własne zasługi, to powiedz mi ile bramek powinna kadra Polski wpakować kadrze Grecji w pierwszych 45 min ? bo ja naliczyłem około 5 bramek.
Professor Chaos pisze:Można już powoli powiedzieć, że chłopaki mogą się pakować i do domu :lol:
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? remisu z Grecją ? a może Czesi zagrali tak wspaniały futbol, że możemy z góry założyć, że to oni awansują ? a może Grecja była taka rewelacyjna ? Z Rosją się zgadzam, oni już awansowali - ale każdy z pozostałych zespołów ma szanse na awans z tego najgorzej stoją teraz Czechy jakie mają nóż na gardle. Rosja jest silna, ale nie natrafiła wczoraj na żaden opór ze strony Czechów ani zagrożenie pod bramką... Polacy postawią Ruskom trudniejsze warunki, poza tym, mecz będzie miał podteksty - nasi zawodnicy w pierwszej połowie pokazali, że stać ich na świetną grę...

Nie rozumiem takiego podejścia... "mogą się pakować" :badziewie:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 cze 2012, 11:08

Po czymś takim, uważam, że powinno się zidentyfikować za pomocą monitoringu osoby jakie brały udział w zajściu i nie wpuścić na stadion a zaprowadzić do aresztu. Dodatkowo odwołać ten ich cały marsz zaplanowany w Warszawie - swoim zachowaniem nie zasługują na to. W ogóle, teraz na mecz Polska - Rosja bym postawił naprawdę wysoki stan gotowości policję i ochronę.

Wkurza fakt, że nagłaśniają w tv, że Polacy pobili jakiś rusków w barze, że w stosunku do Holendrów jakieś wieśniaki wypowiadały rasistowskie teksty... Ale nie nagłośnią, jak kibice z poza naszego Kraju zachowują się pod stadionem. Ruskie bydło.

axp
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: axp » 09 cze 2012, 11:14

Co się dziwisz, przecież mamy takie "polskie" media. :cry: Jak dojdzie do jakiś rozrób w Warszawie podczas marszu Rosjan, to będzie oczywiście wina polskich kiboli.

Awatar użytkownika
FioloNDH
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FioloNDH » 09 cze 2012, 11:17

No cóż... propaganda robi swoje. Może komuś rzeczywiście zależy żeby pokazać Nas w złym świetle...

Najlepszym sposobem żeby oczyścić sumienia wszystkich będzie oczywiście wygrana z Rosją.
Zadanie trudne, bo jak mówił @Profesor Chaos, gdyby nie Kerżakow to wg mnie byłaby i dwucyfrówka.

Czesi aż tak słabo nie zagrali jako zespół, tego honorowego gola jednak udało im się strzelić. Tylko Baros lamił zawzięcie cały mecz i to, że nie został zdjęty to cóż... prawie taka sama sytuacja jak u nas brak zmian.

Ale mecz się jeszcze nie odbył więc nie ma co się tak od razu podkładać Ruskim i już pisać im +3 punkty.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 09 cze 2012, 12:13

Czy Wam też wydawało się, że wczoraj zamiast Murawskiego lub Grosickiego, przydałby się zawodnik trochę bardziej nastawiony ofensywnie? No sorry, ale gra tych zawodników w ogóle mi się nie podobała. A druga linia, bądź co bądź, jak praktycznie najważniejsza. Wydaje mi się, że Wolski lub Grosicki mogliby zagrać takich ofensywnych pomocników. Naprawdę przydałby się taki ktoś. Chyba, że wywalić Obraniaka i wstawić kogoś z tej dwójki...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 cze 2012, 12:38

Obraniak - Grosicki
Murawski - Mierzejewski lub Wolski

gdyby nie wymuszona zmiana za czerwoną kartkę... To zdjął bym Rybusa i wpuści Pawła Brożka.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 cze 2012, 12:54

Kilka słów ode mnie. Wpierw o meczu.

