Copa America Wenezuela 2007 - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto Twoim zdaniem wygra Copa America?

Argentyna
45
65%
Brazylia
11
16%
Urugwaj
2
3%
Paragwaj
3
4%
Chile
0
Brak głosów
USA
0
Brak głosów
Meksyk
6
9%
Inna ekipa
2
3%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 cze 2007, 17:48

Martinho pisze:bedziesz sie mniej wiecej orientowal co potrafi Peru
Peru już przez 3 lata gra w składzie z Farfanem, Pizzaro, wcześniej grał Solano, Rebosio, Palacios, Zegarra oraz ostatnio Guerrero. Przez te trzy lata mając takich piłkarzy ta drużyna grała kompletne dno. Powiedz mi, na jakiej podstawie miałem przypuszczać, że drużyna, składająca się z kilku europejskich gwiazd, którzy w reprezentacji właśnie grali słabo, oraz z jakichś ligowych grajków miałaby rozpieprzyć w pył Urugwaj, który o krok nie załapał się do MŚ, zajął 3. miejsce na poprzedniej Copie i wystawił na obecną najsileniejszą drużynę z Forlanem, Diogo i Dario Rodriguezem na czele. Przeczytaj sobie skład Peru, powołany na turniej i odpowiedz sobie na pytanie: ilu piłkarzy z tej drużyny znałeś przed meczem z Urugwajem? Jak doszedłeś do wniosku, że Peru, mające w składzie 3 (słownie: trzech) piłkarzy grających w najsliniejszych ligach Europy miałoby pokonać Urugwaj, który w składzie ma po trzech piłkarzy z każdej z najsilniejszych lig świata. Mówisz "Farfan, Pizza, Guerrero"... i co dalej? Skoro byłeś taki pewny zwycięstwa Peru, to musiałeś znać innych piłkarzy z tej drużyny, więc napisz mi kilka słów o Butronie, Villalcie, De La Hazie czy Galliquio.
Martinho pisze:Urugwaj faworytem? Z jakiej paki faworytami to sa Brazylia i Argentyna a nie zaden Urugwaj! Przynajmniej dla mnie.
Nie zamierzam się z Tobą kłócić w tej kwestii. Dla mnie czarne, dla Ciebie białe.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2007, 17:58

franz pisze:Własnie to wmawiasz skoro sądzisz, że nieoczekiwana porażka Urugwaju w fatalnym stylu z Peru nie jest sensacją.
To kazda mporazka lepszego zespolu z gorszym jest uznawana za sensacje? To kiedy sensacji nie ma?
franz pisze: powinniśmy zakończyć dyskusje i na tym poprzestać.
Zgadzam sie. Milych wakacji!
Corinthians pisze:Skoro byłeś taki pewny zwycięstwa Peru
Nie bylem pewny zwyciestwa gdzie to napisalem? Po prostu porazka Urugwaju jakos szczegolnie mnie nie zdziwila.

Corinthians tez milych wakacji!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 cze 2007, 18:09

Martinho pisze:To kazda mporazka lepszego zespolu z gorszym jest uznawana za sensacje? To kiedy sensacji nie ma?
Nie, nie każda porażka lepszego zespolu z gorszym jest uznawana za sensacje, lecz jeśli zespól lepszy jest znacznie lepszy(patrz ranking fifa, historia spotkań, zawodnicy o których pisał Corinthians itd) i na dodatek przegrywa w skandalicznie fatalnym stylu kompletnie bez walki z ekipą znacznie słabszą to jest to niewątpliwie sensacja. Sensacji nie ma jeśli mamy doczynienia z porażką lepszego zespolu z gorszym wtedy mówimy o niespodziance. Myślełem, że nie będe musiał tłumaczyć tak fundamentalnych kwestii, a jednak.
Martinho pisze:Milych wakacji!
Nawzajem!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 cze 2007, 18:37

Świetne foty mam :D
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048854.jpg
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048849.jpg
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048841.jpg
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048836.jpg
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048772.jpg
http://goalzz.4gulf.com/i.aspx?i=albums ... 048716.jpg

Świetna okazja dla Chaveza na pokazanie jaki to on wspaniały prezydent nie jest :D Ostatnia ma w Wenezueli przewalone, bo zamknął jedyne opozycyjne radio, więc próbuje się podlizać obywatelom. Ale słyszałem, że on naprawdę jest fanem futbolu ;) Tworzy zgraną paczkę z Moralesem i Maradoną. :P Fajnie, że Diego jest w dobrej formie :)

s2pac
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Mecz na univsion

Post Wyświetl pojedynczy post autor: s2pac » 27 cze 2007, 19:59

elo jak na tym oglądasz? 8) [/quote]

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Borgetti kontuzjowany!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 27 cze 2007, 20:48

Sprawdziłem na oficjalnej stronie fedracji piłkarskiej Meksyku -
Borgetti wyjechał, zastępuje Luis Landin niespełna 22latek z klubu Monarcas.
:(

Awatar użytkownika
Rzymianin
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rzymianin » 27 cze 2007, 21:21

czyy jest ktos w stanie napisac mi czy dzisiejsze mecze albo najlepiej cała copa jest pokazywana na SportItalia ? z gory dzieki :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2007, 21:53

Jaki ziooom :shock: Pisalem ze raczej wszystkie mecze beda na Sportitalia. Codzien bedziecie sie pytac czy mecze sa na SI?

