EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: GRUPA A - Czechy, Grecja, Polska, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 cze 2012, 23:32

Ebi pisze:Jutro chyba lepszym scenariuszem jest wygrana Czechów. Wtedy wszystko mamy w swoich rękach i nie musimy się oglądac na innych. Jak Grecja zrobi remisik to może ograć na końcu Ruskich i mieć 5 punktów. A to już niebezpieczna sprawa.

Problem polega na tym, że jak jutro damy ciała z Ruskimi to oni w meczu z Grecją zagrają na luziku 2 składem bo awans będą mieli pewny (zwłaszcza jeśli Czesi ograją Grecję).

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 11 cze 2012, 23:34

No dobra, ale wtedy nadal mamy sytuację w swoich rękach - wystarczy ograć Czechów. A najlepiej to nie przegrać z Rosją, akurat to jest jeden z nielicznych rywali (obok Niemiec czy Anglii), z którym Polakom przegrywać nie wypada.

e: a, no faktycznie - jeszcze bramki z Grecją się mogą liczyć... ale naprawdę nie sądzę, żeby Rosja przegrała ostatni mecz (a na pewno nie wysoko).

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 11 cze 2012, 23:43

Mi się wydaję, że co jak co... Ale jutro nie przegramy. Boję się jedynie, by Smuda nie murował bramki, bo wtedy pewnie czarny scenariusz się spełni... Ważne też, że będziemy wiedzieć na czym stoimy, jutro najpierw gra Grecja z Czechami, jeśli Grecy wygrają, to będzie wiadomo, że będzie trzeba stanąć na głowie aby wyrwać jakieś punkty Rosjanom. Ruskie mają jutro święto, są strasznie pewni siebie i raczej nie uważają naszej kadry z jakiegoś godnego siebie rywala - Mają argumenty na takie podejście, ale my mamy potencjał by ich sprowadzić na ziemię, ale nie możemy grać na pół gwizdka jak w meczu z Grecją. Jutro dzień prawdy i zobaczymy czy o tej porze będziemy wygłaszali zachwyt i zaskoczenie dobrą grą naszej kadry, czy będziemy w swoim polskim stylu, wieszać psy na Smudzie, piłkarzach i podkreślać, jaką to słabą kadrę mamy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2012, 23:47

Jutro szybkie 3-0 i tyle w temacie :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 cze 2012, 23:50

A przy okazji ja bym nie szerzył defetyzmu, bo ci Ruscy wcale tacy straszni być nie muszą. Niektórzy już zrobili z nich futbolowych półbogów i faworytów, a przecież to wcale nie są jacyś mocarze. Skoro robiliśmy niezłe wyniki z Meksykiem, Niemcami czy Portugalią (wiem, wiem mecze towarzyskie, rezerwowe składy itp), ale może nauczą się na błędach, piłkarze dogadają się między sobą co i jak pomijając nieudacznika Smudę (poczekajcie jak go zwolnią albo sam zrezygnuje i będziemy czytać za kilka lat biografie albo wspominki piłkarzy Euro i w ogóle z kadencji Franza - jakie syfy wtedy wpłynął - ho ho) i coś się da wycisnąć. Przynajmniej nie będą mogli pierdzielić o presji czy zamkniętym dachu.

A wygrana Czechów jest lepsza niż remis, bo tak jak pisałeś - Ruscy mogą nas ogolić i grać spacerek, a wtedy Grecja ich ogrywa (Rassija ma i tak pierwsz miejsce) i pozamiatane. A tak, jeśli Pilarze wygrają to możemy liczyć bramki jeśli faktycznie i Hellada i my wygramy co trzeba.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 cze 2012, 23:54

Kesz pisze:Mi się wydaję, że co jak co... Ale jutro nie przegram
Masz rację... wydaje Ci się.

Smuda ma jutro dołożyć do składu Dudkę, ale oczywiście nie przyzna się, że to dlatego, by był ktoś, kto będzie asekurował cienkiego Boenischa. Lepiej wrzucić taką łatę niż przyznać się do błędu, posadzić chłopaka na ławce i zagrać Wawrzyniakiem. Mistrzostwo :lol:

Budował Franz kadrę kilka lat i nagle w meczu o wszystko, zaczyna kombinować. Jeśli środek z Dudką, Murasiem i Ojgem się potwierdzi, a raczej tak będzie, to nasza kreatywność będzie się opierać na trzech graczach. Trzeba więc liczyć, że Ludo się obudzi, a Kuba się upewni, że na pewno ma wszystko w majtkach. O Lewego jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 12 cze 2012, 0:04

Duch pisze:Smuda ma jutro dołożyć do składu Dudkę, ale oczywiście nie przyzna się, że to dlatego, by był ktoś, kto będzie asekurował cienkiego Boenischa. Lepiej wrzucić taką łatę niż przyznać się do błędu, posadzić chłopaka na ławce i zagrać Wawrzyniakiem. Mistrzostwo :lol:
a Wawrzyniak to taki zajebisty, że hej... Ja mam z nim skojarzenia jako zawodnika, który popełniał kiksy w obronie w skutek których traciliśmy bramki np. w meczu z Niemcami gdzie zawalił dwie bramki... Taki super jest ten Wawrzyniak ?????? Boenisch jest dla mnie nie wiadomą, debiut w kadrze miał udany, później ta kontuzja i głównie ze względu na brak ogrania, każdy po nim jedzie... Więcej wiary w zawodnika, bo ślepe liczenie na Wawrzyniaka jaki ma tendencje do głupich błędów, jest cokolwiek przesadzone...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 cze 2012, 0:08

Jeśli Czechy wygrają to problem jest taki że musimy Czechów ograć.. a czy jestesmy w stanie to zrobić to nie jestem pewien.

