Wyceniamy gwiazdy ... - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Krajowe szkło kontaktowe powiększy:

Maciej "Magic" Żurawski
4
5%
Radek "Inwestor" Matusiak
13
16%
Euzebiusz "Ebi" Smolarek
8
10%
Ireneusz "Dźeleń" Jeleń
11
14%
Grzegorz "gol + gol" Rasiak
24
30%
Jakub "Błaszczyk" Błaszczykowski
19
24%
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sty 2007, 13:57

Obrazek

Grzegorz "gol + gol" Rasiak - Polska - urodzony 12 stycznia 1979 roku w Szczecinie, napastnik, 190 cm wzrostu i 84 kg wagi, zonaty, ma syna i corke, obecnie wystepuje w drugoligowym angielskim klubie Southampton F.C., wczesniej Rasiak wystepowal w Olimpii Poznan, SKS 13 Poznan, MSP Szamotuly, Warcie Poznan, GKS Belchatow, Odrze Wodzislaw, Groclinie Grodzisk Wielkopolski, Derby County oraz Tottenhamie Hotspur. W reprezentacji Polski Rasiak zadebiutował 10 lutego 2002 roku podczas meczu towarzyskiego z Wyspami Owczymi. Wtedy selekcjonerem reprezentacji był Jerzy Engel. Równo rok i cztery dni piłkarz musiał czekać na drugi mecz. Paweł Janas powołał go wtedy, gdyż świetną dyspozycję pokazywał w meczach Dyskobolii. Od tamtej pory był jednym z zawodników faworyzowanych przez trenera. Rozegrał 33 mecze w kadrze, strzelił 8 bramek.

:arrow: Prawa noga - Grzegorz jest prawonozny wiec to wlasnia ta noga operuje najlepiej i nia strzela najwiecej goli, jeden z atutow Grzesia ;) - 8

:arrow: Lewa noga - zdecydowanie pieta achillesowa Grzegorza, gdy tylko ma okazje przeklada pilke z lewej na prawa co za tym idzie gdy nie musi to lewa noga sluzy mu tylko do podpierania ;) - 5

:arrow: Gra głową - kolejna mocna strona Rasiaka, wiele bramek w jego karierze padlo wlasnie po strzale glowa, efektywnosci gry glowa dodaje mu pnadto wzrost (190 cm) ;) - 9

:arrow: Szybkość - no przy takich warunkach fizycznych nasz snajper nie moze niestety pochwalic sie osiaganiem niezwyklych predkosci na boisku, tak wiec szybkosc nie nalezy do atutow Grzegorza ;) - 6

:arrow: Drybling - nie jest to typ napastnika ktory preferuje atak z glebi pola wiec i zadko wdaje sie w drybling z rywalem ;) - 6

:arrow: Przegląd pola - jest to bardziej cecha skierowana do rozgrywajacego ale Grzegorz rowniez potrafi dostrzec lepiej ustawionego partnera ;) - 7

:arrow: Podania [ostatnie] - kolejna cecha bardziej pomocnika niz napadziora, Grzegorz zadko asystuje preferuje wykanczanie akcji ;) - 5

:arrow: Odbiór piłki - jako napastnik zadko ma okazje do gry w defensywie wiec i przechwytow nie notuje, zreszta to nie jego zadanie na boisku choc przewaznie stara sie przeszkadzac rywalom w rozgrywaniu pilki jeszcze na ich polowce ;) - 5

:arrow: Przyspieszenie - kryterium blizniaczo podobne do "szybkosci" wiec i nota ta sama ;) - 6

:arrow: Spryt - jedna z glownych zalet Rasiaka, lis pola karnego, umie zmylic obronce tak aby uwolnic sie spod jego krycia imiec czysta pozycje do oddania strzalu ;) - 8

:arrow: Gra ciałem - po grze glowa najwiekszy jego atut, potrafi sie swietnie zastawic, przyjac pilke pod krycie i oddac strzal ;) - 8

:arrow: Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - jak to napastnik ma czuja gdzie sie ustawic aby pilka trafila wlasnie do niego ;) - 8

