telewizyjni "znawcy" futbolu - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 kwie 2005, 18:24

futbolowa pisze:
Bonso pisze:Ej, no ale Szpaku się szybko uczy :P
W meczu Chelsea-Bayern mówił Gudjohnsen, a wczoraj już prawidłowo Gudjohnson :D
Ej, bo chyba Gudjohnsen jest prawidłowo?! Bynajmniej na Polsacie i C+ tak komentują ;)
Nie wiem, możliwe. W każdym bądź razie w jednym meczu mówił tak a w drugim inaczej :lol:

Szpakowski, w każdym meczu Liverpoolu uwielbia chwalić Dudka, za każda nawet najłatwiejsza obrone, a wczoraj, Lampard strzelił obok bramki z 5 m. a Szpakowski: No i bardzo dobre zachowanie Jurka Dudka, który dobże sie ustawił ( wyszedł o krok z bramki :lol: )

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 kwie 2005, 18:28

Manumef pisze:Szpakowski mnie rozwala. Te jego: "Makelele jest świetny, cudowny, galaktyczny. Proszę zobaczyć jak on z gracją porusza się po boisku"
Albo przeinaczanie nazwisk piłkarzy z Gudjonhsen na Gudjonhson, z Oleguer na Olaguer, Z Eto'o na Etu'u czy z Puyol na Puziol. Śmiech na sali. Na szczęście mam polsat sport i nie muszę się męczyć i słuchać pana Sz. A wczorajsze "standing ovation" gdy na boisku wchodził Robben dobiło mnie już totalnie :D
on wogole jest swietny ale z drugiej strony pokaz mi dobrego komentatora na tvp 1 albo tvp 2 kto basalaj albo iwanski tez smiech na sali
ps.tak samo kiedys szpakowski mowil zamiast beckham to jakies bekem czy cos w tym stylu

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 18:29

Dokładnie.
Z ojcem śmialiśmy się z tego dobre 5 minut. Ten chłop nie potrafi wykrzesać z siebie choć trochę obiektywizmu :roll:

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 28 kwie 2005, 18:35

Mnie rozwalilo jak mylil wczoraj w pewnym momencie meczu Lamparda z Terrym. Terry udezyl na bramke a on mowi ze Lampard oddal dobry strzal. Pozniej bylo nawet zblizenie na Terrego a on dalej pieprzyl cos o Lampardzie :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 kwie 2005, 18:37

mathiasek12 pisze:
Manumef pisze:Szpakowski mnie rozwala. Te jego: "Makelele jest świetny, cudowny, galaktyczny. Proszę zobaczyć jak on z gracją porusza się po boisku"
Albo przeinaczanie nazwisk piłkarzy z Gudjonhsen na Gudjonhson, z Oleguer na Olaguer, Z Eto'o na Etu'u czy z Puyol na Puziol. Śmiech na sali. Na szczęście mam polsat sport i nie muszę się męczyć i słuchać pana Sz. A wczorajsze "standing ovation" gdy na boisku wchodził Robben dobiło mnie już totalnie :D
on wogole jest swietny ale z drugiej strony pokaz mi dobrego komentatora na tvp 1 albo tvp 2 kto basalaj albo iwanski tez smiech na sali
ps.tak samo kiedys szpakowski mowil zamiast beckham to jakies bekem czy cos w tym stylu
Zgadza się w TVP1 i TVP2 nie ma dobrych komentatorów. Szpakowski i Szaranowicz siedzą tam bo już zagrzali miejsca. Chociaż lubię tego co prowdzi studio LM zapomniałem jak sie nazywa :roll: Ogólnie najlepszych komentatorów ma C+ (Nahorny!!! Twarowski, Smokowski) oraz Polsat Sport ( chociaż Borek mnie wkurza z tym swoim " galaktyczny, stratosferyczny i boski Zidane" )

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 kwie 2005, 18:40

futbolowa pisze:A skąd on wytrzasnął Gudjohnsona [zawsze słyszałam, że to jest Gudjohnsen] czy Czabi'ego Alonso?
A już zeupełnie nie rozumiem jak można pomylić Joe Cola z Glenem Johnson'em?!

