Celtic Glasgow - Dookoła Klubu - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2005, 22:22

I wszystko jasne. Żuraw przeniósł do Glasgow syndrom Valarengi :lol:. A może to Szymek :gracz: ? Z Famagustą przegrali 3-1. Się porobiło...

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 lip 2005, 22:40

jak wrocilem do domu i zobaczylem wynik to chwycilem sie za glowe .... kompromitacja na skale swiatowa ... brak slow ... :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 22:51

Nie, nie.Ja padam poprostu ze śmiechu i ździwienia.Porażka 1:0 była by szokiem, ale 5:0 ? Dobrze, że Boruc nie bronił, bo teraz będzie miał raczej dobre noty, a napewno większe szanse u Strachana.To chyba już przesada...nie odrobią, bo już 4 mecze bez gola, a więc czemu nagle ma być 5:0 ? Oj nie zazdroszcze teraz Celticowi ... Żurwa ? No cóż, 60 minet pograł, ale chyba gwiazdą nie był :? .

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 lip 2005, 22:55

Teraz już wiemy dlaczego Wisła nie mogła wejść do LM. Bo mieli w składzie Żurawskiego! Teraz to mogli by się potykać nawet z Realem...Szczęście jest po ich stronie.

Szkoda go trochę, bo jeden więcej Polak w LM (jeśli nie jedyny) by się przydał. Dobrze, że Boruc nie bronił w tym meczu i myślę, że tym samym wywalczył sobie miejsce między słupkami.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 27 lip 2005, 22:58

no rewelacja, całe szceście że Boruc nie grał.

Bo dokąd nie dowiedziałem się że siedziła na ławce, to myśłałem : "ale chłopak ma debiut"

jednak na szceście bronił Marshall. :) :)

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 27 lip 2005, 22:59

Szok , wciąż nie mogę uwieżyć , że Petrzalka która ledwo co przeszła w pierwszej rundzie drużynę z Kazahstanu wygrywając szczęśliwie po strzeleniu gola w ostatniej minucie dogrywki teraz rozbija Celtic 5-0.
Celtic musi być w fatalnej formie , bo nie wierzę że są tacy słabi .

mikam69
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikam69 » 27 lip 2005, 23:13

ludzie przeciez to wies jakas! zeby slynny celtic 0-5? myslalem ze gorzej niz trabzon byc nie moze a jednak!

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 lip 2005, 0:06

A kto powiedzial ze niejaki Celtic to wielki klub? :lol: Liga szkocka jest slaba tylko Celtic i Rangers cos prezentuja,ale to juz i tak sredniaki w pilce swiatow od jakiegos czasu.Reszta klubow w Szkocji to slabe i bardzo slabe ot i cala liga.Szkocja gra bardzo przecietnie w Europie,wiec i tak samo liga.Zakupili Polakow,ktorzy i tak nie sa mistrzami i chieli podniesc poziom ligowy smiac sie czy plakac jednak chyba to drugie!

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 lip 2005, 0:29

No wiesz, MLS drużyny to są w sumie przeciętne, ale jednak legendarne :).Celtic to niedawny finalista Uefa...bodajże zdobyła Puchar Mistrzów kiedyś.Te czasy już odeszły, wraz z Larssonem, ale mimo wszystko jest solidnym średniakiem, jak nie najgorszym z czołówki europesjkich zespołów.Ale nie ma co patrzeć na poziom ligi.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 lip 2005, 0:44

Zasluzone to sa ale jakie to ma znaczenie jak sie dostaje od Petrzalki i to w takim stylu :shock: .Nie liczy sie przeszlosc ale terazniejszosc a ta najlepiej nie wyglada dla calej szkockiej pilki.Juz od dawna zauwazylem,ze liga i cala pilka w tym kraju powoli ale systematycznie stacza sie w dol i nie widac aby to dalo sie zatrzymac.
Co z tego ze kiedys byli dobrzy.Patrz jak kiedys wygladala pilka klubowa w Szwecji a teraz lepiej mie mowic.Przszloscia nie da sie zdudowac silniej ligi i wlasnie o lige chodzi.Jezeli Celtic i Rangers graja w slabej lidze to nic dobrego z tego nie wyniknie.Wiesz jak wyglada punktacja w Szkocji te dwa zespoly zawsze na czele a za nimi dlugo dlugo nic.Tam jest brak konkurencji a jak jej brak to nie ma rozwoju.Juz polska liga jest lepsza od szkockiej,bo liga to nie tylko dwa kluby ale cala 16-tka.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 lip 2005, 0:50

Nie sposób się nie zgodzićz tym co pisze MLSoccer. Dlatego Celtic i Rangersi starają się o przeniesienie do angielskiej Premiership, aby uciec od tej szarzyzny. Pisałem o tym parę stron wczesniej.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 lip 2005, 0:56

No dobrze MLS, ale chodzi mi, że to nie są też aż tak zaściankowe kluby.Przeniesienie do Premiership to byłoby bardzo dobre rozwiązanie, ale ... gdzie byś je umieścił ? W 1 lidze ? A czemu ? A czym sobie na to zasłużyły ... w odpowiedniku Polskiej "C" klasy ? Przecież to ujma dla tych klubów...

