Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 cze 2010, 19:04

a zauważył ktoś, że Szpaku tylko raz wymówił nazwisko 'Reneilwe Letsholonyane'? Czyżby tak rzadko był przy piłce czy to po prostu przypadek? :lol:

Fajny mecz, dobry i otwarty. RPA zaczęło fatalnie, wszyscy zawodnicy stremowani, ale druga połowa naprawdę dobra w ich wykonaniu. Myślałem, że wszystkie piłki będą szły do Pienaara, ale widać że grali bardzo zespołowo, drużyna bez gwiazd. A ten bramkarz Khune :shock: . Interwencja bardzo fajne, ale jego długie podania - 2-3 kontry były po jego wykopie. Gra nogami niczym Reina.
Za to Meksyk widać ma świetną ławkę - Guardado, Hernandez i Blanco ożywili grę. Ten ostatni kopie piłkę gdzieś w 2 albo 3 lidze meksykańskiej, ale widać że nadal jest potrzebny w reprezentacji.

A Perez kontynuuje tradycję, stara szkoła bramkarska zza Oceanu - Higuita, Chilavert, Campos. Wariaci :lol: .

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 cze 2010, 19:26

Diamen23 pisze:A Perez kontynuuje tradycję, stara szkoła bramkarska zza Oceanu - Higuita, Chilavert, Campos. Wariaci :lol: .
Nieee... Pokolenie tych bramkarzy jest niepowtarzalne :P Żaden bramkarski "kozak" XXI wieku się do nich nie zbliży. Cała trójka była połączeniem ekscentryczności i geniuszu. Na swój chory sposób byli jedynie w swoim rodzaju. Eh... To były czasy.. :roll:

janek92
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 11 cze 2010, 19:41

Co nie oznacza, że można uogólniać bramkarzy zza wielkiej wody do szaleńców. ;) Chłopak przynajmniej sprawia, że jest ciekawie. Na szczęście nie wszyscy lubią takie emocje. :D
RPA - spodziewałem się, że będzie troszkę gorzej. Pokazali jednak, że mają zamiar nie sprawić zawodu kibicom. Grupa jest bardzo wyrównana i szczegóły mogą decydować o awansie.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 11 cze 2010, 19:50

Diamen23 pisze:A Perez kontynuuje tradycję, stara szkoła bramkarska zza Oceanu - Higuita, Chilavert, Campos. Wariaci :lol: .
Eeee gdzie tam Oscar Perez, który gra tak na przedpolu całą swoja karierę ze względu na fatalne jak na bramkarza warunki fizyczne do takiego mistrza jak Chilavert :shock:
"El Chila" też oczywiście wariat i szaleniec ale akurat jeśli chodzi o umiejętności czysto bramkarskie to w swoim czasie był to absolutnie jeden z najlepszych bramkarzy na świecie (o ile nie najlepszy :mrgreen: ). jego problem polegał na tym, że najlepsze lata spędził w Velezie w Argentynie i nie był tak znany jak choćby Kahn czy Schmeichel. Ale nawet mimo to został 3 razy uznany najlepszym bramkarzem świata w rankingu IFFHS '95, '97 i '98. Zresztą w tym samym '98 można było zobaczyć jak gra Chilavert na MŚ we Francji gdzie razem z Barthezem wzięli go do drużyny All-Star turnieju z tym, że Bartheza bardziej za to iż Francja wygrała bo raczej każdy kto oglądał nie miał wątpliwości kto był najlepszym golkiperem tej imprezy.
Na MŚ w '02 to już był bardziej śmiech na sali bo wtedy ważył chyba z 95 :?: 100 :?: kg ale i tak gdzie O.Perezowi do Chilaverta :shock:
Nie żebym się czepiał :smile2:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 cze 2010, 19:54

No coż, teraz jeszcze niech Urusi sprowadzą do parteru Francuzów i pierwsze bukmacherskie żniwa zostaną zebrane. :) Nie mam nic przeciwko Trójkolorowym, ale przeczucie mówi mi że ten turniej będzie w ich wykonaniu podobny do tego z 2002 roku. Cztery lata temu na WM '06 ojcem sukcesu był Zizou, teraz Domenech nie będzie miał w kadrze lidera, który odwali za niego robotę.

