Eliminacje EURO 2012 - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Eliminacje EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 11 paź 2011, 23:35

Mnie cieszy bezpośredni awans Francuzów.Nie dlatego, że ich lubię(broń nas Boże od złego :roll: ) lecz po prostu cieszę się, że moja Irlandia będzie mogła zagrać futbol w barażach. :lol: Nie wiem jak wyglądają rozstawienia, ale z drużyn, które wezmą udział chciałbym wylosować Estonię, która piłkarsko nie prezenruje się jakoś szczególnie na tle innych drużyn.Dość powiedzieć, że jeśli chodzi o estoński futbol to kojarzę jedynie bramkarzy Pareike,Pooma czy Kolin'ko(chyba tak się pisze) a z pola przychodzą mi na myśl jedynie Sander Puri i Oper.Być może kogoś ominąłem, ale na prawdę ta kadra prezentuje się słabo przynajmniej na papierze.Inna sprawa to wymiatacze z "Polskiej" grupy którzy zajęli czwarte miejsca.I jak tu być optymistą?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 paź 2011, 23:39

cloner
- Vertonghen to ten, który podczas meczu Polska - Belgia w Chorzowie tak pięknie asystował przy pierwszym golu Smolarka. :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 paź 2011, 23:47

Jak do tego dodamy Fellainiego, Lukaku, Dembele czy Kompanego to wyłania się nam naprawdę fajna kadra ale mimo wszystko czegoś wciąż brakuje. Do Brazylii też mogą nie polecieć bo ich grupa choć bez takiej potęgi jak Niemcy jest bardzo wyrównana i silna. Chorwacja, Serbia, Szkocja, Macedonia, Walia to drużyny, z którymi się będą mierzyć, IMO mogą nawet pokusić się o wygranie grupy jak i zająć w niej 4-5 miejsce. Dobrze im życzę i chciałbym ich w końcu zobaczyć na jakiejś poważnej imprezie.

Charakter dziś pokazali Grecy. Można ich lubić lub nie za to co prezentują na boisku ale trzeba im oddać, że ten awans sobie wydarli i kolejny raz ich zobaczymy w finale wielkiej imprezy.

Brawa także dla Duńczyków i Szwedów. Dziś zdecydowanie skandynawski dzień, obie drużyny awansowały po bardzo dobrych meczach.

Nie wiem jak to się stało, że Vidic strzelał tego karnego. Ale płakać nie będę, przydadzą się Serbowi te wakacje po ostatnich wyczerpujących sezonach.

Baraże jak już pisałem zapowiadają się pasjonująco, do odstrzału IMO Estonia i Czesi o ile nie trafią na siebie, w reszcie przypadków wszystko się może zdarzyć. Chętnie bym zobaczył starcie Czarnogórców z Bośniakami ale liczę, że obie drużyny zagrają w mistrzostwach więc liczę, że obejrzę ten mecz ale za kilka miesięcy. Właśnie, jak wygląda rozstawienie do baraży?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 11 paź 2011, 23:54

Dr.Football1 pisze:Bulgaria ostatnie miejsce w grupie,a na koniec jeszcze porazka z Walia. Zapowiada sie wiekszy kryzys.
:shock: Nie wiedziałem że u nich jest aż tak słabo. Ostatnio mam fazę na PES6 i zdążyłem ich wcześniej wyjebać w zamian za Bośniaków. No bo w sumie kto tam teraz gra w bułgarskiej kadrze skoro jak dobrze pamiętam Berbatov z kadrą skończył? Manolev, Bojinov, Mihaylov, kilku Petrowów czy ten cienki nawet w polskiej lidze Genkov...

Mi jest Belgii szkoda, czekam aż wbiją na jakiś turniej i pokażą światu swoją młodą zdolną kadrę. Doktor wymienił chyba tylko z 1/4 młodych graczy tej kadry :lol:

Ja uważam, że Estonia nam do szczęścia nie potrzebna. Pamiętam mundial 2006 i optymizm, że wyjdziemy z Niemcami. Co się stało? Ekwador nas jebnął i wróciliśmy do domu.

EURO2008. Optymizm był, ale z drugiej strony była też tamtejsza świetna Chorwacja z Biliciem na ławce i jak zawsze mocne Niemcy. Okazało się później, że toczyliśmy boje o 3. miejsce z Austrią a po turnieju polska piłka reprezentacyjna zaczęła upadać.

Takiej kadry jak na dwóch poprzednich turniejach Polska nie miała, a bywa tak, że trzeba się męczyć z ogórkami, a z drugiej strony ostatnio Smudy bronią wyniki, albo jak kto woli - Wojtek go w kilku spotkaniach wybronił :wink:

Atutami polskiej kadry na euro wg mnie będą:
- pierwszy koszyk
- kibice, bo w sumie na turniej Tusk stadionów nie pozamyka :lol:
- fart Smudy
- Wojtek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 paź 2011, 23:58

Belgom brakuje przede wysztstkim charakteru. Od dziesieciu lat sa wspaniali pilkarze,a nie ma druzyny,monolitu. Poza tym ekipa jest podzielona - Arabowie,Czarnoskorzy,Flamandowie,Walonowie i cala reszta. Tam naprawde trzeba trenera z najwyzszej swiatowej polki,nie ujmujac nic dla Lekkensa,ktory tez przeciez jest swietnym fachowcem. Moze gdyby udalo im sie namowic Hiddinka...?
Właśnie, jak wygląda rozstawienie do baraży?
Tez sie nad tym zastanawiam. Bedzie w ogole jakies rozstawienie czy kazdy moze trafic na kazdego ???