:arrow: Charyzma boiskowa - nie jest to typ przywodcy w druzynie, typ cichego strzelca ktory koncentruje sie na wykonaniu swojego zadania ;) - 5

:arrow: Dośrodkowania - Rasiak raczej oczekuje dobrych dosrodkowan niz sam byc ich autorem, zadko atakuje skrzydlem wiec i nie korzysta z tego elementu pilkarskiego rzemiosla ;) - 5

:arrow: Stałe fragmenty gry - kolejna umiejetnosc w ktorej nie wiedzie prymu nasz bohater, nie wykonuje rzutow wolnych a tym bardziej rzutow roznych, jedynym stalym fragmentem gry jaki zdazy mu sie wykonac to rzut karny ;) - 5

:arrow: Podatność na kontuzje - znikoma, zadko sie slyszy o tym aby opuscil mecz albo trening spowodu jakiegos urazu ;) - 8

:arrow: Strzały z dystansu - jest krolem pola karnego i to wlasnie w jego obrebie strzela najwiecej bramek, zadko decyduje sie na strzaly z dystansu ;) - 6

:arrow: Sam na sam [wykończenie akcji] - nie ma z tym zadnych problemow, gdy juz znajdzie sie twarza w twarz z bramkarzem zadko sie myli ;) - 8

:arrow: Pracowitość - duzo biega na boisku, pokazuje sie na pozycje, nie stoi w miejscu i czeka na podanie, ambicji mu nie mozna odebrac ;) - 8

:arrow: Kreatywność - hmmm ciezko stwierdzic, nie jest typem npastnika ktory cofa sie do tylu aby rozegrac pilke wiec... ;) - 5

:arrow: Kondycja - w dzisiejszych czasach ogromnie wazna umiejetnosc z ktora Rasiak nie ma problemow ;) - 8

Srednia: 6,62 ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2007, 14:43

Spyrczak bardzo ładnie nam przypomniał postać Grzesia który był w Tottenhamie ... przed chwile :wink: wiec nie ma co czekać czas poddać go ocenie. Oczywiście zachowują wszystkie proporcje...

:arrow: Prawa noga - Grzesiu nie ma jakiegoś celownika czy petardy w nodze ale to nie tego typu napastnik by walić nawet z 30 metra. Operuje prawa nogą jak trzeba, zwłaszcza ze czasem strzela bramki jak typowy snajper z metra a sztuką jest nawet tak umiejetnie dostawić noge - moja ocena to 7

:arrow: Lewa noga - słabsza noga, ewidentnie służy mu do jazdy rowerem lub chodzenia po schodach. Choć trzeba też przyznac że [jak wyżej] i lewa umnie dostawić w odpowiednim czasie a to sie liczy - 4

:arrow: Gra głową - tu nic tylko pochwały, zwrost jak zwrost ale umnie sie zastawić, walczyć o pozycje w powietrzu - to jest największa jego broń, jeśli obrońcy którzy przyjmują 60 metrową piłke na głowa i nadal wiedza jak sie nazywają - to mogą głowa gwoździe wbijać, w takim razie Grzesiu może przestawiać bramki :wink: - 9 !

:arrow: Szybkość - no tu słabiej wypada, ale to z racji tego że czesto gra "ściane", jest tym na szpicy. Umówmy sie klasyczny skrzydłowy to już z niego nie będzie - 6

:arrow: Drybling - to różnie bywa, także trudno oceniac umiejetnosci techniczne pod kątem dryblingu, Gdyż od zawsze miał inne zadania - również dam mu 6 na zachete :wink:

:arrow: Przegląd pola - no własnie w przypadku Grzesia to chyba bardzie powinno być "dostrzeganie kolegów" a z tym nie ma kłopotu, zwłaszcza gdy długie piłki sa grane na niego a on ma za zadanie grać. Za to tak naprawde - 7

:arrow: Podania [ostatnie] - to jemu mają podawać bo jak on ma piłka nie ma wiecej podań :] jest zmiana wyniku :smoke: - 6

:arrow: Odbiór piłki - patrząc na to co prezentuja ostatnio w tej kwesti nasi ligowce z Ujkiem czy Kowalczykiem nas czele, to Grześ wypada słabo. Ale to też jest mi. tym spowodowane że gra na szpicy a nie w głebi pola -5

