Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2010, 22:32

fieldy pisze:szkoda ze Cahill wyleciał za coś, za co nie powinien. No i chyba karnego mógł przy stanie 0:2 podyktować, bo zdaje się Mertesacker ręką zagrał.
A moim zdaniem obydwie decyzje da się obronić. Pierwszy faul brutalny, piłka dość daleko, a wejście było od tyłu, a podobno wszystkie powinno sie karać żółtymi kartkami, a te brutalne czerwonymi, no to była. Natomiast co do karnego, ręka była na pewno, ale wydaje mi się, że Per nie miał szans cofnąć jej, gdyż był po prostu zbyt blisko Australijczyka (coś a la nastrzelona ręką).

Brawa dla Niemców, dziś pokazali świetny, ofensywny futbol. Oby takich meczów więcej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2010, 22:36

wlasnie odniosłem wrażenie, że wcale go nie atakował, a już na pewno nie brutalnie. chciał wybić piłkę, ale w ostatniej chwili zgiął nogi w kolanach i kolanami go zahaczył. Ani to brutalne nie było, ani specjalnie chamskie. Jak dla mnie czerwo trochę na wyrost.
Ręka - moze i za blisko, ale piłka po strzale zmierzała w kierunku bramki, a po drodze trafiła w ręce, które przy ciele nie były, czego efektem było przecięcie lotu piłki :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 22:46

Wreszcie ktoś zagrał spotkanie godne mundialu. Tylko dlaczego akurat Niemcy? Ich siłą z pewnością jest to, że zawodnicy wchodzący z ławki nie osłabiają drużyny. Zarówno Gomez jest piłkarzem klasowym, jak i Marin spisuje się bardzo przyzwoicie. A Cacau to nawet bramkę dołożył. Ciekaw jestem jak Niemcy zaprezentują się na tle silniejszego rywala.

P.S. Czerwona dla Cahilla moim zdaniem przesadzona.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 cze 2010, 22:46

Liczyłem po cichu że może padnie jakaś niespodzianka w tym meczu ale Niemcy po ładnej grze pewnie wygrali, co więcej pokazali chyba że są groźni i będą się liczyć aczkolwiek z tym stwierdzeniem poczekam do starć z Ghaną i Serbią.
Adolf to się chyba w grobie przekręca :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 cze 2010, 22:56

Podolski do dla mnie piłkarz zagadka.W klubach gra średnio,nie poradził sobie w Bayernie,a konkurencji aż tak silnej nie miał...natomiast reprezentacja - to jakby piłkarz z innej bajki - jeden z najlepszych lewoskrzydłowych w Europie - wykończenie akcji,gra z pierwszej piłki,podania,szybkość - wszytko na najwyższym,międzynarodowym poziomie...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 23:19

O meczu w sumie wszystko zostało napisane, więc ja tylko kilka słów o poszczególnych graczach dodam. Podobał mi się dzisiaj Bastian, który świetnie poradził sobie z zastąpieniem Ballacka. Pamiętam jak jeszcze 4 lata temu pomocnik Bayernu grał na lewym skrzydle, a dzisiaj niczym Alonso dzielił piłki i dyktował tempo gry. Brawo! Drugi piłkarz, którego warto wyróżnić to Mesut Özil. Zwalił 2 setki, ale bardzo mi zaimponował świetnym wyszkoleniem technicznym, co przede wszystkim można było zaobserwować w większości podań młodego Niemca (powiedzmy, że Niemca). Będą z niego ludzie, bez dwóch zdań.

No i jeszcze warto dodać, że niezwykle dojrzale grali Niemcy, a przecież w pierwszym składzie grało naprawdę wielu niedoświadczonych zawodników, jak chociażby wspomniany Özil.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 23:25

Daaaamian pisze:No i jeszcze warto dodać, że niezwykle dojrzale grali Niemcy, a przecież w pierwszym składzie grało naprawdę wielu niedoświadczonych zawodników, jak chociażby wspomniany Özil.
Średnia wieku w pierwszej jedenastce to 25 lat i 76 dni. Najmłodszy skład Niemców od 1934 roku!

