EURO 2012: 1/4 Finalu - Niemcy vs Grecja - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: EURO 2012: 1/4 Finalu - Niemcy vs Grecja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 cze 2012, 23:22

Tak właśnie sądziłem :wink:

Swoją drogą to pięciu graczy którzy z młodzieżówki przeskoczyli do pierwszej reprezentacji to świetny wynik. A i reszta z tej 11-stki trzyma dobry poziom w Bundeslidze. Nie rozpłynęli się tak jak się często zdarza w momencie przeskoku z juniorskiej do seniorskiej piłki.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 22 cze 2012, 23:28

Babel pisze:Owszem uniknelibysmy okrutnego wpierdolu od Portugalczykow lub Niemcow, ale za 30 lat juz nikt by tego nie pamietal i bylby to nas najwiekszy sukces w tym okresie czasu.
Bez przesady z tym wpierdolem, w końcu ani Czesi z Portugalią, ani Grecy z Niemcami wysoko nie przegrali.

Sifakis faktycznie tragiczny. Wszystkie strzały wypluwał przed siebie, a wyjście do piłki przy bramce Klose na 3-1 to kompletna kompromitacja. Może gdyby Grecy mieli bramkarza i gdyby zagrał Karagounis, to byliby w stanie stawić większy opór Niemcom.

Niemcy oczywiście świetni. Najbardziej przeraża w tym wszystkim, że świetnych piłkarzy mają od groma (dziś grała rezerwowa trójka w ofensywie), a praktycznie wszyscy (chyba tylko oprócz Klose) są młodzi i najlepsze dopiero przed nimi. Niemcy po raz czwarty z rzędu na wielkiej imprezie zdobywają medal (może w końcu będzie to wyczekiwane złoto?), ciekawe kiedy Polska cztery razy z rzędu się na takie imprezy zakwalifikuje...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2012, 23:45

Teraz napiszę całkiem szczerze, że Niemcy dziś zagrali chałę totalną. Po pierwsze od samego początku grai tak, jakby mecz sam miał się wygrać. Przy wyniku 1-0 zaczęli lekceważyć przeciwnika co dla mnie jest zawsze niesmaczne i bardzo dobrze, że zemściło się to golem na 1-1. Byłem uczciwie rozczarowany ich grą "z piętki" w takim momencie i przy takim wyniku oraz przy takiej stawce.

Wyrównująca bramka rozjuszyła naszych zachodnich sąsiadów i w ciągu 15 minut (?) dziabnęli trzy gole i tylko i wyłącznie w tym okresie pokazali pełnię możliwości. Swoją drogą dlaczego Szwabiki grają przez 90 procent turnieju na pół gwizdka? Z Portugalią bez szału i szczesliwe zwycięstwo, z Holandią to ich jedyny dobry mecz, ale tez tylko fragmentami, a z Danią byli o bramkę od odpadnięcia. A gdzie nie wejdę, czy to telewziaja czy media to wszyscy widzą w nich futbolowych kosmitów, którzy gwałcą wszysstkich rywali - jakoś ja nie umiem się jarać ich meczami na Euro. Ktoś mi to wytłumaczy skąd ta podjarka?

Ktokolwiek wejdzie do półfinału będziemy świadkami megameczu. Włochy to największe przekleństwo Niemców - nigdy nie wygrali z nimi na turnieju rangi mistrzoswskiej nawet kiedy zdobywali złoto. Z kolei Niemcy to największe przekleństwo Anglików (ale o ich meczach pisałem nieco wcześniej), kiedy ostatni wazny mecz z nimi wygrali w 1966 roku. [k****], będzie się działo.

A w drugim półfinale poproszę rewanż za Euro 2000 czyli Portugalia - Francja.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 cze 2012, 23:46

Czesi i Grecy przeprowadzili 3 składne akcje przez 180 min :lol: przypomne ze do 1 brakło nam 4 punktów a do drugich 2 :mrgreen:

Nie ten poziom- przy lepszej murawie i lepszej skuteczności Grecy mogli dostać 2x tyle co dostali, Czesi mieli farta bo piłkarsko byli mizerni.Dystan który nas dzieli do najlepszych jest wiekszy niż się spodziewałem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 cze 2012, 0:15

Ktoś wie, kiedy ostatni raz Grecja straciła 4 gole w meczu o stawkę?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 cze 2012, 0:23

24 marca 2007 przegrali u siebie w eliminacjach do Euro 2008 z Turcją.

mrowa9
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrowa9 » 24 cze 2012, 8:32

wstyd dla Polski, że nie potrafiła awansować z tak łatwej grupy. Ćwierćfinały pokazały, Czechy i Grecja były tłem dla rywali. Dalsza część artykułu na http://www.pilkarsksiwiat.za.pl

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”