:arrow: Przyspieszenie - krótki dystans to mowa, ale jak napisałem wyżej na skrzydło juz nie zejdzie. Na kilku metrach uciec umnie - 6

:arrow: Spryt - patrzac na to że czesto strzela i strzelał "bo jest gdzie powinień być" trzeba dać mu wysoką ocene. Nawet gra głowa wymaga sprytu - 7

:arrow: Gra ciałem - nie ma co pisać, bo wszystko napisałem wyżej - to jego gra, tego sie od niego wymaga - 9

:arrow: Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - jest gdzie powinień, mało kto pamieta po czasie o bramkach do pustej - ale to jest też umiejetnośc znalezienia sie gdzie trzeba - 8

:arrow: Charyzma boiskowa - no Radek Sobolewski czy nawet Tomek Kłos to z niego nie jest. To generała mu daleko, narazie kapral - 5

:arrow: Dośrodkowania - popsujemy mu ocene tymi kategoriami dla klasycznych skrzydłowych :roll: ale coż... To nie jego zadania, bo gdy on by zchodził na skrzydło kto by strzelał ? Nie było by go gdzie trzeba - 5

:arrow: Stałe fragmenty gry - pod wzgledem wykonywania to - wolna 3 - karne 8 - ale ogółem to chyba najlepiej było by ocenić to jak mu dogrywają ze stałych fragmentów gry, bo przyznam sie moja pamieć bywa mocną strona, ale wolnego Grzesia z 20 metórw nie kojaże poprostu... - 5

:arrow: Podatność na kontuzje - nie ma tematu - 8

:arrow: Strzały z dystansu - patrz stałe fragmenty gry - 5

:arrow: Sam na sam [wykończenie akcji] - to już jest musss, tym bardzie od tego typu napastnika, grają takiego czołga musi umnieć zachować zimna krwe - 8

:arrow: Pracowitość - słaby punkt pod wzgledem zaangażowania w gre, bo to z zasadzie jest tak że w dużej mierze pracują na niego, oczywiscie nie może mu odmówić walki itd ale ja bym jednak docenił innych - 6

:arrow: Kreatywność - no własnie - typowy czołg ze sznutą. Grześ to nie napad w stylu orkiestry która zagra wszystko, Wiec i też nie ma co wymagac by konczył wrzucał i kreował, każdy ma swoje cechy i zadania - kreatywnośc jako taka to nie jest mocna strona ale też trzeba pamietać że za to odpowiadając inni - 5

:arrow: Kondycja - podobnie jak podatnośc na kontuzje, nie ma tematu. Bo mówimy o profesionaliście od którego wymaga sie 90 skupienia i gotowości - 8

Moja ocena - 6,42 :!:

Od Zazy - Powiem Wam szczerze że obok Kazia Marcienkewicza i Chucka Norrisa Grzesiu był 3 człowiekiem poprzedniego roku ! Dowcipy, piosenki, śmiech na sali itd... ale gdy zasilił Koguty i pewnego dnia czekają na mecz Premiership... zaczął sie pojedynek na White Hart Lane w Londynie a na murawie z "9" na plecach wybieg Rasiak to byłem dumny z niego :] Szkoda kuźwa że mu sie nie udało, tyle czekaliśmy ale to był coś wspaniałego gdy Grześ z grał jako klasyczną "9" od pierwszej minut. Bo wielu innych Polskich [niby lepszych] piłkarzy nigdy tego nie dozna, a to że są tacy który sie z niego śmieją powinno jemu osobiscie latać. Bo to on zagrał na zaliczył ten elizot w Premiership [i wróci tam ! bo powiedział "do zobaczenia" a niego "żegnaj" !] ilu naszym Polskim technicznym piłkarze nie bedzie dane zagrać w barwach Wigan a co dopiero Tottehamu ! Forza Grzesiu ! Wracaj do Premiership bo już mamy dośc rezerwowych bramkarzy na puchar ligi ! :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 sty 2007, 14:44