Nie lubię Szpakowskiego, ale przyznać mu trzeba, że potrafi stworzyć klimat ;)
tak samo mowi jak pisalem jzu z beckhamem i przypomina mis ei tez jak mowi xavi to jakos szawi czy cos takiego gosc poprostu mysli ze ma jakis akcent czy co?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 18:40

Manumef pisze: Ogólnie najlepszych komentatorów ma C+ (Nahorny!!! Twarowski, Smokowski)
Oczywiście zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Specjaliści od Premiership w C+ są genialni 8) :D

A Borek właśnie jest mało obiektywny, zawsze wywyższa Real.

A od komentatorów z TVP są gorsi w TVN-ie ;) ;)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 18:45

Polscy komentatorzy powinni brać przykład odkomentatorów z ZDFu - tam mało się odzywają

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 18:47

Mało się odzywają? To też dobre nie jest.
Ja np. lubię posłuchać ciekawostek jakimi podczas meczów ligi angielskiej zasypują nas Nhorny i Twarowski w C+. Zawsze takie informacje się do czegoś przydadzą ;) ;)

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 kwie 2005, 18:56

Manumef pisze:
mathiasek12 pisze:
Zgadza się w TVP1 i TVP2 nie ma dobrych komentatorów. Szpakowski i Szaranowicz siedzą tam bo już zagrzali miejsca. Chociaż lubię tego co prowdzi studio LM zapomniałem jak sie nazywa :roll: Ogólnie najlepszych komentatorów ma C+ (Nahorny!!! Twarowski, Smokowski) oraz Polsat Sport ( chociaż Borek mnie wkurza z tym swoim " galaktyczny, stratosferyczny i boski Zidane" )
juz wiem!!!!wiecie czemu panowie z tvp 1 i2 sa tacy slabi bo oni komentuja wszystko po trochu i co jedno to gorzej i skoki i pilke nozna kosyzkowke lekoatletyke wsszystko co te programy pokazuja najbardziej mnie w skokach narciarskich rozwala jak udaje ze sie zna i nim zmierza skoczkowi odleglosc to krzyczy jest1!!!!bravo adas prosze panstwa bedzie ze 130 metrow po czym no niestety 112m

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 19:00

O - i tu się z Tobą zgadzam.
Oni wszyscy myślą, że są specjalistami w każdej dziedzinie zamiast skupić się na jednej konkretnej.
Ja rozumiem, że może jest mało dziennikarzy sportowych [ale bez paniki, skończę liceum, potem studia i ich wesprę ;) ;)], ale nie wierzę, że 2 facetów musi zajmować się wszystkimi sportami w Telewizji Polskiej.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 19:04

Tak, nie dość, że połowa komentatorów to wie o piłce nożnej tyle co ja o rozmnażaniu dżdżownic to jeszcze sprzedali do Polsatu Ferdka (czy Fedka jakoś tam)

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 28 kwie 2005, 19:06

futbolowa pisze:O - i tu się z Tobą zgadzam.
Oni wszyscy myślą, że są specjalistami w każdej dziedzinie zamiast skupić się na jednej konkretnej.
Ja rozumiem, że może jest mało dziennikarzy sportowych [ale bez paniki, skończę liceum, potem studia i ich wesprę ;) ;)], ale nie wierzę, że 2 facetów musi zajmować się wszystkimi sportami w Telewizji Polskiej.
nie no bez przesady jakby 1 komentowal to a drugi tamto i by ich starczylo tak malo znowu ich nie ejst tj. basalaj,szaranowicz,szpakowski,iwanski i jeszce kilku by sie ich znalazlo

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 kwie 2005, 19:10

Fakt, z deka przesadziłam 8)
Ale zauważ, że fajniej jest jak mecz relacjonuje dwóch komentatorów [bynajmniej moim zdaniem]...
TVP powinna zapraszać też jakichć ciekawych gości. Engel, czy Szczęsny już są z deka nudnawi, bo wiecznie powtarzają to samo.
Ja np. chętnie słucham wypowiedzi pana Wdowczyka, ale on chyba teraz z Polsatem jest... :roll:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 19:18

A ja zawsze lubiłem posłuchać Tomaszewskiego. Zawsz potrafił kogoś zjechać. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”