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 lip 2005, 1:03

Wiem o tym ale co to zmieni? Niewiele jezeli dwa kluby chca opuscic lige szkocka i dostana na to pozwolenie wtedy nalezaloby wogole rozwiazac szkocka pilke ligowa na tym zawodowym poziomie i chyba reprezentacje i wlaczyc wszystko do Wielkiej Brytanii,bo innego dobrego rozwiazania nie widze.A co na to kluby w EPL przeciez nikt nie zechce dodatkowo oddawac miejsca Szkotom i spadac do II ligi angielskiej.Podejrzewam,ze wiele klubow bedzie oponowalo i moze to sie odlozyc na dluzsz lata lub wogole nie dojsc do skutku.Nie wiem co lepsze czy praktycznie skasowac lige szkocka,bo zdajesz sobie sprawe,ze po ewentualnym odejsciu tych 2 klubow ona sie rozpadnie,bo po jakiego robic lige jak 2 najlepsze druzyny nie chca w niej grac.A reprezentacja zrobi sie na poziomie Irlandii Pln. Po co to wszystko chyba trzeba pojsc po rozum do glowy i zunifikowac rozgrywki ligowe na wyspach oraz moze wystawic 1 kadre Wielkiej Brytanii jak wszyscy sie zgodza,bo wyglada ze w tym kierunku to wszystko zmierza,co zrobic globalizacja :? .
piwus pisze:Nie sposób się nie zgodzićz tym co pisze MLSoccer. Dlatego Celtic i Rangersi starają się o przeniesienie do angielskiej Premiership, aby uciec od tej szarzyzny. Pisałem o tym parę stron wczesniej.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 lip 2005, 1:13

Nie Celtic i Rangers beda decydowac gdzie i czy wogole beda grac w lidze angielskiej,ale wlasnie kluby z EPL.To ze te 2 kluby chcialy by grac w lidze angielskiej to wiele nie znaczy.EPL i tak sobie dobrze radzi i bez nich.Pomysl o tym sie mowi od dluzszego czasu i nic takiegio nie mialo miejca.Problem dla mnie jest tylko jeden ze jak C i R odejda to liga szkocka calkiem sie rozleci a i tak te kluby raczej nie beda w scislej czolowce w EPL.Zastanowmy sie co sie wtedy stanie z liga i cala pilka w Szkocji.Po ich ewentualnym odejsciu w Szkocji nastapi totalny rozpad ligi i raczej reprezentacji.Nie ma szkockiej dumy jak najlepsze kluby nie chca grac w ich lidze! To sie nie trzyma kupy i moze trzeba by zweryfikowac dalsze pojecie Szkocji jako odrebnej ligi i zwiazku pilkarskiego? Oto jest pytanie!
Bogi pisze:No dobrze MLS, ale chodzi mi, że to nie są też aż tak zaściankowe kluby.Przeniesienie do Premiership to byłoby bardzo dobre rozwiązanie, ale ... gdzie byś je umieścił ? W 1 lidze ? A czemu ? A czym sobie na to zasłużyły ... w odpowiedniku Polskiej "C" klasy ? Przecież to ujma dla tych klubów...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 lip 2005, 1:37

MLSoccer pisze:Nie Celtic i Rangers beda decydowac gdzie i czy wogole beda grac w lidze angielskiej,ale wlasnie kluby z EPL.To ze te 2 kluby chcialy by grac w lidze angielskiej to wiele nie znaczy.EPL i tak sobie dobrze radzi i bez nich.Pomysl o tym sie mowi od dluzszego czasu i nic takiegio nie mialo miejca.Problem dla mnie jest tylko jeden ze jak C i R odejda to liga szkocka calkiem sie rozleci a i tak te kluby raczej nie beda w scislej czolowce w EPL.Zastanowmy sie co sie wtedy stanie z liga i cala pilka w Szkocji.Po ich ewentualnym odejsciu w Szkocji nastapi totalny rozpad ligi i raczej reprezentacji.Nie ma szkockiej dumy jak najlepsze kluby nie chca grac w ich lidze! To sie nie trzyma kupy i moze trzeba by zweryfikowac dalsze pojecie Szkocji jako odrebnej ligi i zwiazku pilkarskiego? Oto jest pytanie!
Bogi pisze:No dobrze MLS, ale chodzi mi, że to nie są też aż tak zaściankowe kluby.Przeniesienie do Premiership to byłoby bardzo dobre rozwiązanie, ale ... gdzie byś je umieścił ? W 1 lidze ? A czemu ? A czym sobie na to zasłużyły ... w odpowiedniku Polskiej "C" klasy ? Przecież to ujma dla tych klubów...

No fakt, ale możliwe też, że kluby by zbojkotowały poprostu ligę.Chodzi mi o klub , powiedzmy średniej klasy, który całe życie walczy o awans i np. jeśli awansu to nie będzie już miał problemów finansowych.Wtem na jego miejsce wchodzi Celtic i Rangersi.Ale można też powiększyć ligę i to byłoby rozwiązanie.Ale tak jak mówisz, nie będzie wtedy już szkockiego futbolu.A wątpie, by poszczególne kraje zgodzily się grać pod szyldem Wielkiej Brytanii.Wiesz, byłem w Szkocji rok temu, i naprawdę tam porównywanie ich, bądź szukanie jakichkolwiek związków z Anglią to dla nich ujma.Tam będzie wzajemna rywalizacja, jak od czasów Makbeta tak i jeszcze wiele, wiele lat w przód.Jestem pewien, że obie drużyny z Glasgow zostaną w lidze Szkockiej, no chyba, żeby przyszedł ktoś, kto będzie wiedział jak to kompromisowo rozwiązać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”