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 paź 2011, 0:02

Kirm zagrał dla Pareiki :).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 paź 2011, 0:04

Cztery najwyżej klasyfikowane zespoły z rankingu reprezentacji UEFA zostaną rozstawione i zagrają rewanże na własnym terenie. Pozostałe cztery zostaną dolosowane i rozpoczną rywalizację u siebie. Mecze barażowe odbędą się 11-12 i 15 listopada.

W rankingu reprezentacji UEFA bierze się pod uwagę wyniki z eliminacji i finałów ME 2008 i MŚ 2010 oraz wyniki eliminacji ME 2012.

Chorwacja 32 723
Portugalia 31 202
Irlandia 28 203
Czechy 27 982
----------------------------
Turcja 27 601
Bośnia i Hercegowina 27 198
Czarnogóra 21 876
Estonia 20 354

Do finałów Euro 2012 zakwalifikowały się: Polska, Ukraina, Niemcy, Rosja, Włochy, Francja, Holandia, Grecja, Anglia, Dania, Hiszpania i Szwecja.

Podział na koszyki w losowaniu grup finałowych

Koszyk 1: Polska, Ukraina, Hiszpania, Holandia
Koszyk 2: Niemcy, Włochy, Anglia, Rosja
Koszyk 3: Chorwacja(*), Grecja, Szwecja, Dania
Koszyk 4: Portugalia(*), Francja, Irlandia(*), Czechy(*)

Gwiazdką oznaczono zespoły grające w barażach. W przypadku braku awansu Chorwacji do koszyka numer trzy zostanie przesunięta kolejna reprezentacja - Portugalia (jeśli awansuje) lub Francja. Losowanie grup finałowych odbędzie się 2 grudnia w Kijowie.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 12 paź 2011, 13:32

Czyżby reforma Platiniego przeszła też na reprezentację? Konia z rzędem temu kto typował Estonie, Bośnie czy nawet Czarnogórę w barażach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 paź 2011, 13:48

Po pierwsze brakuje im ataku.
Czy ja wiem. Jest niezly Dembele,sa swietni Lukaku i Vossen,a bardzo solidny Ogunjimi gra juz w Primera Division.
Dla mnie to "utalentowane pokolenie" ogranicza się do kilkunastu nazwisk, które mogą coś znaczyć-reszta to przeciętniaki
Ale kilkunastu to juz chyba niezle prawda ? :wink: Utalentowane pokolenie nie musi oznaczac,ze nagle w kraju pojawilo sie 50 zdolnych zawodnikow :wink:

Courtois
Mignolet
Alderweireld
Vertonghen
Vermaelen
Fellaini
Defour
Witsel
De Bruyne
Rits
Vossen
Ogunjimi
Lukaku
Mertens
Chadli
Hazard
Kompany
Dembele
Boyata
El Ghanassy
Ojo

Jezeli kogos pominalem to pewnie Pawel mnie upomni :) Jak dla mnie jest to niesamowicie utalentowane pokolenie,choc pewnie i tak nic nie zdobedzie...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 paź 2011, 13:53

Na pewno Estonia to megasensacja, ale Bośnie i Czarnogóre można było typować bez wielkiego ryzyka.
Bośnię na pewno, bo oni już podczas eliminacji do mundialu w RPA pokazali, ze są silni
Zdystansowanie przez Czarnogóre Szwajcarii może oczywiscie uchodzić za niespodziankę
Moim zdaniem większą niespodzianką od Bośni w barażach jest Portugalia w barażach :wink:
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 14:08 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 paź 2011, 14:00

Bośnia już w eliminacjach do MŚ w RPA dobrze sobie radziła zostawiając za sobą Turków, Belgów, a teraz można i napisać, że Armenię i Estonię. W końcu te reprezentację liczyły/ liczą się jeśli chodzi o grę na Euro 2012. Czarnogóra to młoda reprezentacją, a co by nie mówić ze sporym potencjałem. Estonia to jest ogromna niespodzianka.
Liczę, że tym razem reprezentacji Bośni i Hercegowiny uda się przejść braże.
Rozczarowali oczywiście Serbowie, bo mimo szacunku dla osiągnięć Estonii to jest to kompromitacja. Chorwacji nie było na MŚ, teraz jak na grupę są tylko baraże. Belgowie potrzebują być może jeszcze trochę doświadczenia, bo tak kadra jest naprawdę ciekawa.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 12 paź 2011, 14:29

Do tych drużyn, które zaskoczyły w tych eliminacjach zaliczyłbym też Węgry. Eliminacje do MŚ 2010 niezbyt udane z szybką utratą szans na awans, w tych gdyby nie min. porażka ze Szwecją na wyjeżdzie i remis na koniec z Finlandią to kto wie może Węgrzy graliby w barażach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 paź 2011, 13:18

Dobrze kojarzę, że Bośnia grała już z Portugalią w eliminacjach do MŚ w RPA? Fajnie by było gdyby udał im się rewanż.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 paź 2011, 13:22

Bośniacy muszą dać radę. Liczę też na Czarnogórę i Estonię, obojętny mi jest zwycięzca meczu Turcja - Chorwacja.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 paź 2011, 13:27

Mając znajomego Bośniaka, w dodatku piłkarza, moja sympatia w tym meczu będzie oczywiście po stronie drużyny z Bałkanów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”