Prawa noga - milion razy lepsza niz lewa. Prawa noga Rasiak strzela najczesciej, moze nie sa to jakies precyzyjne strzaly jak u np Juninho ale zawsze cos ;) - 7
Lewa noga - nie potrafi nia grac, nie widzialem jeszcze zeby cos strzelil z tej nogi - 3
Gra głową - ponoc to jego atut. Najwiecej bramek jakie widzialem w jego wykonaniu padaly wlasnie po strzalach glowa. Napastnik wysoki wiec ma predyspozycje do tego - 9
Szybkość - z racji wzrostu sprinterem on nie jest i nie bedzie. Do pilki zmierza najszybciej jak moze czyli w niezbyt porywajacych predkosciach - 5
Drybling - niestety ale nie potrafi. Jest wysoki i zwrotnosc niestety przy tym elemencie gry zawodzi - 3
Przegląd pola - czasami sprawia wtrazenie jakby sie bal isc sam na sam z obronca czy bramkarzem i odgrywa do kolegi. Nie mozna mu zarzucic ze nie widzi lepiej ustawionych kolegow - 8
Podania [ostatnie] - roznie z tym bywa ale chyba jednak maly minusik... Nie potrafi podac dokladnie pilki jak chocby jego kolega Zurawski - 5
Odbiór piłki - oj oj niedobrze z tym u niego. Zreszta odbior pilki to bardziej dzialka dla defensywy, ale Rasiak jezeli nawet ma okazje odebrac pilke rywalowi to albo przeciwnik jest szybsza albo Grzegorz sie potknie :? - 4 (i tak wysoko)
Przyspieszenie - z racji wzrostu oczywiscie nie ma duzego przyspieszenia - 5
Spryt - roznie z tym bywa, jezeli trema go nie zjada to dobrze sie wywiazuje z tej kategorii - 6
Gra ciałem - jego glowna rola na boisku: zastawic sie przyjac pilke i odegrac do partnera - 7
Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - podobno pilka sama go szuka w polu karnym odbija sie od niego i wpada do bramki ;) Czasami mam takie wrazenie ze pilka sama go szuka w polu karnym... - 8
Charyzma boiskowa - generalem w druzynie na pewno nie jest, chyba najczesciej z naszych reprezentantow wymawia najpopularniejsze w naszym kraju slowo na "k", ktore przechodzi przez usta Rasiajka po nieudanych akcjach. Zawodnik nie jest jkos szczegolnie konfliktowy - 5
Dośrodkowania - w zyciu nie widzialem zeby dobrze dosrodkowal, widzialem pare jego wrzutek ze srodka pola w pole karne, ale w roli skrzydlowego raczej sie nie spelnia - 4
Stałe fragmenty gry - ponoc niezle wykonuje jedenastki, niestety z wolnymi i roznymi jest juz gorzej - cwiczy je chyba tylko na treningach - 5
Podatność na kontuzje - nie jest drugim Olisadebe, jak juz dopada go kontuzja to szybko sie kuruje. Moja nota uwagaaa - 10
Strzały z dystansu - od czasu do czasu potrafi uderzyc celnie, ale nie jest to jego glowna bron - 6
Sam na sam [wykończenie akcji] - oj oj roznie z tym bywa... Czasami marnuje sytuacje sam na sam, byc moze swiadczy to cos o jego psychice... - 5
Pracowitość - stara sie jak moze, tym bardziej zeby zdobyc zaufanie wrogo nastawionych do niego kibicow - 8
Kreatywność - raczej nie - 4
Kondycja - potrafi grac mecze do ostatnich 90 minut, ale chyba nie jest to jego mocny punkt - 6

Średnia ocen - 5,85

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 15:08

Nie chce Wam z buciorami wchodzić do zabawy, ale Rasiak jest lewonożny. Jak się tak bawicie to należałoby znać chociaż jakieś podstawy gry zawodnika. :wink:

I żeby nie było kłótni i sporów na ten temat - zawodnik strzela stałe fragmenty swoją mocniejszą stroną:

I obejrzyjcie inne bramki strzelane przez niego nogami.
Martinho, bo nie widziałeś strzelanych przez niego bramek lewusem, zobacz np to.:

Ja mogliście walnąć takiego babola :roll:

