Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto przejdzie dalej?

Urugwaj
12
60%
Ghana
8
40%
Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Urugwaj vs Ghana - ćwierfinał

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 03 lip 2010, 0:47

Jak dla mnie Suarez powinien zostać zawieszony przez fifę. No bez jaj. To są mistrzostwa świata. Jeśli piłka leci do bramki w doliczonym czasie dogrywki i gościu wybija ją ręką powinien zostać ukarany bardzo surowo. Jeden, czy dwa mecze to jest według was adekwatna kara? Przecież on pozbawił historycznego awansu Ghany.. I to ma być sport? Jeśli tak, to zupełnie zatraca swój sens. Osobiście na miejscu Ghańczyków skopał bym dupę Suarezowi.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 lip 2010, 0:49

ptt pisze:Jak dla mnie Suarez powinien zostać zawieszony przez fifę. No bez jaj. To są mistrzostwa świata. Jeśli piłka leci do bramki w doliczonym czasie dogrywki i gościu wybija ją ręką powinien zostać ukarany bardzo surowo. Jeden, czy dwa mecze to jest według was adekwatna kara? Przecież on pozbawił historycznego awansu Ghany.. I to ma być sport? Jeśli tak, to zupełnie zatraca swój sens. Osobiście na miejscu Ghańczyków skopał bym dupę Suarezowi.
Powinieneś przeczytać swoją wypowiedź przed publikacją. Urugwaj został podwójnie ukarany za rękę Suareza. "Skopać dupę" Ghanijczycy powinni raczej Gyanowi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 lip 2010, 0:54

ptt pisze:Jak dla mnie Suarez powinien zostać zawieszony przez fifę. No bez jaj. To są mistrzostwa świata. Jeśli piłka leci do bramki w doliczonym czasie dogrywki i gościu wybija ją ręką powinien zostać ukarany bardzo surowo. Jeden, czy dwa mecze to jest według was adekwatna kara? Przecież on pozbawił historycznego awansu Ghany.. I to ma być sport? Jeśli tak, to zupełnie zatraca swój sens. Osobiście na miejscu Ghańczyków skopał bym dupę Suarezowi.
Tu był karny i czerwona. Maradona dawno już wygrał finał w ten sposób i co - zupełnie zatraca swój sens? :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 lip 2010, 0:55

Unista pisze:
Ebi pisze: Taki finał zdecydowanie przypomniałby światu jak wiele futbol zawdzięcza Urusom i pomógł w organizacji MŚ 2030.
W dzisiejszych czasach, kraj w którym jest jedno miasto powyżej 100 tys. mieszkanców takiej imprezy nie dostanie. Chyba, że zgłoszą się z Argentyną.

Po dzisiejszym meczu zyskaliśmy mecz, który stanie się legendą, straciliśmy natomiast sensację i wielki przełom nie dla jednego kraju, ale dla kontynentu liczącego miliard mieszkańców. Jestem przekonany, że Ghana była w stanie zawalczyć o mistrzostwo świata, dokonać rzeczy niesamowitej, po której całe mistrzostwa przeszłyby do historii całego kontynentu.

Będzie się ten mecz im śnił jeszcze długo...
Ale widzisz. Chodzi o to, żeby Urugwaj zorganizował Mundial w setną rocznicę pierwszego turnieju mistrzowskiego. Żeby historia pieknie zatoczyła koło. Swój narodowy stadion w Montevideo już planują remontować (ten sam, na którym odbył się pierwszy finał) Skoro MŚ mogły odbyc się w RPa dlaczego nie w Urugwaju? Kibice w Ameryce Pd na pewno dopiszą, będzie wspaniała atmosfera i mnóstwo mundialowej historii.
Człowieku - kiedyś za coś takiego w ogóle było nie czerwonej kartki. A teraz przepisy jasno mówią, że za coś takiego karny i czerwona kartka i koniec. Cahil w meczu z Ghaną zresztą też otrzymał czerwo za wybicie piłki z linii i skandalu nie było. Taki jest przepis i sprawa jasna. Suarez spokojnie powinien zagrać w finale/meczu o brąz. Poczytaj nieco futbolowej historii np. mecz Argentyna - Polska z 1978 kiedy to Mario Kempes zabrał nam gola (Deyna karnego zmarnował) a i tak pozostał na boisku i na tym turnieju zdobył koronę króla strzelców. Potem przepisy zaostrzono i obecnie dostaje się czerwoną kartkę. A to, że kaliber meczu był znacznie większy niż np. mecz ligowy czy turniej juniorski podnosi się hałas, żeby Suareza zawiesić. Ja już kilka razy widziałem takie zagrania w meczach ligowych (czy nawet ten Cahil z fazy grupowej) i jakoś nikt nie lamentował. Po prostu okoliczności tej sytuacji sprzyjają nagonce na Urugwajczyka.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2010, 0:56