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 cze 2010, 1:09

Germany completed 530 passes tonight, their best ever total in a World Cup game since 1966.
Niemcy przeszli samych siebie w tym meczu. Chciałbym zobaczyć jak się potoczy ich przygoda w tym turnieju.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 14 cze 2010, 2:37

Cacaa, murzyn w składzie reprezentacji Niemiec? Hitler przewraca się w grobie :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 cze 2010, 2:57

Nie Cacaa tylko Cacau, tam grają również Ghańczycy, Hiszpanie, Turcy i Polacy :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2010, 3:11

Trzeba jednak przyznać, że ci obcokrajowcy Niemcy są bardziej Niemieccy, niż Roger czy Olisadebe.

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 14 cze 2010, 3:42

Hmm. Cóż moge powiedziec. Od 1996 roku kibicuje reprezentacji Niemiec po ich wspaniałym zwycięstwie w Mistrzostwach Europy w Anglii. Byłem przekonany że wygrają ten mecz, lecz sądziłem że pokażą futbol wolny, dla niektórych nudny. Byłem w niesamowitej euforii oglądając to co pokazywali Niemiaszki. Takiego meczu jeszcze nigdy nie widziałem w ich wykonaniu. Obawiałem się tego że bez kapitana Michaela Ballacka będą mieli ogromne problemy. Po tym meczu musze to powiedziec z całym szacunkiem dla pomocnika Chelsea. Niemcy zagrali lepiej bez Ballacka w składzie jak z nim. Ballack skończ z kadrą!!!! Niemcy idą na Mistrza Świata zobaczycie. DEUTSCHLAND!!!!

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 14 cze 2010, 6:36

Przed mistrzostwami stawiałem na finał Niemcy-Brazylia i po pierwszym meczu pozostaje mi jedynie wyrazić nadzieję,że mogę te przewidywania podtrzymać. Chociaż przestrzegałbym przed hurraoptymizmem. Spotkanie z Australią było bowiem w mojej ocenie idealnym zobrazowaniem porzekadła,że gra się tak,jak przeciwnik pozwala. Serbia będzie musiała postawić na ofensywę,więc pewnie szans na kontry będzie sporo,a co za tym idzie również możliwe jest wysokie zwycięstwo.

Szczególne brawa dla Muellera,który rozegrał chyba swój najlepszy mecz w kadrze,nie przypominam sobie lepszego spotkania w jego wykonaniu. :wink:

Podolski i Klose znów mogą stworzyć najgroźniejszy duet napastników na Mundialu,chociaż teoretycznie to niemożliwe,bo Podolski gra tym razem w pomocy,co jednak nie przeszkadza jemu w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich i ich wykorzystywaniu. Wydaje mi się,że Lukas powinien opuścić Bundesligę po MŚ. Klose zmarnował kilka okazji,ale jego występ ocenia się mimo wszystko pozytywnie,bo przez pryzmat strzelonej bramki. Występ Cacau również b.dobry.

Nienajlepszą zmianę dali Marin czy Gomez,ale mam nadzieję,że nie mieli po prostu wystarczająco dużo czasu,żeby się wykazać.

Typ: Niemcy-Serbia 2-0 :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 cze 2010, 9:15

Już przestańcie pisać o tych obcokrajowcach. Zalewają Niemców ze wszystkich stron i przynajmniej jeden pozytyw, że ta turecka dzicz przynajmniej zachęca chłopców do gry w piłkę. Wszyscy od dzieciństwa mieszkają w tym kraju, wychowani za pieniądze klubów niemieckich i gdzie im tam do Rogera czy Oliego, którzy kadrę wykorzystują tylko do zrobienia kariery.
Tylko czekać aż za 10 lat w kadrze Anglii co drugie nazwisko będzie czeskie lub polskie i co z tego? Będzie to znaczyło, że Angole kradną nasze talenty czy raczej potrafią ich wyszkolić?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 11:32

Mesut Ozil - urodzony w Gelsenkirchen
Dennis Aogo - urodzony w Karlsruhe
Jerome Boateng - urodzony w Berlinie
Mario Gomez - urodzony w Riedlingen
Serdar Tasci - urodzony w Esslingen
Sami Khedira - urodzony w Stuttgarcie
Marko Marin - w Niemczech od drugiego roku życia
Lukas Podolski - w Niemczech od drugiego roku życia
Miroslav Klose - w Niemczech od dziewiątego roku życia

Im wszystkim nie dziwię, że czują się Niemcami skoro urodzili się w tym kraju, lub mieszkają tam od dziecka. Jedynie Cacau się wyróżnia, bo do Niemiec przyjechał już w wieku 20 lat.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”