Finał!: Holandia - Hiszpania - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra?

Czas głosowania minął 11 lip 2010, 23:00

Holandia
8
35%
Hiszpania
15
65%
Awatar użytkownika
olsen89w
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Finał!: Holandia - Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olsen89w » 11 lip 2010, 23:49

no to osmiornica mila racje :shock: ]:->

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 lip 2010, 23:52

Nie wiem czy zauważyliście, ale po bramce Iniesty i wszystkich sporach, HW podszedł do 4 sędziego.
Pewnie spytał czy słuszna bramka.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2010, 0:00

MazurXIII pisze:Holendrzy rzeczywiście byli bardzo brutalni,ale jak blada twarz faulowała Van Bommela bez piłki (za coś takiego jest czerwona) to nawet kartki nie dostał...i kto strzelił decydująca bramkę?Poziom sędziowania przebił 2002r (tam ciągnięto za uszy tylko 1 drużynę).
Akurat wstał i zagrodził mu miejsce, chciał to wleciał na niego od tyłu wślizgu mu nie zrobił(Bommel) czy kopał od tyłu(Persie) po łydkach(Sneijder). Wejść de Jonga nie potrafię określić bo sam nie wiem co one miały obrazować.
Dla mnie wylot i to szybko powinni zaliczyć van Bommel, de Jong, van Persie nie bo to szybko było i aż tak ostro nie wyglądało, Sneijder zakończył mecz bez żółtka :lol: Robben powinien wylecieć w dogrywce. Fajną rzeźnię pokazali, a van Bommela to powinni zamknąć. Gościu jest niesamowity. 3 spotkanie z rzędu gdzie powinien wylecieć, a on wytrzymał, chciałbym mieć takie szczęście.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lip 2010, 0:02

De Jong za cios karate w Alonso to od razu powinien czerwień dostać. Tak osobiście uważam.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 0:06

Marco_Van_Basten pisze:De Jong za cios karate w Alonso to od razu powinien czerwień dostać. Tak osobiście uważam.
A jeden z Hiszpanów za cios z łokcia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2010, 0:07

Jak już chcemy być tacy drobiazgowi i wypominać, kto powinien wylecieć (choć Jarzinho jednak trochę za dużo tego IMO wyliczył) to w drugą stronę czerwo też powinno być. Dla Puyola za nieodgwizdany faul na Robbenie.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 0:09

RealFan pisze:Dla Puyola za nieodgwizdany faul na Robbenie.
Właśnie, Robben nie miał korzyści bo bramkarz wyłapał Webb mógł wrócić do sytuacji i było by czerw bo Robben wychodził sam na sam.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2010, 0:23

Webb mylił sie w obie strony jednak fani Barcy jak zwykle daja popis, jak Messi wybil zeby Maiconowi na SS i rzucil na reklami na CN, wszystko bylo ok, dzisaj Iniesta robi debilne zagrani i nic cisza :rotfl:

Mowilem ze Webb to slaby sedzia, ciesze sie ze to pokazal,zamiast dac kartke przy 1 ostrym faulu, chcial pokazac ze panuje na boisku i panowal...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 lip 2010, 0:26

Dajcie spokój sędzia Webb mylił się w obydwie strony...Zgodnie z przepuszczeniami więc jakieś stronniczości bym się niespodziewał... Hiszpania nierozwinęła skrzydeł..Po 1 częśći dogrywki obawiałem się że będą karne a nagle wyskoczył znów kunszt Iniesty... :jupi: Przyznam że wtrakcie meczu przyszła myśl aby Vincent :haha: go zmienił bo z min na min grał gorzej... naszczęście tego niezrobił...Szkoda że Cesc niepodawał do Villi byłby samodzielnym królem a tak Mueller :/ którego tak niedoceniałem :D Szkoda mi Holendrów bo walczyli dzielnie..choć dość ostro...Antyfani Hiszpanii jeśli Hiszpan pada symuluje a jeśli Robben pada to faul :> niemówie o sytuacji z Puyolem ale z 1 czy 2 można by znaleźć w tym meczu a wtrakcie mistrzostw również... :) Co do ZP wciąż niewiemy do tego grona po tym meczu doszło conajmniej 2 kandydatów Iniesta i Casillas :)

Iniestaaaaa!! Iniestaaaaa!! Iniestaaaaa!! :jupi:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2010, 0:28

ddemon pisze:Co do ZP wciąż niewiemy do tego grona po tym meczu doszło conajmniej 2 kandydatów Iniesta i Casillas :)
Oficjalnie - Forlan.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2010, 0:31

MGiggs pisze:Webb mylił sie w obie strony jednak fani Barcy jak zwykle daja popis, jak Messi wybil zeby Maiconowi na SS i rzucil na reklami na CN, wszystko bylo ok, dzisaj Iniesta robi debilne zagrani i nic cisza
Ja staram się zawsze oddzielać tematy Barcy od reprezentacji. Co Iniesta zrobił stanął na drodze van Bommela, tego samego, którego w ogóle nie powinno już być.
Przede wszystkim nie dałbym kartki, a nawet nie odgwizdał faulu Carlesa, chyba, ze Robben by upadł, a tak chciał go przytrzymać, wytrącił go ale gościu swobodnie przebiegł jeszcze 2-3 metry i gdyby nie odskoczyła mu piłka to by może strzelił. To, ze spartolił tak sytuację to nie była konsekwencja starcia z Puyolem.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 lip 2010, 0:37

MazurXIII pisze:
ddemon pisze:Co do ZP wciąż niewiemy do tego grona po tym meczu doszło conajmniej 2 kandydatów Iniesta i Casillas :)
Oficjalnie - Forlan.
Owszem ZP jako gracza MŚ zasłużył...Powtórze się jeszcze raz Jabulani została zrobiona pod niego :lol: Dzięki niemu Urugwaj osiągnał 4 miejsce co jest trochę niedosytem po poprzeczce ;) A mi chodziło o ZP FIFA...Nie sprecyzowałem mój błąd :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lip 2010, 0:50

Final denny jak dla mnie, kolejny juz final Hiszpanii ktory sie konczy rezultatem 1-0 :lol: Wszystko zostalo juz napisane, wiec nie bardzo jest co pisac. Napisze tylko, ze Cesc pokazal dobitnie, ze jest swietnym pilkarzem i pewnie w Barcelonie znalazlby swoje miejsce w rotacji w srodku pola. Moze pokazal sie dobrze bo wszedl pod koniec i nie byl zmeczony na dogrywke, nie wiem, ale zaprezentowal sie dobrze i mysle, ze powinien byl grac w pierwszym skladzie. Szkoda Torresa, bo naprawde to dobry gracz ale MS mu nie wyszly. Moze lepiej dla Liverpoolu, inne kluby sie zniecheca i go nie wezma :lol:

Osobiscie jestem dosc zniesmaczony ogolem Mundialu, nie bylo to swietne widowisko, ale co zrobic. Gratuluje Hiszpanii, tych co mowia, ze Katalonia zdobyla puchar wysmiewam no i tyle.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lip 2010, 1:00

webb sedziowal bardzo dobrze poza brakiem dwoch czerwieni dla pomaraonczowego buractwa. antyfutbol przegral i nalezy sie z tego cieszyc. tak jak z faktu ze wszystkie gole dla hiszpanow zdobyli pilkarze najlepszej klubowej druzyny swiata

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 12 lip 2010, 1:05

rkoeman pisze:antyfutbol przegral i nalezy sie z tego cieszyc
Zatem wygrała nijakość, bo 4x 1:0 futbolem totalnym nazwać trudno :)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”