Żenada :lol: Tak jak pisywałem już kilka miesięcy przed turniejem - ta drużyna nie ma stylu, nie ma charakteru, a piłkarze grają, bo grają. Wszystkie udane akcje wynikają ze zgrania klubowego w BVB i indywidualnych umiejętności. Zaprzepaszczona szansa, bo nazwiska mamy całkiem przyzwoite - trio, Szczęsny, Obraniak to nie są jakieś kmioty, a jednak klapa. Obrona skandaliczna. Wypowiedzi po meczu Smudy i kadrowiczów skandaliczne - jak może Wasyl czy "Czezny" nie mieć sobie nic do zarzucenia a wielki trenejro cieszyć się z remisu. Zatkao kakao - widac polityka Smudy a dobrej atmosferze działa wręcz usypiająco. Wszystko co udane (w tym bramka) szło prawą stroną, wszystko co najgorsze (w tym stracona bramka) Lewą stroną. Co robi w składzie Boenisch nie mam pojęcia - chyba za dużo mu naobiecywali i gra dzięki wiadomo komu.

A co mnie najbardziej osłabiło? Wypowiedź, że zjadła ich presja i byli zmęczeni. :jupi: :jupi: :jupi: Kim oni do cholery są, żeby grać zawodowo w piłkę i się zesrać na meczu z Grecją? To trzeba zmienić zawód jak się jest łajzą.

Mimo wszystko nadal na luzie podchodzę do spotkań, obruszony czy przejęty taką postawą nie jestem - wciąż mogą awansować i wciąż będę kibicować, bo co innego zostało?

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 09 cze 2012, 16:44

Dziwny mecz Polski z Grecją. Chyba faktycznie na poczynania obu zespołów w drugiej połowie zaważył zamknięty dach, bo aż ciężko uwierzyć, by na takim poziomie, dwóm drużynom w pierwszym meczu turnieju starczyło sił do poważnego biegania w odpowiednim tempie na góra 50-55 minut. Ten mecz pokazał wszystkie słabości naszej reprezentacji, których w niewiadomy sposób na wyeliminowanie na Euro liczyliśmy. Boenisch bez formy, a w każdym jego kontakcie z piłką widać było wielką niepewność, Perquis, który nie pokazuje nic na dobrym poziomie gry - a obaj panowie odpowiadają za lewą stronę, więc ciężko się dziwić, że wyglądało to tak, a nie inaczej. Na lewym skrzydle gra jeszcze niedoświadczony Rybus, który z kwartetu ofensywnego, wyglądał wczoraj najsłabiej. Wasilewski bardzo na plus, przede wszystkim dlatego, że w przeciwieństwie do "dziecka francuskiej piłki" Perquisa potrafi wyprowadzić piłkę.

Paradoksalnie myślę, że z Rosją gra będzie wyglądać lepiej. Ze Sborną będziemy mięć więcej okazji do grania kontrataków, a nie oszukujmy się, tak to też wyglądało z Grecją - szybki atak to jedyny opracowany przez Smudą element gry Polski. Nie demonizowałbym także reprezentacji Rosji, bo jak my mamy słabą obronę, tak Czesi mają defensywą koszmarną, zresztą wystarczy spojrzeć, kto tam gra na środku - niesamowita ilość błędów, na takim poziomie nie spotykana. Do tego Rosjanie nie radzili sobie tak dobrze w ataku pozycyjnym, jak w szybkim ataku, a przecież ekipa Smudy będzie grać defensywnie, więc okazji do grania z kontry tak wiele jak z Czechami, tutaj Arszawin i spółka mieć nie będą.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 09 cze 2012, 16:55

Piłkarsko to nie ma czego komentować. Zbieranina cudzoziemców zepsuła kadrę. Smuda nie robi zmian, nie wiem czemu. Szkoda, żeby Polska spartoliła turniej jaki nam się nie powtórzy ale Smuda to nam zaserwował. Całe szczęście uratowali remis, bo nie byłoby czego zbierać z kadry.
Oczywiście rząd również, walcząc z kibicami doprowadził do tego, że 3 tys. pikników z Grecji, bo ich ekipy nie jadą na Euro i tak dawało rade naszej publiczności. Rosja i Czechy na boisku, ale i na trybunach pokazują wyższą klasę, więc może być ciężko. Rosja bydło? Przynajmniej są aktywni, na Ukrainie również, a wiele ekip z innych krajów to olewa. Myślę, że na razie więcej ekip może być w części Ukrainskiej, tam doszło już do poważnego zdarzenia. Fajny mecz z podekstami z Rosją, nie ma meczu Serbia - Chorwacja to może z nimi będzie armagedon. :lol: Chociaż licze jeszcze np. na Niemcy - Rosja. :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2012, 17:10

