1/4 finału Argentyna-Niemcy - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wywalczy awans do półfinału?

Niemcy
15
56%
Argentyna
12
44%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: 1/4 finału Argentyna-Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lip 2010, 18:05

Fakt, nie bramkarz, tylko piłka. W każdym bądź razie o spalonym mowy nie ma.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2010, 18:05

Piłkarzem meczu został Schweinsteiger. Fajnie upokorzył defensywę Argentyny tym rajdem, gdy bramkę zdobył spadkowicz z Bundesligi :lol:
Zemściła się gra jednym porządnym środkowym pomocnikiem. Na Niemców to trochę mało. Szkoda, że Mueller nie zagra w półfinale, bo się chłopak pokazał z fajnej strony dotychczas i w sumie ta kartka z dupy trochę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 lip 2010, 18:07

Akcja Bastiana co prawda ladna, aczkolwiek spojrzcie kogo on tam kolejno minal. Di Maria, Pastore, Higuain... :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lip 2010, 18:08

Na Maxiego nie narzekajcie, jakbyście wczoraj grali 120 minut w barwach Urugwaju przeciwko Ghanie to dzisiaj na mecz z Niemcami też byście byli zmęczeni.

Niemcy :O

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 03 lip 2010, 18:09

fieldy pisze:gdy bramkę zdobył spadkowicz z Bundesligi
Który ostatnio zmienił klub za... 2,5 mln euro, co wydaje się bardzo śmieszną kwotą (pewnie o wiek chodzi). Nie mógł Milan się Friedrichem zainteresować?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2010, 18:11

robur pisze:Nie mógł Milan się Friedrichem zainteresować?
Za młody na Nasz team :smile2: .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 lip 2010, 18:11

W sumie to obawiałem się, że może się to tak skończyć. Niemcy są po prostu niesamowite, aczkolwiek Argentyna nie powiesiła wysoko poprzeczki. Jedna z największych klęsk Argentyny na MŚ. W 1962 przegrała 6:1 z Czechosłowacją i w 1974 4:0 z Holandią.

Była mała szansa na zdobycie bramki, szczególnie na początku II połowy, przed stratą drugiej bramki. Nieważne czy był tam spalony, bo Argentyna i tak dostała sporo od sędziów na MŚ.

Nie wiem co jeszcze napisać... Loew rozpracował Argentynę, ale rozpracowanie Diego nie jest ciężką sprawą. Wiadomo, że reprezentacja Maradony opierała się na indywidualnościach, a dzisiaj wszyscy zawiedli.

Szkoda mi tych piłkarzy, ale to pokolenie na pewno będzie miało jeszcze jedną szansę, za 4 lata. Oby z lepszym szkoleniowcem. Indywiduwalnośc Argentyna ma nieziemskie, siła ataku też, ale jak się okazało - to nie jest recepta na zdobycie tytułu.

Diego na pewno zostanie ogłoszony jednym z główych winowajców, ale niektórzy przepowiadali mu, że nie wyjdzie z grupy.

Nie chce mi się już rozpisywać. Za rok w Argentynie Copa America. Trzeba wreszcie wygrać jakieś trofeum od 1993 roku, bo Argentyna chyba już spadła z pierwszej półki światowej piłki. 20 lat bez półfinału o czymś świadczy, chociaż często o odpadnięciu decydował pech. Dzisiaj Argentyna na pewno nie miała pecha. Była za słaba.

PS Szacun dla Kołodziejczyka, wg którego Palermo jest bardziej wartościowym piłkarzem niż Pastore.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 03 lip 2010, 18:12

MazurXIII pisze:Taki średni i jednowymiarowy w sumie napastnik jak Klose ma realne szanse stać się najskuteczniejszym strzelcem w historii MŚ...
Zainspirowałeś mnie do podliczenia osiągnięć Klose. Rozumiem, że część z Was może doceniać napastnika po tym jak pięknie i cudownie wkręca w ziemię obrońców, ale nie zapominajmy, że najważniejszym kryterium są bramki i asysty.

Tak w przybliżeniu:

Bundesliga

245 występów 106 bramek 67 asyst

DFB Pokal

29 występów 17 bramek 8 asyst

Champions League

37 występów 13 bramek 5 asyst

Puchar UEFA

21 występów 8 bramek 3 asysty

Reprezentacja

100 występów 52 bramki 20 asyst

Czy jednowymiarowy i średni napastnik może pochwalić się takim dorobkiem i doświadczeniem?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 18:24

Co za piękna katastrofa :lol:

Czapki z głów przed Niemcami. Ogląda się ich z przyjemnością i nie mam nic przeciwko, aby z taką grą zdobyli Mistrzostwo Świata. Argentyna żenująca, ale raczej zgodnie z przewidywaniami. To nie jest zespół tylko grupa indywidualności prowadzona przez trenera, który nie zaprogramował nawet swojej ekipy na żadną koncepcję. Słaba defensywa, brak skrzydłowych, brak kreatywnych pomocników - z czym do ludzi? Szkoda pisać. Odpadnięcia Argentyny nie żałuję. Żałuję, że tak skromnie grałem :P Przez całą imprezę gra Argentyny polegała na tym, aby dograć do Leo i poczekać aż coś zrobi z naciskiem na poczekać bo jak już mu dostarczono piłkę to ruch zamierał. Żeby nie było jednak, że tylko go usprawiedliwiam to napiszę, że mnie trochę zawiódł bo mógł coś jednak ukłuć. Winny klęski nie jest i trudno w zasadzie wskazać lepszego piłkarza Albicelestes na tym Mundialu, ale to nie ma żadnego znaczenia. Jeśli chodzi o sytuację w której nadepnął komuś na udo to nie widziałem tylko tę pierwszą powtórkę i wydawało mi się, że to raczej nie było jakieś chamskie zagranie z premedytacją jak w przypadku Melo, ale powtórzę raz jeszcze, że więcej ujęć nie widziałem.