---------
jak się poprawicie kasuje posta

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 sty 2007, 15:27

:shock: :roll: Deltinho - a co to ten trzeci link bo mi nie wchodzi - tez karny ? Bo nie popisalismy sie, ale to i tak szczegół. Inna sprawa że ewidentnie "plama" i to pomyłką. Co i tak nie zmienia mojej opini na temat Grzesia. A głową strzela prawa czy lewą :roll: :wink: Plama panowie ale coż bywa.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sty 2007, 15:32

Ten trzeci to Polska-WO na 2:0. Półwolej z ok 25m za kołnierz bramkarza. Mecz na Amice. Lewą offkoz :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 sty 2007, 3:26

Prawa noga - jak już kolega deltinho wyprowadził innych z błędu, nie jest to jego mocniejsza noga, niemniej jednak nie służy mu tylko do podpierania się i czasami nią strzela bramki - 5
Lewa noga - jego silniejsza noga, potrafi uderzyć dobrze z daleka jednak gra nogami to nie jest jego największy atut - 7
Gra głową - jest wysoki, to bardzo dobrze gra głową, większość jego bramek jakie widziałem padały po strzale głową, nawet w debiucie w Tottenhamie strzelił Reinie bramkę głową, niestety gola nie uznano - 9
Szybkość - nie jest on typem sprintera, to nie jego bajka, nie biega szybko - 5
Drybling - jego pięta achillesowa, naprawdę nie potrafi zrobić choć paru dryblingów dobrze -3
Przegląd pola - nie widziałem, żeby brał sam piłke i szedł z nią nikomu nie podając, raczej stara się odegrać do partnera z zespołu - 7
Podania [ostatnie] - raczej sam czeka na to osatnie podanie, choć jak ma okazję to i sam zagrać umie do kolegi- 6
Odbiór piłki - kiedyś jak widziałem jego grę to się zastanawiałem czemu on nic nie walczy o piłkę, dziś jest juz dużo lepiej Grzesi częściej walczy o piłkę i to nieraz z dobrym skutkiem -6
Przyspieszenie - słabe, za mało zwrotny jest, ale jakby poćwiczył to mógłby ten element poprawić- 4
Spryt - posiada, jednak nie zawsze wykorzystuje, mimo wszytko da się czasami zauważyć - 5
Gra ciałem - tu nie ma się do czego przyczepić, jeden z jego lepszych elementów - 7
Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - patrząc na jego grę to rzeczywiście ma sznutę, niemal zawsze znajdzie się tam gdzie trzeba i pyknie bramkę, szczególnie w tym sezonie dobrze mu idzie - 8
Charyzma boiskowa - nie posiada wielkiej charyzmy, raczej ejst spokojny i łatwo podporządkowuje się innym -5
Dośrodkowania - tu powinien poćwiczyć, bo jeszcze dobrej wrzutki w pole karne w wykonaniu grześka nie widziałem -3
Stałe fragmenty gry - nie widziałem, zeby wykonywał wolne, za to karne idą mu bardzo dobrze i strzela je w miare pewnie -6
Podatność na kontuzje - tutaj trzeba powiedzieć, że kontuzje go unikają i nie nękają, ma chłopak szczęście :P, jest zdrowy niemal przez cały czas -9
Strzały z dystansu - czasmi jakieś tam odda, kiedy już stzrela z dystansu to raczej z dobrym skutkiem -6
Sam na sam [wykończenie akcji] - tutaj różnie, wiadomo jak w Polsce się postrzega Rasiaka większość mu życzy, żeby nie trafił a on raz tak raz tak - 6
Pracowitość - duzo pracuje na boisku, nauczyła go tego liga angielska, poza tym ma coś do udowodnienia niedowiarkom w Polsce :]- 8
Kreatywność - nie jego sprawa, choć mógłby się trochę chociaż poprawić -3
Kondycja- raczej nie ma z nią problemów i wytrzymuje pełne 90 min- 8

średnia ocen: 5.71
coś cienka wyszła :P

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 23 maja 2007, 16:32

Prawa noga - Bez wątpienia nie jest to najmocniejsza strona Grzesia. Wielokrotnie będąc w dobrej sytuacji podbramkowej zamiast uderzać prawą szuka na siłę lewą nogę i przez co marnuje niektóre okazje. Rasiak potrafi jednak prawą nogą także dobrze operować, np dobrze podawać czy zdobywać gole ( dużo rzadziej niż lewą.. ) - 4

