Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 cze 2010, 9:11

carekk pisze:O dziwo Szpaku wymiata z nazwiskami ciekawe czy on tak na szybko ich rozróżnia czy strzela :D
Szpaku na początku relacji powiedział, że konsultował wymowę nazwisk z dziennikarzami z Korei Południowej (bo z Północnej żadnego dziennikarza nie ma). Nie mógł pójść w poniedziałek na konsultację do dziennikarzy z Holandii?

A co do meczu, to nawet nie chce mi się pisać, że rozczarował, bo chyba to piszę po każdym spotkaniu na mundialu. Dzisiejszym meczem RPA z Urugwajem zaczynamy drugą kolejką i mam cichą nadzieję, że już będzie to lepiej wyglądać.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 9:52

Wielkie brawa dla Korei Pln. za zdobytego gola!
Czy ktorykolwiek z polskich pilkarzy potrafilby strzelic taka bramke?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2010, 11:57

Czy ktorykolwiek z polskich pilkarzy potrafilby strzelic taka bramke?
Rasiak swego czasu strzelal o wiele ladniejsze :P

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 12:02

?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2010, 12:43

KASZUB pisze:?
jaja sobie robisz ?
to nie jest czat, tylko forum.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2010, 12:49

Każde forum jest inne, tutaj panują specyficzne klimaty, użytkownicy piszący jednozdaniowe posty są z niego usuwani, co oczywiście popieram.

Wczoraj nie miałem okazji pochwalić Koreańczyków, zagrali bardzo ambitnie, walczyli do samego końca z faworyzowaną Brazylią. Jeśli zagrają tak samo z WKS-em i Portugalią ... mają szansę na awans z grupy. Ja w nich wierzę, po tym co wczoraj pokazali, jest szansa na sporą sensację.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 cze 2010, 12:56

Korea Płn pokazała się z dobrej strony. Strzelili bramkę, więc ich spece od montażu sprawią, że to oni wygrają z Brazylijczykami :lol: .
Jak dotychczas wszystkie azjatyckie kraje dają radę, żółci są skoczni, biegają ile sił i to mi się podoba. Nadrabiają ambicją. Brazylia chciała wygrać na stojąco, na szczęście mieli Elano i Maicona.

Grupa śmierci dotychczas mocno przereklamowana, mecz WKS z Portugalią fatalny, nudny, bez emocji. Wszystkie drużyny grają defensywnie :? . Ostatnio na Euro fajnie się oglądało Turków, Holendrów i Rosjan, teraz ledwie Niemcy pokazali ciekawy futbol.
Czekam na Hiszpanię, ale jeśli i oni rozegrają partię szachów to chyba przestanę oglądać te mistrzostwa. Obejrzałem wszystkie mecze (jedynie przegapiłem drugą połowę Słowaków) i czuję się okradziony z mojego czasu :(

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 12:58

Diamen23 pisze:Brazylia chciała wygrać na stojąco, na szczęście mieli Elano i Maicona.
Rozumiem, że Elano wpisał się na listę strzelców, ale chyba Robinho bardziej zasłużył na wyróżnienie. Nie tylko z powodu asysty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2010, 13:02

Elano też miał asyste. Robinho fajne zamieszanie robił, nawet jakieś sztuczki, co na tak ubogim turnieju nie może przejść niezauważone :P nie podobało mi się tylko po 2 bramce dla Brazylii, jak Robinho też chciał sie wpisac na liste strzelców i gdy miał piłkę - uderzał z każdej pozycji, nawet jak miał 4 koreańczyków koło siebie. Widać, ze bardzo chciał strzelić. A wcześniej pokazał, ze podać też ładnie umie, wiec mógł grać mniej samolubnie w końcówce. ale poza tym występ zdecydownie na plus. Na pewno bardziej niż Kaka, który niczym się nie wyróżnił.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 13:25

cloner pisze:Każde forum jest inne, tutaj panują specyficzne klimaty, użytkownicy piszący jednozdaniowe posty są z niego usuwani, co oczywiście popieram.