Urugwaj - Francja 1:0

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 cze 2010, 20:07

Przyzwoity mecz na inaugurację. Przede wszystkim oba zespoły wyszły na boisko, żeby grać w piłkę, a nie murować dostęp do bramki bojąc się o straty. Gospodarze imponowali dziś precyzją długich podań (wybicia bramkarza, asysta przy golu), a trafienie Tschabalali przedniej urody. Z przebiegu meczu remis chyba zasłużony choć z lekkim wskazaniem na RPA. Zresztą byli blisko wykorzystania piłki meczowej, ale przeszkodził w zwycięstwie słupek.

P.S. Przestaniecie na Szpakowskiego narzekać już przy pierwszym meczu komentowanym przez Jońcę.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 cze 2010, 20:12

emdżej pisze:
P.S. Przestaniecie na Szpakowskiego narzekać już przy pierwszym meczu komentowanym przez Jońcę.
Co prawda to prawda. Pan Jońca potrafi wprowadzić widza w euforię i wywołać niezapomniane emocje, jak np. przy tej historycznej bramce dla polskiego futbolu :)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 11 cze 2010, 21:19

ja pier... juz widze ze to bedzie beznadziejny Mundial, lata swietlne od atmosfery swietnego turnieju w Portugalii czy nawet w Niemczech. Slychac tylko te 'pszczoly', kibicow z Europy tam niewiele, dopingu zero albo niewiele.

A Francja gra dzisiaj beznadziejnie. Kazdy chce wszystko zrobic sam, kiwaja sie i tyle. Najlepszy chyba Diaby, brawo :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 cze 2010, 21:30

michal2 pisze:Najlepszy chyba Diaby
Wyróżnia się. W sumie to jest najbardziej kreatywny na boisku. Ogólnie jest to słaby mecz. NIe widziałem RPA - Meksyk, bo miałem egz na uczelni. Ale z tego co czytałem, podobno był szybszy i ładniejszy. Liczę, że duet Forlan - Perez coś ukuje, bo chcę aby wyszedł z tego grupy latynoski duet.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 11 cze 2010, 21:31

emdżej pisze:Gospodarze imponowali dziś precyzją długich podań (wybicia bramkarza, asysta przy golu)
O to, to, to! Dawno nie widziałem tak precyzyjnego wprowadzania piły do gry przez bramkarza. Ogólnie ciekawą postacią może być ten typek.

Co do kibiców to marzę o tym, żeby gospodarze odpadli już w fazie grupowej. Mundial w Afryce powinien być jakieś 12,8 lat temu, kiedy jeszcze murzyni nie wiedzieli co to trąbka.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 11 cze 2010, 21:35

Co do kibiców to marzę o tym, żeby gospodarze odpadli już w fazie grupowej.
A co to zmieni? Na meczu Francji tez trabia :)
Moze chociaz na final bedzie duze zainteresowanie kibicow spoza Afryki i nie wpuszcza dziczy

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2010, 21:36

brzycho pisze:O to, to, to! Dawno nie widziałem tak precyzyjnego wprowadzania piły do gry przez bramkarza.
Rzadko mecze Liverpoolu oglądasz. Ciężko znaleźć bramkarza grającego nogami lepiej niż Reina.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 cze 2010, 21:45

Daaaamian pisze:Rzadko mecze Liverpoolu oglądasz. Ciężko znaleźć bramkarza grającego nogami lepiej niż Reina.
A Sebastian Przyrowski? :P

Ale ta Francja cienka. Poruch*ć to jest komu, ale jak już wyjść i gola strzelić to cnotliwi. Szkoda, że ich kreatywność kończy się na igraszkach z Zahią Dehar.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 11 cze 2010, 22:30

michal2 pisze:A co to zmieni? Na meczu Francji tez trabia :)
Ale te decybele jakby mniejsze.;f
Daaaamian pisze:Rzadko mecze Liverpoolu oglądasz. Ciężko znaleźć bramkarza grającego nogami lepiej niż Reina.
Jeśli chodzi o Liverpool to jestem stronniczy, i nic co czerwone nie jest najlepsze/dobre.^^

Skoro już poruszony tu został temat tej laski to...
Obrazek
... na 16 to ona mi nie wygląda... :kocioł:

Choć z twarzy to powiem Wam, że nie bardzo urodziwa.;f
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 22:32 przez brzycho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 11 cze 2010, 22:31

Nudny Meczyk,Diaby chyba najlepszy na boisku,ogolnie mecz bez historii.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”