Lewa noga - Lewa noga jest jego dużym atutem, potrafi nią zdobywać gole z najtrudniejszych pozycji. Pewnie wykonuje karne dobrze gra z klepki bez wątpienia ta noga decyduje o technice użytkowej Rasiaka i o jego sile. - 7

Gra głową - Jest to jego największy atut, wysoki silny dobrze gra głową nie tylko strzelając nią gole ale także dogrywając piłki do kolegów. Dzięki takiemu stylowi gry w Anglii zawsze znajdzie prace gorzej jednak to wygląda w Polskiej Reprezentacji gdzie ''gra się w inny sposób'' - 9

Szybkość - I tu mamy problem gdyż Grzegorz z racji swojej postury nie jest ani szybkim ani dynamicznym zawodnikiem. Można sugerując się samym stylem poruszania i wyglądem odnieść wrażenie że nie nadaje się na piłkarza. Ale dobrze ustawiony na boisku ( napastnik wysunięty ). Może być bardzo ważny dla zespołu. Dodatkowo ocenę podnosi jego ambicja ( ruchliwość w grze. ) - 3

Drybling - Wbrew pozorom jego naprawdę mocna strona. Potrafi być niekonwencjonalny i często poprzez swoją posturę lekceważony w tym elemencie umie zaskoczyć ( pokręcić obrońcami bądź całkowicie ich oszukać. ) Kto wie może gdyby był szybszy ludzie dostrzegli by jego naprawdę dobrą technikę. - 6

Przegląd pola - Znajduje dobrze ustawionych kolegów potrafi zagrać takie podanie jakie w danym momencie trzeba. - 5

Podania [ostatnie] - Potrafi takowe zagrać, ale zazwyczaj na nie oczekuje. Jednak Ci którzy oglądali dużo meczów Grzegorza mogli zauważyć wiele takich dobrych podań. - 5

Odbiór piłki - Ma długie nogi ( ;) ) i wykorzystuje je w walce o piłkę (np robiąc wślizg). Jest silnym graczem potrafiącym odbierać futbolówke. - 5

Przyspieszenie - Słabe ale ambitne, jak już pisałem to może trochę podnosić jego ocenę. Przez brak szybkości nigdy nie stanie się wybitnym graczem. Gra się również z kontry (tak lubi np nasza Reprezentacja grać ) i to jest właśnie główny powód dlaczego Rasiak sobie w s-kadrze nie do końca radzi. - 3

Spryt - Jest inteligentnym zawodnikiem i bez sprytu nie zdobył by tyle goli. Jednak większość z nich jest zdobywana dzięki umiejętnością a nie sprytowi który nie jest mu obcy ale nie jest też jego wizytówką. - 4

Gra ciałem - Nawet najbardziej wspaniała gra głową bez wzrostu i siły i co za tym idzie gry ciałem nie dała by mu tyle bramek. Bardzo mocny jego element który przydaję się w lidze angielskiej. - 8

Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - Różnie jest z tym, ale ogólnie widać że rozumie i wykonuje polecenia trenera i potrafi zachować się tak jak wymaga tego sytuacja. - 5

Charyzma boiskowa - Jest zawodnikiem raczej pokornym rzadko denerwującym się. Skupia się na swojej grze i widać że mocno ją przeżywa czasami brakuje mu tej siły wewnętrznej. - 3

Dośrodkowania - Grzesiek potrafi bardzo precyzyjnie dośrodkować. Robi to jednak rzadko a często sprzyja mu też szczęście, ale niema szczęścia bez umiejętności ;) - 5

Stałe fragmenty gry - Karne pewne i dobre ewidentnie umie je strzelać, do innych stałych fragmentów raczej ustawia się w polu karnym. Ale często je wykańcza więc ocena może być wysoka. - 7

Podatność na kontuzje - Zdarza mu się złapać kontuzje ale na ogół niema tego problemu. Na szczęście.. - 7