MazurXIII pisze:
Dr.Football1 pisze:Patrze sobie na mecz Rosjan i coz... Alan Dzagoev. Ten chlopak juz ma umiejetnosci,zeby podbic kazda lige europejska. Mam nadzieje,ze po turnieju jakies Atletico rzuci sie po niego i nie skonczy jak 10 lat temu Dmitry Sychev,ktory mial swiat u swoich stop,a skonczyl dosyc srednio.

ALAN !
Doktorku nie podniecaj się.Będzie wolnym zawodnikiem od grudnia - ponoć już dogadał się z Milanem.
Heh Mazurze,Syczew 10 lat temu tez byl "podobno" dogadany z Milanem :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 cze 2012, 23:49

Unista pisze:Piłkarsko to nie ma czego komentować. Zbieranina cudzoziemców zepsuła kadrę. Smuda nie robi zmian, nie wiem czemu. Szkoda, żeby Polska spartoliła turniej jaki nam się nie powtórzy ale Smuda to nam zaserwował. Całe szczęście uratowali remis, bo nie byłoby czego zbierać z kadry.
Oczywiście rząd również, walcząc z kibicami doprowadził do tego, że 3 tys. pikników z Grecji, bo ich ekipy nie jadą na Euro i tak dawało rade naszej publiczności. Rosja i Czechy na boisku, ale i na trybunach pokazują wyższą klasę, więc może być ciężko. Rosja bydło? Przynajmniej są aktywni, na Ukrainie również, a wiele ekip z innych krajów to olewa. Myślę, że na razie więcej ekip może być w części Ukrainskiej, tam doszło już do poważnego zdarzenia. Fajny mecz z podekstami z Rosją, nie ma meczu Serbia - Chorwacja to może z nimi będzie armagedon. :lol: Chociaż licze jeszcze np. na Niemcy - Rosja. :)
Potwierdzam. Doping kadry od kilku lat to jakaś komedia. Same pikniki i niedzielni kibice od imprezy do imprezy. A pamiętacie Śląski kilka lat temu? To było coś. Teraz nawet przyśpiewek nie ma, czasem krzykną "Polska!" i fajrant. A doping Czechów, Rosjan czy Greków lepszy po stokroć, bo pojechali ludzie zainteresowani, kibice a nie gapie.

No i też żal tej słabej repry. Turniej niezwykły, grupa do wyjścia, nieźli piłkarze w kadrze, a chała jakiej nie widziałem od czasów Bońka.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 cze 2012, 12:19

Wykalkulowałem, że w przypadku remisu w meczu Grecja-Czechu oraz porażki Greków z Ruskimi do awansu wystarczy nam... zremisować wszystkie mecze :smoke:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2012, 22:36

sickstick pisze:Wykalkulowałem, że w przypadku remisu w meczu Grecja-Czechu oraz porażki Greków z Ruskimi do awansu wystarczy nam... zremisować wszystkie mecze :smoke:
Ba, możemy sobie nawet pozwolić z Ruskimi przegrać. Wtedy tabela będzie wyglądać tak:

Grupa A Pkt. Bramki
1 Rosja 9 7-1
2 Polska 2 2-3
3 Grecja 2 2-4
4 Czechy 2 3-6

Najwazniejsze jednak, żeby Grecy jutro nie wygrali. Wtedy będzie OK. W wypadku wygranej Grecji sytuacja się komplikuje. Remis stawia nas w świetnej pozycji, natomiast wygrana Czechw sprawia, że jednak musimy z Czechami wygrać. Wygrana Greków przy naszej przegranej sprawia że walczymy na bilans bramek oprócz walki o wygraną z Czechami, czyli to najgorszy scenariusz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 cze 2012, 23:25

Jutro chyba lepszym scenariuszem jest wygrana Czechów. Wtedy wszystko mamy w swoich rękach i nie musimy się oglądac na innych. Jak Grecja zrobi remisik to może ograć na końcu Ruskich i mieć 5 punktów. A to już niebezpieczna sprawa.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”