W meczu z Ghana to byl Kewell :wink:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 lip 2010, 1:01

Jezeli FIFA bedzie konsekwentna i sprawiedliwa, a nie kierowala sie naciskami z jakiejkolwiek strony, to ukarze Suareza, tak jak robi sie to zazwyczaj w tego typu sytuacjach czyli zawieszeniem na jedno spotkanie. Kazda wyzsza kara bedzie kompletnym nieporozumieniem.
Do bzdurnych komentarzy osob, ktore uwazaja, ze Suareza powinno sie bardzo surowo ukarac, nie warto sie odnosic z uwagi na ich idiotycznosc i brak fundamentalnej wiedzy jak karze sie w tego typu sytuacjach.

krzysiekx2222
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiekx2222 » 03 lip 2010, 10:30

Rozumiem że jesteście źli że wasza ulubiona drużyna przegrała ale ona też nie jest święta. Otóż falowała jak nigdy wcześniej nie widziałem a sędzia nic z tym nie zrobił. raz powinien dać czerwoną kartkę a tylko podyktował faul .P.s Suarez nie zagra tylko w półfinale. Bo karne liczą się do pierwszego meczu .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2010, 10:46

Uwazam ze Suarez dla przykladu juz w tym turnieju nie moze zagrac. Zagral bardzo chamsko umyslne. jeden mecz pauzy to nie bedzie dla niego kara.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2010, 11:02

Tak, brak gry w półfinale to żadna kara. Jasne.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lip 2010, 11:17

Nie wiem skąd macie ten pomysł, aby wyrzucić Suareza z mundialu :>

Bardzo chciałem awansu Ghany, a to że nie obejrzałem tego meczu live, pozwala mi trzeźwo spojrzeć na sytuację.
Innym proponuje też trochę obiektywizmu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2010, 11:18

RealFan pisze:Tak, brak gry w półfinale to żadna kara. Jasne.
majac na uwadze final to jednak mala kara

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2010, 11:23

Niby czemu? Bo czarnuchy przegrały? Można było karnego strzelić, a kara w takiej sytuacji to jedno spotkanie i nie rozumiem, dlaczego miałoby być więcej :>

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 lip 2010, 11:35

Wcześniej ktoś doszedł do wniosku, że Suarez mógł wybić piłkę głową, więc wydaje mi się, że tylko on stracił na tym, że wybił ją ręką. Dostał czerwoną kartkę, a murzyny miały wielką szansę na zakończenie meczu. Mało im?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2010, 11:35

ja wiem ze jest jedno ale np w la liga pamietam ze za podobne zagranie ktos z Barcelony puzowal wiecej niz jeden mecz. licze ze fifa wezmie to pod uwage oraz ze zagranie i radosc po rece byla nie fair play.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 11:55

krzysiekx2222 pisze:Suarez nie zagra tylko w półfinale. Bo karne liczą się do pierwszego meczu .
Że niby co? Jakie znaczenie mają karne?

Zwiększenie kary raczej niemożliwe i chyba również bezsensowne. Zagranie oczywiście nie mające nic wspólnego z fair play, ale przepisy mówią jasno o postępowaniu w takich sytuacjach.

Ja wciąż uważam, że Suarez mógłby wybić piłkę głową.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”