Z drugiej strony jeśli my tutaj takie kalkulacje przeprowadzamy to może lepiej odpuścić fazę pucharową :P

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 12 cze 2012, 0:28

Tylko nie Dudka zamiast Rybusa, postawiłem, że Rybus strzeli w tych mistrzostwach bramkę :lol: . Bukmacherzy uważają Rosję za faworyta, ale minimalnego, więc nie dramatyzujmy. Wawrzyniak i Boenisch to jak dla mnie obecnie podobny (niski) poziom, tak że różnicy dużej nie widzę między nimi. Bardziej mnie dziwi ewentualna gra trójką ofensywnych zawodników...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 cze 2012, 1:00

Magnum pisze:Jeśli Czechy wygrają to problem jest taki że musimy Czechów ograć.. a czy jestesmy w stanie to zrobić to nie jestem pewien.
Magnum jak przeczytałem to zdanie to przyszła mi do głowy identyczna konkluzja jak ta, którą napisałeś pod nim :)

Wydaje mi się, że sytuacja w której wszystko zależy od nas, ale musimy wygrać z Czechami jest jak najbardziej komfortowa.
Tzn. jeśli nie będziemy w stanie wygrać z nimi to nie ma co sobie nadal wciskać kitu o tym, że powinniśmy wyjść z grupy.

Szkoda mi tego meczu z Grecją tym bardziej, że jestem w stanie uwierzyć w to co mówili o zamkniętym dachu i trudnych warunkach, i tą straszliwą różnicę między pierwszą a drugą połową upatruję głównie w tym. No przecież Smuda im w przerwie nie kazał chyba sztangi wyciskać, czy biegać po szatni??!!

Inna rzecz, która mnie przeraża to prawdopodobna chęć Franza do wyjścia defensywnym ustawieniem z Dudką zamiast Obraniaka. Nie wyobrażam sobie jak niby mielibyśmy się skutecznie bronić przeciwko Rosji. Nie mówię, że to nie możliwe, mówię tylko, że jest to wariant bardzo optymistyczny. Tzn. wydaje mi się, że realnie będziemy w stanie zacząć przeprowadzać kontry kiedy już będziemy mieli dwa w plecy...
Drużyna na którą od początku wszyscy narzekają, że nie ma obrony ma wyjść w najważniejszym meczu ustawiona ultra-defensywnie... no jak nie będzie emocjonująco to przynajmniej będzie wesoło :/

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 cze 2012, 1:28

Jak Smuda wystawi trójkę def. to już się zesrał przed meczem i wpierdol murawony. Fergie też chciał na Etihad grać na remis i się kończyło jak skończyło, zawsze się tak kończy. Tak jak napisał Duch typ buduje tą kadrę od 3 lat i na najważniejszy mecz zaczyna kombinować to się może tylko zakończyć jednym.

Wiele razy krytykowałem Kowalczyka tak teraz to o czym mówi w wywiadzie na weszło to święta racja. Ukraińcy musieli dzisiejszy mecz wygrać i pari do tego, nawet stracony gol ich nie przestraszył. A nasi? Mieli przeciwnika na widelcu, grającego w 10, to dali mu strzelić gola grając w przewadze i jakby wpadł ten karny to czy ktoś wierzy, że odwrócilibyśmy losy tego spotkania? Chyba trzeba by być niepoprawnym optymistą. Ukraińcy pokazali jaja, pokazali co powinien zrobić gospodarz, jak przeć do zwycięstwa, u nas już przed meczem Smuda gadał, że będzie zadowolony z remisu i tak się kończy minimalizm. Ukraińcy pokazali, że są kozakami nasi się osrali.

Jutro szykuje się wpierdol, jak wyjdziemy trójkę def. w pomocy i nie przegramy to będę odszczekiwał, ale wątpię. I tylko żal straconego potencjału, bo tych chłopaków stać na wiele, ta drużyna ma potencjał, ale ma trenera idiotę.
Jak się przegrywa dając z siebie wszystko to się nie czuje rozgroryczenia, trudno przeciwnik był lepszy. Ale jak się ma poczucie, że grając inaczej, robiąc coś innego, mając innego dowódce mogłoby to się inaczej potoczyć, wtedy zawsze jest niedosyt. I ja już go czuje po meczu z Grekami. I obawiam się, że tak będzie po całym Euro.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 cze 2012, 15:05

Advocaat potwierdził, że na Polskę wyjdzie ta sama 11 jak na Czechy. Oby Kerzhakov podtrzymał swoją formę z poprzedniego meczu :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 cze 2012, 15:05

Dokładnie, niech potrzyma formę z poprzedniego meczu, tylko poprawi skuteczność.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2012, 15:13

Jeśli Czechy wygrają to problem jest taki że musimy Czechów ograć.. a czy jestesmy w stanie to zrobić to nie jestem pewien.
Jeśli nie będziemy w stanie ograć Czechów z dwoma pseudo-stoperami, to nasz udział na Euro KONIECZNIE powinien zakończyć się na fazie grupowej.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 cze 2012, 17:56

KajoFC pisze:Advocaat potwierdził, że na Polskę wyjdzie ta sama 11 jak na Czechy. Oby Kerzhakov podtrzymał swoją formę z poprzedniego meczu :D
Skuteczność Kerzhakova a'la Torres nie przeszkodziła rep Rosji strzelić 4 goli :lol: Poza tym odliczajać skutcznosć, to napastnik Zenita naprawdę dobrze zagrał

Oby Dzagojew się zaciął :pray:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”