Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 30 sty 2006, 21:56

No jak narazie to niema konkretnego terminu (choć pewnie sam zauważyłeś ze na necie niema zadnego info). W najbilższym czasie zostanie zapewne podany, choć te mecze bedzie ciezko wcisnać w terminarz bo zaczyna się LM.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 sty 2006, 22:11

No właśnie LM ale jak napisałem mecz na szczycie Ligue 1 - Lyon : Bordeaux. A Bordeaux zagrało mecz w tej kolejce (i wygrało 1:0 z Lens) to było by nie free jak by wcisneli miedzy te spotkanie jeszcze klasyk Monaco - Lyon. Jak bedzie wiedział to napisz tu :wink: Chyba że ja cos znajde to napisze. Pozdro :!:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 lut 2006, 13:01

Panowie i panie jutro szlagier w Ligue 1(Lig ę :D)
Lyon zmierzy się z Bordoux, wreszcie chyba padna jakieś bramki(w sensie więcej niż 2). Lyon zagra pewnie otwarty football i miejmy nadzieje ze fred cos ustrzeli :), mam tylko nadzieje ze Bordoux nie bedzie się bunkrować

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lut 2006, 13:11

Mam tylko nadzieje ze Bordoux nie bedzie się bunkrować

Obyś sie nie zdziwił :roll: Ale to Lyon bedzie miała zadanie dostać sie na teren wroge :] Swoja droga mają zadziwiające te statystyki 1;0 - Grają troche jak Juvetus do jednego błędu rywala :) Ale jak widzimy działa to bo mecz Lyon Bordeaux to mecz na ... szczycie. Nie OM, PSG czy Auxerre.

Mecz jutro to może zrobić potem tu w temacie małą zapowiedz kolejki Ligue 1 :] z liczbami i faktami :) Chyba że Pippen zadziała na stronie głownej to nie bede sie wysilał bo po co dwa razy pisać :)

Edit - I Pippen wyprzedził mnie - Zapraszam do lektury :]

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 04 lut 2006, 14:17

No ! Tylko żeby deszcz niespadł :lol: 8)
No Fred teraz naprawde musi sie wykazac, bo mnie jakoś zawodzi :roll: Nawet jakby patrzec na zdobyte bramki.
Musi więcej biegac, bo czasami jak ogladam mecz to myśle ze brakuje mu kondychy.
Co do reszty meczy to PSG - St. Etienne zapowiada sie konkretnie, ale...pod względem kibicowskim. Zapewne bedzie goraca atmosfera na meczu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 lut 2006, 19:36

Ale fred zawsze malo biegal nawet w Brazylii on jest po to zeby bramy strzelac a nie zeby hasac po boisku ::)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2006, 17:12

No i mecz na szczycie zawiódł 0:0 Lyon - Bordeaux :roll:

Lyon grał wolno i słabo nie grał swojego. Miał kilka okazji szczególnie wolne Juninho ale nie ma wczoraj dnia. Feed bładził. Koleny uraz obrońcy :( Monsoreau naciagna miesnień :( I to zmusiło trenera Houliera do dziwnych ruchów w defensywie. Malouda :roll: Bordeaux broniło swojego żadko wypuszczając się w atak. To tak sie musiało skończyc a szkoda. Z dużej chmury mało deszcz :lol:

Monaco wygrwa na trydnym terenie Rennes a Bobo strzela dwie bramki. Głowa nie kryty .. że tez go tak zostawili na 5 metrze to samobójstwo było :wink: Druba bramka taka nie w jego tylu :roll: było trche do bramki :wink: Ale brawo wygrali w dużej mierze dzięki niemu.

PSG miało pech u siebie z "Zielonymi" z Saint Etienne. Alonso puścił bardzo dziwną "szmate". Może naprawde to była winna piłki bo kamera pokazał jak ona zgradliwie leciała ale mimo wszystko sam sobie nabił nogi. Na zawodony Perdo Pauleta :]

OM pewnie wygrywa bo bramke najwiekszego pechowca popszedniej kolejki Sabriego Lamouchi (karny nad bramka) Frank Ribery mógł strzelic piekna bramke ale wybronił bramkarz.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 06 lut 2006, 22:34