Wczoraj nie miałem okazji pochwalić Koreańczyków, zagrali bardzo ambitnie, walczyli do samego końca z faworyzowaną Brazylią. Jeśli zagrają tak samo z WKS-em i Portugalią ... mają szansę na awans z grupy. Ja w nich wierzę, po tym co wczoraj pokazali, jest szansa na sporą sensację.
Moze i zagrali ambitnie ale nie mieli wyjscia majac swiadomosc tego co moze ich spotkac po powrocie do kraju. Tak czy owak obecnosc Korei Pln. na mundialu to nieporozumienie. Ta druzyna ma niewiele do zaoferowania i prozno szukac jakis pozytywow w ich grze poza samym zgraniem co jest efektem czestotliwosci wspolnych treningow.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 cze 2010, 13:38

Ta druzyna ma niewiele do zaoferowania i prozno szukac jakis pozytywow w ich grze poza samym zgraniem co jest efektem czestotliwosci wspolnych treningow.
Każdy zespół (poza Francją) sobie na awans na mundial zasłużył, a że Korea tak samo jak kiedyś Polska, czy teraz Nowa Zelandia odstaje od poziomu reszty ekip - to mistrzostwa świata, więc trudno się dziwić, że grają ekipy z całego świata. I całe szczęście. :wink: Wolę Nową Zelandię niż kolejną ekipę z Europy czy Ameryki Płd.
Zresztą chciałbym, żeby w najbliższych latach Polska grała przeciwko Brazylii tak, jak wczoraj Korea. Chwała im za hart ducha.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 16 cze 2010, 14:43

Odnośnie wczorajszego spotkania- sądzę, że Brazylia z taką grą może mieć ogromne kłopoty w grupie. Wynik uzyskany z Koreą jest dla nich totalną porażką. Wystarczy, że WKS w następnej kolejce ugra bezbramkowy remis z Brazylijczykami co jest jak najbardziej możliwe, a Portugalia stuknie Azjatów tak z 2-0. Dla kibiców byłby to wręcz wymarzony scenariusz. Ostatnia kolejka i mecz o wejście pomiędzy Portugalią, dla której wystarczałby remis, a Brazylią z nożem na gardle. Do tego jeszcze korespondencyjny pojedynek na bramki z WKS. Może w końcu zaczęłyby się jakieś emocje na tych MŚ.

Nie wierzę, że Koreańczycy nawiążą jeszcze walkę w tym turnieju. Spotkanie musiało ich kosztować mnóstwo sił. Chociaż może wczorajszy wynik ich podbuduje. Przegrać 1-2 po ambitnej walce z drużyną, która jest o ponad 100 oczek w rankingu wyżej to dla takiej drużyny już coś...

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 14:58

Jak dla Brazylii uzyskany wynik moze byc porazka skoro zdobyla trzy punkty a to bylo najistotniejsze. Takze teza bezzasadna. Nie ma co dywagowac o jakosci gry pieciokrotnych mistrzow swiata bo mimo wszystko maja w swoim skladzie indywidualnosci ( Robinho, Maicon, Kaka ) mogace w kazdym spotkaniu przewazyc szale zwyciestwa na swoja korzysc. To nie jest porywajaca Brazylia ale tez jej kadra nie ma niebotycznego potencjalu ale turniej jest planem podzielonym na etapy ( w kazdym mozna sie wykazac ) i poki co pierwszy etap zostal zaliczony.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 16 cze 2010, 15:19

A tak, że w przypadku remisów w meczach pomiędzy faworytami będzie górą ten, kto strzeli Korei więcej bramek i nie straci przy tym żadnej.
Taki życzyłbym sobie scenariusz. Ale to są tylko moje może nie do końca prawdopodobne układy. Wszystko w nogach piłkarzy. Druga kolejka wszystko wyjaśni. Nie ukrywam, że bardzo kibicuję w tej grupie WKS jako drugi zespół 1/8 widziałbym Portugalię. Cristiano Ronaldo się też w końcu odblokuje. Jak nie z Koreą to z kim?
A wczorajsza gra Brazylijczyków mnie w ogóle nie przekonała.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 15:46

Poszerz twoja percepcje. Rozumiem pewne matematyczne wyliczenia ale nie tylko one stanowia o realizmie sytuacji.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”