Strzały z dystansu - Ma mocny strzał, jednak rzadko decyduje się na uderzenie. Woli zdecydowanie strzelać z szesnastki. - 4

Sam na sam [wykończenie akcji] - Potrafi dobrze je wykańczać ale trudniej mu się w nich znaleść. Głównie przez słabszą kordynację i brak przyśpieszenia. Żadko w takich sytuacjach sie znajduje a jak już sie znajdzie sprawia wrażenie nie pewnego. I zdarza mu sie równie dobrze co zdobywać gole marnować okazje.. - 4

Pracowitość - dużo pracuje na boisku, walczy biega wywalcza karne ;) - 7

Kondycja - Potrafi wytrzymać 90 minut i bramki zdobywać i w pierwszej i w drugiej połowy więc w tym elemencie niema do czego sie przyczepić. - 6

średnia ocen 5,09

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 wrz 2007, 18:23

No panowie, ja też nie chciałbym wam psuć zabawy, ale tak jak Rasiak jest lewonożny, tak Joe Cole - "wyceniany" tu wcześniej - jest prawonożny. Wy zaś zgodnie, "jak jeden mąż", uparliście się, że Anglik lepiej operuje nogą lewą... Fakt, też potrafi się nią posługiwać, ale jest naturalnie prawonożny.

- wolny Joe'go

P.S. A co do Grosso, który był wyceniany jako pierwszy, to kiedy jeszcze obecny piłkarz Lyonu grał w Perugii jako środkowy defensywny pomocnik, to słynął właśnie ze strzałów z dystansu... A i teraz wciąż - jeśli tylko ma okazję - potrafi to robić.
- gol z Interu

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 06 wrz 2007, 14:51

No panowie, ja też nie chciałbym wam psuć zabawy, ale tak jak Rasiak jest lewonożny, tak Joe Cole - "wyceniany" tu wcześniej - jest prawonożny. Wy zaś zgodnie, "jak jeden mąż", uparliście się, że Anglik lepiej operuje nogą lewą... Fakt, też potrafi się nią posługiwać, ale jest naturalnie prawonożny.

- wolny Joe'go

P.S. A co do Grosso, który był wyceniany jako pierwszy, to kiedy jeszcze obecny piłkarz Lyonu grał w Perugii jako środkowy defensywny pomocnik, to słynął właśnie ze strzałów z dystansu... A i teraz wciąż - jeśli tylko ma okazję - potrafi to robić.
- gol z Interu

Aby była jasność nie krytykuję wszystkich "wycen" raczej kilka.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Wyceniamy gwiazdy ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 26 mar 2010, 19:11

Dlaczego już nie kontynuujecie tego wątku?

AutoDeco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AutoDeco » 27 sie 2010, 13:00

Jako że jestem nowy,to może podbije wątek: wyceńmy inną gwiazdę,a Grzesia Rasiaka zostawmy w spokoju. Może zróbmy wycenę Roberta Lewandowskiego?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 sie 2010, 13:26

Lewandowski jest wart dokładnie 4,5 mln €,a w wycenę poszczególnych zawodników nie ma sensu się bawić z rożnych względów (typu szalejące na rynku transferowym City,jak wycenić lepszego zawodnika z rocznym kontraktem,a gorszego z kilkuletnim,gwiazdę niechcianą w klubie i wyrobnika uważanego za niezastąpionego dla klubu etc.).Poza tym do dyspozycji są takie stronki jak http://www.transfermarkt.de/ :roll:

Sport-House
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sport-House » 14 mar 2011, 14:28

Transfermarkt jest chyba najbardziej dokładny jeżeli chodzi o wycenę,chociaz 'Lewemu" nie dałbym takich pieniędzy,dla mnie musi sie jeszcze wiele nauczyć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 mar 2011, 23:01

A co to jest 4,5 mln w dzisiejszej piłce? Robert może nie wykorzystuje wielu sytuacji, ale swoje zrobił dla Borussi w drodze po mistrzostwo i dla mnie cena jest jak najbardziej na miejscu. Nawet bym powiedział, że za mała bo Lwy jest jeszcze młody, a predyspozycje ma na wielkiego piłkarza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”