EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra ?

Czas głosowania minął 28 cze 2012, 0:41

Niemcy
6
24%
Wlochy
19
76%
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 cze 2012, 21:40

Obrazek

Straszne Euro. :(

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2012, 21:41

Szkoda, że Prandelli nie zadowolił kibiców i nie wyszedł z trójką obrońców. Dodatkowo kolejny słaby mecz Montolivo okraszony ładną asystą.

Na poważnie to Włosi odkąd Cesare poszedł po rozum do głowy i zaczął grać nominalnym ustawieniem to grają najlepszą piłkę na Euro. Może nie najładniejszą, ale najlepsza.

Dzisiaj Mario będzie miał świetną prasę chyba, że odpali jakąś petardę w drugiej połowie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2012, 21:42

Kto mi wytłumaczy dlaczego Montolivo mając setkę na swojej lepszej nodze, kiwał się na prawą i stracił ?
Miał obrońcę przeciwko sobie, chciał go minąć, inaczej by w niego trafił. Normalka w polu karnym.

Rozumiałem, że Balzaretti jest lepszy na lewej od Abate na prawej, ale żeby był na prawej też od niego lepszy? Obaj prawi obrońcy włoscy totalnie się rozminęli z formą na turniej.
Podanie Montolivo do Balotelliego przy drugiej bramce to cud, miód i malina. Będzie masa pociechy z tego chłopaka w przyszłym sezonie.
Mam nadzieję, że Prandelli tego nie spieprzy kombinując, jak tu na siłę wstawić Diamantiego do składu.

Bonucci co mecz, to klops. Dziś raz podał do rywala będąc nieatakowany, później nastrzelił (bodaj) Chielliniego, ale ktoś przejął piłkę. Fatalnie to wygląda, ale czego innego się spodziewać. Dobrze, że Niemcy nic nie wykorzystali.
Na ewentualny finał Prandelli będzie miał niezły orzech do zgryzienia - Maggio jest beznadziejny, Bonucci popełnia proste błędy, Abate nie zachwyca mówiąc delikatnie. Sam nie wiem, czy zdecydowałbym się na ten mecz na gracza Milanu czy Juventusu, ale jestem przekonany, że kto nie wejdzie, ten będzie najsłabszym punktem zespołu. Oby tylko Prandelli tego dylematu Giaccherinim nie rozwiązał.
Na poważnie to Włosi odkąd Cesare poszedł po rozum do głowy i zaczął grać nominalnym ustawieniem to grają najlepszą piłkę na Euro. Może nie najładniejszą, ale najlepsza.
O to, to. Z Giaccherinim i Maggio byli blisko pokonania Hiszpanii. Z Balzarettim i Bonuccim/Abate będą dla mnie faworytami, jeśli awansują oczywiście. Niemcy są potężni, stać ich na odrobienie strat.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 cze 2012, 21:43

mete pisze:Dzisiaj Mario będzie miał świetną prasę chyba, że odpali jakąś petardę w drugiej połowie.
Strzeli kolejną bramkę i znów zdejmie koszulkę :lol:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 cze 2012, 21:44

Mirek15 pisze:Monto nie graj dla rywala.

Jesteśmy we finale :!: :!:
My chyba odpadliśmy już jakieś 2 tygodnie temu :)

Balotelli pokazał to co umie najlepiej. Włosi naprawdę zaskoczyli, niespodziewałem się że tak zjedzą Niemców. Ale mogło się też ułożyć całkowicie inaczej jakby Niemcy na początku strzelili bramke, gdy tam Włosi wybili z linii.

Jeszcze takie pytanie: jeśli w półfinale piłkarz dostanie czerwo, może grać w finale? Wiem, że żółte się kasują, a jak tutaj? I co jeśli czerwo będzie za 2 żółte?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 cze 2012, 21:45

Ależ podanie Montolivo i to słabszą nogą :shock:

Do tego przy pierwszym golu jak zwykle zachwycił Pirlo. Ma piłkę w środku pola atakuje go ktoś tam z Niemców robi kółeczko, wydaje się, że nic poza oddaniem do obrońcy nie może zrobić a tu pyk przerzut do Cheilliniego ten do Cassano i reszte już wszyscy widzieli. Co za gość.
Nigdy nigdy nie pojmę jak tego gościa można było oddać za darmo. I żeby nikt nie mówił, że teraz jestem taki mądry. To samo pisałem już w momencie przejścia do Juve będąc zszokowanym tym transferem. Tak tak znam te argumenty o wypaleniu itd. nie przekonują mnie ani o jotę. To trzeba było go zapalić, budować wokół niego pomoc, a nie dorzucać go do Seedorfa. Błąd.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 cze 2012, 22:02

Schweinsteiger znów gra beznadziejny mecz, nie wiem co jeszcze robi na boisku :?

Widzę że Prandelli ma w drużynie nowego pupilka :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 cze 2012, 22:05

Salas11 pisze:Schweinsteiger znów gra beznadziejny mecz, nie wiem co jeszcze robi na boisku :?

Widzę że Prandelli ma w drużynie nowego pupilka :roll:
No DIAMANTINI przecież :haha:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 cze 2012, 22:22

Jak jakimś cudem Niemcy wejdą do finału to dzięki Marchisio. W meczu o taką stawkę nie szuka się na siłę gola. Trzeba czasem podać.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 28 cze 2012, 22:23

Niektore zagrania Pirlo przyprawiaja o orgazm :P

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 28 cze 2012, 22:31

Troszkę za dużo nonszalancji z przodu u Włochów. Wszędzie indziej to dla mnie ogromna przewaga Włochów. Doskonale zorganizowani, świetni w odbiorze, Pirlo sam potrafi przyćmić całą pomoc Niemców.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2012, 22:41

No cóż, Niemcy pokazali gówno dzisiaj tak naprawdę a też mogli wygrać. Podolski tragiczny, jak większość turnieju, Gomeza przy piłce może dwa razy widziałem, Reus trochę rozruszał ale też niewiele, Badstuber w obronie żenada, co tam wymieniać. Niemniej jednak sędzia powinien był pozwolić na tą ostatnią wrzutkę i kto wie co by tam się wydarzyło :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 28 cze 2012, 22:41

Mirek15 pisze:Jak jakimś cudem Niemcy wejdą do finału to dzięki Marchisio. W meczu o taką stawkę nie szuka się na siłę gola. Trzeba czasem podać.
Podać do kogo? Di Natale był na kilometrowym spalonym :roll: ALe racja, można było dobić Niemców wcześniej i nie byłoby nerwowej końcówki.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 28 cze 2012, 22:43

Marchisio miał 2 genialne sytuacje i nie trafił, ale cały turniej gra świetnie, więc nie można mieć mu za złe.
Jeśli Włosi zagrają z finale tak jak dzisiaj to o wynik jestem spokojny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 cze 2012, 22:45

maestro pisze:Podać do kogo?
Później po kiwce był, owszem. Jeszcze przed kiwką Marchisio, Di Natale nie był na spalonym wtedy gdy rozkładał ręce.

Jest finał :!: :jupi: :!: :jupi: :!: :jupi:

Dochodzą daleko jak zwykle, i jak zwykle odpadają.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”