Notes z młodymi "gwiazdami" - Strona 49

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Notes z młodymi "gwiazdami"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sty 2017, 11:14

Talentem to on przestal byc jak go wypieprzyli z Cambuur :) Umiejetnosci naprawde spore, ale w glowie siano.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 20 sty 2017, 11:21

Jutro w Katarze startuje Alkass Cup, turniej drużyn do lat 17. Solidna obsada ze strony Europy, bo będą młodzi z Realu, PSV, PSG, Romy, Bayernu, Salzburga i Eintrachtu F. Na tt ktoś pisał, że mecze mają być live. Na stronie owszem, jest taka zakładka:

http://internationalcup.alkass.net/u17/?page_id=3306

Ale na dzień dzisiejszy jedynie z zapowiedzią turnieju. Poprzedniego. Mam nadzieję, że jak przyjdzie pora to pojawią się w tym miejscu faktyczne transmisje na żywo.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sty 2017, 19:09

Oglądacie ten Alkass? Widziałem tylko końcówkę PSV z Raja Casablanca, niestety już bez Sidibe. Patrzę na raport i Sekou trzy bramki wcisnął, co prawda dwie z "11", ale fajnie że zapunktował. Prawdopodobnie w maju podpisze pierwszy kontrakt, ostatnio dostał nagrodę dla najbardziej perspektywicznego sportowca w Eindhoven, włączając wszystkie dyscypliny. Tak trzymać!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 sty 2017, 19:12

Chuck oglada na pewno. Ja nie moge, bo przez moj obsrany net ciagle mi wypierdziela transmisje. Mam nadzieje, ze jakis dobry czlowiek wstawi potem mecze na yt...

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 23 sty 2017, 11:34

Rossi pisze: Oglądacie ten Alkass? Widziałem tylko końcówkę PSV z Raja Casablanca, niestety już bez Sidibe. Patrzę na raport i Sekou trzy bramki wcisnął, co prawda dwie z "11", ale fajnie że zapunktował. Prawdopodobnie w maju podpisze pierwszy kontrakt, ostatnio dostał nagrodę dla najbardziej perspektywicznego sportowca w Eindhoven, włączając wszystkie dyscypliny. Tak trzymać!
Oglądałem PSV, później jeszcze Salzburg z Bayernem. Końcówka w meczu Holendrów iście kosmiczna. A nic z przebiegu meczu nie zapowiadało takich emocji, do 3:0 miało PSV wszystko pod kontrolą. Coś się podziało po zmianach. Zszedł Sidibe i nie było komu stworzyć przewagi w ataku, wygrać jakiegoś pojedynku i wykreować sytuację, oddalić grę od własnej bramki. To samo w obronie. Zmieniony został Daverveld, którego na stoperze zastąpił grający wcześniej (i to całkiem fajnie) w środku pola Bel. I tam sobie nie radził. Popełnił parę błędów, w tym największy - sprokurował karnego w doliczonym czasie. Kone po przerwie też wypadł słabiej, był bardziej elektryczny.

Ogólnie poza Sidibe najbardziej podobali mi się wśród Holendrów wspomniany Daverveld (mega spokój i opanowanie w interwencjach, świetny w pojedynkach, całkiem nieźle grający piłką), Van den Berg (mimo dwóch zmarnowanych bardzo dobrych okazji; zdominował środek pola, kontrolował tempo gry, nie gubił się pod presją) i Vertessen (strasznie pracowity napastnik, dopóki miał siły - czyli gdzieś do 70-75 minuty - pracował bardzo intensywnie w pressingu, wykazywał mnóstwo inicjatywy bez piłki, startował na wolne pole, schodził w boczne sektory starając się stworzyć przewagę liczebną w rozegraniu, do tego zapadł mi w pamięci jeden jego rajd przez pół boiska; później niestety trochę statystował).