Jeśli chodzi o ZESPÓŁ Niemiec to praktycznie każde można by chwalić i wyróżniać, ale wielu spośród nich jeszcze długo będziemy podziwiać więc pozwolę sobie wybrać Klose - szacun i powodzenia w pogodni za Ronaldo :ok:

Jeśli chodzi o komentarz to Kołodziejczyk mnie zabijał [']

Jeszcze raz gratulacje dla Niemców i ich fanów. Liczę na pojedynek z Hiszpanią w półfinale, ale wpierw La Seleccion muszą zrobić swoje a przyjdzie im to na pewno trudniej niż Niemcom.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 03 lip 2010, 18:34

Teraz to tym bardziej mi żal Meksyku. Oni mogli bardziej przeciwstawić się Niemcom, mając jakąś taktykę i trenera, bo Argentyna takowego jednak nie posiada. Żal mi Ghany, ona też w finale postawiłaby się Niemcom. Dramat, odechciało mi się oglądać ten mundial.

PS. Nie wiem jak można się cieszyć z dobrej gry Niemców... wszystkich można, ale Niemców? :boje się:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 lip 2010, 18:37

Wspaniały mecz Niemców! :/ Niema to jak euforia u niektórych członków rodziny :lol: ale zdażyłem się przyzwyczaić jak jest wielki turniej pozatym wiem że wkońcu ona się skończy gdy Hiszpania ich pokona choć oczywiście jeszcze do tego daleko :)

Co do meczu cóż wygrała drużyna a nie indywidualności Messi sam wśrodku nic niezrobi jak nikt się niepokazywał na pozycje.Tevez szarpał ale to na nic się zdało a Higuain słaby po 1 połowie był do zmiany jak większość...Maradona wykonywał późne zmiany które nic niedały a Niemcy jak maszyna :D...Ten mecz wykrył wszystkie błędy zarówno taktyczne jak i w selekcji Maradony ale w za 4 lata pod nowym okiem trenera bd jeszcze bardziej zdeterminowani aby zdobyć trofeum na boiskach Brazylii...Co do ZP to wypowiadałem się żejuż w temacie ie się Hol-Bra że faworytem jest Sneijder idzie po ZP ale to niejest pewne bo jeśli Niemcy wygrają Mundial to faworytem będzie któryś z piłkarzy z Bayernu lub też może któryś z piłkarzy Hiszpanii(głównie Xavi lub Villa) są jeszcze w wyścigu po tą nagrodę wkażdym razie grono się już zazębia :)

Klose bym nie krytykował bo ten piłkarz znakomicie odnajduje się na wielkich turniejach to niejest przypadek że co 4 lata strzela się po 5 bramek-obecnie 4...Mueller poraz kolejny znakomity mecz..Pamiętam jak miałem go za takie drewieńko(ala Rasiak) ale na tym mundialu :brawo: i niestety z meczu na mecz muszę zmieniłem zdanie...
Oezil(przyszly piłkarz Barcelony?) dziś trochę niewidoczny więcej charował w defensywie ale asystę chyba zdobył(przy 4 bramce) ale zobaczymy czy do nas trafi z obecnym nowym zarządem to już nic niejest takie oczywiste.. :(

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 lip 2010, 18:45

Ktos sie orientuje jaki byl kurs +- na ht/ft niemcy? Bo mialem grac, ale net mi padl oczywiscie w zlym momencie, teraz sobie pluje w brode.

Maradonna przegral Argentynie mistrzostwa. Nie chcialem oczom wierzyc jak zobaczylem afiszowane sklady, spodziewalem sie ze potwierdza sie plotki z normalnym srodkiem Macherano - Veron - Pastore, ale widze ze Diego wie lepiej jak zwykle. Nie mowiac juz o wspominianym nie zabraniu na MS Cambiasso i Zanettiego, i opieraniu defensywy na kalece jakim jest Demichelis. Przegrana na wlasne zyczenie, co nie zmienia faktu, ze na Hiszpanii juz sobie Niemcy zeby polamia, bo tam chociaz jest obrona z prawdziwego zdarzenia, skuteczny atak i trener ktory w miare mysli.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lip 2010, 18:46

Sammyy pisze:Na Maxiego nie narzekajcie, jakbyście wczoraj grali 120 minut w barwach Urugwaju przeciwko Ghanie to dzisiaj na mecz z Niemcami też byście byli zmęczeni.

Niemcy :O
Nie oglądałem wczoraj wieczornego meczu.

O co chodzi z tym Maxim :roll: W składzie nikogo takiego nie było

http://www.fifa.com/worldcup/matches/ro ... index.html

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 18:46

Zdaniem komentatorów był.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lip 2010, 18:49

kaczy pisze:O co chodzi z tym Maxim W składzie nikogo takiego nie było
Komentatorzy cały czas zamiast Maxi Pereira krzyczeli Maxi Rodriguez.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”