No chyba nie tylko ja i Zaza zawiedliśmy się na tym meczu.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Malouda
Moim zdaniem kompletnie bez formy jesli chodzi o atak (zero pomysłu na rozegranie), w obronie jako tako.
Fred szukał piłki, ale często się gubił. Miał jedną okazję główką, ale piłka odbiła sie od ręki obrońcy i trafiła prosto w rece Rame.
Ale ogólnie
*_For_zaza_Milan_* pisze:Z dużej chmury mało deszcz :lol:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2006, 23:35

T_JB co prawda remis Lyon'owi też pasował ale wiecej sie spodziawłem po tym meczu. Widziałem go na dwa telewizory :lol: Malouda bez formy ale cały Lyon grał jakoś tak inaczej Wolno jak mówisz bez pomysło. Nie było Ceraw czyli ściany do klepek i konto :) a Fredowi tak to nie wychodzi ja Norwegowi. Może tylko się tak zacieli dla tego ze Bordeaux nie grało za bardzo do przodu. Wiesz jak jest 0:0 a noż wyjdzie jedna kontra ... ale nie wyszła :] Ale za to ta informacje nie jest ciekawa za bardzo :)

Pippen na pilka.pl pisze:Obrońća Olympique Lyon Sylvian Monsoreau, który doznał kontuzji w spotkaniu Lyon - Bordeaux (0-0), be dzie musiał pauzować przez okres od 4-6 tygodni.

W poniedziałek piłkarz przeszedł badania rezonansem magnetycznym i niestety powteirdziło to wczesniejsze diagnozy lekarzy.

Natomiast dobrą informacją dla Gerarda Houlliera, trenera OL jest fakt, że do treningów wraca Eric Abidal.

Wraca Abidal i to ta sama flanka ... ale pech z ta defenswya prześladuje Lyon strasznie w tym sezonie. Może kolejnego młodego piłkarza włącza do kadry :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 17:33

Wczoraj na stronie głównej pojawił sie taki o to news ...

Pippen_www.pilka.pl pisze:Marouane Chamakh, Marokański napastnik nie ukrywa, że chciałby zostać w Bordeuax, ale pod pewnymi warunkami.

"Jeśli wygramy Ligue1, nie widzę powodu by tutaj nie zostać" - deklaruje Chamakh.

W lecie z piłkarzem kontaktował się Lyon oraz wiele klubów z zagranicy min. Juventus Turyn. :shock:

Marokańczyk twierdził wtedy : "Jeśli mam opuścić Girondis to tylko po to, żeby wygrać ligę francuską".

Obecnie Bordeuax jest drugie w tabeli, tracąc 9 punktów do Lyonu i mając cztery punkty przewagi nad Auxerre (3) oraz sześć nad Lille (4).

"Jeśli nie będzie mistrzostwa Francji( na koniec sezonu) to wtedy bedę się zastanawiał" - mówi autor trzech bramek w tym sezonie.

Ja sie zastanawiam co on bierze ? Jak napastnik który strzela trzy bramki w sezonie moze stawiać warunki - :roll: - zawodzi na całej lini, odchodzać o tego że Bordeuax gra piłke mega defensywna [najlepsza defensywa w europie :!:] i to nie pomaga napastnika. Ale teraz Chamakh chyba błądzi. Zawsze go lubiałem to taki Mido 2 :p Dogonić Lyon ?? no tak nadzieja podstawa sukcesu :!: ale warunek ? :roll: Transfer ? Lyon hmm gdzie do sekcji hokeja ? Carew, Fred, Govou, Malouda, Wiltord, a jeszcze młokos Benzema :!: Odszedł świetny napastnik jakim jest Alain Frau. Tylko dla tego że nie mógł wygrać rywalizjaci w ataku. Chamakh to typowy srodkowy napad wiec szczególnie musiał by walczyć z duetem Carew - Fred. Także ...

A Juventus ? :shock: za Zalayete ? i ja nic nie wiem ? :roll:

P.S Zaraz detektyw Zaza sprawdzi kiedy mu sie kontratk konczy bo to jest "ciekawa sprawa":P W - 12 :lol:

Edit Teraz to już całkiem dziwne - prześwietliłem Chamakha i ma umowe do 2009 roku. I ploty Juve ?:roll:

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 12 lut 2006, 14:34

Kolejna kolejka zbliża się do końca .
We wczorajszych meczach największą niespodziankę sprawiło nam Auxerre , które tylko zremisowało z Metz .
Bordeaux nie zawiodło oczekiwań wielu fanów i poradziło sobie z jeszcze osłabionym Rennes . Isaksson miał ciężką próbę po powrocie do bramki .
Le Mans znowu zwycięskie , a rywala mieli trudnego bo Nice w ostatnich tygodniach spisywało się rewelacyjnie ( 0 porażek w drugiej rundzie ) .
Po cichu liczyłem na potknięcie Lyonu , który jest ostatnio w kryzysie , lecz Lens nie potrafiło utrzymać prowadzenia i straciło bramkę w doliczonym czasie gry .
Zawód w Monaco , gdzie mające patent na Troyes gracze z Monte Carlo tylko zremisowali z rywalem .
Strasbourg remisując z Ajaccio przybił sobie gwoździa do drugiej ligi , a szkoda mi tej drużyny bo zawsze grali ambitnie i widowiskowo . Grają jeszcze w UEFA więc chyba tam będą chcieli pokazać swój potencjał .
Nantes nie zawiodło i w końcu wygrało z Sochaux , dając fanom trochę radości , bo długo czekali na wygraną u siebie .
Na speedzie jest dalej Nancy , które mimo absencji Zerki ( ławka ) z łatwością odprawili St Etienne . Osłabione ASSE nie potrafiło się zmobilizować na słabszego rywala i znowu musi przełknąć gorycz porażki .

Dzisiaj zostały dwa bardzo ciekawe mecze .
Lille podejmuje PSG .
Faworyt jest tylko jeden gospodarze , Paris ostatnio się pogóbił , grają słabo i nawet najwyższa forma Paulety może im nie pomóc .
W drugim dzisiejszym meczu Marseille gra z Toulouse .
Rozpędzona Toulouse przyjeżdża by zdobyć Marseille . Zadanie mają ułatwione bo kolejne kontuzje w Olympique , mocno przetrzebiają tą drużynę . Może zagra dzisiaj Beye i wzmocni trochę tyły , a Niang którego powinniśmy dzisiaj zobaczyć w ataku z Pagisem przypomni sobie jak świetną byli parą napastników w Strasbourgu . Mecz będzie bardzo trudny i ewentualne zwycięstwo może przybliżyć Marseille , do upragnionego 3 miejsca .

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 lut 2006, 15:40

Lyonowi zawsze ciężko z Lens szło , ale lider wszystkie najcięższe mecze ma już za sobą , zostało tylko PSG do pokonania i liga jest ich :)
Co do Om-Tolouse ja wierzę w Marsylię :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 14:50

No Fala ma racje Auxerre chyba najbardzie zawiodło swoich fanów. Pieroni znów z karnego. Ale w tym meczu grali w kartke. Stracili bramke po tym jak ich osmieszono ... :roll: Ładnie zrobił ich gracz Metz i wyłożył jak na tacy.

Bordeaux na plus. Po raz kolejny - A Lyon tylko remis i tez po raz kolejny. Co by nie mówić Lyon ostatnio nie gra swojej piłki. I to juz nie chodzi o bramki ale Juninho bez formy Tiago też - Carwe sie zacią. Kłopoty w obronie powoduja że najlepszym gracze Lyonu ostatnio jest ... Cris i Coupet.

Monaco może być załamane. Dali sobie odebrać pewne pkt. Vieri znów pokazał się bramka - wywalczył karnego (tylko czemu nie on strzelał ?) potem poprzeczke po kapitalnym woleyu z dystansu . I na koniec "zawalił" piłke meczowa - głową nad bramka.

OM słabo jesli chodzi o wynik 0:0 :roll: remis na Velodrome z Toulouse. Nie wiedziałem meczu wiec nie mówie ale samo to na Velodrome powinna być pewka :]

Fala- "Z" - jak Zorro - "Z" - jak Zerka :] St Etienne tylko u siebie kąsa. To typowy zespół własnego jak Rennes.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2006, 15:57 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lolek_ASM
Trampkarz
Trampkarz

Lolek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lolek_ASM » 13 lut 2006, 15:50

AS Monaco słabiuteńko. Jest coraz grzej. Mimo tego, że jestem zagorzałym fanem monegaskow to twierdze, że wszystko chyli się ku upadkowi :( :( Najbardziej boje się o środowe spotkanie z FC Basel w Pucharze UEFA :(:(

Przy okazji chciałęm zprosić na najlepszy polski serwis o AS Monaco --->> www.asm-fc.pl

ZAPRASZAM :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 lut 2006, 16:15

Spokojnie o lyon nie martw się na LM zdąża zresztą nioe przegrywają sytuacja w lidze dość spokojna najcięzsi rywale już za sobą :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”