Dobrze, że - jak Doktor odkrył - mecze wrzucają w całości na swój kanał yt, bo na oglądanie 3 pod rząd nie mam siły ani czasu. Dziś wybieram tylko PSG z Realem. Nie powinienem się zawieść na tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
PawelScout
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PawelScout » 26 sty 2017, 0:05

chuck29 pisze:
Rossi pisze: Oglądacie ten Alkass? Widziałem tylko końcówkę PSV z Raja Casablanca, niestety już bez Sidibe. Patrzę na raport i Sekou trzy bramki wcisnął, co prawda dwie z "11", ale fajnie że zapunktował. Prawdopodobnie w maju podpisze pierwszy kontrakt, ostatnio dostał nagrodę dla najbardziej perspektywicznego sportowca w Eindhoven, włączając wszystkie dyscypliny. Tak trzymać!
Oglądałem PSV, później jeszcze Salzburg z Bayernem. Końcówka w meczu Holendrów iście kosmiczna. A nic z przebiegu meczu nie zapowiadało takich emocji, do 3:0 miało PSV wszystko pod kontrolą. Coś się podziało po zmianach. Zszedł Sidibe i nie było komu stworzyć przewagi w ataku, wygrać jakiegoś pojedynku i wykreować sytuację, oddalić grę od własnej bramki. To samo w obronie. Zmieniony został Daverveld, którego na stoperze zastąpił grający wcześniej (i to całkiem fajnie) w środku pola Bel. I tam sobie nie radził. Popełnił parę błędów, w tym największy - sprokurował karnego w doliczonym czasie. Kone po przerwie też wypadł słabiej, był bardziej elektryczny.

Ogólnie poza Sidibe najbardziej podobali mi się wśród Holendrów wspomniany Daverveld (mega spokój i opanowanie w interwencjach, świetny w pojedynkach, całkiem nieźle grający piłką), Van den Berg (mimo dwóch zmarnowanych bardzo dobrych okazji; zdominował środek pola, kontrolował tempo gry, nie gubił się pod presją) i Vertessen (strasznie pracowity napastnik, dopóki miał siły - czyli gdzieś do 70-75 minuty - pracował bardzo intensywnie w pressingu, wykazywał mnóstwo inicjatywy bez piłki, startował na wolne pole, schodził w boczne sektory starając się stworzyć przewagę liczebną w rozegraniu, do tego zapadł mi w pamięci jeden jego rajd przez pół boiska; później niestety trochę statystował).

Dobrze, że - jak Doktor odkrył - mecze wrzucają w całości na swój kanał yt, bo na oglądanie 3 pod rząd nie mam siły ani czasu. Dziś wybieram tylko PSG z Realem. Nie powinienem się zawieść na tym spotkaniu.
Tego Mateusza to nawet na forum spotkałem:) jak nie Twitter to Forum:):) Pozdrawiam:) :D :D :D

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 26 sty 2017, 20:54

PawelScout pisze: Tego Mateusza to nawet na forum spotkałem:) jak nie Twitter to Forum:):) Pozdrawiam:)
Bardzo długiego stażu tutaj nie mam :D Również pozdrawiam!

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 27 sty 2017, 14:31

Aminu Mohamed z Salzburga pozamiatał. Dwukrotnie. Co za bramki.

Ogólnie czekałem na ten ćwierćfinał najbardziej ze wszystkich i nie zawiodłem się. Super tempo, intensywność, dużo technicznej piłki (co prawda prostych błędów jest sporo, ale w końcu mówimy o piłce młodzieżowej, gdzie są one na porządku dziennym), parę fajnych akcji z obu stron.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sty 2017, 15:37

Jacku, 17-letni chilijski napastnik Marcelo Allende.
Masz jego teczkę?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sty 2017, 16:32

fieldy pisze: Marcelo Allende
To bardziej chyba ofensywny pomocnik. Taka mala, swietnie wyszkolona technicznie wesz. Fajnie gral na MS U-17 w 2015 roku. Teraz chcialem go poogladac na Sudamericano U-20, ale w zadnym meczu Chile go nie stwierdzono.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sty 2017, 16:45

Dr.Football1 pisze: Taka mala, swietnie wyszkolona technicznie wesz
lubie ten typ :P
w Arsenalu na testach przebywa

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sty 2017, 16:58

fieldy pisze: w Arsenalu na testach przebywa
Wut? To pewnie dlatego w ogole nie gra na Sudamericano, a powolany przeciez jest. Nie mogliscie go przetestowac po turnieju? :maruda:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sty 2017, 18:08

może chodziło o to, by sprawdzic, czy mu zalezy na Arsenalu :mrgreen:

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 28 sty 2017, 8:29

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 sty 2017, 10:16

Wybieram się na mini klasyk w Holandii, o 14.00 w Eindhoven PSV O19 - Ajax O19, ciekawe jakimi składami wyjdą. Fajnie jakby Redan dostał szansę, albo ten nowy Australijczyk. Wczoraj grały oba "Jong" więc część zawodników jest niedostępna, ale to szansa dla tych młodszych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”