Copa America 2007 - SportItalia 13E Hot Bird (niekodowany)

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 27 cze 2007, 21:59

http://www.skylife.it/guida_tv/selectca ... category=6
program dla sporitalii, z tego co się orientuję są tam wszystkie mecze na żywo z copy

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 cze 2007, 1:50

Na Univision jest na zywo relacja ze wszystkich spotkan Copa America 2007:

http://www.univision.com/contentroot/uo ... Vivo.jhtml

Wlasnie zaczela sie 2 polowa meczu Chile - Ekwador do przerwy wynik 1:2 dla Ekwadorczykow.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 cze 2007, 4:39

Brazylia waliła dzisiaj głową w Meksykański mur. Mecz stał na bardzo dobrym poziomie, technika + walka dały ładny pojedynek. Tutaj mógł paść każdy wynik, 5:0 dla Canarinhos, ale równie dobrze ze 4:0 dla Meksyku, wszystko po kontrach. Skończyło się wygraną Meksyku 2:0. Oba gole bardzo ładne, pierwsza akcja cód, miód i orzeszki, druga bramka dla Meksyku to bardzo ładnie wykonany wolny. Brazylia też miała swoje sytuacjie, ale dzisiaj czego nie wyczyściła defensywa Meksykańczyków to wybronił bramkarz. Fenomenalnie się spisywał ten gościu z nr 13 na bluzie. Szkoda tylko, że nie znam jego nazwiska :/ może to Ochoa? Wyciągał wszystko, świetnie zagrał. Chyba każdy się ze mną zgodzi. Dobrze radził sobie Nery Castillo, strzelił piekną bramkę, ale też zmarnował świetną kontrę gdzie to 2 Meksykańczyków vs Alex (chyba, może to był Juan, w każdymbądź razie Brazylijczyk :P) i ten zamiast podać lepiej ustawionemu koledze oleciał sam i został przyciśnięty do boku i szansa na 3:0 poszła się.. kochać z Romanem :P Z Brazylijczyków należy wyróżnić jedynie chyba Robinho, który walczył i dużo biegał, ale po prostu mu nie szło. Grę Alvesa trzeba przemilczeć, bo nie wyróżnił się niczym oprócz nieudanej próby wymuszenia karnego. Zresztą obu Alvesów nie ma za co wyróżniać. Można jeszcze Andersona za to, że próbował pociągnąć grę kiedy nie szło. Ładnie rozrzucał piłki, no parę razy ładnie dograł na wolne pole, najlepszą sytuacjię po takim dograniu miał Robinho, ale bramkarz stanął mu na przeszkodzie. Reszta przeciętnie, Diego, Juan, Mineiro, Gilberto swoją drogą ładna kolonia z Bundesligi :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 cze 2007, 4:52

Kapitalny mecz Meksyku. Czasami taki kiwali brazylijskich obrońców, że aż ich ośmieszali. A mówi się, że to drugi garnitur Meksyku, bo nie ma Pardo, Blanco, Osorio. Ten drugi garnitur pokonał Brazylię. Gdyby kanary były skuteczniejsze, to byłyby emocje w drugiej połowie, a tak nic nie było. Sytuacja z ostatnije minuty - [']. Nery Castillo (świetny mecz rozegrał) wyszedł sam na sam z bramkarzem, minął go i nie trafił do pustej bramki. Szkoda, że nie było 3-0 :(
Kolejna niespodzianka na Copie. Mam nadzieję, że Chile też utrze nosa Brazylii, wtedy byśmy ich nie zobaczyli w ćwierćfinale :twisted: Ale z drugiej strony, co to byłby za turniej bez Brazylii.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 cze 2007, 9:46

Corinthians pisze:Kolejna niespodzianka na Copie. Mam nadzieję, że Chile też utrze nosa Brazylii, wtedy byśmy ich nie zobaczyli w ćwierćfinale
Skad to mozez wiedziec, do 1/4 przechodza 2 zespoly z trzecich miejsc, wiec nawet jezeli ktos bedzie mial 3 pkt moze byc w dalszym ciagu w grze 8) A z Ekwadorem to pewnie juz kanarki daja rade

Wczoraj zasnalem, dzisiaj zasnalem ehhhhh i nic nie widzialem :/
PS. mam rozwalana klawiatur i mysz :/ ten krotki post zajal mi dobry kawal czasu :/

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 28 cze 2007, 11:36

No cóż znakomity mecz piłkarzy Meksyku.
Trener Sanchez dał odpocząć kilku ważnym graczom, ale i bez nich sobie poradzili. Znakomicie bronił Ochoa, świetnie grali Marquez, zupełnie nieznany Arce, Morales...
Szkoda tego co w ostatniej minucie zrobił Castillo.
A nie wie ktoś skąd można ściągnąć bramki Meksyku, a najlepiej z całego turnieju?

michu_master
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michu_master » 28 cze 2007, 12:24

Czy ktoś oglądał mecz Brazylia-Meksyk na Sportitalia? W 70 minucie nagle zamiast meczu pokazywali WWE (wrestling) :| nie wiem czy to oni taki numer wywinęli czy przekaz mi sie zaciął (nagrywałem mecz).

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”